Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
7 Ιουλίου 2022, 10:59:44

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 244785 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιανουαρίου 2016, 16:19:00
Αναγνώστηκε 244785 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιανουαρίου 2016, 16:20:29
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
08/01/2016

Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης:στα δικαστήρια πάνε την κρατική «μηχανή».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Ιανουαρίου 2016, 01:58:09
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αυτό που έχω παρατηρήσει σε όσα Κέντρα Υγείας έχω δει στα εξαιρετικά ρεπορτάζ της κ.Ντάμπου είναι η κακή προς άθλια εξωτερική τους εικόνα.
Διαβάζω σε ελλείψεις στον κτιριακό εξοπλισμό, στα προβλήματα με την θέρμανση, στις ελλείψεις υλικών, προσωπικού κτλ.

Όσον αφορά το προσωπικό, παρατηρείται υπερεπάρκεια κι κάλυψη του οργανογράμματος στα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται κοντα στα μεγάλα αστικά κέντρα, πράγμα λογικό.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερα να τα αναλάβουν οι Δήμοι, κι ας είναι σε κακή οικονομική κατάσταση κι αυτοί, καθώς δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζουν.

9 Ιανουαρίου 2016, 19:31:37
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....ι αν θα ήταν καλύτερα να τα αναλάβουν οι Δήμοι, κι ας είναι σε κακή οικονομική κατάσταση κι αυτοί, καθώς δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζουν.
    Οι δήμοι στην Ελλάδα είναι συχνότατα χειρότεροι απο την κεντρική εξουσία. Το φαγοπότι ακόμα συνεχίζεται (πχ στηΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςπου λέει τις παρήγγειλε ο προηγούμενος δήμαρχος... χαμένα λεφτά του ΕΣΠΑ) εστω με τα λιγοστά που παίρνουν πλέον. Άσε που όλοι χρωστάνε (και μάλλον θα τα φορτώσουν στους δημότες σύμφωνα με τα μνημόνια). 'Ισολογισμούς οι περισσότεροι δεν έχουν. Τι να αναλάβουν, θα τα καταστρέψουν πλήρως. Προσωπικά δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη. Με το ζόρι στα νησιά δίνουν (μετά απο μήνες χωρίς γιατρό) άθλια βοηθήματα...
   Θα γίνει αργά ή γρήγορα ότι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, θα κλείσουν ή στην καλύτερη θα γίνουν απλά ΠΙ.

9 Ιανουαρίου 2016, 20:12:41
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
09/01/2016
του Βασίλη Βενιζέλου.


Όχι μόνον οι μισές οργανικές θέσεις προσωπικού είναι κενές, αλλά μόνον με την εθελοντική προφορά των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της πόλης καταφέρνει να (υπο)λειτουργεί το πολύτιμο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου!

 Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, λοιπόν, εκτός των άλλων οξέων προβλημάτων λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου εμφανίζει μεταξύ άλλων και τα εξής:

"• Ελλείψεις σε γάζες, βαμβάκι, ράμματα, φάρμακα κλπ. Το προσωπικό αγοράζει μόνο του χαρτί υγείας, υλικά καθαριότητας κλπ ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό γίνεται από τους ασθενείς ή και από προσφορά των φαρμακοποιών. Οι όποιες προσφορές των συμπατριωτών μας σε εξοπλισμό και άλλες ανάγκες για το Κ.Υ. και τα τοπικά ιατρεία, είναι ευπρόσδεκτες. Τους ευχαριστούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα. Η κρατική εγκατάλειψη δεν μπορεί να καλυφθεί με προσφορές.
• Παραγγελία υλικών έγινε τον Ιούνη του 2015 και μετά τον Δεκέμβρη του 2015. Για 6 μήνες είχαν στείλει μόνο 1 κουτί αντιδραστήρια για εξετάσεις αίματος και όλο αυτό το διάστημα γίνονταν μόνο οι επείγουσες εξετάσεις
• Κάθε φορά στέλνουν έγκριση για ελάχιστα υλικά και αναγκάζουν το προσωπικό να περιορίζει δραστικά τον αναγκαίο ημερήσιο αριθμό εξετάσεων".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιανουαρίου 2016, 20:22:35 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Ιανουαρίου 2016, 15:36:20
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
11/01/2016

Της Νικολέτας Ντάμπου

 Από την Πάτρα καλούν το ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Άνω χώρας Ναυπάκτου , για την μεταφορά των ασθενών καθώς στο κέντρο υπάρχει οδηγός για ασθενοφόρο αλλά δεν υπάρχει το ασθενοφόρο. Στα φάρμακα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις . Η Διευθύντρια κ. Ειρήνη Στεφανή, μία εκ των λιγοστών γιατρών του Κέντρου, εξομολογείται στο LIFE2DAY.GR πως χρειάζονται περισσότερες αντιβιώσεις και παυσίπονα. Η καθημερινή έρευνα του LIFE2DAY.GR περιλαμβάνει μεγάλα νοσοκομεία και μικρά Κέντρα Υγείας, όπως αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα στην Άνω Χώρα Ναυπάκτου. Εκεί συναντάμε την Ειρήνη Στεφανή, μία εκ των λιγοστών γιατρών του Κέντρου, που θα μας περιγράψει το πρόβλημα ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές, το σοβαρό ζήτημα έλλειψης σε ασθενοφόρο, καθώς και η περιορισμένη ποσότητα σε φάρμακα. Παράλληλα οι ελλείψεις σε ιατρικά μηχανήματα. Το LIFE2DAY.GR αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης (MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την νέα στήλη του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος – ALERT Νοσοκομεία σε Κρίση-Διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ :Το LIFE2DAY.GR αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης (MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος – ALERT Νοσοκομεία σε Κρίση . Διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης:στα δικαστήρια πάνε την κρατική «μηχανή» Το Κέντρο Υγείας Άνω χώρας στη Ναύπακτο αποτελείται σήμερα από μία αγροτική γιατρό, δύο επιμελητές γενικής ιατρικής και έναν ακόμα επιμελητή, παθολόγο. Οι γιατροί αρκούν στο να καλύψουν τον όγκο επισκέψεων ασθενών στο Κέντρο, ωστόσο δεν επαρκούν στο να βγαίνουν οι εφημερίες, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ροής της λειτουργίας της Μονάδας.

Αντίστοιχο είναι και το πρόβλημα στο νοσηλευτικό προσωπικό, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο νοσηλεύτριες οι οποίες δεν επαρκούν στο να καλύπτουν εφημερίες και βάρδιες, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές, στο Κέντρο να μην υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό τα σαββατοκύριακα, στα οποία μάλιστα όπως αναφέρει η κυρία Στεφανή στο LIFE2DAY.GR, η κίνηση είναι μεγαλύτερη! Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα παρατηρείται στις μεταφορές ασθενών. Στο Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο, ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες, το ασθενοφόρο μεταφέρθηκε για υπηρεσιακούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου μετά από βλάβη που υπήρχε σε αυτό, με αποτέλεσμα ο οδηγός να είναι χωρίς αντικείμενο εργασίας και οι ανάγκες στην Μονάδα να παρουσιάζουν σοβαρό πρόβλημα και καθυστέρηση, εφόσον για μία ενδεχόμενη μεταφορά, οι γιατροί αναγκάζονται να καλούν το ΕΚΑΒ το οποίο στέλνει ασθενοφόρο από την Πάτρα με αποτέλεσμα η συνολική διάρκεια μεταφοράς ενός ασθενή να ξεπερνά την μιάμιση ώρα. Το θετικό στο Κέντρο είναι η επάρκεια σε αναλώσιμα υλικά, τα οποία παρά τις καθυστερήσεις στα μέσα του 2015, πλέον υπάρχουν σε επάρκεια. Στα φάρμακα υπάρχουν ελλείψεις . Η κυρία Στεφανή εξομολογείται στο LIFE2DAY.GR πως χρειάζονται περισσότερες αντιβιώσεις και παυσίπονα. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει, επίσης, στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αφού το Κέντρο δεν δύναται να κάνει ακτινογραφία λόγω έλλειψης ακτινολογικού αλλά και μικροβιολογικού. Το Κέντρο Υγείας στην Άνω Χώρα δέχεται καθημερινά περισσότερους από δέκα ασθενείς, ( σώπα ρε παιδί, τόσο πολλούς... ) αριθμός που κατά περιόδους εορτών μπορεί να αυξηθεί, όπως και τα σαββατοκύριακα όπου υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες στην περιοχή, καθώς αποτελεί έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Ο μόνιμος πληθυσμός δεν ξεπερνά τα πεντακόσια άτομα, όμως στο Κέντρο εκτός από τουρίστες, έρχονται και από περίπου δεκαπέντε χωριά της περιοχής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νομίζω ότι αν το Υπουργείο Υγείας πλήρωνε σε έναν ιδιώτη Γενικό Ιατρό (άντε δύο εγώ σου λέω για να παίρνουν και διακοπές ) το 1/5 από αυτά που τους κοστίζει το Κέντρο Υγείας το τελικό αποτέλεσμα στην Υγεία του πληθυσμού ευθύνης, θα ήταν το ίδιο καλό ίσως και καλύτερο.

« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2016, 16:08:31 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Ιανουαρίου 2016, 18:07:13
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νομίζω ότι αν το Υπουργείο Υγείας πλήρωνε σε έναν ιδιώτη Γενικό Ιατρό (άντε δύο εγώ σου λέω για να παίρνουν και διακοπές ) το 1/5 από αυτά που τους κοστίζει το Κέντρο Υγείας το τελικό αποτέλεσμα στην Υγεία του πληθυσμού ευθύνης, θα ήταν το ίδιο καλό ίσως και καλύτερο.Βεβαίως, αλλά η σύμπραξη δημοσίου - ιδιωτικού τομέα σε μία χώρα που καταρρέει είναι ακόμη ταμπού.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Ιανουαρίου 2016, 19:40:41
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Για τις εστίες διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα γνωρίζω, αλλά αν δεν νοιαστεί ο εκάστοτε τοπικός άρχοντας για το Κέντρο Υγείας της περιοχής του, ποιός θα νοιαστεί ;

Στο ΠΙ που υπηρέτησα φρόντιζα να θέτω τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Ιατρείου στον Δήμο, κι παρά την γενικότερη αδιαφορία, υπήρξαν περιπτώσεις που βοήθησαν.

Είναι ουτοπικό να περιμένουμε να ενδιαφερθεί το Υπουργείο Υγείας με τα μεγάλα προβληματικά δημόσια νοσοκομεία, για το Κέντρο Υγείας Ανω Χώρας Ναυπάκτου...

11 Ιανουαρίου 2016, 19:53:52
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


'' Η Διευθύντρια κ. Ειρήνη Στεφανή, μία εκ των λιγοστών γιατρών του Κέντρου, εξομολογείται στο LIFE2DAY.GR πως χρειάζονται περισσότερες αντιβιώσεις και παυσίπονα.''

Όταν γράφονται τέτοια πράγματα σαν το παραπάνω, χάνει το άρθρο όλη τη δημοσιογραφική του σοβαρότητα.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

11 Ιανουαρίου 2016, 20:41:28
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
'' Η Διευθύντρια κ. Ειρήνη Στεφανή, μία εκ των λιγοστών γιατρών του Κέντρου, εξομολογείται στο LIFE2DAY.GR πως χρειάζονται περισσότερες αντιβιώσεις και παυσίπονα.''

Όταν γράφονται τέτοια πράγματα σαν το παραπάνω, χάνει το άρθρο όλη τη δημοσιογραφική του σοβαρότητα.

Η αλήθεια είναι ότι με παραξένεψε κι εμένα αυτή η αναφορά για αντιβιώσεις και παυσίπονα στο Κ.Υ. και βάζοντας στο google "Άνω Χώρα Ναυπάκτου Φαρμακείο" δεν βρήκα κάποια σχετική αναφορά για ιδιωτικό φαρμακείο στο χωριό. Αν λοιπόν δεν υπάρχει φαρμακείο και το πλησιέστερο είναι στα 57 χιλιόμετρα (με τι οδικό δίκτυο; ) στη Ναύπακτο, τότε ίσως έχει νόημα το Κ.Υ. να έχει αντιβιώσεις και παυσίπονα.
Μάλιστα σε ένα site με σχόλια για ξενοδοχεία και ξενώνες διάβασα πως δεν έχει ούτε βενζινάδικο η περιοχή.
Πώς κατέληξε να έχει Κ.Υ. είναι μάλλον γνωστή παλιά ιστορία.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2016, 21:12:46 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Ιανουαρίου 2016, 14:22:58
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
12/01/2016
της Νικολέτας Ντάμπου.


Κέντρο Υγείας Αγνάντων: Οι προμηθευτές δεν καταθέσουν προσφορές λόγω μικρών παραγγελιών.


Ο σημερινός σταθμός, για το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR στα Νοσοκομεία ΕΣΥ και Κέντρα Υγείας ΠΕΔΥ όλης της Ελλάδας , σήμερα είναι στην Άρτα . Ανεβαίνουμε ορεινά στα Τζουμέρκα για να συναντήσουμε το Κέντρο Υγείας Αγνάντων και την διευθύντρια, κυρία Κούρτη Τζένη η οποία θα μιλήσει για τις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας αναλώσιμων υλικών. Ακόμα, το τραγικό σύστημα έγκρισης δαπανών που δημιουργεί ζητήματα λειτουργικότητας στο Κέντρο καθώς και η επικοινωνία με την έκτη Υγειονομική Περιφέρεια που είναι ανύπαρκτη και προβληματική.

Το Κέντρο Υγείας Αγνάντων αποτελείται από τέσσερις αγροτικούς γιατρούς, μία ειδικευόμενη που είναι και η διευθύντρια η κυρία Κούρτη, καθώς και έναν παιδίατρο ο οποίος όμως επισκέπτεται το Κέντρο μία φορά την εβδομάδα, αφού πλέον έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο της Άρτας.
Η μεταφορά του παιδιάτρου στο νοσοκομείο είναι και το κυριότερο ζήτημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Κέντρο το οποίο χρειάζεται άμεσα τρεις ακόμα αγροτικούς γιατρούς για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις τους. Και το πρόβλημα αυτό μεταφέρεται και στο νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο προς το παρόν απαρτίζεται από μόλις δύο νοσηλευτές, την ίδια ώρα που υπάρχουν άλλοι δύο με απόσπαση κι ενώ ο μόνος τρόπος να βγαίνουν οι βάρδιες και οι εφημερίες είναι με τουλάχιστον άλλα πέντε ή έξι άτομα. Η κυρία Κούρτη ξεσπάει στο LIFE2DAY.GR για τις σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά τα οποία ξεκινούν από γάντια, γάζες, επιδέσμους, μέχρι σύριγγες και λευκοπλάστ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γιατροί έρχονται στην πολύ δύσκολη θέση να στείλουν τους ασθενείς σε φαρμακεία προκειμένου να αγοράσουν οι ίδιοι τα υλικά για οποιαδήποτε εργασία. Την ίδια ώρα οι γιατροί είναι επιμερισμένοι με την ευθύνη της έρευνας αγοράς για την παραγγελία, κάτι που όχι μόνο είναι χρονοβόρο αλλά και χωρίς αποτέλεσμα, αφού για ένα μικρό Κέντρο Υγείας, οι ποσότητες προς παραγγελία είναι μικρές, με αποτέλεσμα οι διάφοροι προμηθευτές να μην μπαίνουν καν στον κόπο να καταθέτουν προσφορές και άρα το πρόβλημα των ελλείψεων να διογκώνεται.

Ευτυχώς το πρόβλημα δεν είναι το ίδιο με την παροχή των φαρμάκων τα οποία προμηθεύονται από το νοσοκομείο της Άρτας και το οποίο με τη σειρά του πραγματοποιεί τις αντίστοιχες παραγγελίες αναπλήρωσης από την Υγειονομική Περιφέρεια. Η διαδικασία παραγγελιών και εγκρίσεων αυτών πάντως είναι τεράστιο πρόβλημα σύμφωνα με την διευθύντρια, καθώς όπως λέει στο LIFE2DAY.GR η πιο πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία έχει να κάνει με την μπαταρία της γεννήτριας η οποία ήθελε άλλαγμα. Από το Κέντρο ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, εκδήλωσης του αιτήματος το οποίο πέρασε από συμβούλιο και χρειάστηκε ένας μήνας για να εγκριθεί ώστε να σταλεί (το αίτημα και η απόφαση) στην Υγειονομική Περιφέρεια η οποία χρειάστηκε επιπλέον τρεις μήνες μέχρι να αντικαταστήσει τελικά την μπαταρία! Παρόμοιο ζήτημα παρατηρήθηκε και στον ανεφοδιασμό με πετρέλαιο θέρμανσης προκαλώντας ουσιαστικό πρόβλημα. Το Κέντρο Υγείας Αγνάντων δέχεται καθημερινά περισσότερα από είκοσι άτομα ανά ημέρα (πάλι καλά που γίνονται τέτοια ρεπορτάζ και παίρνουμε μια εικόνα και εμείς οι απέξω του τι παίζει...), αριθμός που όμως φτάνει τα εκατό άτομα όταν ξεκινάει η τουριστική περίοδος. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πληθυσμός τον χειμώνα δεν υπερβαίνει τους δυόμιση χιλιάδες κατοίκους, όμως το καλοκαίρι που επιστρέφει πολύς κόσμος στα γύρω χωριά καθώς και υπάρχουν σημαντικές αφίξεις τουρισμών, ο αριθμός πολλαπλασιάζεται. Αντίθετα, την χειμερινή περίοδο, πολλοί υπερήλικοι ασθενείς, έχουν την βοήθεια των παιδιών ή των συγγενών τους, οι οποίοι φροντίζουν να φτάνουν σε μονάδες περισσότερο εξοπλισμένες, όπως το νοσοκομείο εξου και γιατί η επισκεψιμότητα μειώνεται τόσο τον χειμώνα.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιανουαρίου 2016, 14:32:40 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Ιανουαρίου 2016, 15:13:22
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μα δεν καταλαβαίνουν ότι εκθέτονται όταν παραθέτουν τέτοια νούμερα και ζητάνε τόσα άτομα;
10 άτομα τη μέρα το ένα, 20 άτομα το άλλο.
Αν και 20 άτομα καθημερινά για πληθυσμό 2500 το χειμώνα μου φαίνονται λίγα. Μήπως εννοεί 20 άτομα μόνο στην εφημερία;
Έχει 4 αγροτικούς (πάλι καλά να λέει που έχει 4 αγροτικούς αυτή την περίοδο) και θέλει άλλους 3 να γίνουν 7!
Έχει 2 νοσηλευτές (που είναι πράγματι ελάχιστοι) και θέλει άλλα 5-6 άτομα. Δηλαδή 7-8 νοσηλευτές που δίνουν 35-40 εβδομαδιαίες βάρδιες για συνολικά 21 που απαιτούνται!
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιανουαρίου 2016, 15:19:28 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Ιανουαρίου 2016, 18:03:06
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

ZArk


Ισως ως αριθμό επισκέψεων να αναφέρουν μόνο για εξέταση ασθενών, χωρις να υπολογίζουν τις αλλαγές τραυμάτων, τη συνταγογράφηση την ενεσοθεραπεία κτλ
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."


"Stephen Hawkings"

12 Ιανουαρίου 2016, 18:38:28
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι τα νούμερα που λένε περιλαμβάνουν αυτά που λες και μπορεί να είναι και φουσκωμένα κιόλας;
Λες σε ένα χωριό 500 κατοίκων να υπάρχουν καθημερινά 10 επισκέψεις στο Κ.Υ. για ιατρική εξέταση χωρίς να περιλαμβάνεται η συνταγογράφηση και λοιπά τακτικά περιστατικά; Σε 2 μήνες έχει περάσει χοντρικά όλο το χωριό και φτου κι από την αρχή. Τότε μιλάμε για τρελή επίπτωση και επιιπολασμό ασθενειών στην περιοχή, άξια μελέτης!
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιανουαρίου 2016, 18:41:32 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

13 Ιανουαρίου 2016, 15:10:50
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
13-01-2016
του Βασίλη Βενιζέλου.


Τον δρόμο της πλήρους λειτουργικής κατάρρευσης διανύει με μαθηματική ακρίβεια το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου Δράμας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ νομού Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς το γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ νομού Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξής στην επιστολή του:

"Κύριοι,

Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να σας διαβιβάσουμε την καταγγελία των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου Δράμας, αναφορικά με την πλήρη απαξίωση του εν λόγω φορέα και τη λειτουργική του αποσύνθεση.
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας δε διαθέτει τα στοιχειώδη εφόδια ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κάτοικους της περιοχής, αλλά και στους μετανάστες που φιλοξενούνται στο παρακείμενο στρατόπεδο. Ειδικότερα, από την αρχή του Χειμώνα μέχρι σήμερα, τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης πετρελαίου και ενώ το θερμόμετρο δείχνει μόνιμα υπό το μηδέν.
Επιπλέον τα φάρμακα είναι είδος πολυτελείας και σε πλήρη ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η καθημερινή αντιμετώπιση των προσερχόμενων περιστατικών. Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, η σχετική παραγγελία φαρμακευτικού υλικού έχει γίνει από τις αρχές Νοεμβρίου στην αρμόδια υπηρεσία της 4ης ΥΠΕ, αλλά παρότι παρήλθε δίμηνο, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της χαοτικής και προσβλητικής, κατάστασης που επικρατεί, είναι το ακόλουθο: Ομογενής εκ Γερμανίας επισκέφθηκε το τοπικό φαρμακείο του χωριού και με δική του δαπάνη απέστειλε τα απαραίτητα φάρμακα στο κέντρο Υγείας προκειμένου να λειτουργήσει για μερικές μέρες. Τα σχόλια περιττεύουν...
Τα καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ είναι πολλά και δυσεπίλυτα, η υπέρβαση των οποίων επαφίεται εξολοκλήρου στις προσωπικές ενέργειες των εργαζομένων με την Πολιτεία να απουσιάζει εκκωφαντικά.
Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Θεσσαλονίκης, μέλος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, απευθύνει ύστατη έκκληση σε κάθε αρμόδιο ώστε να λυθούν τα βασικά προβλήματα του Κ.Υ Παρανεστίου, κάτι που αποτελεί μια επανάληψη της ίδιας εικόνας σχεδόν σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Βορείου Ελλάδας, έχοντας πλήξει καίρια τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας εργαζομένων και κατοίκων".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Ιανουαρίου 2016, 15:12:32 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
12731 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2009, 16:01:33
από mandreou
3 Απαντήσεις
16229 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
164 Απαντήσεις
171840 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκεμβρίου 2021, 14:49:28
από schumifer
15 Απαντήσεις
79507 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 01:05:00
από Αρχίατρος
2 Απαντήσεις
1927 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2022, 20:20:34
από Argirios Argiriou