Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.

(1/97) > >>

Argirios Argiriou:
Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.

Argirios Argiriou:
08/01/2016

Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης:στα δικαστήρια πάνε την κρατική «μηχανή».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αρχίατρος:
Αυτό που έχω παρατηρήσει σε όσα Κέντρα Υγείας έχω δει στα εξαιρετικά ρεπορτάζ της κ.Ντάμπου είναι η κακή προς άθλια εξωτερική τους εικόνα.
Διαβάζω σε ελλείψεις στον κτιριακό εξοπλισμό, στα προβλήματα με την θέρμανση, στις ελλείψεις υλικών, προσωπικού κτλ.

Όσον αφορά το προσωπικό, παρατηρείται υπερεπάρκεια κι κάλυψη του οργανογράμματος στα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται κοντα στα μεγάλα αστικά κέντρα, πράγμα λογικό.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερα να τα αναλάβουν οι Δήμοι, κι ας είναι σε κακή οικονομική κατάσταση κι αυτοί, καθώς δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζουν.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.....ι αν θα ήταν καλύτερα να τα αναλάβουν οι Δήμοι, κι ας είναι σε κακή οικονομική κατάσταση κι αυτοί, καθώς δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζουν.

--- Τέλος παράθεσης ---
    Οι δήμοι στην Ελλάδα είναι συχνότατα χειρότεροι απο την κεντρική εξουσία. Το φαγοπότι ακόμα συνεχίζεται (πχ στηΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςπου λέει τις παρήγγειλε ο προηγούμενος δήμαρχος... χαμένα λεφτά του ΕΣΠΑ) εστω με τα λιγοστά που παίρνουν πλέον. Άσε που όλοι χρωστάνε (και μάλλον θα τα φορτώσουν στους δημότες σύμφωνα με τα μνημόνια). 'Ισολογισμούς οι περισσότεροι δεν έχουν. Τι να αναλάβουν, θα τα καταστρέψουν πλήρως. Προσωπικά δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη. Με το ζόρι στα νησιά δίνουν (μετά απο μήνες χωρίς γιατρό) άθλια βοηθήματα...
   Θα γίνει αργά ή γρήγορα ότι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, θα κλείσουν ή στην καλύτερη θα γίνουν απλά ΠΙ.

Argirios Argiriou:
09/01/2016
του Βασίλη Βενιζέλου.

Όχι μόνον οι μισές οργανικές θέσεις προσωπικού είναι κενές, αλλά μόνον με την εθελοντική προφορά των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της πόλης καταφέρνει να (υπο)λειτουργεί το πολύτιμο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου!

 Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, λοιπόν, εκτός των άλλων οξέων προβλημάτων λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου εμφανίζει μεταξύ άλλων και τα εξής:

"• Ελλείψεις σε γάζες, βαμβάκι, ράμματα, φάρμακα κλπ. Το προσωπικό αγοράζει μόνο του χαρτί υγείας, υλικά καθαριότητας κλπ ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό γίνεται από τους ασθενείς ή και από προσφορά των φαρμακοποιών. Οι όποιες προσφορές των συμπατριωτών μας σε εξοπλισμό και άλλες ανάγκες για το Κ.Υ. και τα τοπικά ιατρεία, είναι ευπρόσδεκτες. Τους ευχαριστούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα. Η κρατική εγκατάλειψη δεν μπορεί να καλυφθεί με προσφορές.
• Παραγγελία υλικών έγινε τον Ιούνη του 2015 και μετά τον Δεκέμβρη του 2015. Για 6 μήνες είχαν στείλει μόνο 1 κουτί αντιδραστήρια για εξετάσεις αίματος και όλο αυτό το διάστημα γίνονταν μόνο οι επείγουσες εξετάσεις
• Κάθε φορά στέλνουν έγκριση για ελάχιστα υλικά και αναγκάζουν το προσωπικό να περιορίζει δραστικά τον αναγκαίο ημερήσιο αριθμό εξετάσεων".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση