Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 00:57:38

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 258735 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Νοεμβρίου 2016, 00:19:20
Απάντηση #90
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Οποία κατάντια για ένα νοσοκομείο στο οποίο χειρουργούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια ένας Τέντες...  :P

6 Νοεμβρίου 2016, 00:46:02
Απάντηση #91
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Μάλιστα επειδή το νοσοκομείο είναι και στρατιωτικό, πρέπει να αναφερθεί πως προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί επιστρατεύονται αγροτικοί γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.
Αφού είναι και στρατιωτικό περίμενα να δω ως συνέχεια της πρότασης κάτι όπως "επιστρατεύονται στρατιωτικοί γιατροί και οπλίτες γιατροί από τις γύρω μονάδες". Αντ' αυτού βλέπω ότι επιστρατεύονται αγροτικοί γιατροί! Το μόνο στρατιωτικό που βλέπω σ' αυτόν τον τρόπο λειτουργίας είναι η "επιστράτευση"!
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Νοεμβρίου 2016, 00:54:09 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

6 Νοεμβρίου 2016, 13:19:26
Απάντηση #92
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Κατ΄εμέ είναι προφανώς ηλίθιος ο αγροτικός που δέχεται να "επιστρατεύεται" και να εφημερεύει στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όταν ο συνάδελφος του (ομοίως ανειδίκευτος) ανθυπίατρος πίνει το καφεδάκι του στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, αφήνοντας πίσω στην μονάδα που υπηρετεί έναν οπλίτη-ιατρό να εφημερεύει.

Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, σε κανενός το μυαλό δεν περνάει να οργανωθεί και να διεκδικήσει, όλοι κατεβάζουν το κεφάλι και κάνουν υπομονή να τελειώσουν.
Έτσι διαιωνίζονται πολλά παράλογα.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Νοεμβρίου 2016, 14:17:06 από kopritis »

7 Νοεμβρίου 2016, 04:26:50
Απάντηση #93
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Το καρκίνωμα του ΕΚΕΠΥ και των διακομιδών

6 Νοεμβρίου 2016 | 17:59 Docmed+

Εφημερία στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή. Πολυτραυματίας με πολλαπλά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη. Παραπληγία, υπόταση, βραδυκαρδία (ανησυχία για νευρογενές σοκ). Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ αλλά ούτε και νευροχειρουργό. Ο εφημερεύων νευροχειρουργός στο πανεπιστημιακό Ιωαννίνων δηλώνει ότι δεν έχει εμπειρία σε παρόμοια περιστατικά και δεν τον δέχεται. Ούτε και οι ορθοπεδικοί τον δέχονται. Τηλεφωνούμε στο ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) για το συντονισμό και τη διακομιδή. Εξηγούμε ότι το νοσοκομείο μας δεν έχει δυνατότητα να υποστηρίξει το περιστατικό αυτό λόγω έλλειψης νευροχειρουργού και κυρίως μονάδας εντατικής θεραπείας. Η συνάδελφος στο ΕΚΕΠΥ, γιατί δεν το κρατάτε και άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε. Αναισθησιολόγος, Ορθοπεδικός, Νευρολόγος Καρδιολόγος και Χειρουργός που είχαμε μπροστά μας τον άρρωστο, προσπαθούσαμε να πείσουμε την συνάδελφο του ΕΚΕΠΥ που έκανε διάγνωση και έδινε οδηγίες τηλεφωνικά από την Αθήνα ότι το νοσοκομείο Πρέβεζας αδυνατεί να υποστηρίξει τέτοιας βαρύτητας περιστατικό. Με τα πολλά κι αφού δεν βρίσκαμε άκρη και προφανώς για να μας ξεφορτωθεί μας λέει καλά στείλτε μου ένα φαξ με την κατάσταση του αρρώστου κι ότι ζητάτε διακομιδή και θα δούμε…. Όταν της είπαμε ότι δεν είχαμε πρόσβαση σε φαξ τέτοια ώρα, μας απάντησε: Καλά όπως είπαμε στείλτε μου ένα φαξ. Και για να σας ενημερώσω για την πορεία του αρρώστου, έγινε ένα ακόμη απεγνωσμένο τηλεφώνημα με προσωπικές σχέσεις και παρακαλετά και τον δέχτηκαν εν τέλει και προς τιμήν τους στο Ορθοπεδικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Τι δεν καταλαβαίνετε;,
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αυτό το "αρνούμαι να δεχθώ το περιστατικό γιατί δεν έχω εμπειρία σε τέτοια περιστατικά" τι είναι πάλι ;

Με αυτή την λογική το ίδιο μπορεί να κάνει και ένας χειρουργός, του στέλνεις ρήξη σπληνός ή ήπατος, "α δεν έχω εκπαιδευτεί σε αυτά, δεν μπορώ να το δεχθώ", είναι πραγματικά ανεκτό να εφημερεύει κάποιος και να τον ειδοποιούν για διακομιδή περιστατικό της ειδικότητάς του και να το αρνείται ;

Ελλάς το μεγαλείο σου !

7 Νοεμβρίου 2016, 07:57:03
Απάντηση #94
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μου έχει τύχει και στην Σουηδία να προσπαθούν από κάποια κλινική (η οποία σημειωτέον ήταν, και είναι, επανδρωμένη σχεδόν αποκλειστικά από Έλληνες) να με εμποδίσουν να στείλω περιστατικό από το Κέντρο Υγείας στο οποίο δούλευα.

Τότε, η απάντησή μου (στα Ελληνικά ) ήταν:

"Δεν κατάλαβες. Δεν σε πήρα για να σε ρωτήσω αν θα στείλω το περιστατικό. Σε πήρα για να σε ενημερώσω. Εγώ σου το στέλνω (με παραπεμπτικό μέσω του προγράμματος συνταγογράφησης φυσικά ώστε να αφήσω ηλεκτρονικό ίχνος στον υπολογιστή μου ) και από κει και πέρα εσύ κάντο ότι θέλεις."
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Νοεμβρίου 2016, 11:17:40 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Νοεμβρίου 2016, 22:04:13
Απάντηση #95
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
04/11/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Χωρίς προβλήματα και ελλείψεις λειτουργεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών  το οποίο ‘’ παρέχει κάθε δυνατή υπηρεσία προς τον πολίτη σε όλες τις μονάδες του’’ σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο αναπληρωτής διοικητής κύριος Νικόλαος Τουρούτσικας μιλώντας στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Σήμερα η έρευνα του LIFE2DAY.GR σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας επιστρέφει στην Αττική για να παρουσιάσει το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών , το οποίο είναι από τα λίγα νοσοκομεία στην Ελλάδα που δεν παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με τον κύριο  Τουρούτσικα.   Για την παρουσίαση αυτή, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κύριο Νικόλαο Τουρούτσικα, αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου το οποίο ανήκει στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και ο οποίος μας ανέφερε πως “το Ιπποκράτειο νοσοκομείο είναι ένα καλό νοσοκομείο και το οποίο παρά τις δυσκολίες του συστήματος, αντέχει και μάλιστα παρέχει κάθε δυνατή υπηρεσία προς τον πολίτη σε όλες τις μονάδες του. Ακούγονται πολλά κατά διαστήματα για διάφορα νοσοκομεία, όμως εμείς αντιστεκόμαστε. Προφανώς υπάρχουν κάποια προβλήματα και εμείς θα θέλαμε περισσότερο προσωπικό και χρήματα, όμως κάνουμε το καλύτερο δυνατό με αυτό που έχουμε”.

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο διαθέτει αυτή τη στιγμή εκατόν τριάντα οχτώ γιατρούς, είκοσι δύο επικουρικοί (sic) και σαράντα πανεπιστημιακοί. (sic) Οι παραπάνω υπηρετούν σε είκοσι ειδικότητες (καρδιολόγους, νευρολόγους, γαστραντερολόγους, νεφρολόγους, νευρολόγους, ενδοκρινολόγους, ογκολόγους, χειρούργους, ουρολόγους, οφθαλμίατρους, καρδιοχειρουργούς, πλαστικό χειρούργο, γναθοχειρουργό, αναισθησιολόγους, μικροβιολόγους, ακτινολόγους, παθολόγους, κυτταρολόγους, δερματολόγους και ωρυλα). Στο Ιπποκράτειο δεν υπάρχουν ζητήματα υποστελέχωσης κι έτσι οι εφημερίες σε όλες τις μονάδες, βγαίνουν επαρκώς και χωρίς προβλήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που είναι πλήρως στελεχωμένη και λειτουργίσιμη. Ο αναπληρωτής διοικητής σημειώνει κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα τμήμα που να είναι κλειστό ή για τον οποιοδήποτε λόγο να κινδυνεύει να κλείσει. Κάποιες μικροελλείψεις μπορεί να υπάρχουν στην κλινική της καρδιολογίας ή νερφρολογίας, όμως δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν είτε το κλείσιμο της μονάδας ή το πρόβλημα στις εφημερίες της.

Στην νοσηλευτική υπηρεσία υπάρχει μια δύναμη που ανέρχεται σε περίπου τετρακόσια πενήντα άτομα. Εδώ υπάρχουν κενά. Σημαντικά κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό που μπορεί να μην απειλούν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου ωστόσο δημιουργούν πρόβλημα και υπερβολικό φόρτο εργασίας στους ήδη υπάρχοντες. Η έλλειψη αγγίζει το 30% στην νοσηλευτική υπηρεσία και ενώ δεν απειλή τις βάρδιες των εργαζομένων, γίνεται αντιληπτό πως όσο μικρότερη είναι η έλλειψη, τόσο ποιοτικότερες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο. Ο κύριος Τουρούτσικας αναφέρει κατηγορηματικά στο LIFE2DAY.GR πως τα αναλώσιμα υλικά και τρόφιμα στο νοσοκομείο βρίσκονται σε πλήρη επάρκεια, δεν παρουσιάζουν καμία έλλειψη και αγοράζονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Ειδικά στα φάρμακα όπου η εικόνα είναι πολύ θετική και εδώ καθώς υπάρχει επάρκεια φαρμάκων, αξίζει να αναφερθεί πως το νοσοκομείο καταφέρνει να προμηθεύεται από φέτος και τα ογκολογικά φάρμακα ή αλλιώς “ακριβά φάρμακα”. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η αγορά τους γίνεται από φέτος από τα νοσοκομεία και έως τώρα η διαδικασία αυτή κύλησε ομαλά, όμως είναι γεγονός πως ο χρόνος έχει άλλους δύο μήνες και άπαντες στην διοίκηση εύχονται να φτάσουν τα λεφτά. Ο αναπληρωτής διοικητής αναφερόμενος στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου σημειώνει πως το νοσοκομείο δεν έχει κανένα μηχάνημα σε βλάβη, αξίζει δε να σημειωθεί πως αυτό οφείλεται στις συμβάσεις συντήρησης που υπάρχουν έτσι ώστε να παραμένουν ενεργά και χωρίς βλάβες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στην διοίκηση είναι ευχαριστημένη με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ο οποίος κρίνεται πεπαλαιωμένος και υπάρχει πάγιο αίτημα να αγοραστούν νέα μηχανήματα και να αποσυρθούν τα υφιστάμενα. Πρόκειται για μία διαχρονική ανάγκη., Το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR δείχνει πως φέτος ο προϋπολογισμός ήταν μεγαλύτερος από τον περσινό σε ένα ποσό που έφτασε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς την επιβάρυνση που αναφέραμε λίγο πιο πάνω και αφορά την αγορά των ακριβών φαρμάκων από τον προϋπολογισμό του κράτους. Παράλληλα υπάρχουν ορισμένες οφειλές του νοσοκομείου προς προμηθευτές, όμως αυτές έχουν δρομολογηθεί! Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο έχει συνολικά πεντακόσιες προβλεπόμενες κλίνες από τις οποίες οι τετρακόσιες ογδόντα είναι ανεπτυγμένες και στις οποίες το ποσοστό πληρότητας ξεπερνά το 80% το οποίο και θεωρείται αρκετά υψηλό αν αναλογιστεί κανείς την πληθώρα των νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο. Εξάλλου το νοσοκομείο απευθύνεται εκτός από τους κάτοικους της Αττικής και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Συνολικά πάντως την περσινή χρονιά στο Ιπποκράτειο νοσηλεύτηκαν σαράντα δύο χιλιάδες διακόσιους είκοσι έξι ασθενείς, εξετάστηκαν στα επείγοντα σαράντα εφτά χιλιάδες εξακόσιοι εφτά και στα εξωτερικά ιατρεία προσήλθαν ενενήντα εννιά χιλιάδες ασθενείς.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Νοεμβρίου 2016, 22:08:09 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Νοεμβρίου 2016, 23:20:44
Απάντηση #96
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
09-11-2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Συνεχώς μειώνεται η χρηματοδότηση στο Γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά και όχι μόνο . Ενώ, πλήττεται από την ΥΠΟ στελέχωση σε ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι πολίτες θίγονται από την μη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Ο διοικητής κύριος Ιωάννης Λέντζας μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για τις ανάγκες της μεγάλης έρευνας του LIFE2DAY.GR σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα μεταβήκαμε νότια για να ασχοληθούμε με ένα από τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας που ανήκει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Για την παρουσίαση του νοσοκομείου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον διοικητή του νοσοκομείου, κύριο Ιωάννη Λέντζα ο οποίος μας μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αλλά και τις διάφορες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, αλλά και την συνεχώς μειωμένη χρηματοδότηση στο νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας υπάρχουν τρεις γιατροί στην Ορθοπεδική, στις ειδικότητες της Χειρουργικής υπάρχουν άλλοι τρεις, στις ειδικότητες της Παθολογίας υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο γιατροί , όμως αναμένονται πολύ σύντομα άλλοι δύο αφού βγήκε η σχετική προκήρυξη με την οποία θα προσληφθούν. Επίσης, στο μικροβιολογικό υπάρχουν δύο άτομα, καθώς επίσης και στην αιμοδοσία και στην καρδιολογία, ενώ στο ακτινολογικό υπάρχει ένας γιατρός, όπως και ένας παιδίατρος, καθώς και ένας πνευμονολόγος και οδοντίατρος, ενώ όλοι οι παραπάνω πλαισιώνονται από αγροτικούς γιατρούς και ειδικευόμενους. Οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό είναι προφανείς, αφού κανονικά κάθε κλινική θα έπρεπε να διαθέτει από τέσσερις έως πέντε γιατρούς. Γίνονται προσπάθειες σήμερα να έρθουν περισσότεροι γιατροί όμως τις περισσότερες φορές αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εδώ να σημειώσομε πως στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε κάθε περίπτωση καμία κλινική δεν βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο, απλά όλες είναι υποστελεχωμένες.

Το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται επίσης υπό στενά περιθώρια, αφού ναι μεν οι βάρδιες τους βγαίνουν, όμως η κατάσταση είναι πολύ οριακή. Ο αριθμός της δύναμής τους ανέρχεται σε περίπου ογδόντα, όμως θα χρειαζόντουσαν περίπου δεκαπέντε ακόμα για να μπορούν να εργαστούν ορθά, παίρνοντας και ρεπό και άδειες όπως προβλέπεται. Ο κύριος Λέντζας ανέφερε στο LIFE2DAY.GR πως και στα αναλώσιμα υλικά σημειώνονται ελλείψεις όπως δυστυχώς σε όλα τα νοσοκομεία αφού η διαχείριση είναι κεντρική. Οι παραγγελίες γίνονται κανονικά, όμως επειδή δεν επαρκούν τα χρήματα, υπάρχουν καθυστερήσεις και κατά συνέπεια ορισμένες ελλείψεις. Αυτήν την στιγμή στο νοσοκομείο δεν υπάρχει κάποια έλλειψη, καθώς δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο υλικό αυτό που μπορεί να λείψει. Αντίθετα στα τρόφιμα και στα φάρμακα η εικόνα είναι πολύ ενθαρρυντική. Ελλείψεις δεν υπάρχουν και το νοσοκομείο μπορεί και προμηθεύεται με επάρκεια. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό, αποτελεί το γεγονός πως στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ογκολογική μονάδα κι έτσι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν επιβαρύνεται με τα λεγόμενα “ακριβά φάρμακα” με αποτέλεσμα να είναι πιο φτηνή η προμήθεια των φαρμάκων. Το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR έδειξε πως πολύ θετική είναι η εικόνα του νοσοκομείου και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Όλα τα μηχανήματα που υπάρχουν είναι σε λειτουργία, ενώ είναι γεγονός πως υπάρχουν κάποια θέματα συντηρήσεων που ακόμα δεν έχουν γίνει, όμως δεν είναι τέτοια που να μην επιτρέπουν την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου και του εξοπλισμού του. Πρόκειται για καρδιογράφος, πιεσόμετρα κλπ. Για την Αμαλιάδα ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου παρουσίασε μείωση το 2016 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό είναι πιθανό να συμβαίνει ακριβώς επειδή το νοσοκομείο δεν χρησιμοποιεί ογκολογικά φάρμακα, οπότε θεωρητικά θα είχε μειωμένα έξοδα. Σε κάθε περίπτωση ο φετινός προϋπολογισμός έφτασε τα έξι εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ περίπου. Είναι επίσης ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως το νοσοκομείο δεν έχει οφειλές από άλλες χρονιές με τον διοικητή να αναφέρει χαρακτηριστικά πως: “είμαστε πολύ τακτοποιημένο νοσοκομείο γενικά” και έτσι να μας δίνει το στίγμα. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας καλύπτει μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από την Αμαλιάδα ως την Βόρεια Ηλεία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κάνει κοινές εφημερίες με το νοσοκομείο του Πύργου. Στο νοσοκομείο προβλέπονται εκατό κλίνες από τις οποίες είναι αναπτυγμένες οι ογδόντα τρεις. Η επισκεψιμότητα στο νοσοκομείο ανέρχεται σε εξήντα πέντε άτομα στα εξωτερικά ιατρεία ανά ημέρα περίπου, ενώ για τον μήνα Αύγουστο στο νοσοκομείο εισήλθαν πέντε χιλιάδες εννιακόσιοι δέκα οι οποίοι χωρίστηκαν στα τακτικά ιατρεία με προσέλευση τέσσερις χιλιάδες οχατκόσιοι εβδομήντα. Στα επείγοντα χίλιοι σαράντα. Και υπήρχαν και εισαγωγές εκατόν ογδόντα τέσσερις


Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η Αμαλιάδα απέχει από τον Πύργο μόλις 20 χιλιόμετρα. Μήπως πρέπει να αποφασίσουν ποιες από τις δύο πόλεις θα έχει Νοσοκομείο;
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Νοεμβρίου 2016, 23:27:47 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Νοεμβρίου 2016, 23:58:03
Απάντηση #97
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας υπάρχουν τρεις γιατροί στην Ορθοπεδική, στις ειδικότητες της Χειρουργικής υπάρχουν άλλοι τρεις, στις ειδικότητες της Παθολογίας υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο γιατροί , όμως αναμένονται πολύ σύντομα άλλοι δύο αφού βγήκε η σχετική προκήρυξη με την οποία θα προσληφθούν. Επίσης, στο μικροβιολογικό υπάρχουν δύο άτομα, καθώς επίσης και στην αιμοδοσία και στην καρδιολογία, ενώ στο ακτινολογικό υπάρχει ένας γιατρός, όπως και ένας παιδίατρος, καθώς και ένας πνευμονολόγος και οδοντίατρος, ενώ όλοι οι παραπάνω πλαισιώνονται από αγροτικούς γιατρούς και ειδικευόμενους.
Αναισθησιολόγος; Ο κανένας;
Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν το αναφέρει ως πρόβλημα.
Εκτός αν χειρουργούν (χειρουργούν άραγε; ) στο νοσοκομείο Πύργου.

Παράθεση
όμως αναμένονται πολύ σύντομα άλλοι δύο αφού βγήκε η σχετική προκήρυξη με την οποία θα προσληφθούν.
Αναμένονται πολύ σύντομα, επειδή βγήκε η προκήρυξη; Εδώ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης των αγροτικών (προκήρυξη Ιουλίου θυμίζω) βγήκσν σήμερα, 1 (ένα) μήνα μετά τα προσωρινά. Μάλλον είναι πολύ αισιόδοξοι!

25 Νοεμβρίου 2016, 22:54:50
Απάντηση #98
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22/11/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας υπάρχουν 120 κλίνες από τις οποίες μόλις οι 80 λειτουργούν, εξυπηρετώντας εκτός από την Λευκάδα και άλλες περιοχές , όπως νησιά της Αιτωλοακαρνανίας όπως την Βόνιτσα. Οι βασικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό δεν επιτρέπουν σ όλα τα τμήματα να εφημερεύουν. Ενώ, άλλα καν δεν λειτουργούν! Ο κύριος Νίκος Παπαδόπουλος, από το τμήμα προσωπικού αλλά και ο κύριος Σπύρος Μαρκής, από το οικονομικό τμήμα μιλούν στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Ο πληθυσμός κάλυψης αγγίζει τους 50.000 μόνιμους κατοίκους, (Το νησί έχει Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος κατοίκους. Πώς προκύπτει πληθυσμός κάλυψης 50.000  ;  ) αριθμός που το καλοκαίρι με την τουριστική σεζόν πολλαπλασιάζει τον αριθμό αυτό αισθητά.  Το 2016 ο προϋπολογισμός ήταν ελαφρώς μεγαλύτερος από το 2015 και μετά από πρόσφατη τροποποίηση ανήλθε στα 3.960.683,52€ σε σχέση με το αρχικό 3.162.000€ ενώ οι οφειλές από προηγούμενα έτη δεν ξεπερνούν τις 300.000€

Στην σημερινή συνέχεια της μεγάλης ερευνάς του LIFE2DAY.GR που παρουσιάζει ένα ένα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και η οποία βρίσκεται ένα βήμα από την ολοκλήρωση της , ταξιδεύουμε Δυτικά για να φτάσουμε στο νοσοκομείο της Λευκάδας που ανήκει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κύριο Νίκο Παπαδόπουλο, από το τμήμα προσωπικού, αλλά και τον κύριο Σπύρο Μαρκή, από το οικονομικό τμήμα οι οποίο μας μίλησαν αρχικά για τις βασικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό με συνέπεια να παραμένουν χωρίς εφημερίες ολόκληρα τμήματα ή άλλα να μην λειτουργούν! Επίσης, τα προβλήματα στο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το νέο νοσοκομείο του νησιού στο οποίο είναι όλοι έτοιμοι να μεταφερθούν.

Το Νοσοκομείο της Λευκάδας διαθέτει γιατρούς από όλες τις βασικές ειδικότητες και πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δύο παθολόγοι, δύο καρδιολόγοι, δύο παιδίατροι , ένας κυτταρολόγος, ένας πνευμονολόγος, δύο νεφρολόγοι, υπάρχουν τρεις χειρουργοί, επίσης τρεις ορθοπεδικοί και ένας ΩΡΥΛΑ. Ακόμα, ένας οφθαλμίατρος, ένας νευρολόγος, δύο μαιευτήρες, τρεις αναισθησιολόγοΙ, δύο ακτινολόγοι , υπάρχει και ένας τρίτος που είναι με απόσπαση. Ακόμα ένας οδοντίατρος, ένας αιματολόγος και δύο μικροβιολόγοι. Επίσης υπάρχει ένας ειδικευόμενος χειρουργικής και από μέρα σε μέρα έρχεται άλλος ένας παιδιατρικής. Στο σύνολο των γιατρών υπάρχουν και ορισμένοι αγροτικοί γιατροί οι οποίοι ανήκουν στα γύρω περιφερειακά ιατρεία και κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο. Πέραν των γιατρών που υπάρχουν, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα τμήματα που δεν επιτρέπουν ώστε να βγαίνουν με επάρκεια οι εφημερίες. Έτσι, στο παθολογικό λείπουν τέσσερα άτομα, επίσης στο καρδιολογικό δεν υπάρχουν εφημερίες καθώς και εκεί λείπει τουλάχιστον ένα άτομο ακόμα.

Στο ακτινολογικό ισχύει το αυτό, επίσης στο πνευμονολογικό χρειάζεται ένας ακόμα γιατρός, στην νεφρολογία πέραν των δύο που υπάρχουν χρειάζονται άλλα δύο άτομα για να λειτουργήσουν οι εφημερίες σωστά. Ενώ και στην χειρουργική, χρειάζονται τουλάχιστον ένα με δύο άτομα, στο ορθοπεδικό λείπουν ακόμα τρεις γιατροί για να βγαίνουν εφημερίες. Ακόμα, υπάρχει ανάγκη για οφθαλμίατρο, ενώ ουρολόγος δεν υπάρχει κανένας στο νοσοκομείο. Στην μαιευτική χρειάζονται δύο ακόμα άτομα, στην αναισθησιολογία χρειάζεται ένα ακόμα άτομο. Υπάρχει ανάγκη για έναν ακόμα οδοντίατρο, ενώ στην ψυχιατρική τα πράγματα είναι χειρότερα αφού δεν υπάρχει κανένας γιατρός. Τέλος όσο αφορά το μικροβιολογικό θα χρειαζόταν ένα άτομο. Αλλά και στους ειδικευόμενους οι ανάγκες είναι πολλές αφού ειδικά με βάση το οργανόγραμμα ( Τα οργανογράμματα στην Ελλάδα φτιάχτηκαν περισσότερο για λόγους πολιτικούς και λιγότερο για λόγους Ιατρικούς. Think out of the box: Η Πρέβεζα απέχει 27 χιλιόμετρα από την Λευκάδα ((η οποία ουσιαστικά είναι χερσόνησος και όχι νησί)). Γιατί πρέπει να υπάρχουν ντε και καλά δύο Νοσοκομεία ;  ) υπάρχουν ελλείψεις που ανέρχονται σε 14! Το θετικό είναι πως έχουν προκηρυχτεί κάποιες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ που αναμένεται να καλύψουν ορισμένες από τις κενές θέσεις, όμως είναι άγνωστο πόσες και σε ποιες μονάδες. Στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί μονάδα εντατικής θεραπείας, ωστόσο δεν προβλέπεται κιόλας απ’ το οργανόγραμμα. Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, ο αριθμός τους αφορά σε 8 μαίες, 78 νοσηλεύτριες ( !!!!! ) , 8 τραυματιοφορείς. Ο αριθμός αυτός κρίνεται οριακός σε ότι αφορά τις βάρδιες με ορισμένες περιπτώσεις να υπάρχουν προβλήματα ανάλογα με τις αποσπάσεις από και προς το νοσοκομείο κάθε φορά. Σε ότι αφορά τα αναλώσιμα υλικά η κυρία Κονδυλάτου αναφέρει πως δεν υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, ωστόσο υπάρχει περιορισμός σε ότι αφορά την χρήση ώστε αυτή να μη γίνεται αλόγιστα. Ακόμα κι έτσι όμως δεν υπάρχουν ελλείψεις και ειδικά στα τρόφιμα στα οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα. Και στα φάρμακα η εικόνα είναι καλή αφού και εδώ δεν υπάρχουν ελλείψεις, οι ανάγκες καλύπτονται από τον προϋπολογισμό ενώ αναφορικά με τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα, δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιβάρυνση από το νοσοκομείο αφού δεν υπάρχει ογκολογική κλινική κι έτσι η κατάσταση είναι καλύτερη στον τομέα αυτό. Αν υπάρχει κάποια έλλειψη, θα αφορά κάποια ίωση που ξεσπά και δημιουργούνται αυξημένες ανάγκες οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν κάποιο κενό το οποίο όμως θα αφορά λίγες ημέρες και δεν σχετίζεται με τα οικονομικά του νοσοκομείου. Σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, υπάρχει το ακτινολογικό μηχάνημα το οποίο είχε χαλάσει, όμως πρόσφατα αντικαταστάθηκε και εν όψει τις μετακόμισης στο νέο κτίριο. Από κει και ύστερα όλα τα μηχανήματα έχουν συμβάσεις συντηρήσεων ώστε να μην υπάρχουν παρόμοια προβλήματα. Το Νοσοκομείο Λευκάδας ετοιμάζεται να μεταφερθεί σε νέο κτίριο στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και οι εγκαταστάσεις θα αφορούν και πάλι 123 κλίνες, ακόμα κι αν κάποιες από αυτές παραμένουν κενές λόγω μη στελέχωσης όπως αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Νοεμβρίου 2016, 23:20:12 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Νοεμβρίου 2016, 00:08:25
Απάντηση #99
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
εξυπηρετώντας εκτός από την Λευκάδα και άλλες περιοχές , όπως νησιά της Αιτωλοακαρνανίας όπως την Βόνιτσα.
Χμμμμ, έτσι όπως είναι γραμμένο στην αρχή νόμισα ότι εννοεί τη Βόνιτσα ως νησί.
Όπως και να έχει, νομίζω ότι η Βόνιτσα είναι πλησιέστερα στην Πρέβεζα.

Παράθεση
υπάρχουν τρεις χειρουργοί, επίσης τρεις ορθοπεδικοί και ένας ΩΡΥΛΑ
Βρε εμμονή στο ΡΥ! Αλήθεια, γιατί τον ΩΡΛ τον γράφουμε σχεδόν πάντα με κεφαλαία;

Παράθεση
Ενώ και στην χειρουργική, χρειάζονται τουλάχιστον ένα με δύο άτομα, στο ορθοπεδικό λείπουν ακόμα τρεις γιατροί για να βγαίνουν εφημερίες.
Οι 3 χειρουργοί θέλουν ακόμη ένα με δύο άτομα για να βγαίνουν οι εφημερίες ενώ οι τρεις ορθοπεδικοί θέλουν ακόμη τρία άτομα για να βγαίνουν οι εφημερίες. Περίεργο.

Παράθεση
Επίσης υπάρχει ένας ειδικευόμενος χειρουργικής και από μέρα σε μέρα έρχεται άλλος ένας παιδιατρικής
Ουάου! Χαράς Ευαγγέλια. Να υποθέσω ότι αυτόν που έρχεται από μέρα σε μέρα τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες;

Παράθεση
μας μίλησαν αρχικά για τις βασικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό με συνέπεια να παραμένουν χωρίς εφημερίες ολόκληρα τμήματα ή άλλα να μην λειτουργούν
Τελικά ποια τμήματα δε λειτουργούν; Δε μας είπαν.

Ο Αργύρης αναρωτήθηκε:
Παράθεση
Η Πρέβεζα απέχει 27 χιλιόμετρα από την Λευκάδα ((η οποία ουσιαστικά είναι χερσόνησος και όχι νησί)). Γιατί πρέπει να υπάρχουν ντε και καλά δύο Νοσοκομεία ;  )
Μία εξήγηση είναι γιατί κάποτε θα έπρεπε όχι να συνενωθούν αλλά να χτιστεί ένα νέο νοσοκομείο!
Παράθεση
Το Νοσοκομείο Λευκάδας ετοιμάζεται να μεταφερθεί σε νέο κτίριο στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και οι εγκαταστάσεις θα αφορούν και πάλι 123 κλίνες, ακόμα κι αν κάποιες από αυτές παραμένουν κενές λόγω μη στελέχωσης όπως αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου.

26 Νοεμβρίου 2016, 19:52:39
Απάντηση #100
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Αργύρης αναρωτήθηκε:
Παράθεση
Η Πρέβεζα απέχει 27 χιλιόμετρα από την Λευκάδα ((η οποία ουσιαστικά είναι χερσόνησος και όχι νησί)). Γιατί πρέπει να υπάρχουν ντε και καλά δύο Νοσοκομεία ;  )
Μία εξήγηση είναι γιατί κάποτε θα έπρεπε όχι να συνενωθούν αλλά να χτιστεί ένα νέο νοσοκομείο!
Υπόψιν ότι:
- δεν μεσολαβεί θάλασσα, υπάρχει το Άκτιο πλέον.
- σε μεγαλο βαθμό ο δρόμος (θα έλεγα τα 17 απ΄τα 27 χλμ) είναι καλός και ευθύς, δλδ ένα ασθενοφόρο θα έκανε την απόσταση σε ΜΙΣΗ ώρα.

Δεν υπάρχει κάποιος λογικός να θέσει το ζήτημα καλύτερα ένα καλό και στοιχειωδώς λειτουργόν νοσοκομείο αντί για 2 υπολειτουργούντα ;

Πάντως κτιριακά το νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι σε κακό χάλι, θα έλεγα ότι η περιοχή έχει ανάγκη από ένα καινούριο νοσοκομείο, σωστά επανδρωμένο, ειδικά την θερινή περίοδο ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Νοεμβρίου 2016, 19:55:14 από kopritis »

26 Νοεμβρίου 2016, 20:25:19
Απάντηση #101
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν υπάρχει κάποιος λογικός να θέσει το ζήτημα καλύτερα ένα καλό και στοιχειωδώς λειτουργόν νοσοκομείο αντί για 2 υπολειτουργούντα ;

Πάντως κτιριακά το νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι σε κακό χάλι, θα έλεγα ότι η περιοχή έχει ανάγκη από ένα καινούριο νοσοκομείο, σωστά επανδρωμένο, ειδικά την θερινή περίοδο ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται.

Βλέπεις που μόνος σου δίνεις την απάντηση;
Τώρα θα βρεθούν πολλοί λογικοί άνθρωποι και θα λένε "Η Λευκάδα έχει καινούργιο νοσοκομείο. Η Πρέβεζα γιατί βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα; Καινούργιο νοσοκομείο στην Πρέβεζα τώρα!"

27 Νοεμβρίου 2016, 13:17:33
Απάντηση #102
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
υπάρχουν τρεις χειρουργοί, επίσης τρεις ορθοπεδικοί και ένας ΩΡΥΛΑ
Βρε εμμονή στο ΡΥ! Αλήθεια, γιατί τον ΩΡΛ τον γράφουμε σχεδόν πάντα με κεφαλαία;


 
[/quote]
 Ασχετα από τα κεφαλαία ή μικρά, παρεμβαίνω τώρα στο ρου της μετανάλυσης στα ''άρθρα'' της κ. Ντάμπου αλλά εγώ τον έχω ακούσει και
ως Ωρηλάξ αλλά και ως Ιλαρά.

27 Νοεμβρίου 2016, 21:18:06
Απάντηση #103
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πιθανώς τα οργανογράμματα των Νοσοκομείων Λευκάδας και Πρέβεζας να γίνανε και πριν το έτος 2002 (τότε που ολοκληρώθηκε η υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου ).

Μήπως θα έπρεπε λοιπόν τα οργανογράμματα να αναθεωρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα;
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Νοεμβρίου 2016, 11:25:01 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Νοεμβρίου 2016, 21:27:55
Απάντηση #104
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η κοινή λογική αυτό λέει, αλλά οι αλλαγές προσκρούουν σε μικροσυμφέροντα ή αλλιώς τσιφιλοκοτροπία ή διευθυντομανία, προεδρομανία, όπως αλλιώς θέλετε πέστε το.

Εδώ ο άλλος είναι Δ/ντής σε Κ.Υ με... μονοψήφιο αριθμό γιατρών και βάζει την διοικητική να σε πάρει ("περίμενετε να σας συνδέσω" ωσάν να σε παίρνει ο Υπουργός ο ίδιος  :)), φανταστείτε τώρα νοσοκομεία με Δ/ντές Κλινικών, τμημάτων κτλ.

Αυτοί λογικό είναι να μην θέλουν να απωλέσουν τα όποια μικροσυμφέροντά τους, το διαχρονικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι στην κεντρική εξουσία δεν υπάρχει κάποιος που να κοιτάζει το γενικότερο καλό...
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Νοεμβρίου 2016, 21:42:56 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά: Βενιζέλειο ΠΑΓΝΗ νευρολόγος 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3304 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2012, 15:58:41
από Νίκος Κιοσές
3 Απαντήσεις
17300 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
483 Απαντήσεις
338371 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Σεπτεμβρίου 2023, 15:55:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5668 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2022, 17:12:02
από Argirios Argiriou
18 Απαντήσεις
9523 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Φεβρουαρίου 2024, 13:07:17
από GirousisN