Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Θέματα σχετικά με το forum

Πώς ψάχνουμε κάποιο παλιό κείμενο σε αυτό το φόρουμ.

(1/1)

Argirios Argiriou:
  Tο μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του φόρουμ σε σχέση με το facebook ή το twitter είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ψάξει κανείς παλιές αναρτήσεις.

  Αυτό με έχει διευκολύνει πολύ και στην καθημερινή κλινική μου πράξη. Π.χ. πάω στην αναζήτηση του φόρουμ γράφω " αόριστη υποψία " και μου βγάζει το " Αόριστη Υποψία Καρκίνου σε ασθενή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Διερεύνηση; " που το χρησιμοποιώ αρκετές φορές κάθε μήνα. Ή δεν θυμάμαι π.χ.πως λέγεται το πιο cost effective γενόσημο του Pariet. Πάω τότε στην αναζήτηση γράφω " pariet " και μου βγάζει το " Έσπασε η πατέντα της ραμπεπραζόλης ( Pariet ) και έχουν ήδη βγει γενόσημά της. " και όλα τα σχετικά. Αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να τα κάνω ούτε με το facebook ούτε με το twitter. Έχω ακούσει επίσης από έναν σχεδόν άγνωστο σε εμένα ειδικευόμενο Γενικής Ιατρικής σε γειτονική μου πόλη, ο οποίος δεν συμμετέχει και ενεργά στο Φόρουμ, πως πάρα πολλά πράγματα που χρειάζεται στην καθ'ημέρα πράξη του, τα έχει ψάχνοντας στο Φόρουμ.

   Επίσης αυτό το πλεονέκτημα του φόρουμ κάνει δυνατόν να ξαναπιάνει κανείς μια συζήτηση ακριβώς από κει που την άφησε πριν από χρόνια, αν στο μεταξύ προκύψει κάτι καινούριο, με ότι πλεονεκτήματα μπορεί αυτό να συνεπάγεται.
   

Πώς ακριβώς ψάχνουμε;

1) Είναι σημαντικό να εγγραφούμε στο Φόρουμ και να κάνουμε log in. Αλλιώς δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει κανείς την λειτουργία της αναζήτησης.

2) Πάμε στο κουτάκι που υπάρχει δεξιά από την Αναζήτηση, πάνω αριστερά στο φόρουμ, και γράφουμε μια λέξη ή λέξεις που θυμόμαστε να υπάρχουν στον τίτλο του κειμένου που ψάχνουμε ή και μέσα στο κείμενο αυτό καθ' αυτό.

3) Κάνουμε μετά κλικ πάνω στο γκρίζο κουτάκι που γράφει Αναζήτηση, ακριβώς δεξιά από εκεί που γράψαμε την λέξη ή τις λέξεις.

4) Αν είμαστε τυχεροί (και συχνά είμαστε) μας βγάζει ένα ή περισσότερα κείμενα με τις λέξεις που ψάχνουμε, οπότε ξεκινάμε ανοίγοντας αυτό που μας φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο εναλλακτικά τα ανοίγουμε ένα ένα μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει.


Μια άλλη τεχνική είναι να πάμε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος να γράψουμε την λέξη/λέξεις που μας ενδιαφέρουνε και να προσθέσουμε, αφού πρώτα αφήσουμε ένα κενό, και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος αλλά τότε πιθανώς να μας βγάλει το κείμενο/κείμενα που ψάχνουμε αλλά όμως αν θέλουμε να ανεβούμε στην αμέσως γενικότερη θεματική ενότητα του φόρουμ αυτό δεν είναι δυνατό.

Argirios Argiriou:
Πώς βρίσκουμε παλιές δημοσιεύσεις (όχι αναγκαστικά ντροπιαστικές όπως λέει στο συγκεκριμένο άρθρο) στο facebook:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση