ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Καθορισμός προτεραιοτήτων στον Τομέα της Υγείας.

(1/3) > >>

Argirios Argiriou:
Καθώς βγαίνουν όλο και πιο ακριβά φάρμακα και πιο ακριβές θεραπείες ενώ ο προϋπολογισμός του Τομέα της Υγείας είναι κλειστός σε όλα τα κράτη,

γίνεται όλο και πιο φανερό ότι πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες στο που θα ξοδεύουμε, ως κοινωνία, τα λεφτά που έχουμε στην διάθεσή μας για την Υγεία.

Σε άλλες χώρες έχουν εδώ και δεκαετίες ασχοληθεί με το θέμα αυτό ενώ στην Ελλάδα, για την ώρα τουλάχιστον, κάνουμε σαν να μην υπάρχει.

Argirios Argiriou:
International Society on Priorities in Health Care.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Int J Equity Health. 2008; 7: 4.
Published online 2008 Jan 21. doi:  10.1186/1475-9276-7-4

Priority setting in health care: Lessons from the experiences of eight countries.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Οι ώρες αναμονής στα Επείγοντα ενός Νοσοκομείου δεν είναι απαραίτητα δείκτης της ποιότητας ενός Συστήματος Υγείας.


Συχνά βλέπουμε δημοσιεύματα για τις πολλές ώρες αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), Βορειοευρωπαϊκών Νοσοκομείων και από αυτό εξάγουν κάποιοι το συμπέρασμα ότι τα συστήματα Υγείας τους, είναι σε κατάρρευση ή ότι το Ελληνικό ΕΣΥ είναι καλύτερο.
Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και εγώ όντας Ιατρός, στραμπούλιξα το πόδι μου ένα Σαββατόβραδο στην Στοκχόλμη και περίμενα στα ΤΕΠ 12 ώρες με το ρολόι. Επειδή γνωρίζω όμως, εκ των έσω, πως λειτουργεί το σύστημα εκεί, ξέρω ότι αν είχα Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου θα μου κάναν θρομβόλυση ήδη μέσα στο ασθενοφόρο (επιστημονική φαντασία στην Ελλάδα).

Απλά σε αυτές τις χώρες ξέρουν να βάζουν προτεραιότητες. Και δεν χωράει μέσο ή τσαμπουκάς.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Και εγώ όντας Ιατρός, στραμπούλιξα το πόδι μου ένα Σαββατόβραδο στην Στοκχόλμη και περίμενα στα ΤΕΠ 12 ώρες με το ρολόι.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αργύρη, αυτή ήταν η μοναδική σου επιλογή ώστε να λάβεις ιατρική περίθαλψη; Δεν υπήρχε κάτι πιο πρωτοβάθμιο με ακτινολογική υποστήριξη κλπ;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση