Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 12:51:16

Αποστολέας Θέμα: EOPPY goes digital  (Αναγνώστηκε 22222 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιανουαρίου 2016, 22:10:22
Αναγνώστηκε 22222 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας από τον ΕΟΠΥΥ! Συγκεκριμένα, με ....SMS ή email θα ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές και τις επισκέψεις σε γιατρούς που εκτελούνται στον ΑΜΚΑ τους. Παράλληλα δημιουργείται εθνικό διαδικτυακό σύστημα κλεισίματος ραντεβού, που θα αφορά ιδιώτες ιατρούς, ιατρεία ΠΕΔΥ και πρωτοβάθμια εξωτερικά ιατρεία κρατικών νοσοκομείων.

Πρόκειται για τις νέες εφαρμογές και υπηρεσίες που αναπτύσσει η ΗΔΙΚΑ αυτό το διάστημα και αφορούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την ενσωμάτωση νέων θεραπευτικών πρωτοκόλλων και την προσθήκη παραμέτρων όπως ο έλεγχος χρόνου διάρκειας μιας αγωγής. Οι νέες υπηρεσίες αφορούν στον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελος πρωτοβάθμιας υγείας, στη δυνατότητα διαχείρισης της επίσκεψης σε ιατρό – ραντεβού, στην ενσωμάτωση του συνοπτικού ιστορικού υγείας ασθενή που είναι εξαιρετικά σημαντική, στο οποίο θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης του ασθενή στα δεδομένα του (π.χ. συνταγές, διαγνώσεις, εξετάσεις).

Για την πρόσβαση τρίτων στον συνοπτικό φάκελο (όπως φαρμακοποιών ή ιατρών), θα απαιτείται η συγκατάθεση του ίδιου του ασθενή, που θα υπάρχει δυνατότητα να ορίσει ποιος θα βλέπει τα στοιχεία του για κάθε κατηγορία δεδομένων. Δεδομένου ότι η πρόσβαση στα στοιχεία θα γίνεται ηλεκτρονικά από όλους τους ενδιαφερόμενους, η έντυπη συνταγή προβλέπεται σύντομα να καταργηθεί.

Επιπρόσθετα, ένας σημαντικός τομέας όπου η ΗΔΙΚΑ μπορεί να μειώσει το κόστος περίθαλψης είναι αυτός του ιατρικού τουρισμού και πάνω σε αυτό το θέμα διερευνά 4 σενάρια χρήσης, για την περαιτέρω αξιοποίησή τους: παροχή εκτάκτων υπηρεσιών υγείας σε τουρίστες, τις εκλεκτικές υπηρεσίες υγείας, την προγραμματισμένη αντιμετώπιση χρονίων παθήσεων και τέλος την προγραμματισμένη ή έκτακτη αντιμετώπιση Ελλήνων του εξωτερικού.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιανουαρίου 2016, 22:44:09
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αυτά είναι.
Θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές

8 Ιανουαρίου 2016, 23:20:27
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Την δεκαετία του ογδόντα υπήρχε το ανέκδοτο του "Αλβανού τουρίστα". Εδώ και μια δεκαετία έχω ακούσει πολλάκις το ανέκδοτο του ιατρικού τουρισμού. Και βέβαια όλο ανάπτυξη έχουμε την τελευταία δεκαετία....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....Για την πρόσβαση τρίτων στον συνοπτικό φάκελο (όπως φαρμακοποιών ή ιατρών), θα απαιτείται η συγκατάθεση του ίδιου του ασθενή,.....
   Κανένας λόγος για τα ΑΔΔΥ-ΤΟΚΕΝ ή όπως τα λένε. Μάλλον ξεπουλήθηκαν τα περισσότερα και έληξε το θέμα

25 Ιανουαρίου 2016, 13:23:58
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κατάληψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στην οδό Αχαρνών, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του οργανισμού διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου και για τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

Η υπάλληλος τραυματίστηκε στην προσπάθεια της να πάρει ένα φάκελο που ήταν αποθηκευμένος σε μία από τις εκατοντάδες κούτες που βρίσκονται στοιβαγμένες στα γραφεία του οργανισμού.

Δείτε το βίντεο του STAR
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

25 Ιανουαρίου 2016, 22:39:32
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μετακομίζει όχι γιατί …χωρίζει αλλά γιατί οι αμέτρητες κούτες που στοιβάζονται στα γραφεία του οργανισμού, προκαλούν ακόμη και ατυχήματα στους εργαζόμενους.

Πρόκειται για χιλιάδες κούτες που στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και περιλαμβάνουν αποδείξεις και έγγραφα από οικονομικές διεκδικήσεις παρόχων.
Είναι οι ίδιες κούτες από τις οποίες εξαρτώνται οι πληρωμές των παρόχων και δεν μπορούν να εκκαθαριστούν.

Είναι όμως και οι ίδιες κούτες που προκάλεσαν το σοβαρό τραυματισμό πολύτεκνης μητέρας εργαζόμενης στο Αγρίνιο πριν λίγα 24ωρα, η οποία ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από την πτώση. Διαβάστε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος πως τραυματίσθηκε την ώρα που πήγαινε να τακτοποιήσει τις κούτες σε πατάρι γραφείων του ΕΟΠΥΥ.

Το δημοσίευμα του HealthReport.gr προκάλεσε πανικό στη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Οργανισμού είναι στα κάγκελα και πραγματοποιεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία του Οργανισμού όχι μόνο στο Αγρίνιο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι τριτοκοσμικές αυτές συνθήκες που επικρατούν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, κινητοποίησαν το υπουργείο Υγείας το οποίο προτίθεται να λύσει το θέμα.
Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι δόθηκε ήδη εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι χιλιάδες κούτες να συγκεντρωθούν και να μεταφερθούν σε μεγάλο αναξιοποίητο χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Μετά και από απαίτηση της τρόικας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί ειδική τροπολογία με την οποία δε θα απαιτείται πλέον η προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων από τους παρόχους για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, αφού θα γίνονται τα πάντα ηλεκτρονικά.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το λεπτομερές σχέδιο για το πώς θα γίνει ο ΕΟΠΥΥ ηλεκτρονικός που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι πάροχοι που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, κ.α. όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν οι ίδιοι τις αποδείξεις για την περίπτωση του δειγματοληπτικού ελέγχου.

Όμως μ αυτά και μ αυτά είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες παρόχους που περιμένουν να εισπράξουν χρήματα από το 2012. Οι κούτες που …μετακομίζουν περιλαμβάνουν ακριβώς όλες αυτές τις οικονομικές διεκδικήσεις που είναι άγνωστο αν και πότε θα πληρωθούν.

Εξάλλου τα σχέδια να ζητηθεί μια επιπλέον έκπτωση για να καταβληθεί το 10% των προηγούμενων ετών που οφείλεται ακόμη στους περισσότερους κλάδους, ναυάγησε καθώς διαπιστώθηκε …ξαφνικά ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Διαβάστε ΕΔΩ τι σχεδίαζε το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, σχέδιο που όπως όλα δείχνουν ναυάγησε πριν ακόμη ξεκινήσει: «ΕΟΠΥΥ: Αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα από το 2012 με νέο ψαλίδισμα!»

Η ελπίδα τώρα για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών του ΕΟΠΥΥ εστιάζεται στο αν θα ενταχθεί ένα μέρος των οφειλών αυτών στις αποπληρωμές που θα προγραμματισθούν μετά την καταβολή της επόμενης δόσης των δανειστών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Ιανουαρίου 2016, 11:52:10
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Μου άρεσε η τοποθέτηση του παρόντος στο Digital  :laugh: :laugh: :laugh:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.......δόθηκε ήδη εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι χιλιάδες κούτες να συγκεντρωθούν και να μεταφερθούν σε μεγάλο αναξιοποίητο χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων....
Εξάλλου τα σχέδια να ζητηθεί μια επιπλέον έκπτωση για να καταβληθεί το 10% των προηγούμενων ετών που οφείλεται ακόμη στους περισσότερους κλάδους, ναυάγησε καθώς διαπιστώθηκε …ξαφνικά ότι λεφτά δεν υπάρχουν....
   Εκεί θα τα βάλουν και μια φωτιά να ησυχάσουν και να δικαιολογήσουν τη μη-πληρωμή. Θυμάμαι έλεγαν το 2004 (τα παλιά χρόνια) για αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που επιτέλους πραγματοποιείται (σκουπιδότοπος).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Μετά και από απαίτηση της τρόικας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί ειδική τροπολογία με την οποία δε θα απαιτείται πλέον η προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων από τους παρόχους για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, αφού θα γίνονται τα πάντα ηλεκτρονικά.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι πάροχοι που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, κ.α. , θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν οι ίδιοι τις αποδείξεις για την περίπτωση του δειγματοληπτικού ελέγχου....
   Αυτή είναι η ψηφιακή εποχή του ΕΟΠΥΥ. Το ηλεκτρονικό κομμάτι γίνεται ήδη σχεδόν σε όλα (συνταγές, παραπεμπτικά, πολλές παροχές ΕΚΠΥ, εισιτήρια κλινικών, αιμοκαθάρσεις κλπ). Η μεγάλη διαφορά (μετά απο εντολή "τετρόϊκας" εμμμ, θεσμών) θα είναι να κρατάν οι πάροχοι τα παλιόχαρτα (κα θα πέσουν πάλι σε αχρησία οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις). Τα μικροβιολογικά θα πρέπει να νοικιάσουν αποθήκη :laugh: . Και οι φμφ βέβαια... Και σου έρχονται για έλεγχο στην πενταετία (πχ. λίγο πριν λήξει η δυνατότητα ελέγχου) και τα βρίσκουν φαγωμένα απο σαράκι ή ποντίκια και βέβαια σου "τα κόβουν" αναδρομικά.
   Καλημέρα ψηφιακή Ελλάδα.

5 Μαρτίου 2016, 22:24:10
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   05/03/2016

Έρχονται ηλεκτρονικά «ΚΕΠ» στον ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν ηλεκτρονικά να υποβάλουν αιτήματα αποζημίωσης για την αγορά ιατρικών ειδών ενώ θα έχουν τη δυνατότητα για on line κλείσιμο ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς (τους γιατρούς τους ρώτησε; Εγώ μπορεί να λείψω σε κάποιο χειρουργείο ή οτιδήποτε, πως θα με δεσμεύσει; Μάλλον θα εννοεί για το ΠΕΔΥ).
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγει στον «αέρα» η νέα ιστοσελίδα του  ΕΟΠΥΥ παρέχοντας στους ασφαλισμένους μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, για την αγορά οπτικών ο ασφαλισμένος θα μπορεί να αποζημιώνεται υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη σχετική δαπάνη.
Το νέο site του Οργανισμού θα είναι πιο «φιλικό» στους ασφαλισμένους ενώ θα παρέχει τη δυνατότητα on line κλεισίματος ραντεβού με τους συμβεβλημένους παρόχους σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, από την ιστοσελίδα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένει έσοδα από την προβολή διαφημίσεων, όπως προβλέπεται άλλωστε και στο παράλληλο πρόγραμμα (μήπως και στο taxis να βάλουν διαφημίσεις αφού έχει σίγουρη πελατεία; ""Πριν καταχωρήσετε τις επισκέψεις σας κάντε δύο κλικ στους προβαλλόμενους συνδέσμους"" - ποιο γελοίος πεθαίνεις).
Έσοδα σχεδιάζει να έχει ο Οργανισμός και από την αξιοποίηση του σήματος του :laugh:. Με δεδομένο ότι η χρήση του σήματος του ΕΟΠΥΥ από διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές, συμβεβλημένους γιατρούς ακόμη και από τηλεφωνικές εταιρίες είναι «μαγνήτης», η νέα διοίκηση θα διεκδικήσει ποσοστό επί του τζίρου  ??? :laugh: των παρόχων όταν αυτοί εκμεταλλεύονται το brand name του ΕΟΠΥΥ. (δηλαδή για την ταμπέλα που μας υποχρέωσαν να βάλουμε ότι έχουμε σύμβαση θα μας βάλουν και χρέωση; τι αλλη γελοιότητα θα ακούσουμε; )
  ΥΓ: του τζίρου πριν ή μετά το clawback-rebate;

29 Μαρτίου 2016, 13:44:23
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Με μια ομάδα …κρούσης 20 γιατρών σκοπεύει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ελέγχει τις οικονομικές απαιτήσεις των παρόχων του οργανισμού.

Ένα νέο σύστημα ελέγχου των οικονομικών απαιτήσεων όλων των παρόχων αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ από το τέλος Απριλίου.

Στο πλαίσιο της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής του Οργανισμού, όπου όλα πλέον θα «τεστάρονται» και θα εγκρίνονται on line, αντίστοιχα ηλεκτρονικά θα ελέγχονται και τα τιμολόγια και οι οικονομικές διεκδικήσεις όλων των παρόχων για υπηρεσίες που παρείχαν. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι ελεγκτές γιατροί

Ήδη -όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr – έχει συγκροτηθεί ομάδα 20 γιατρών οι οποίοι θα εξετάζουν μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα όλα τα τιμολόγια που θα κατατίθενται από τους παρόχους. Η ομάδα των γιατρών θα ελέγχει το σύνολο των απαιτήσεων για κάθε μήνα, ώστε να μπορεί να πληρώνεται το 100% των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Οργανισμός κατέβαλε το 90% των οφειλών του, αφήνοντας ένας χρέος 10% με το σκεπτικό ότι θα γίνει έλεγχος για να διαπιστωθούν τυχόν υπερβολικές απαιτήσεις ή παραβάσεις. Γι αυτό άλλωστε και έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες (ηλεκτρονικές; ) κούτες σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ με συνέπεια αμέτρητα τιμολόγια να είναι απλήρωτα και τα χρέη του οργανισμού να αυξάνονται.

Πλέον από την ομάδα των 20 γιατρών θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος στο 5% των τιμολογίων και των εγγράφων που έχουν κατατεθεί.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο οι ελεγκτές γιατροί θα πραγματοποιούν και επιτόπιο έλεγχο  ??? στις μονάδες υγείας.
Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στην περίπτωση που κρίνει ότι δεν επαρκεί ο αριθμός των ελεγκτών γιατρών θα προβεί και σε προσλήψεις νέων ώστε να μπορούν να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα εκκαθαριστούν πρώτα οι οφειλές του Ιανουαρίου του 2016, ενώ ακολουθούν το 2015 που υπάρχουν ηλεκτρονικά ενώ στη συνέχεια η νέα εφαρμογή θα επεκταθεί και στα παλαιότερα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορεί να αποπληρωθεί σταδιακά και το υπόλοιπο χρέος 10% του Οργανισμού.

Βέβαια κρίσιμο σημείο στο εγχείρημα παραμένουν οι παλαιότερες χρονιές και οι εκκαθαρίσεις που πρέπει να γίνουν.

Να σημειωθεί πως στην περίπτωση που βρεθεί στο 5% των ελέγχων ότι υπάρχει παράβαση στο 10% (του 5%) των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα κουρεύονται οι οικονομικές απαιτήσεις των παρόχων στο 10% του συνόλου των χρημάτων που διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ. (αν η παράβαση είναι πχ 30% τι γίνεται; )

Με το νέο σύστημα αλλά και το κούρεμα στις απαιτήσεις, η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ – αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr– ευελπιστεί ότι πολλοί πάροχοι που τα προηγούμενα χρόνια υπερχρέωναν τον οργανισμό, τώρα θα πιάνονται στην «τσιμπίδα» της ομάδας των ηλεκτρονικών; γιατρών.
 
ΥΓ: Η επανάληψη του ηλεκτρονικός -ή -ό, όταν τυπώνουμε τόνους χαρτιού καθημερινά μόνο ως ειρωνική εκλαμβάνεται...

29 Μαρτίου 2016, 22:06:05
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
......έχει συγκροτηθεί ομάδα 20 γιατρών.....


Να υποθέσω πως αναφέρεται στους γνωστούς "ελεγκτές" ιατρούς του ΕΟΠΥΥ που διατηρούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο!!!    ::)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

1 Απριλίου 2016, 13:17:55
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......
Ήδη -όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr – έχει συγκροτηθεί ομάδα 20 γιατρών οι οποίοι θα εξετάζουν μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα όλα τα τιμολόγια που θα κατατίθενται από τους παρόχους. Η ομάδα των γιατρών θα ελέγχει το σύνολο των απαιτήσεων για κάθε μήνα, ώστε να μπορεί να πληρώνεται το 100% των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.
......
 
ΥΓ: Η επανάληψη του ηλεκτρονικός -ή -ό, όταν τυπώνουμε τόνους χαρτιού καθημερινά μόνο ως ειρωνική εκλαμβάνεται...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με μια ανακοίνωση προς όλους τους συμβεβλημένους παρόχους του, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι περνά στη νέα ηλεκτρονική εποχή.

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr ότι ο ΕΟΠΥΥ μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες μηνών των αρμόδιων υπηρεσιών, επιχειρεί να μετατραπεί σε έναν «ηλεκτρονικό» φορέα όπου τα πάντα θα γίνονται ψηφιακά ???.

Η διοίκηση του Οργανισμού με μία ανακοίνωση προς το σύνολο των παρόχων γνωστοποίησε ότι πλέον επιχειρεί «να αφήσει πίσω τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και ξεκινώντας οριστική εκκαθάριση και πληρωμή στο 100% των υποβολών του έτους 2016».

Γι αυτό και όλα τα παραστατικά για τις πληρωμές που πρέπει να γίνουν για τον μήνα Ιανουάριο του 2016, θα γίνονται απολύτως ηλεκτρονικά  :laugh:  :laugh:  :laugh: και θα πληρώνονται στο 100%. Να σημειωθεί ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η εκκαθάριση και οι πληρωμές γινόταν στο 90% και απέμενε πάντα ένα 10% για να πληρωθεί στο…μέλλον.

Οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ είχαν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι εντατικά να ψηφιοποιούν όλα τα δεδομένα ώστε ο ΕΟΠΥΥ να μπορεί να πραγματοποιεί on line τους ελέγχους.

Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να …εξαφανίσει όλο το «χαρτοβασίλειο» με τα παραστατικά που πνίγει τις περιφερειακές διευθύνσεις του οργανισμού (και να τα μετακινήσει στο κέντρο με δικά μας έξοδα βεβαίως, βεβαίως).

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη έχει οριστικοποιηθεί πως οι πρώτες κούτες με τα έγγραφα θα μετακινηθούν στις αποθήκες στον Ταύρο που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ ενώ το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ενοικίαση μεγαλύτερων χώρων (αποθήκες) με συνολική δαπάνη 15 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε η κατάσταση με τις χιλιάδες κούτες και τα δικαιολογητικά των παρόχων είχε πια ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συνέπεια να μην υπάρχει καμία ελπίδα για πληρωμές. Ενδεικτικό είναι ότι πρόσφατα μέσα στις αμέτρητες κούτες είχε τραυματισθεί μητέρα 5 παιδιών.

Βέβαια για να αδειάσουν όλα τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ από το…χαρτοβασίλειο είναι προφανές ότι θα χρειαστεί καιρός.

Πάντως όπως διευκρινίζεται από τον ΕΟΠΥΥ: «Οι συμβεβλημένοι πάροχοι, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν το φυσικό αρχείο των παραστατικών τους στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.), από τον μήνα Μάρτιο 2016 και μετά, ΔΕΝ θα το υποβάλλουν στις κατά τόπους ΠΕ.ΔΙ».

Μάλιστα όπως αποσαφηνίζεται: «Οι Πάροχοι για τις υποβολές του μηνός Μαρτίου οφείλουν να αποστείλουν, με δικά τους έξοδα, το φυσικό αρχείο (το ...ηλεκτρονικό :laugh: πακέτο ή κούτα των επισκέψεων και παραπεμπτικών) στην διεύθυνση: Λ. Ειρήνης 54, Πεύκη 15121 (Διεύθυνση Ελέγχου και Εκκαθάρισης ΕΟΠΥΥ), εντός προκαθορισμένου φακέλου ή χαρτοκιβωτίου στο οποίο θα έχει επικολληθεί εξωτερικά το ειδικό έντυπο που εκτυπώνει πλέον το e-ΔΑΠΥ, με κάθε υποβολή λογαριασμών του μήνα».

Οι έλεγχοι

Στη νέα ψηφιοποιημένη εποχή ο ΕΟΠΥΥ θα εκκαθαρίζει μεν στο 100% τις οφειλές του αλλά θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στο 5% του συνολικού αριθμού των υποβαλλομένων δικαιολογητικών δαπανών ασφαλισμένων εκάστου παρόχου και «κατ’ ελάχιστο αριθμό 10 δικαιολογητικών δαπάνης» όπως σημειώνεται.

Αξιοσημείωτο είναι πως αν σε αυτό το 5% βρεθεί πως υπάρχουν υπερχρεώσεις ή παρατυπίες με μη αποδεκτά δικαιολογητικά τότε το ποσοστό αυτό των χρημάτων θα «κουρεύεται» από το σύνολο της δαπάνης που διεκδικεί ο πάροχος.

Η μέθοδος αυτή, ευελπιστεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις υπερχρεώσεις που γίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σήμερα.
  Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΥΓ: επισυναπτόμενο το μήνυμα-mail του ΕΟΠΥΥ που έλαβα (όπως όλοι μάλλον οι συμβεβλημένοι).
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Απριλίου 2016, 13:19:53 από Ορθοπαιδικός »

1 Απριλίου 2016, 14:24:27
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

md


Με απλο ταχυδρομειο? με συστημενο γραμμα? μηπως με εταιρεια κουριερ και μαλιστα συγκεκριμενη? ;)

1 Απριλίου 2016, 15:41:17
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μου είναι δύσκολο να αντιληφθώ πώς "γυρίζει σελίδα" ο ΕΟΠΥΥ (μου έκανε εντύπωση γιατί το αναφέρει δις) ζητώντας αποστολή εκτυπωμένων δικαιολογητικών. Το ίδιο βέβαια ισχύει ακόμη και για τις συνταγές και τα παραπεμπτικά.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Απριλίου 2016, 20:13:34
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μου είναι δύσκολο να αντιληφθώ πώς "γυρίζει σελίδα" ο ΕΟΠΥΥ (μου έκανε εντύπωση γιατί το αναφέρει δις) ζητώντας αποστολή εκτυπωμένων δικαιολογητικών. Το ίδιο βέβαια ισχύει ακόμη και για τις συνταγές και τα παραπεμπτικά.

Και μάλιστα αφού προμηθευτήκαμε και στικάκια...
Πάντως είναι πρόοδος να πληρώνεται όλο το ποσό, ειδικά από τη στιγμή που θα φορολογηθεί άγρια.
Το διαδικαστικό ως συνήθως πάσχει. Τουλάχιστον τώρα παίρνεις στο χέρι κι ένα αποδεικτικό για την προσκόμιση των παραστατικών.

1 Απριλίου 2016, 21:08:50
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Και μάλιστα αφού προμηθευτήκαμε και στικάκια...
Πάντως είναι πρόοδος να πληρώνεται όλο το ποσό, ειδικά από τη στιγμή που θα φορολογηθεί άγρια.
Το διαδικαστικό ως συνήθως πάσχει. Τουλάχιστον τώρα παίρνεις στο χέρι κι ένα αποδεικτικό για την προσκόμιση των παραστατικών.
    :D :laugh: :D Τι μου θύμισες τώρα... Τα ΤΟΚΕΝ. Ε, ρε πλάκες.... Δυστυχώς μάλλον επαληθεύθηκα για το σκοπό τους (""Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.""). Με την ευκαιρία διάβασα τα σχετικά μηνύματα προσπάθιας ενεργοπποίησης των ΤΟΚΕΝ με θυμηδία...
   Πάπαλα το αποδεικτικό κατάθεσης. Άνετα θα μπορεί ο ΕΟΠΥΥΥς να καθυστερήσει την πληρωμή με την αιτιολογία ότι καθυστέρησε το ταχυδρομείο.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με απλο ταχυδρομειο? με συστημενο γραμμα? μηπως με εταιρεια κουριερ και μαλιστα συγκεκριμενη? ;)
   Προσωπικά προτιμώ το συστημένο γράμμα. Βέβαια μπορεί διακριτικά να μας υποχρεώσουν σε κάποια courier... Οψόμεθα στη νεώτερη ανακοίνωση.
   Αν κάτι κάπως χαθεί τι γίνεται; Θα έχω την απόδειξη αποστολής... και μετά; Πως θα αποζημιωθώ;

8 Απριλίου 2016, 19:23:00
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στις 1 Απριλίου του 2016 έφτασαν σαν προσωπικό μήνυμα στους συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οδηγίες για το

που θα στέλνονται τα χαρτάκια των επισκέψεων των ασθενών του ΕΟΠΥΥ ( Λ. Ειρήνης 54, Πεύκη 15121 ( Διεύθυνση Ελέγχου και Εκκαθάρισης ΕΟΠΥΥ),
τι διαστάσεις πρέπει να έχουν οι φάκελοι (έως 150 σελίδες 23 x 33 περισσότερες σελίδες 25 x 35 cm ) και τα χαρτοκιβώτια ( Μεγάλου όγκου 35 x 35 x 31 cm Μεσαίου όγκου 33 x 30 x 44 cm και μικρότερου όγκου 34 x 24 x 26 cm ).

και
 
email επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ ( για θέματα τεχνικής φύσεως και χρήσεως της εφαρμογής, Διεύθυνση Πληροφορικής στο edapy at eopyy.gov.gr και για θέματα επιχειρησιακής φύσεως και διαδικασιών, Διεύθυνση Ελέγχου και Εκκαθάρισης στο d18 at eopyy.gov.gr ).

Το παραθέτω ως συνημμένο αρχείο.




Στις 08 Απριλίου του 2016 έφτασε προσωπικό μήνυμα στο eΔΑΠΥ των συμβεβλημένων, με περισσότερες επεξηγήσεις για το νέο τρόπο κατάθεσης των παραστικών προς τον ΕΟΠΥΥ:

διαδικασία Εκτύπωσης της ετικέτας που θα εκδίδεται από το Σύστημα Υποβολής
edapy και θα επικολλάται στον φάκελο ή το κυτίο με τα παραστατικά που θα
αποστέλλονται στον ΕΟΠΥΥ και αφορούν το μήνα ΜΑΡΤΙΟ 2016 και μετά:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2016, 12:31:13 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: άυλες άυλη 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
63192 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2008, 00:10:19
από πρώτη & καλύτερη
0 Απαντήσεις
1903 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαΐου 2014, 22:24:34
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1937 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Φεβρουαρίου 2015, 22:34:46
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
6023 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Απριλίου 2020, 04:17:00
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7032 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2022, 16:45:57
από Argirios Argiriou