Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:52:29

Αποστολέας Θέμα: Απεργία - πορεία 21/1/16  (Αναγνώστηκε 3249 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Ιανουαρίου 2016, 20:53:20
Αναγνώστηκε 3249 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Αύριο έχουμε (λέμε τώρα...) απεργία-στάση εργασίας (προσωπικά δεν θα κατέβω στην Αθήνα). Αυτό που μου αρέσει είναι ότι όλοι είμαστε κατά του ασφαλιστικού αλλά για διαφορετικούς λόγους. Οι ελεύθεροι πολιορκημ... εμ, επαγγελματίες για να μην αυξηθούν οι εισφορές (οπότε μάλλον θέλουμε να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις στους νυν). Οι τωρινοί υπάλληλοι για να μη μειωθούν οι μελλοντικές συντάξεις (δεν τους χαλάει η άνοδος των εισφορών των ΕΕ). Οι νυν συνταξιούχοι για να μην σκεφτεί κάποιος να τους μειώσει τις συντάξεις (παίζει μετά το 2018, αν ζούμε). Οι αγρότες γιατί όλα τους φταίνε (ειδικά τέτοια εποχή - παραδοσιακός χρόνος κινητοποιήσεων). Ερώτηση λοιπόν: εσείς γιατί απεργείτε (λέμε τώρα...) αύριο;
 

21 Ιανουαρίου 2016, 11:45:36
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αθήνα 21.1.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιατρών ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Προηγήθηκε σύσκεψη του Δ.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίοι ζητήσαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα, μαζί με τους λοιπούς Επιστημονικούς Φορείς και τους Ελευθεροεπαγγελματίες, προκειμένου να αποσυρθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση. Οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων εξέφρασαν στο σύνολό τους την αντίθεσή τους σε αυτό το σχέδιο, το οποίο χαρακτήρισαν καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό, καθώς δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στην μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ άλλους τους αναγκάζει ακόμη και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους. Το συγκεκριμένο σχέδιο δημιουργεί εισφοροεπιδρομή σε κάθε ατομική δραστηριότητα και δημεύει, ουσιαστικά, το εισόδημα κάθε ελεύθερου επαγγελματία ιατρού, σε συνδυασμό με τη μεγάλη φορολόγηση από εφέτος. Αποφάσεις Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μετά και από τις παρατηρήσεις – τοποθετήσεις των Προέδρων, αποφάσισε συμμετοχή σε κάθε είδους επικοινωνιακή τακτική με όλους τους άλλους φορείς, σε γενικό και τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα:
- Σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των Ιατρικών Συλλόγων, ενημέρωση των μελών και κοινές συναντήσεις και κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο με τους άλλους Επιστημονικούς Φορείς.
- Συμμετοχή στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.
- Προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016.
- Αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016.
- Προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.
- Γενική Συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου 2016 όπου το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό.
Ο Π.Ι.Σ. και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας εμμένουμε στη θέση μας να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο μας (ΕΤΑΑ), καθώς είναι βιώσιμο, στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης. Ο ιατρικός κόσμος της χώρας, καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την αντίδραση του ιατρικού κόσμου, γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγειονομική τους περίθαλψη. Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας και συνολικότερα την Κυβέρνηση να αποσύρουν αυτό το σχέδιο, και να αναλογιστούν ότι με τη καταστροφή κάθε παραγωγικού δυναμικού της χώρας, δεν μπορεί να επιβιώσει η Ελληνική Κοινωνία.
Καλούμε όλα τα Κόμματα να τοποθετηθούν σχετικά, προκειμένου να μη γίνουμε χώρα συνταξιούχων, όπου δεν θα υπάρχει καμία ενεργή δραστηριότητα. Οι Επιστημονικοί Φορείς έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και όλους τους αρχηγούς των Κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις και απόψεις πάνω στο ασφαλιστικό και τις επιπτώσεις του στο κοινωνικό σύνολο. Θυμίζουμε ότι οι ιατροί συμμετέχουν στο κοινό Συλλαλητήριο των Επιστημονικών Φορέων σήμερα, Πέμπτη, στις 11.30 π.μ., στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
14692 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουνίου 2018, 10:26:49
από Αρχίατρος
1 Απαντήσεις
3505 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Νοεμβρίου 2012, 20:42:54
από deleteduser
1 Απαντήσεις
22313 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2015, 12:51:20
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
11580 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Απριλίου 2020, 16:53:04
από Statinoula
0 Απαντήσεις
1190 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Φεβρουαρίου 2024, 21:04:04
από Argirios Argiriou