Γενικά > Νομικά θέματα

Ποτέ πια μόνα τα παιδιά κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξης.

<< < (2/2)

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕκείνο που συστήνω προσοχή είναι σε παιδιά που προσέρχονται και δεν συνοδεύονται από γονείς αλλά από παππούδες, θείους ακόμη και δασκάλους.
Π.χ. έρχεται το παιδί με θλαστικό από το σχολείο συνοδευόμενο από το δάσκαλο και ο γιατρός προχωράει σε συρραφή χωρίς να περιμένει το γονιό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί ακριβώς ; Για να ηρεμήσει το παιδί αν αγχωθεί κατά την διάρκεια της συρραφής ή για να... συμφωνήσει με την συγκεκριμένη ιατρική πράξη ;

iceman:
ΤΟ επομενο βημα ειναι να μπουν και μεσα στις μεθ παιδων να παρακολουθουν......

Πατρωνάκης Μάνος:
 Eδώ η κουβέντα ξεφεύγει και μάλλον παραπέμπει σε forum για νέες μανούλες.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕκείνο που συστήνω προσοχή είναι σε παιδιά που προσέρχονται και δεν συνοδεύονται από γονείς αλλά από παππούδες, θείους ακόμη και δασκάλους.
Π.χ. έρχεται το παιδί με θλαστικό από το σχολείο συνοδευόμενο από το δάσκαλο και ο γιατρός προχωράει σε συρραφή χωρίς να περιμένει το γονιό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί ακριβώς ; Για να ηρεμήσει το παιδί αν αγχωθεί κατά την διάρκεια της συρραφής ή για να... συμφωνήσει με την συγκεκριμένη ιατρική πράξη ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο γονέας είναι ο νομικά υπεύθυνος για το ανήλικο παιδί. Δεν μπορείς να προβείς σε καμιά ιατρική πράξη στο παιδί (πλην εξαιρετικά επειγουσών περιπτώσεων) αν δεν πάρεις τη συγκατάθεση (έστω και προφορική, αν είναι δυνατόν παρουσία μαρτύρων) του γονέα ή του κηδεμόνα.
Στο παράδειγμα που ανέφερα, έστω ότι ράβεις το παιδί παρουσία του παππού, του θείου ή του δασκάλου χωρίς να πάρεις την έγκριση από τον κηδεμόνα κι έρχεται μετά ο γονέας και σου λέει: "Γιατί το έραψες; Έδωσα εγώ την άδεια να το ράψεις; Εγώ ήθελα να το πάρω και να πάω να το ράψει πλαστικός ή ο οποιοσδήποτε άλλος που θέλω". Τι λες εκεί;

Η απορία μου είναι: Αν κατά τη διάρκεια της ιατρικής πράξης, ο γονέας επειδή το παιδί κλαίει και χτυπιέται σου πει "Γιατρέ, σταμάτα!" Τι κάνεις;

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.... Αντίθετα υστερικοί γονείς σε κατάσταση πανικού σαφώς επιδεινώνουν την κατάσταση. ....
--- Τέλος παράθεσης ---
   Δυστυχώς στην πλειάδα των περιπτώσεων οι Έλληνες γονείς είναι υστερικοί και οι νεαροί -ές ασθενείς γίνονται ...υστερικότεροι παρουσία τους. Όλοι έχουμε παραδείγματα να πούμε.
   Όταν λοιπόν το ΚΕΣΥ λέει ότι ""οι γονείς παραμένουν με στόχο το παιδί να ηρεμεί και να γίνεται συνεργάσιμο...", την στιγμή που δεν γίνεται αυτό (πολύ συχνά δηλαδή) βγάζουμε τους γονείς έξω; (αφού δεν διευκολύνουν το έργο του γιατρού)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ απορία μου είναι: Αν κατά τη διάρκεια της ιατρικής πράξης, ο γονέας επειδή το παιδί κλαίει και χτυπιέται σου πει "Γιατρέ, σταμάτα!" Τι κάνεις;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Αν έχεις δίπλα σου μη συνεργάσιμο και λογικό γονέα μάλλον σταματάς...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση