Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Τι συμβαίνει με τα παιδιά των γκέι γονιών;
Argirios Argiriou:
Προσωπικά δεν έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη για το αν πρέπει ή όχι να νομοθετηθεί η υιοθεσία παιδιών από γκέι γονείς. Το παρακάτω άρθρο πάντως μου φαίνεται ενδιαφέρον γιατί έχει και references.
16/12/2015
του Λύο Καλοβυρνά.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δημήτριος:
Πείραμα μάθαμε στη φυσική είναι η επανάληψη ενός φαινομένου κάτω από συνθήκες που ελέγχουμε πολύ καλά. Με αυτή τη λογική μιλώντας μεταφερόμενοι στο κοινωνικό επίπεδο μπορούμε να σκεφτούμε μια μελλοντική επανάληψη στη χώρα μας του φαινομένου που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό. Το θέμα είναι τι συμβαίνει με τις κοινωνικές συνθήκες και πως θα τις ελέγξουμε: αν υπάρξει δημόσια κατακραυγή λογικό είναι να επηρεαστούν και τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς ,αυτό εγώ καταλαβαίνω .Απο κει και πέρα η προκατάληψη δεν είναι καλός σύμβουλος και ένας απλός πολίτης όπως εγώ είναι αναρμόδιος να κρίνει αν πρέπει να επιτραπεί κάτι τέτοιο ή όχι.
Αρχίατρος:
Δηλώνω άσχετος αλλά κι πολύ σκεπτικός αν πρέπει να επιτραπεί κάτι τέτοιο.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτό αφορά μόνο τους άνδρες, καθώς αυτή την στιγμή επιτρέπεται η υιοθεσία στα γυνακεία ζευγάρια, πράγμα άδικο κατ' εμέ.
Πάντως, το θέμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο για να αναπτύσσεται σε ένα άρθρο του protagon...
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος............
Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτό αφορά μόνο τους άνδρες, καθώς αυτή την στιγμή επιτρέπεται η υιοθεσία στα γυνακεία ζευγάρια, πράγμα άδικο κατ' εμέ.
.......................
--- Τέλος παράθεσης ---
Δε νομίζω να υπάρχει νόμος που να επιτρέπει την υιοθεσία στα γυναικεία ζευγάρια. Υπάρχει;
Από την άλλη, στην πράξη μπορεί και να εφαρμόζεται ακόμη και αν δεν υπάρχει νόμος διότι μια γυναίκα που ζει ως λεσβία μπορεί να τεκνοποιήσει και μετά να δηλώσει ότι ζει με κάποιον άντρα.
saklas:
Δεν χρειάζεται να δηλώσει τίποτα. Μπορεί μια γυναίκα να κάνει παιδί και, από νομική άποψη, να έχει την επιμέλεια και να το μεγαλώνει μόνη της, ενώ συζεί ή εχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με μια άλλη γυναίκα. Αντίστοιχα ένας άντρας μπορεί να τεκνοποιήσει, χρησιμοποιώντας ακόμα και παρένθετη μητέρα και στη συνέχεια να κρατήσει ο ίδιος την επιμέλεια του παιδιού, κατόπιν συμφωνίας προφανώς. Οπότε μεγαλώνει το παιδί, συζώντας ή έχοντας συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με κάποιον σύντροφο του ίδιου φύλου. Νομικό κώλυμα δεν υπάρχει. Θεωρητικά μπορεί να γίνει ακόμα και υιοθεσία, αν και πρακτικά στην Ελλάδ είναι δύσκολο να δοθεί ένα παιδί για υιοθεσία σε έναν μόνο γονέα.
Απλώς σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει νομικός δεσμός του παιδιού με τον έτερο σύντροφο.
Σε ότι αφορά στο άρθρο και στη βιβλιογραφία που αναφέρεται εκεί, δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να σχολιάσει, μια και στην Ψυχιατρική δεν μας απασχολούν αυτά τα ζητήματα. Παρατήρησα ωστόσο πως οι πηγές που αναφέρονται ανήκουν μάλλον στο χώρο της Κοινωνιολογίας, ούτε καν της Ψυχολογίας ενώ είναι, εν πολλοίς, σχετικά "στρατευμένες".
Είναι αλήθεια ωστόσο πως οι ψυχολογικές θεωρίες που θεωρούν πως a priori ένα παιδί που θα ανέτρεφαν δυο γονείς του ίδιου φύλου θα επηρεαζόταν, δεν είναι πολύ της μόδας ;-) στις μέρες μας. Η διαμάχη είναι σε μεγάλο βαθμό θεωρητική, δεν υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες, τουλάχιστον όπως εννοούμε εμείς σήμερα την αξιοπιστία στην Ιατρική. Φυσικά ένας ορθόδοξος Ψυχαναλυτής θα ένοιωθε φρίκη στην ιδέα ενός παιδιού σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, αλλά αυτό ελάχιστα πράγματα σημαίνει.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση