Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:36:10

Αποστολέας Θέμα: Φίλης: Προσλαμβάνω 20,000 εκπαιδευτικούς!  (Αναγνώστηκε 2127 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Ιανουαρίου 2016, 21:36:18
Αναγνώστηκε 2127 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την πρόσληψη 20 χιλιάδων εκπαιδευτικών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Όπως τόνισε, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού δυσχεραίνει τον προγραμματισμό, προκειμένου τα σχολεία να αρχίζουν στην ώρα τους.

Μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος, ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις ώστε «από το σχολείο της κρίσης να περάσουμε στο σχολείο την ανάπτυξης και της συμμετοχής», και αναφέρθηκε σε στοιχεία που δέιχνουν γήρανση του εκπαιδευτικού προσωπικού,, στο οποίο πλέον  ο μέσος όρος ξεπερνά τα 48 χρόνια, ενώ ειδικότητες όπως οι μαθηματικού έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 52 χρόνια.   Ο κ. Φίλης θα αναζητήσει -όπως υποστηρίζει- τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση, ώστε η Εκπαίδευση να αποδειχθεί οργανικό στοιχείο της ανάπτυξης και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.   Για τις προσλήψεις ο υπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
 
 • Η αντιμετώπιση των αναγκών σε προσωπικό προϋποθέτει ότι από το 2016 θα επανέλθουν σταδιακά οι μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες. Το υπουργείο έχει εκπονήσει μελέτη για τον διορισμό 20.000 εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία, αναλόγως της εξέλιξης των δημόσιων οικονομικών.   Η κίνηση αυτή ανταποκρίνεται στην ανάγκη υποστήριξης της αξιοπιστίας της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά συνιστά και έμπρακτο δείγμα μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την ανάσχεση της αιμορραγίας με τους νέους επιστήμονες (drain brain). Ειδικότερα προβλέπονται, αρχής γενομένης από το 2016, προσλήψεις χιλιάδων μεταδιδακτορούχων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την έρευνα.  

• Η στελέχωση της Εκπαίδευσης προϋποθέτει σταδιακή αύξηση των δημοσίων κονδυλίων, που την τελευταία πενταετία έχουν μειωθεί κατά 35%. Η αύξηση θα έχει ως στόχο τη μεσοπρόθεσμη σύγκλιση των δημοσίων δαπανών με τον μέσο όρο της ΕΕ.
 
 • Η χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης θα εξυπηρετήσει μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, που συζητούνται και θα αποφασιστούν στο πλαίσιο του πραγματοποιούμενου εθνικού-κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία. Η δημοκρατική ρύθμιση μεγάλων θεμάτων, όπως οι μεταπτυχιακές σπουδές, η τεχνική εκπαίδευση, ο αυτόνομος μορφωτικός ρόλος του λυκείου και η αναμόρφωση-επέκταση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου παντού, όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις που σε βάθος χρόνου θα δώσουν σάρκα και οστά στη δημοκρατική αξίωση για 14χρονη Υποχρεωτική Εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της προσχολικής.    

 Αυτή τη στιγμή υπηρετούν σχεδόν 136.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και περίπου 20.000 αναπληρωτές, ωστόσο, αυτή η εικόνα, αναφέρει ο κ. Φίλης, θα αλλάξει και θα δοθεί μια πιο μόνιμη λύση.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιανουαρίου 2016, 21:50:34 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Ιανουαρίου 2016, 22:24:20
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτριος


Ερωτηση:ο γερασμένος και καλά μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών είναι το πρόβλημα ; Γιατί και αυτοί που θα προσληφθούν φαντάζομαι θα τα έχουν τα χρονάκια τους .Άλλο είναι το θέμα εδώ .Οι υποδομές ,η ποιότητα των μαθημάτων και μοιραία η ύπαρξη της φροντιστηριακής παιδείας ...με τόσες καθηγητικές σχολές και να θέλουν να λάβουν μέτρα για την παιδεία όταν τα λένε μεταξύ τους θα σκέφτονται ,ρε φίλε και οι αδιόριστοι κλέφτες θα γίνουν ?άσε να υπάρχουν τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα να βγάζουν και αυτοι κάνα κομμάτι ψωμί μη χαλάμε και την πιάτσα... σοβαρά τώρα εγώ πιστεύω ότι έτσι σκέφτονται.Άλλωστε και οι μαθητές που λιώνουν στα φροντιστήρια ...Κυριακή κοντή γιορτή σε πέντε χρονάκια που θα τελειώσουν τη σχολή ιδιαίτερα θα κυνηγάνε και αυτοί οι καημένοι ψέματα? Εν κατακλείδι πρέπει να γίνουνε με κάποιο τρόπο πιο ελκυστικά τα μαθήματα διότι ως επί το πλείστον ο μαθητής είναι σα τον γάιδαρο που τον πας να πιει νερό με το ζόρι στην πηγή ενώ αυτός δεν διψάει .

.

15 Ιανουαρίου 2016, 23:06:24
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η Ελλάδα παίζει να είναι η μοναδική χώρα που υπάρχει κι χρησιμοποιείται ο όρος "αδιόριστος εκπαιδευτικός"...  ;D

16 Ιανουαρίου 2016, 00:49:18
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτριος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η Ελλάδα παίζει να είναι η μοναδική χώρα που υπάρχει κι χρησιμοποιείται ο όρος "αδιόριστος εκπαιδευτικός"...  ;D
πολύ εύστοχη παρατήρηση και μετά ταύτην δράττομαι της ευκαιρίας να πω πως ένα σημαντικό βήμα για να βελτιωθεί η παιδεία μας είναι να αντικατασταθεί ο εν λόγω όρος με τον εξής :ειδικευόμενός εκπαιδευτικός

 κατά το ειδικευόμενος γιατρός μόνο έτσι θα έρθει η σωτηρία. Να πιάσεις τον οποιοδήποτε φοιτητή καθηγητικής σχολής να τον πας στο σχολείο να δει τι εστί βερίκοκο και να αντιληφθεί τι παίζεται
 και πως θα το παλέψει με την ίδια λογική που ο φοιτητής της ιατρικής βλέπει πτώμα από το πρώτο έτος Η ιατρική είναι ωραία και εύκολη σε εικόνες στο χαρτί... το πτώμα είναι δύσκολο, θέλει κότσια το καταφέρεις, αφήνω τις κλινικές που κάνετε στο τέταρτο έτος.Οτα τον χώσεις τον φοιτητή να κάνει δειγματικές διδασκαλίες και δει πως η φασαρία δεν παλεύεται και τί τον  περιμένει θα αλλάξει μυαλά ...θα πει κάτσε ρε φίλε μήπως δεν το έχω να πάω να ασχοληθώ με τον πρωτογενή τομέα με το δευτερογενή διότι στον τριτογενή αέρα κοπανιστό θα πουλάω και δε λέει για την αξιοπρέπεια μου. Λοιπόν στο εξής θέλουμε ειδικευόμενους εκπαιδευτικούς μετά το πτυχίο .Μα την Παναγία δεν ξέρω κανείς υπουργός αν έχει τα άντερα για να μην πω τίποτα άλλο για να φέρει το θεσμό του ειδικευόμενου εκπαιδευτικού.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιανουαρίου 2016, 01:42:00 από Δημήτριος »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8913 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Φεβρουαρίου 2014, 16:25:55
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3770 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2021, 18:59:45
από Argirios Argiriou