Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:14:20

Αποστολέας Θέμα: Χορήγηση επαγγελματικών δανείων από το ΤΣΑΥ (2015)  (Αναγνώστηκε 5387 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Νοεμβρίου 2015, 10:24:41
Αναγνώστηκε 5387 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Από την ιστοσελίδα του ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ/ΤΥΥ): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ 2015

Σας ενημερώνουμε ότι για το έτος 2015 θα χορηγηθούν δάνεια πρώτης επαγγελματικής εγκατάστασης σε 100 υγειονομικούς ύψους 6.000,00 € έκαστο, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ και της Διοικούσας Επιτροπής Υγειονομικών.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των δανείων είναι οι εξής:

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και τίτλο ειδικότητας και να μην έχει παρέλθει 5ετία από τη λήψη του τίτλου ειδικότητας ή της άσκησης επαγγέλματος {στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει τίτλος ειδικότητας (οδοντίατροι φαρμακοποιοί, κτηνίατροι)}.
    Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι αλλοδαποί θα πρέπει να έχουν και άδεια παραμονής στην Ελλάδα μέχρι την ημερομηνία εξόφλησης του δανείου.
    Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30/6/2015 (δηλ. μέχρι το προηγούμενο εξάμηνο υποβολής της αίτησης ή να έχουν ρυθμίσει τυχόν οφειλές τους, και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης .
    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι 15-11-2015 να υποβάλλουν Αίτηση σύμφωνα με το συνημμένο πρωτότυπο. Στην αίτηση θα αναγράφεται η πόλη στην οποία θα εγκατασταθεί επαγγελματικά ο ασφαλισμένος και θα συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-φωτοαντίγραφο άδειας άσκησης επαγγέλματος,

-φωτοαντίγραφο τίτλου ειδικότητας,

-φωτοαντίγραφο βεβαίωσης έναρξης εργασιών από τη ΔΟΥ,

-Υπεύθυνη Δήλωση (Άρθρο 8 Ν.1599/86) στην οποία θα δηλώνει ότι:

Ι). Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για 1η επαγγελματική εγκατάσταση ή εξοπλισμό του (όνομα ασφαλισμένου) που βρίσκεται στην περιοχή (υποχρεωτική αναγραφή περιοχής, οδού και αριθμού).

ΙΙ). Δεν του έχει χορηγηθεί άλλο δάνειο μέχρι σήμερα από το Ταμείο.
Οι Αλλοδαποί ασφαλισμένοι πλην των προερχόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον:

-Άδεια παραμονής στην Ελλάδα,

-Υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνεται η μόνιμη κατοικία του ασφαλισμένου στην Ελλάδα και σε περίπτωση αλλαγής της ότι υποχρεούται να ενημερώσει εγγράφως το Ταμείο

-Έγγραφο στο οποίο ορίζεται ο αξιόχρεος τριτεγγυητής με περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, και

 -Αποδεικτικό από το οποίο θα φαίνεται ότι έχει παρέλθει 5ετία από τη λήψη της άδειας άσκησης επαγγέλματος (απόφαση Δ.Σ. ΤΣΑΥ 193/2002).

    Το επιτόκιο των δανείων ορίσθηκε σε ποσοστό 2,7%, η δε εξόφληση του δανείου θα γίνει σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις που θα αρχίζουν από το μεθεπόμενο χρόνο χορήγησης του δανείου. Το επιτόκιο του πρώτου έτους, που δεν θα καταβάλλονται οι δόσεις, θα επιμερισθεί και θα συμπεριλαμβάνεται στο ποσό των 36 δόσεων.
    Για τη χορήγηση του δανείου δεν απαιτούνται δικαιολογητικά ύπαρξης περιουσιακών στοιχείων, ούτε εγγυήσεις τρίτων (πλην των περιπτώσεων των αλλοδαπών), αλλά σε περίπτωση μη εξόφλησης τριών στη συνέχεια δόσεων θα επιδιώκεται  είσπραξη της οφειλής με κάθε νόμιμο τρόπο.
    Τα δάνεια θα χορηγούνται με σειρά προτεραιότητας τηρουμένης απόλυτης σειράς  πρωτοκόλλου υποβολής των αιτήσεων στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΤΑΑ-ΤΥ ή στις Περιφερειακές Υπηρεσίες ΕΤΑΑ-ΤΥ,σε ποσοστό 80% των θέσεων και 20% των θέσεων  αναλόγως των περιοχών Δ, Γ. Όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.1262/82.

    Μετά την έγκριση της αίτησης για τη χορήγηση του δανείου θα απαιτηθεί η καταβολή σε Δημόσιο Ταμείο χαρτοσήμου 3% (180 €) επί του ποσού του δανείου πλέον 20% υπέρ ΟΓΑ (36 €), σύνολο 216,00 €.
    Για πληροφορίες, αρμόδια υπάλληλος: κα Πόριου Χριστίνα, τηλ.210.8819188.
    Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας ώστε να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι .

 
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Νοεμβρίου 2015, 11:51:34
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ 2015
Σας ενημερώνουμε ότι για το έτος 2015 θα χορηγηθούν δάνεια πρώτης επαγγελματικής εγκατάστασης σε 100 υγειονομικούς ύψους 6.000,00 € έκαστο, σ.....
    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι 15-11-2015 να υποβάλλουν Αίτηση σύμφωνα .....
    Τα δάνεια θα χορηγούνται με σειρά προτεραιότητας τηρουμένης απόλυτης σειράς  πρωτοκόλλου υποβολής των αιτήσεων στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΤΑΑ-ΤΥ ή στις Περιφερειακές Υπηρεσίες ΕΤΑΑ-ΤΥ,σε ποσοστό 80% των θέσεων και 20% των θέσεων  αναλόγως των περιοχών Δ, Γ. Όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.1262/82....
    Μετά την έγκριση της αίτησης για τη χορήγηση του δανείου θα απαιτηθεί η καταβολή σε Δημόσιο Ταμείο χαρτοσήμου 3% (180 €) επί του ποσού του δανείου πλέον 20% υπέρ ΟΓΑ (36 €), σύνολο 216,00 €....
   Ανακοίνωση 6/11/15, αιτήσεις μέχρι 15/11/15. Γιατί η ημερομηνία κατάθεσης δεν είναι ελεύθερη αφού οι θέσεις είναι συγκεκριμένες; Εμένα μου μυρίζει φωτογραφική προκήρυξη για κάποιους που ήδη ξέρουν. Έχω γίνει πολύ δύσπιστος... Δεν θα ήταν πιο σωστό η ανακοίνωση να λέει "καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις απο τις ... πχ 10/11/15"; Το "δεχόμαστε άμεσα αιτήσεις" μου φαίνεται ύποπτο.
   Το 80% - 20% κατανομή δεν το καταλαβαίνω. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον στην Αθήνα-Θεσ/νίκη δεν θα έπρεπε οι θέσεις (τα δάνεια) να διατεθούν στην περιφέρεια; Οι αιτήσεις να καταχωρούνται άμεσα ηλεκτρονικά οπότε παίρνουν σειριακά αριθμό πρωτοκόλλου. (αν βέβαια φιλοτιμηθούν οι ΤΣΑΓΙΟ-υπάλληλοι).
    Οι φόροι υπέρ τρίτων ακόμα δεν καταργήθηκαν; Τι ψηφίζουν τόσα χρόνια στη Βουλή; Άκου ΟΓΑ. Υπάρχουν ακόμα (άυλα) χαρτόσημα; (θυμήθηκα τώρα τις καλές εποχές -λόγω νεότητας μάλλον- που έφτανε η σειρά σου στην ουρά και ο υπάλληλος σε έστελνε να πάρεις χαρτόσημο...)
   Πάντως καλή τύχη στους νέους συναδέρφους...

13 Νοεμβρίου 2015, 12:47:02
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

iceman



τι σημασια εχει να ειναι ελευθερη η ημερομηνια καταθεσης αφου ειναι οποιος προλαβει πρωτος?

" Τα δάνεια θα χορηγούνται με σειρά προτεραιότητας τηρουμένης απόλυτης σειράς  πρωτοκόλλου υποβολής των αιτήσεων στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΤΑΑ-ΤΥ"
The winner takes it all........

13 Νοεμβρίου 2015, 13:16:35
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
τι σημασια εχει να ειναι ελευθερη η ημερομηνια καταθεσης αφου ειναι οποιος προλαβει πρωτος?

" Τα δάνεια θα χορηγούνται με σειρά προτεραιότητας τηρουμένης απόλυτης σειράς  πρωτοκόλλου υποβολής των αιτήσεων στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΤΑΑ-ΤΥ"
   Να εξηγήσω το σκεπτικό που με κάνει δύσπιστο και προκατειλημμένο: Αν βγει ανακοίνωση που λέει "ελάτε άμεσα και καταθέστε αιτήσεις", όποιος γνωρίζει εκ των έσω προλαβαίνει τους άλλους (ώσπου να το μάθουν). Αντίθετα αν η ανακοίνωση λέει "απο την πρώτη του μηνός λαμβάνουμε αιτήσεις", η πληροφορία διαχέεται, την μαθαίνουν πολλοί έγκαιρα και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος (και όποιος γνωρίζει εκ των προτέρων είναι σχεδόν* στην ίδια μοίρα).

*Το "σχεδόν" αναφέρεται σε περιπτώσεις κρατημένων αριθμών πρωτοκόλλου, όλα τα έχουμε δει.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
24168 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Φεβρουαρίου 2012, 12:35:01
από drak78
3 Απαντήσεις
5785 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιουλίου 2009, 11:26:16
από Raptor
0 Απαντήσεις
2999 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουλίου 2012, 18:45:44
από Denominator
1 Απαντήσεις
64124 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2014, 17:27:56
από EzeΤΡΟΛ
2 Απαντήσεις
13563 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Απριλίου 2020, 01:03:09
από Argirios Argiriou