Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:42:00

Αποστολέας Θέμα: Καταδίκη ιατρού για τον θάνατο του Τόνι Βαβάτσικου  (Αναγνώστηκε 2879 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Δεκεμβρίου 2015, 22:26:11
Αναγνώστηκε 2879 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παραθέτω κάτι που υπέπεσε στην αντίληψή μου σήμερα.

Παράθεση
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΚΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
09/12/2015  05:00:50 μμ

Το καλοκαίρι του 2008 ο θάνατος του τραγουδιστή και τραγουδοποιού Τόνι Βαβάτσικου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς εκείνη την περίοδο, παραθέριζε με τη σύζυγό του Εβελίνα στο εξοχικό τους στον Αη Γιάννη. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είχε εξιχνιαστεί μέχρι πρόσφατα.

Χθες λοιπόν, το Τριμελές Εφετείο Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με αναστολή και εφέσιμη σε πρώην Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η δίκη συνεχίστηκε μετά την εξέταση της συζύγου του εκλιπόντος στις 10 Νοεμβρίου. Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν τρεις γιατροί ως μάρτυρες υπεράσπισης εκ των οποίων ο ένας ήταν στο πλήρωμα του ασθενοφόρου το μοιραίο βράδυ και γνωστοί του κατηγορουμένου.

Κατά την απολογία του, ο πρώην Διευθυντής, σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι δεν του είχε μεταφερθεί η σωστή εικόνα για το πόσο σοβαρό ήταν το περιστατικό, με αποτέλεσμα να μην κρίνει σκόπιμο να στείλει το ασθενοφόρο επειδή το Κέντρο Υγείας είχε μόνο ένα.

Ο γνωστός Βολιώτης τραγουδοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών, μέσα στο ασθενοφόρο διακομιδής του στο Νοσοκομείο Βόλου, στις 26 προς 27 Ιουλίου 2008, εννέα ώρες μετά από τη στιγμή που εκδηλώθηκε το πρόβλημα υγείας. Στο ασθενοφόρο μάλιστα ήταν χωρίς οξυγόνο, καθώς η φιάλη νερού που φιλτράρει το οξυγόνο έσπασε και δεν υπήρχε εφεδρική.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από καταθέσεις, αλλά και την απομαγνητοφώνηση συνομιλιών εκείνης της νύχτας, μετά από την πρώτη κλήση στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, γύρω στις 10 το βράδυ, τον ασθενή επισκέφθηκε στην οικεία του αγροτικός γιατρός συνοδευόμενος από τον οδηγό ασθενοφόρου. Τον εξέτασε, συνομίλησε τηλεφωνικά με το διευθυντή του Κ.Υ. και με φίλο γιατρό του παθόντος που γνώριζε το ιστορικό του, δεν διέγνωσε κάτι ανησυχητικό στην κατάστασή του, του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και αποχώρησε.

Μετά το πέρας της δίκης ο καταδικαστείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Φυλάκιση 15 μηνών στον πρώην διευθυντή του Κ.Υ. Ζαγοράς για τον θάνατο του Τόνι Βαβάτσικου «Θ»

9 Δεκεμβρίου 2015, 12:05

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας στον πρώην διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, για τον θάνατο του γνωστού τραγουδιστή Τόνι Βαβάτσικου.
Ο πρώην διευθυντής αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, που τελέστηκε δια παραλείψεως. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή, για τον θάνατο του γνωστού τραγουδιστή, στις 28 Ιουλίου του 2008, στον Άη Γιάννη του Ανατολικού Πηλίου. Το 2013 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε καταδικάσει τον πρώην διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς για ανθρωποκτονία από αμέλεια, απαλλάσσοντας τον οδηγό του ασθενοφόρου και τον αγροτικό γιατρό, που είχε εξετάσει τον 78χρονο τραγουδιστή.
Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας είχε ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου, αλλά είχε διακοπεί και συνεχίστηκε χθες.
Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη, καθώς κατέθεσαν μάρτυρες τόσο από την πλευρά της μηνύτριας, συζύγου του εκλιπόντος τραγουδιστή Εβελίνας Βαβάτσικου, όσο και από την πλευρά του κατηγορουμένου.
Συγκεκριμένα κατέθεσαν ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ που τη μοιραία εκείνη μέρα είχε απαντήσει στην τηλεφωνική κλήση της κ. Βαβάτσικου και δύο γείτονές της, ενώ υπέρ του κατηγορουμένου κατέθεσαν τρεις γιατροί, μεταξύ των οποίων και ο αγροτικός που είχε συνοδεύσει τον εκλιπόντα με το ασθενοφόρο, στο οποίο και κατέληξε.
Ο συνήγορος της μηνύτριας, δικηγόρος Βόλου κ. Θεόδ. Καπάτος δήλωσε μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ότι η πλευρά της κ. Βαβάτσικου εκφράζει ικανοποίηση, καθώς θεωρεί πως αποδόθηκε δικαιοσύνη.
Ο Τόνι Βαβάτσικος, ο γνωστός τραγουδοποιός, που το 1974 είχε κατακτήσει το Α” Βραβείο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το αξέχαστο «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα Του πίσω τι κρύβει ο Θεός για μας», είχε φύγει από τη ζωή στις 28 Ιουλίου του 2008, στο σπίτι του στον Άη Γιάννη, περιμένοντας ιατρική υποστήριξη για ώρες, όπως είχε καταγγείλει η σύζυγός του Εβελίνα.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν εκφέρω άποψη καθώς αγνοώ παντελώς το περιστατικό κι την δικογραφία, απλά μου κάνει εντύπωση πως την γλύτωσε ο αγροτικός απ' την στιγμή που ο τότε Δ/ντής του Κέντρου Υγείας (που καταδικάστηκε) ισχυρίστηκε ότι ο αγροτικός δεν του μετέφερε σωστά την εικόνα του περιστατικού...

Εκτός κι αν καταδικαστήκε λόγω της κατάστασης του ασθενοφόρου κι της απόφασης να μην το διαθέσει για την διακομιδή.

Υ.Γ
Δυστυχώς για το ιατρικό κομμάτι, δεν μπόρεσα να βρω κάτι στον Τύπο.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Δεκεμβρίου 2015, 22:52:54 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8314 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Φεβρουαρίου 2009, 10:13:56
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
3564 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2009, 12:40:31
από πρώτη & καλύτερη
3 Απαντήσεις
3805 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2009, 11:16:38
από orfeo
0 Απαντήσεις
2762 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2011, 22:41:01
από carlita
6 Απαντήσεις
8909 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Νοεμβρίου 2015, 19:34:21
από Αρχίατρος