ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αρχίατρος:
Η είδηση μεταφέρεται αυτούσια.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Απολαύστε επίπεδο δημοσιογραφίας.
Το επέμβαση "ρουτίνας" αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους φυσικά !
Δηλώνω άσχετος με τα ΩΡΛ χειρουργεία κι την παιδιατρική αναισθησία, αλλά από πότε ένα χειρουργείο στο οποίο ένα 4χρονο παιδί παίρνει γενική αναισθησία θεωρείται "επέμβαση ρουτίνας" ;
Το πλέον αποκρουστικό ήταν τα σχολια που μπορούσε να διαβάσει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά κομμάτι της κοινωνίας μας (δεν γνωρίζω αν είναι μικρό ή μεγάλο) διακαταχέται από ανθρωποφαγικά αισθήματα, ιδιαίτερα απέναντι στους γιατρούς, κι το επίπεδο των σχολίων που μπορούσε να διαβάσει κανείς το επιβεβαιώνει αυτό.
Μιλάμε για ευθείες ύβρεις, προσβολές προς ανθρώπους που προσπαθούν (με τραγικά μέσα πλέον) να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, απαξίωση ολόκληρου του ιατρικού κλάδου, κι καταγγελίες που σηκώνουν αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η δέουσα απάντηση ήρθε απ΄τον κ.Κωνσταντινίδη, καθηγητή ΩΡΛ
--- Παράθεση ---Iordanis Konstantinidis:
Με απόλυτο σεβασμό στην ζωή του μικρού παιδιού που χάθηκε και χωρίς καμία τάση συνδικαλισμού:
Κουράστηκα να ακούω ήταν μια επέμβαση ρουτίνας
Κουράστηκα να ακούω πήγε για μια απλή επέμβαση κρεατάκια
Κουράστηκα να ακούω είναι δυνατόν να πεθαίνει ένα παιδί το 2016 σε ένα συνηθισμένο χειρουργείο
Στην κατάντια αυτή είναι συμμέτοχοι όλοι…ΜΜΕ, δικηγόροι, αλλα και γιατροί
Διότι όταν ένα μικρό παιδί παίρνει γενική αναισθησία είναι εξ ορισμού σοβαρή υπόθεση, γιατί έχει ιδιαίτερο αεραγωγό, γιατι απαιτεί ιδιαίτερη αναισθησιολογική διαχείριση, γιατί μπορεί να έχει αιμοδυναμικές μεταβολές που γρήγορα να το φέρουν σε κρίσιμη κατάσταση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για χειρουργεία που αφήνουν ανοικτά τραύματα στην περιοχή της κεφαλής όπως η αμυγδαλεκτομη και η αδενοτομή. Αυτός είναι ο λόγος που μετα από δεκαετίες και εκατομμύρια χειρουργεία σαν αυτά, συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια συμβάντα και στα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως
--- Τέλος παράθεσης ---
Argirios Argiriou:
Ένας Βρετανός πιλότος που έχασε την γυναίκα του σε μια "εγχείρηση ρουτίνας" έχει το φλέγμα να καθήσει και με ψύχραιμο τρόπο να αναλύσει τους ανθρώπινους εκείνους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια τραγωδία:
Argirios Argiriou:
02/01/2015
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αρχίατρος:
Μάλιστα.
Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου έλεγε: «Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα»
Νομίζω είναι πολύ σημαντικό να διευκρινησθεί τι ακριβώς συνέβη στο χειρουργείο κι η πορεία ανάνηψης του παιδιού.
Argirios Argiriou:
07/01/2016
Η αναισθησιολόγος μιλάει για τη Μελίνα Παρασκάκη και το μοιραίο πρωινό.
“Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουμε το παιδί. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Επιστρέφω σπίτι μου, κοιτάζω την κόρη μου και κλαίω γιατί θυμάμαι τη Μελίνα” – λέει η αναισθησιολόγος που ήταν παρούσα στην επέμβαση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έμελε να στοιχίσει τη ζωή στο άτυχο κοριτσάκι.
Η αναισθησιολόγος μιλάει αποκλειστικά στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και την Άννα Κωνσταντουλάκη για όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό στο Βενιζέλειο όπου χειρουργήθηκε η 4χρονη Μελίνα και περιγράφει τις τραγικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο μετά το χειρουργείο. Η ίδια μιλά για την πειθαρχική δίωξη που εκκρεμεί σε βάρος της αναφορικά με υπόθεση αφαίρεσης πεθιδίνης από το ΠΑΓΝΗ αλλά και για την συγγενική σχέση που έχει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τονίζοντας: “Είναι άδικο να κατηγορείς με τόση ευκολία κάποιον που δεν έφταιξε επειδή είναι συγγενής μ’ έναν υπουργό”.
Η αναισθησιολόγος, εμφανώς σοκαρισμένη για την τραγική εξέλιξη, είπε: “Εγινε κανονικά το χειρουργείο, χωρίς πρόβλημα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα. Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον μεταφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά.
Βάζω τα ακουστικά και την ακούω να κάνει ένα τρομερό βροχόσπασμα. Πέφτει απότομα η πίεσή της από το 13 στο 7 και αρχίζει να έχει βραδυκαρδία. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο χώρο μια ακόμη αναισθησιολόγος και 2 χειρουργοί”. “Αρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Τη διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Γύρω στις 10 το πρωί επικοινώνησα με την εφημερεύουσα της ΜΕΘ του νοσοκομείου και μου είπε ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κρεβάτι και να την κρατήσουμε κοιμισμένη για μια ώρα μέχρι να την μεταφέρουμε στο ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα- τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βροχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω 2 παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την 3χρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου θυμίζει τη Μελίνα”.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση