Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:53:08

Αποστολέας Θέμα: Οι Γ.Γ. πραγματοποιούν εφημερίες ισοτίμως με τους λοιπούς ειδικευόμενους.  (Αναγνώστηκε 18138 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Δεκεμβρίου 2008, 09:23:53
Αναγνώστηκε 18138 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από πρόσφατο μήνυμα του κ. Μιχάλη:

...............
......................
Υ.Γ.: Για τις εφημεrρίες ισχύει το ότι «οι Γ.Γ. πραγματοποιούν εφημερίες ισοτίμως με τους λοιπούς ειδικευόμενους του Τμήματος. Συνεπώς, αν στο εν λόγω Τμήμα δεν φτάνουν τις 30 οι άλλοι, πώς να τις φτάσετε εσείς? Η βάση είναι το ισοτίμως και το 4 / μήνα minimum (Μη ζητάτε νόμο για το 4, είναι θέση του ΚΕΣΥ ως απαραίτητο για εκπαίδευση και έχει γενική έννοια. Δεν αποτελεί όμως νομική διάταξη, αλλά όλοι το έχουμε υιοθετήσει και αποτελεί πιά «άγραφτο νόμο» ως minimum).


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επίσης σε κάποιο άλλο σημείο του φόρουμ ο κ. Μιχάλης γράφει:

Ο Αριθμός εφημεριών δεν περιλαμβάνεται σε κανένα νόμο. Είναι όμως κοινά αποδεκτός ως minimum εκπαίδευσης και έχει καταστεί "εθιμικό δίκαιο", μετά την πολύχρονη πρακτική του (υπάρχει θέση του ΚΕΣΥ που όμως ποτέ δεν έγινε νόμος).

Αν όμως αυτά ισχύουν για τον αριθμό των εφημεριών ανά μήνα, δεν συμβαίνει το ίδιο για το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης στις εφημερίες.

Η Υπ. Απόφαση για την έγκριση κονδυλίων εφημεριών που εκδίδεται κάθε χρόνο, διατυπώνει με σαφήνεια ότι "ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΎΝ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΙΣΟΤΙΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ" Τελεία και Παύλα.
Το έχω ξαναπεί: 2 εσύ, 2 και εγώ. 10 εσύ, 10 και εγώ.
Όσο για το "δεν είμαι διατεθειμένος να μείνω μέσα και να εφημερεύσω με Γ.Γ.", είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ξεσκεπάστε τους. Τα περί "καρφιών" τα ακούω βερεσέ. Ποιός έδωσε το δικαίωμα σε αυτόν τον κύριο να εισπράττει για εφημερία που δεν κάνει? Ποιός έδωσε το δικαίωμα σε σένα να τον βλέπεις να κλέβει το πορτοφόλι μου (γιατί λεφτά που όλοι συνεισφέρουμε παίρνει) και να τον καλύπτεις?

Πάντως, συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σας.
Οργανώστε τες ακόμη καλύτερα, υπενθυμίζοντας στους ανεύθυνους ότι οι δοσίλογοι δεν είστε εσείς που ζητάτε τα αυτονόητα, αλλά εκείνοι που αρνούνται τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαΐου 2009, 00:09:25 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Δεκεμβρίου 2008, 16:26:11
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Ετήσια κοινή Υπουργική απόφαση Οικονομικών & Υγείας για τις εφημερίες, δείτε παρ. γ, σελ. 4462 (ΦΕΚ 376 τεύχος Β της 6.ΙΙΙ.08)

26 Δεκεμβρίου 2008, 19:28:15
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το αρχείο κατεβαίνει κανονικά; Γιατί σε μένα αναφέρει «πρόβλημα» και δεν ανοίγει.

Πάντως τη στιγμή που υπάρχει διοικητής στην περίπτωση του συναδέλφου Λουμάκη που γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του (για να μην πω κάτι χειρότερο) το σημείο: «καθημερινά εφημερεύει σε ενεργό εφημερία 1 γενικός ιατρός» που αναφέρεται στη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, αφού, όπως αναφέρει ο κ. Λουμάκης, υπάρχουν μέρες που στο Κ.Υ. εφημερεύουν 2 αγροτικοί χωρίς καμιά εφημερία οποιασδήποτε μορφής (ενεργή, ετοιμότητα, μεικτή) ειδικευμένου μόνο και μόνο για μείνει, για λόγους τιμωρίας/εκδίκησης, ο κ. Λουμάκης εκτός εφημεριών και να μην επιβαρυνθούν με περισσότερες εφημερίες οι άλλοι ειδικευμένοι, τι  να πούμε για την ισχύ της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.
Άσε που ο όρος: «οι ειδικευόμενοι γενικής ιατρικής εφημερεύουν ισότιμα με τους λοιπούς ειδικευόμενος του τμήματος» μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν (όπως και είναι ο σκοπός των περισσότερων νομικών κειμένων). Π.χ. μπορεί να ερμηνευτεί (χωρίς να συμφωνώ με την ερμηνεία) ότι τις μέρες που εφημερεύει γενικός γιατρός στο τμήμα είναι σαν να εφημερεύει ειδικευόμενος ιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας χωρίς να θεωρείται κάτι σαν «υπεράριθμος» ο ειδικευόμενος της γενικής ιατρικής. Έτσι «ικανοποιείται» ο όρος της ισοτιμίας αφήνοντας απ’ έξω την ισότιμη κατανομή (σε αριθμό εφημεριών) μεταξύ των ειδικευόμενων. Αυτό αφήνεται στην «διακριτική» ευχέρεια  του τμήματος να μοιράζει την πίτα των εφημεριών όπως θέλει.

Το ίδιο δεν γίνεται και με τους ειδικευμένους; Κατοχυρώνεται πουθενά ότι μεταξύ (ομόβαθμων) ειδικευμένων πρέπει να υπάρχει ισοτιμία στο μοίρασμα των εφημεριών; Πουθενά!

26 Δεκεμβρίου 2008, 19:50:38
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το αρχείο κατεβαίνει κανονικά; Γιατί σε μένα αναφέρει «πρόβλημα» και δεν ανοίγει.
......
............


Διαμαντή το αρχείο σε μένα κατεβαίνει κανονικά αλλά για να πω την αλήθεια σήμερα κατέβασα και μια καινούρια έκδοση του Adobe Reader.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
16477 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Σεπτεμβρίου 2013, 23:07:19
από anasm
4 Απαντήσεις
6410 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Αυγούστου 2014, 01:15:30
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
19702 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαρτίου 2015, 09:55:03
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
36427 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2016, 20:58:00
από austerlitz
1 Απαντήσεις
43046 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιουνίου 2021, 13:24:31
από timex