Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Οκτωβρίου 2020, 17:09:49

Αποστολέας Θέμα: Νέα γενιά drones για τη μεταφορά φαρμάκων.  (Αναγνώστηκε 8888 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Νοεμβρίου 2019, 17:41:28
Αναγνώστηκε 8888 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
04-11-2019

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η νέα γενιά drones βασίζεται σε ακριβή δεδομένα θέσης. Ένας κίνδυνος που αποδεικνύεται δύσκολος είναι το πέρασμα από σήραγγες, αστικά φαράγγια και δυσμενείς γεωγραφικές συνθήκες. Μια νέα λύση υπόσχεται να το ξεπεράσει. Η ανησυχία για τις σήραγγες και τα άλλα εμπόδια, όταν αναπτύσσονται αυτόνομα οχήματα, είναι ότι τα συστήματα εντοπισμού θέσης βάσει του GNSS καθίστανται πολύ αναξιόπιστα. Αυτό προκύπτει καθώς τα συστήματα χάνουν τη σύνδεση με τους δορυφόρους θέσης.

Έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις συντριβών που καταρρέουν σε σήραγγες επειδή έχουν χάσει τη σύνδεση με ένα σήμα. Με αυτόνομα οχήματα, διάφορες δοκιμές έχουν δείξει παρόμοια ζητήματα απώλειας σήματος που συμβαίνουν σε υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Το Παγκόσμιο Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης (GNSS) αναφέρεται σε έναν αστερισμό δορυφόρων που παρέχουν σήματα από το διάστημα που μεταδίδουν δεδομένα εντοπισμού θέσης και χρονισμού σε δέκτες GNSS. Οι δέκτες μπορούν κατόπιν αυτά τα δεδομένα να καθορίσουν την τοποθεσία.

Για να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα, η ελβετική εταιρεία u-blox εργάζεται σε μια τεχνολογική πλατφόρμα που υπόσχεται να είναι πολύ πιο αξιόπιστη. Η εταιρεία εργάζεται στην πλατφόρμα τεχνολογίας M9 μαζί με το NEO-M9N για να δημιουργήσει την πρώτη ενότητα βασισμένη σε αυτήν την πλατφόρμα. Η τεχνολογία είναι ικανή να λαμβάνει ταυτόχρονα σήματα από τέσσερις αστερισμούς GNSS (GPS, Glonass, Beidou και Galileo). Αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη υψηλής ακρίβειας θέσης. Σε δοκιμές αυτή η ακρίβεια επεκτείνεται σε δύσκολες συνθήκες όπως η μετάβαση από τα φαράγγια.

Σύμφωνα με το Smart2Zero , οι δοκιμές έχουν δείξει ότι το u-blox M9 μπορεί να προσφέρει ρυθμό ενημέρωσης θέσης μέχρι 25 Hz, γεγονός που βοηθά τα αεροσκάφη να λαμβάνουν πληροφορίες θέσης με χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού φίλτρου SAW (επιφανειακού ακουστικού κύματος) και ενός LNA (ενισχυτή χαμηλού θορύβου). Επιπλέον, η τεχνολογία M9 έρχεται με ειδικό φιλτράρισμα έναντι παρεμβολών ραδιοσυχνοτήτων. Η τεχνολογία προστατεύει επίσης από σκόπιμες προσπάθειες εμπλοκής ή ανίχνευσης πλαστογραφίας. Όταν διατίθεται στο εμπόριο, το σύστημα είναι πιθανό να προσφέρεται ως συσκευή plug-and-play, η οποία παρέχεται με το λογισμικό u-start, το οποίο θα αποτελείται από διάφορα προκαθορισμένα σενάρια για να επιτρέψει στους χρήστες να διερευνήσουν την απόδοση της νέας συσκευής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: drone 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
7544 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουνίου 2008, 15:47:43
από Γ.Κτιστάκης
5 Απαντήσεις
4432 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2012, 23:35:04
από Δ. Κουναλάκης
3 Απαντήσεις
1851 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουνίου 2016, 15:16:39
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
1065 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Νοεμβρίου 2017, 10:47:01
από GirousisN
1 Απαντήσεις
1013 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Απριλίου 2018, 10:11:52
από Αρχίατρος