ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας

<< < (5/5)

Αρχίατρος:
Για να μην παίζουμε με τις λέξεις.

Από πουθενά δεν τεκμαίρεται ότι έχει σχέση η τραγική κατάληξη του χειρουργείου του παιδιού με την υφαρπαγή του κουτιού με τις πεθιδίνες.

Απ΄την άλλη τίθονται ερωτηματικά:
- είναι εξαρτημένη από οπιούχες ουσίες η συνάδελφος ή όχι όταν στην απολογία της γράφει  «Τότε δυστυχώς αντέδρασα παρορμητικά και υπεξαίρεσα ένα κουτί που περιείχε μερικές αμπούλες πεθιδίνης» ;
Εγώ π.χ γιατί δεν αντιδρώ "παρορμητικά" όταν στα χειρουργεία βλέπω δίπλα μου πεθιδίνες ή τις ακόμα καλύτερες φαιντανύλες ή το γαλατάκι που σκότωσε τον MJ κι δεν τα βουτάω;  ;D

Στην υποθετική περίπτωση που όντως υπάρχει εξάρτηση, μπορεί ένας εξαρτημένος αναισθησιολόγος να "απογειώνει" κι να "προσγειώνει" ασθενείς  (για να χρησιμοποιήσω κι την ορολογία τους);
Σε ένα τόσο στρεσογόνο επάγγελμα με την λαιμητόμο του δικαστή συνεχώς πάνω απ΄το κεφάλι του (ρωτήστε έναν αναισθησιολόγο να μάθετε αν στρεσάρονται ή όχι).

Σε ποιό μέρος του κόσμου συμβαίνει αυτό ;

Ερωτώ γιατί γνωρίζω ότι π.χ στις ΗΠΑ αν ένας ιατρός συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος κινδυνεύει να χάσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, κι στην Ελλάδα έχουμε φτάσει να μπερδεύουμε τα Depon με τις πεθιδίνες...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Με επίκεντρο εξαδέλφη του Πολάκη
Πόλεμος ΠΟΕΔΗΝ - ΥΠΕ Κρήτης για την ΕΔΕ θανάτου 4χρονης στην Κρήτη
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

(200 gr αδρεναλίνης;;; υποθέτω λάθος αντιγραφή αλλά μου κάνει εντύπωση που για την ατροπίνη γράφει mg. Και λάθος να είναι, 200 mg είναι και πάλι πολλά)

Αρχίατρος:
Προφανώς λάθος, ούτε καρδιά... ταύρου δεν αντέχει τόση αδρεναλίνη, όχι του κοριτσιού.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροφανώς λάθος, ούτε καρδιά... ταύρου δεν αντέχει τόση αδρεναλίνη, όχι του κοριτσιού.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι όντως έτσι έγιναν τα πράγματα.

schumifer:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μήπως εννοούν μg ?
Για 20 κιλά βγάζει 0.01 mg στο κιλό. Και πολύ θα ήθελα μία ιατρική παρουσίαση του περιστατικού χωρίς τα αδηφάγα ΜΜΕ στη μέση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση