Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 12:39:39

Αποστολέας Θέμα: "Στην Βενεζουέλα δεν μετρούν τα λεφτά, τα ζυγίζουν".  (Αναγνώστηκε 2230 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Νοεμβρίου 2016, 22:51:13
Αναγνώστηκε 2230 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Τίτλος και φωτογραφία άρθρου της 05/11/2016 από την μεγαλύτερη εφημερίδα της Σουηδίας την Dagens Nyheter: "Στην Βενεζουέλα δεν μετρούν τα λεφτά, τα ζυγίζουν".



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Νοεμβρίου 2016, 23:21:36 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

6 Νοεμβρίου 2016, 00:17:35
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Kαι κάποιοι τους είχαν πρότυπο πριν λίγα χρόνια (ανατρέξτε στις δηλώσεις τους)...  :P

Αλλά έτσι είναι όταν δεν έχεις δει ποτέ την πρακτική εφαρμογή των ιδεών σου, παρά ξημεροβραδιάζεσαι καπνίζοντας μπάφο στα διάφορα στέκια έχοντας λύσει το βιοποριστικό σου.
Γιατί όσοι λαοί έχουν ζήσει στο πετσί τους την εφαρμογή τέτοιων ιδεολογιών, όχι να ακούσουν για αυτές δεν θέλουν, αλλά έχουν απαγορεύσει και τα σχετικά κόμματα.

Εμείς φτάσαμε το 2015 με τον μέσο Έλληνα να επιθυμεί Πρώτη Φορά Αριστερά, με το γελαστό παιδί, και το έστειλε να διαπραγματευτεί...

7 Νοεμβρίου 2016, 10:32:09
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τίτλος και φωτογραφία άρθρου της 05/11/2016 από την μεγαλύτερη εφημερίδα της Σουηδίας την Dagens Nyheter: "Στην Βενεζουέλα δεν μετρούν τα λεφτά, τα ζυγίζουν"....
   Τώρα (από τριημέρου έστω) και στα Ελληνικά από τον Πρωταγωνιστή, για μας τους φτωχούς μη γνώστες των βορείων γλωσσών:

   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε ένα παντοπωλείο στο Καράκας ο ιδιοκτήτης βγάζει από τη ζυγαριά τις φέτες με το τυρί και τοποθετεί δεσμίδες με χαρτονομίσματα: «Ενα κομμάτι τυρί αξίζει πολύ περισσότερο από αυτά»   2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οσο στα καθ’ ημάς η αντιπαράθεση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ταξίδι του νυν υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στη Βενεζουέλα εντείνεται, με αντεγκλήσεις και μάχη εντυπώσεων, το «τέρας» του υπερπληθωρισμού της χώρας αλλάζει τα δεδομένα της οικονομίας της: Πλέον, αντί να μετρούν τα χαρτονομίσματα, τα ζυγίζουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, σε ένα παντοπωλείο στο Καράκας ο ιδιοκτήτης του, Ουμπέρτο Γκονζάλες βγάζει από τη ζυγαριά τις φέτες με το τυρί και τοποθετεί δεσμίδες με χαρτονομίσματα. «Ενα κομμάτι τυρί αξίζει πολύ περισσότερο από αυτά», είναι το σχόλιό του.

Ο οικονομικός αναλυτής Χεσούς Κασίκ τονίζει στο ίδιο δημοσίευμα πως «μόλις αρχίζει το ζύγισμα των χρημάτων, έχουμε το πιο ισχυρό δείγμα για πληθωρισμό εκτός ελέγχου». Οι σκηνές που εκτυλίσσονται καθημερινά στα καταστήματα της χώρας θυμίζουν μελανά περιστατικά υπερπληθωρισμού της σύγχρονης ιστορίας: τη Γερμανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Γιουγκοσλαβία το 1990 και τη Ζιμπάμπουε πριν μία δεκαετία.

Τα καταστήματα στην Βενεζουέλα τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν ελλείψεις βασικών τροφίμων και φαρμάκων. Οι ουρές εκατοντάδων ανθρώπων είναι καθημερινό φαινόμενο. Η αξία των χρημάτων κατακρημνίζεται, όμως οι πολίτες δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος, καθώς εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα δεν δημοσιεύονται επίσημα οικονομικά στοιχεία. Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από τις πέντε εταιρείες που τυπώνουν χαρτονομίσματα να επισπεύσουν τις διαδικασίες για μπολίβαρ μεγαλύτερης αξίας, των 1.000, 5.000, 10.000 και 20.000.

Τα δεδομένα της Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν την ανάγκη για περισσότερα ATM. Και ενώ σχεδόν πριν δύο χρόνια τα μηχανήματα ανάληψης εφοδιάζονταν ανά τρεις ή τέσσερις ημέρες, τώρα μεσολαβούν μόλις λίγες ώρες μέχρι το επόμενο «γέμισμα». Το ζήτημα γίνεται πιο έντονο σε μικρές πόλεις, που δεν διαθέτουν κάποιο ATM, ενώ περίπου το 40% των κατοίκων δεν διαθέτουν καν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι καθημερινές συναλλαγές δυσκολεύουν καθώς ο υπερπληθωρισμός έχει βγει εκτός ελέγχου, καθώς οι περισσότεροι αναγκάζονται να μεταφέρουν ως και με οχήματα τα χρήματά τους – διατρέχοντας κίνδυνο λόγω του αυξημένου βάρους, ή επιστρατεύουν μεγάλα σακιά για να πάρουν χρήματα από τα τραπεζικά μηχανήματα.

Δεδομένου ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει το χριστουγεννιάτικο μπόνους στους εργαζόμενους, και ο χρόνος μοιάζει να μην είναι αρκετός για να τυπωθούν νέα χαρτονομίσματα, διατυπώνονται εξίσου… αφοπλιστικές προτάσεις, όπως το να προστεθούν ορισμένα μηδενικά στα υπάρχοντα τραπεζογραμμάτια, αλλάζοντας και το χρώμα τους!

Κατά το ρεπορτάζ του Bloomberg, o Χοσέ Μαρκάνο, ένας 26χρονος υπάλληλος γραφείου, μεταφέρει με το μηχανάκι του κάθε μέρα σακούλες δεκάδων κιλών με τα χρήματα της επιχείρηση, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. «Νιώθω σαν τον Πάμπλο Εσκομπάρ», σχολιάζει ο Μπρέμερ Ροντρίγκες, ένας φούρναρης που αναγκάζεται να μετράει σακούλες με χρήματα κάθε μέρα στο μαγαζί του και τα κρατάει εκεί ως το κλείσιμο, ώστε να τις μεταφέρει αργότερα στην τράπεζα.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Νοεμβρίου 2016, 10:39:38 από Ορθοπαιδικός »

7 Νοεμβρίου 2016, 13:23:32
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Όποιος έχει ζήσει-περάσει-γνωρίσει κόσμο που που έζησε στην Γιουγκοσλαβία των 90s, γνωρίζει.
Ομιλούμε για ημερήσιο πληθωρισμό ή ακόμα και της ώρας, δλδ να μπαίνεις σε ένα μαγαζί και ώσπου να βγεις να έχει αλλάξει η ισοτιμία !
Οι περισσότεροι κρατούσαν σαν φυλακτό τα συναλλαγματικά αποθέματά τους, ενώ εξόφλησαν δάνεια με 1 DM (γερμανικό μάρκο), η μοναδική θετική πλευρά του πράγματος.
Απ' την άλλη οι εισαγωγές γίνονταν με λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, δλδ υπήρχε αδυναμία εισαγωγής οτιδήποτε εισαγόμενου ή εισάγονταν σε εξωφρενικές τιμές, και έτσι έβλεπες Σέρβους να κατεβαίνουν Θεσσαολονίκη να ψωνίσουν ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητά τους...
Η Coca Cola θεωρούνταν είδος.... πολυτελείας και πωλούνταν παραεισαγωγή απ' την Ουγγαρία !

Δυστυχώς είναι πολύ θλιβερή κατάσταση, και ακόμα πιο θλιβεροί είναι όσοι Έλληνες πίστεψαν αυτούς τους παραμυθάδες που θα εφάρμοζαν τον σοσιαλισμό στις πλάτες τους με όλα τα παραπάνω αποτελέσματα, όταν οι ίδιοι έχουν σχεδόν ΟΛΟΙ καταθέσεις σε σκληρό συνάλλαγμα σε ξένες Τράπεζες και funds.

Αλλά δυστυχώς η διάψευση των ψευδαισθήσεων έρχεται με μεγάλο κόστος (για τον απλό λαό πάντα).

Τουλάχιστον η Σερβία βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση λόγω πολέμου, εμπάργκο και παλαιοκομμουνιστικής ηγεσίας (το τελευταίο το έχουμε κοινό).

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
26001 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2010, 02:52:44
από Δημήτριος
0 Απαντήσεις
45298 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαρτίου 2011, 14:40:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
20143 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:43:29
από anastasios theodoridis
4 Απαντήσεις
14993 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Φεβρουαρίου 2014, 00:03:55
από Δ. Κουναλάκης
3 Απαντήσεις
14407 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουλίου 2014, 07:34:57
από GirousisN