Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 01:56:53

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 335249 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Αυγούστου 2019, 19:28:10
Απάντηση #450
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού που απέχει μόλις 15 χλμ απ το ΚΥ Δερβιζιάνων γιατί δεν συγχωνέυονται ; Επειδή υπάρχει μια νοητή γραμμή και αλλάζουν νομό ;

Πόση κίνηση ασθενών έχει το ΚΥ Δερβιζιάνων απορώ. Είναι ενα χωριό στο πουθενά, για τους μη γνωρίζοντες.

24 Αυγούστου 2019, 22:21:13
Απάντηση #451
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού που απέχει μόλις 15 χλμ απ το ΚΥ Δερβιζιάνων γιατί δεν συγχωνέυονται ; Επειδή υπάρχει μια νοητή γραμμή και αλλάζουν νομό ;

Πόση κίνηση ασθενών έχει το ΚΥ Δερβιζιάνων απορώ. Είναι ενα χωριό στο πουθενά, για τους μη γνωρίζοντες.

Και εγώ την ίδια απορία έχω!
Για όσους δε γνωρίζουν τα δυο ΚΥ απέχουν περίπου 20 χλμ. Το ΚΥ Δερβιζιάνων είναι σε ένα χωρίο αλλά καλύπτει ολόκληρη τη Λάκκα Σουλίου καθώς και μεγάλα χωριά που ανήκουν στο  νομό Πρέβεζας και θα έπρεπε να εξυπηρετούνται από το ΚΥ Θεσπρωτικού επειδή είναι πιο κοντά. Εξυπηρετούνται όμως  από  το ΚΥ Δερβιζιάνων.
Με λίγα λόγια επειδή είναι στο "πουθενά" θα πρέπει να υπάρχει. Ο δρόμος προς το ΚΥ από όπου και να πας, μπορεί να φαίνεται ευθεία στον χάρτη αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι και μάλιστα έχει πολύ επικίνδυνες στροφές! Έτσι το ΚΥ έγινε εκεί για να εξυπηρετήσει όλο τον ορεινό όγκο και τις περιβάλλουσες δυσπρόσιτες περιοχές των δύο νομών.

Από την άλλη υπάρχουν πολλά παραδείγματα ΚΥ που το ένα είναι δίπλα στο άλλο.
Το ΚΥ Θεσπρωτικού απέχει από το ΚΥ Φιλιππιάδας 15 χλμ περίπου με καλό δρόμο. Η πρόσβαση και στα δύο γίνεται πολύ εύκολα.
Το ΚΥ Αγνάντων απέχει περίπου 15χλμ από το ΚΥ Πραμάντων. Δύσκολη η πρόσβαση και στα δύο από Άρτα ή Γιάννενα.

Μπορώ να αναφέρω πάρα πολλά ΚΥ ανά την Ελλάδα που είναι κοντά το ένα στο άλλο.
Μαργαρίτι- Πάργα
Πάργα - Καναλάκι
Χαλανδριτσα- Ερυμανθεια κτλ
Για να μην αναφέρω και τα ΠΠΙ που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Και επειδή διάβασα πιο πάνω για τα προβλήματα των ΚΥ του νομού Πρεβέζας, παρόμοια προβλήματα υπήρχαν πάντα.
Ας αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι, γιατί ακόμη και γιατροί από τις περιοχές αυτές δεν προτιμούν τα συγκεκριμένα ΚΥ για να διοριστούν;
Αφού αυτό το πρόβλημα υπάρχει χρόνια, γιατί δε δίνονται κίνητρα από το κράτος και από τις τοπικές κοινωνίες για να πάνε οι γιατροί;
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα νησιά και όλες τις άγονες και προβληματικές περιοχές.

Αυτά γιατί όλα δεν είναι απλά μια νοητή γραμμή σε ένα χάρτη...
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Αυγούστου 2019, 08:39:54 από timex »

19 Δεκεμβρίου 2019, 00:05:25
Απάντηση #452
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
16/12/2019

Λαϊκή Συσπείρωση – Δήμος Ηράκλειας: «Οργή και αγανάκτηση για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Στρυμονικού».

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Ηράκλειας σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο Στρυμονικό.

Αναλυτικά σε αυτή αναφέρεται:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους του Δήμου Ηράκλειας,  η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Στρυμονικού. Στα πλαίσια του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης, στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας θα παύση η 24ωρη λειτουργία του και θα προσφέρει υπηρεσίες μόνο κατά τις πρωινές ώρες.  Σε μια  περιοχή στην οποία οι ανάγκες για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι αυξημένες, σε μια περιοχή όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αγροτοκτηνοτρόφοι με χαμηλά εισοδήματα μακριά από το Νοσοκομειακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε μεμονωμένη. Γίνεται σε όλο το νομό, σε όλη την επικράτεια με στόχο τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης και ανάλγητης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις και της σημερινής που επιδιώκουν βήμα βήμα τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος των πενιχρών πλέον εισοδημάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ηράκλειας καλεί τους κατοίκους όλης της περιοχής να βγουν μπροστά και να αντιδράσουν δυναμικά σε κάθε σχέδιο της Κυβέρνησης που στόχο έχει την υποστελέχωση και υποβάθμιση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφερειακής μας ενότητας πρέπει να πάρουν θέση ενάντια σε τέτοιες ενέργειες και να αφήσουν κατά μέρος τις δικαιολογίες ότι τέτοια ζητήματα δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

25 Ιανουαρίου 2020, 22:55:48
Απάντηση #453
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παρατηρήσεις:
- απ ότι έχω δει, σε όλες τις προκηρύξεις οι θέσεις των αγροτικών καλύπτονται !

- γιατί δεν ζητούν χείρα βοηθείας απ΄το ΚΥ Δερβιζιάνων που συγκριτικά καλύπτει πολύ μικρότερη περιοχη ;

Στο τέλος η πρόταση για κατ' οίκον  επίσκεψη αγροτικού και νοσηλευτή, γιατί δεν πράττει το ίδιο και κάποιος απ τους ΓΙ που υπηρετούν στο ΚΥ ;

26 Ιανουαρίου 2020, 00:16:59
Απάντηση #454
Αποσυνδεδεμένος

gppi


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παρατηρήσεις

- γιατί δεν ζητούν χείρα βοηθείας απ΄το ΚΥ Δερβιζιάνων που συγκριτικά καλύπτει πολύ μικρότερη περιοχη ;


Συνάδελφε @Αρχιατρε,επειδη βλεπω πως ασχολειστε με το ΚΥ Δερβιζιανων για τουλαχιστον 2η φορα σε σχεση με το ΚΥ Θεσπρωτικού,αφου 2 αναρτησεις παραπανω το εχετε αναφερει πάλι σε σχεση με το 2ο ΚΥ ,θα ηθελα πραγματικα να σας ρωτησω- και αν θελετε μου απαντατε παρακαλω- εαν ειστε Γενικος Ιατρος,εαν γνωριζετε καλα τις συνθηκες εργασιας στο εν λογω ΚΥ και την εν γενει ορεινη περιοχη που εξυπηρετει  και αν εχετε καποια περαιτερω πληροφορηση που θα μπορουσε να βοηθησει ουσιαστικα.
Η πληροφορηση που προσωπικα εχω για το εν λογω ΚΥ περα απο οσα σας εγραψε ο Timex παραπανω ειναι πως οι εφημεριες απο τους εκει ιατρους βγαινουν οριακα και πως πηγαινουν ιατροι και απο αλλα ΚΥ για να βοηθησουν με τις εφημεριες εκει αφου το οριακο εν ενεργεια ιατρικο προσωπικο δεν επαρκει..
Ειλικρινα αν γνωριζετε κατι αλλο θα ηταν χαρα μας να το μοιραστειτε  μαζι μας αρκει να το γνωριζουμε πραγματικα και να μην κανουμε υποθεσεις ή ευχολόγια.
Ευχαριστω!

26 Ιανουαρίου 2020, 00:21:14
Απάντηση #455
Αποσυνδεδεμένος

timex


Καλύτερα θα ήταν να έκλεινε το ΚΥ Θεσπρωτικού που είναι σε κάμπο και σε 15 λεπτά βρίσκεται το ΚΥ Φιλιππιάδας που έχει περισσότερο πληθυσμό καθώς και το καμπ με τους πρόσφυγες. Έτσι θα λειτουργούσε ως gate keeping και για το νοσοκομείο της Άρτας αφού οι περισσότεροι κατευθύνονται εκεί παρόλο που και τα δύο ΚΥ ανήκουν στην Πρέβεζα.

26 Ιανουαρίου 2020, 19:49:07
Απάντηση #456
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Να θέσουμε κάποια δεδομένα για όσους δεν γνωρίζουν.

Και τα δύο Κ.Υ ευρίσκονται στα δύο άκρα της περιοχής Λάκκα Σούλι, μια περιοχή αραιοκατοικημένη, με χωριά τα οποία δημογραφικά σβήνουν.
Το Θεσπρωτικό είναι μια πεδινή κωμόπολη με πληθυσμό εγγεγραμμένων 1,300 (τον χειμώνα με το ζόρι 1,000 κατοίκων).
Είναι το οικονομικό κέντρο της περιοχής.

Τα Δερβίζιανα είναι ένα ορεινό (και όμορφο κατ΄εμέ!) χωριό με εγγεγραμμένους μόλις... 210 κατοίκους το οποίο διαθέτει Κέντρο Υγείας την στιγμή που σε άλλα μέρη όπως π.χ οι Λειψοί (που είναι και νησί, δεν φορτώνεις τον ασθενή να τον πας Γιάννενα) με 800 κατοίκους έχουν ΠΠΙ με έναν (το μεγαλύτερο διάστημα) αγροτικό γιατρό !

Από τα παραπάνω, νομίζω είναι εμφανές ότι περισσότερο εξυπηρετούνται τοπικιστικές ιδιαιτερότητες, παρά καλύπτεται ολοκληρωμένα η εν λόγω περιοχή.

Υ.Γ
Δεν ξέρω αν έχει βαρύτητα το ποιός είμαι και αν "δικαιούμαι διά να ομιλώ", απλά επειδή γνωρίζω καλά την εν λόγω περιοχή, μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει το αληθές των γραφομένων μου.
Δεν είμαι ΓΙ, κάνω άλλη ειδικότητα, αλλά δεν ξέρω τι σχέση έχει με το θέμα μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Ιανουαρίου 2020, 19:51:37 από Αρχίατρος »

27 Ιανουαρίου 2020, 01:04:17
Απάντηση #457
Αποσυνδεδεμένος

gppi


@Αρχιατρε,εχετε αναμφιβολα το δικαιωμα και της αποψης και της εκφορας της.Σας ρωτησα καταρχην αν ειστε Γενικος ιατρος γιατι εγω ειμαι και επιτρεψτε μου να προσδιδω διαφορετικο ειδικο βαρος στην αποψη καποιου που υπηρετει την ΠΦΥ εκ των εσω παρα καποιου που ενδεχομενως ομιλει απο το μετεριζι καποιας αλλης πχ 3βαθμιας ειδικοτητας.Οπως εγραψα και παραπανω εκφερατε 2 φορες αποψη για τη γεωγραφια και ανθρωπογεωγραφια της αγονης περιοχης Λακκας Σουλιου και οπως σας απαντησε ο Timex 3-4 ποσταρισματα παραπανω,ετσι και εγω ,εχω παντελως διαφορετικη εκτιμηση απο εσας.Επισης 2 φορες βαλατε στο ιδιο καδρο τα ΚΥ Θεσπρωτικου και Δερβιζιανων ορμωμενος απο αρθρα σε κανενα απο τα οποια  η διοικηση του πρωτου ή καποιου αλλου ΚΥ εθεσε ποτε θεμα συγχωνευσης ή υποβαθμισης ή αποκεφαλισμου του 2ου.Απορω πραγματικα και νομιζω ευλογως γιατι δε το εκαναν αφου η κατασταση συμφωνα με εσας ειναι τοσο ξεκαθαρη.Θεμα λοιπον βιωσιμοτητας για το ΚΥ Δερβιζιανων δεν ετεθη ποτε και απο κανεναν εκτος απο εσας και μαλιστα δυο φορες.Οπως ειπα και στην αρχη εχετε καθε δικαιωμα.εκφορας αποψης μηπως ομως θα ηταν καλυτερο πριν επιδοθουμε σε ανεξοδες και ευκολες προτασεις που διαβαζονται δημοσια και  οχι παντα απο αγνα και καλοπροαιρετα ατομα να εχουμε μια σφαιρικοτερη εικονα εχοντας ομιλησει ενδεχομενως πρωτιστως με ολους τους αμεσα εμπλεκομενους υγειονομικους φορεις;Αυτη ακριβως ειναι και η  ενσταση μου στις προτασεις σας που οχι κακοπροαιρετα αλλα ισως διαποτισμενες με καποια δοση αγνου ζηλου αντανακλουν προσωπικες σας πεποιθησεις και "ζυγισματα"  παρα προιοντα ουσιαστικης διαβουλευσης.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιανουαρίου 2020, 01:39:12 από Thasio »

27 Ιανουαρίου 2020, 07:21:05
Απάντηση #458
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ορμωμενος απο αρθρα σε κανενα απο τα οποια  η διοικηση του πρωτου ή καποιου αλλου ΚΥ εθεσε ποτε θεμα συγχωνευσης ή υποβαθμισης ή αποκεφαλισμου του 2ου.Απορω πραγματικα και νομιζω ευλογως γιατι δε το εκαναν αφου η κατασταση συμφωνα με εσας ειναι τοσο ξεκαθαρη.Θεμα λοιπον βιωσιμοτητας για το ΚΥ Δερβιζιανων δεν ετεθη ποτε και απο κανεναν εκτος απο εσας και μαλιστα δυο φορες.

Εγώ πάλι είμαι Γενικός Ιατρός που ΔΕΝ γνωρίζω την περιοχή,
έχει όμως τεθεί ποτέ επισήμως θέμα βιωσιμότητας έστω και ενός Κέντρου Υγείας στην Ελλάδα;

Προφανώς όλα είναι απαραίτητα...

Όσο για το ειδικό βάρος της γνώμης των ειδικών (κλασικό επιχείρημα στην Ελλάδα), σίγουρα χρειαζόμαστε και την γνώμη τους, αλλά όταν έχουν conflicts of interest πέφτει αρκετά αυτό το ειδικό βάρος.

« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιανουαρίου 2020, 19:30:57 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Ιανουαρίου 2020, 22:14:28
Απάντηση #459
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


παρεμβαίνω στη συζήτηση χωρίς να γνωρίζω τα της περιοχής.
Γράψατε:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θεμα λοιπον βιωσιμοτητας για το ΚΥ Δερβιζιανων δεν ετεθη ποτε και απο κανεναν εκτος απο εσας και μαλιστα δυο φορες.

ενώ παραπάνω γράφετε:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η πληροφορηση που προσωπικα εχω για το εν λογω ΚΥ περα απο οσα σας εγραψε ο Timex παραπανω ειναι πως οι εφημεριες απο τους εκει ιατρους βγαινουν οριακα και πως πηγαινουν ιατροι και απο αλλα ΚΥ για να βοηθησουν με τις εφημεριες εκει αφου το οριακο εν ενεργεια ιατρικο προσωπικο δεν επαρκει..

Αν οι εφημερίες βγαίνουν οριακά αλλά και το εν ενεργεία ιατρικό προσωπικό χαρακτηρίζεται οριακό, δεν τίθεται θέμα βιωσιμότητας;

27 Ιανουαρίου 2020, 22:38:22
Απάντηση #460
Αποσυνδεδεμένος

gppi


Το προσωπικο μπορει να ειναι οριακο επειδη καποιος μπορει να βρισκεται σε αναρρωτικη αδεια σε καποια δεδομενη στιγμη ή να αναμενεται καποια προκηρυξη προς καλυψη θεσης...προσωπικα οταν ομιλω για βιωσιμοτητα αναφερομαι στο ουσιαστικο λογο υπαρξης ενος ΚΥ σε σχεση με τις αναγκες μια περιοχης και σε αυτο το επιπεδο κανω τη συζητηση ή μαλλον οδηγηθηκε η συζητηση   και οχι στις περιστασιακες ελλειψεις που μπορει να εμφανιζει σε προσωπικο,θερμανση ή υλικοτεχνικη υποδομη.Αν θελετε να το συζητησουμε σε αυτο το επιπεδο νομιζω πως τα μισα ΚΥ της χωρας εχουν θεμα βιωσιμοτητας...πρεπει να κλεισουν???
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιανουαρίου 2020, 22:42:35 από Thasio »

27 Ιανουαρίου 2020, 23:01:06
Απάντηση #461
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δύο Κέντρα Υγείας βρίσκονται σε απόσταση 20 χλμ (χρόνος οδήγησης μισή ώρα) μεταξύ τους, το ένα καλύπτει χωριό-κωμόπολη 1000 κατοίκων και το άλλο ένα χωριό 200 ! Αναρωτιέμαι τι συζητάμε.

Προσωπικά, ως ένας ταπεινός αγροτικός κάλυψα νησί 800 εγγεγραμμένων κατοίκων, με γύρω-γύρω θάλασσα, διακομιδές εξαρτώμενες από καιρούς κτλ
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιανουαρίου 2020, 23:03:38 από Αρχίατρος »

28 Ιανουαρίου 2020, 00:23:10
Απάντηση #462
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το προσωπικο μπορει να ειναι οριακο επειδη καποιος μπορει να βρισκεται σε αναρρωτικη αδεια σε καποια δεδομενη στιγμη ή να αναμενεται καποια προκηρυξη προς καλυψη θεσης...προσωπικα οταν ομιλω για βιωσιμοτητα αναφερομαι στο ουσιαστικο λογο υπαρξης ενος ΚΥ σε σχεση με τις αναγκες μια περιοχης και σε αυτο το επιπεδο κανω τη συζητηση ή μαλλον οδηγηθηκε η συζητηση   και οχι στις περιστασιακες ελλειψεις που μπορει να εμφανιζει σε προσωπικο,θερμανση ή υλικοτεχνικη υποδομη.Αν θελετε να το συζητησουμε σε αυτο το επιπεδο νομιζω πως τα μισα ΚΥ της χωρας εχουν θεμα βιωσιμοτητας...πρεπει να κλεισουν???
Αν είναι περιστασιακές οι ελλείψεις όχι. Αν είναι μόνιμες, ναι. Ή να μετατραπούν σε ΠΠΙ.

28 Ιανουαρίου 2020, 02:21:01
Απάντηση #463
Αποσυνδεδεμένος

gppi


Θεωρω πως εξεφρασα ηδη την οπτικη και τις ενστασεις μου και νομιζω πως δεν εχω κατι αλλο ουσιαστικο να προσθεσω επι της παρουσας συζητησης οποτε και αποχωρω.Καλη συνεχεια σε ολους!
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιανουαρίου 2020, 03:15:55 από Thasio »

6 Απριλίου 2020, 18:17:13
Απάντηση #464
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Υπηρετεί κανείς εκεί ή κάπου κοντά να μας πει τι ισχύει ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η εμπειρία μου από νοσηλεύτριες στην ΠΦΥ (σε νησιωτικό ΠΠΙ που έκανα, όχι ΚΥ κι Ήπειρο) είναι ΚΑΚΙΣΤΕΣ. Μιλάμε για αργόμισθες στις περισσοτερες των περιπτώσεων, ανεπίδεκτες μαθήσεως σε πρωτόκολλα επειγόντων, κάποιες το παίζουν ιστορία στους γιατρούς (ειδικά σε αγροτικούς!), ενώ προσωπικά μου έχει τύχει και δημοτική σύμβουλος που πουλούσε παραγοντιλίκι... :P


Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
13596 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2009, 16:01:33
από mandreou
3 Απαντήσεις
17162 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
196 Απαντήσεις
255467 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαρτίου 2024, 17:50:11
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
118598 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 01:05:00
από Αρχίατρος
2 Απαντήσεις
22441 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2022, 20:20:34
από Argirios Argiriou