Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν το 2015 ετήσια καθαρά κέρδη < 5000 €

(1/4) > >>

Argirios Argiriou:
Καθημερινή, 03/01/2015
ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θα έλεγα ότι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι το 57% (167 χιλιάδες σε σύνολο 293 χιλιάδων) δήλωσε ετήσιο εισόδημα 0-3000 με μέσο εισόδημα 832 ευρώ!
Επίσης, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα είναι μόνο 293 χιλιάδες;

pzogr:
Έχω την εντύπωση ότι οι "ελεύθεροι επαγγελματίες" είναι και κάποιοι μπλοκάκηδες των 200-300 ευρώ. Θέμα υπάρχει όχι σ'αυτούς, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να δηλώσουν ό,τι θέλουν, αλλά σε όσους πραγματικά ελεύθερους δεν δίνουν ΑΠΥ. Δεν νομίζω όμως ότι αυτή η "μελέτη" τους διαχωρίζει.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Σε σύνολο 293.000 που εμφάνισαν στις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματα από «μπλοκάκια», οι 200.000 ανέγραψαν ετήσια ποσά κάτω των 5.000 ευρώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Επομένως αναφέρεται σε "μπλοκάκηδες". Νόμιζα ότι ως ελεύθεροι επαγγελματίες λογαριάζονται και όσοι πωλούν όχι μόνο υπηρεσίες αλλά και προϊόντα.

pzogr:
Όσοι δεν είναι μισθωτοί κι επομένως έχουν κάνει έναρξη στην εφορία λογίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε πωλούν υπηρεσίες είτε αγαθά. Υπάρχουν όμως και μικτές καταστάσεις. πχ στους γιατρούς, ένας στρατιωτικός που κάνει εφημερίες σε ιδιωτική κλινική και μπορεί όντως να έχει δηλώσει από τα μπλοκάκια του 300 ευρώ το μήνα. Αυτός πχ περιλαμβάνεται στη στατιστική και αν ναι με ποιό εισόδημα; Από το μπλοκάκι μόνο ή και από το μισθό;
Δεν ξέρω ποιά είναι η πραγματικότητα, φοβάμαι όμως ότι - όπως πάντα και παντού - κι εδώ ο καθένας μπορεί να πιάσει το θέμα από την οπτική που τον βολεύει για να υποστηρίξει μια άποψη.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση