Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 02:45:53

Αποστολέας Θέμα: Μετατοπίζουν τις προσφυγικές ροές προς το Καστελλόριζο .g  (Αναγνώστηκε 66596 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Φεβρουαρίου 2016, 09:28:09
Αναγνώστηκε 66596 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Υπό κανονικές συνθήκες ο γιατρός Γιάννης Ράντος δεν θα βρισκόταν σήμερα στο Καστελλόριζο. Η θητεία του αγροτικού του ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ζήτησε όμως παράταση. Η θέση του για ειδικότητα στη γενική χειρουργική είχε ανοίξει τρεις φορές στο Αττικό Νοσοκομείο, τώρα δεν γνωρίζει πού θα τοποθετηθεί. «Ενιωθα ότι δεν πρέπει να φύγω από το Καστελλόριζο τη στιγμή που φούντωνε το προσφυγικό. Δεν μπορούσα να δημιουργήσω κενό», λέει σε τηλεφωνική μας συνομιλία.

Στο Καστελλόριζο κάνει το αγροτικό του και ένας ακόμη γιατρός, ο συριακής καταγωγής Μπασάρ Μουσά, ο οποίος συχνά αναλαμβάνει και ρόλο διερμηνέα.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

22 Φεβρουαρίου 2016, 10:03:21
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
«Ενιωθα ότι δεν πρέπει να φύγω από το Καστελλόριζο τη στιγμή που φούντωνε το προσφυγικό. Δεν μπορούσα να δημιουργήσω κενό», λέει σε τηλεφωνική μας συνομιλία.
Ωραία, να υποθέσω ότι θα μείνει μέχρι να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές; Ή μέχρι να πάρει κάποιος νέος αγροτικός τη θέση του; (Μετά τις περιγραφές του, αμφιβάλλω αν θα βρεθεί ενδιαφερόμενος)

22 Φεβρουαρίου 2016, 18:40:30
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
«Ενιωθα ότι δεν πρέπει να φύγω από το Καστελλόριζο τη στιγμή που φούντωνε το προσφυγικό. Δεν μπορούσα να δημιουργήσω κενό», λέει σε τηλεφωνική μας συνομιλία.
Ωραία, να υποθέσω ότι θα μείνει μέχρι να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές; Ή μέχρι να πάρει κάποιος νέος αγροτικός τη θέση του; (Μετά τις περιγραφές του, αμφιβάλλω αν θα βρεθεί ενδιαφερόμενος)

Δλδ ο συνάδελφος πήρε παράταση γιατί ένιωθε ότι δεν έπρεπε να δημιουργήσει κενό στο Καστελλόριζο ;
Μάλιστα.

Όπως μου είπε κι κάποιος γηραιότερος συνάδελφος πρόσφατα, το αγροτικό είναι ένα είδος εθελοντισμού, ίσως θα έπρεπε να ζητάμε να γίνεται κι τσάμπα, όπως πάνε π.χ οι Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικής στην Αφρική τα καλοκαίρια (αυτούς μετά τους περιμένει residency Με 4,000 μηνιάτικο φυσικά, εμάς Ειδικότητα με 1000€ μισθό, λεπτομέρειες)...

24 Φεβρουαρίου 2016, 13:12:52
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Όταν έχεις και το καρπούζι και το μαχαίρι είναι υπέροχο. Άσε που η Τουρκία έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατάει και 2 καρπούζια στην ίδια μασχάλη

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων στο Αιγαίο, μεταφέροντας ξαφνικά και αναίτια πρόσφυγες στο Καστελόριζο, κατηγορεί την Τουρκία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμο Πρακτορείο, από τις 16 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκαν από τα τουρκικά παράλια στο Καστελόριζο περίπου 600 πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι το  νησί δεν είναι χώρος υποδοχής προσφύγων, ενώ -όπως υπογράμμισε- η γεωγραφική του θέση βρίσκεται εκτός προσφυγικών ροών.

Ταυτόχρονα και όλως συμπτωματικά, όπως υπενθύμισε ο κ. Παπαδημούλης, με βάση την απόφαση της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, η περιοχή της Δωδεκανήσου έχει εξαιρεθεί από το σχεδιασμό της Συμμαχίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία παίζει σκάκι και ανατολίτικο παζάρι στη γεωπολιτική σκακιέρα χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες, τις ανθρώπινες ζωές με τη συμβολή των λαθροδιακινητών, προκειμένου να αποσπάσει πράγματα στο κουρδικό» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Επέκρινε την ΕΕ, λέγοντας ότι προκειμένου να συνεργαστεί με τον κ. Ερντογάν «κάνει τα στραβά μάτια» και υιοθετεί στις επίσημες διακηρύξεις της έναν τόνο συμφιλιωτικό και ανεκτικό απέναντι στην Άγκυρα.

Στην ερώτησή του προς την Κομισιόν ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι «η ξαφνική αυτή αύξηση δεν δικαιολογείται, τόσο γεωγραφικά όσο και στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας για τον περιορισμό των ροών και την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ζητώντας πληροφορίες για το «πώς αξιολογεί και ερμηνεύει η Επιτροπή την ξαφνική αύξηση ροής προσφύγων προς το Καστελόριζο», ενώ παράλληλα ρωτάει «με ποιον τρόπο σκοπεύει η Επιτροπή να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών και την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έντονη ενόχληση εκφράζει πλέον η Αθήνα για την άτεγκτη στάση που εμφανίζεται να τηρεί η Τουρκία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ όπου συζητείται η συμμαχική επιχείρηση για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Ουσιαστικά, η επιχείρηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα από την επιμονή της Άγκυρας να γκριζάρει το Αιγαίο, μία στάση που έχει, σύμφωνες με ανώτερες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενοχλήσει σφόδρα τόσο τη Γερμανία όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ζήτημα ήγειρε ο Πάνος Καμμένος στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του Έκτου Στόλου σήμερα στην Αθήνα.

Ο κ. Καμμένος έχει στείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ στην οποία του επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει καθυστερήσει και πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι αύριο 24 Φεβρουαρίου διότι μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν μπει στη χώρα 13.000 άνθρωποι. Ο κ. Καμμένος θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Στόλτεμπεργκ το απόγευμα της Τρίτης αλλά και με τη γερμανίδα ομόλογό του Ούρσουλα φον Λέγεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Τουρκίας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσία των ομολόγων του από Ελλάδα και Γερμανία αλλά και του SACEUR, ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τις... «βλακείες» των πολιτικών.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε τη στάση του τούρκου στρατιωτικού.

Πηγές από το Πεντάγωνο επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ του «Βήματος» της περασμένης Κυριακής ότι η Άγκυρα θέλει τα νατοικά πλοία να επιχειρούν σε διεθνή ύδατα δυτικά των ελληνικών νησιών περί τον 25ο μεσημβρινό.

Και επιπλέον ότι η Άγκυρα έχει καταθέσει αναλυτικό έγγραφο με τις αιτιάσεις/διεκδικήσεις της που περιήλθε εις γνώση της ελληνικής πλευράς.

Το αποτέλεσμα ήταν οι Τούρκοι να διακόψουν τη σιωπηρή διαδικασία για την έγκριση της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι αυτή θα ονομαστεί activity στο πλαίσιο της SNMG 2 και όχι operation ή mission.

Οι Τούρκοι αντιδρούν επίσης στο ζήτημα της επιστροφής μεταναστών που θα εντοπίζονται στα χωρικά τους ύδατα. Η Φον Λέγεν παρενέβη προς την Άγκυρα ώστε να επιστρέφουν εκεί όλοι όσοι εντοπίζονται εκτός από εκείνους που έχουν καταγραφεί σε ελληνικό έδαφος.

Το επόμενο στάδιο είναι η συζήτηση σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με μία γραμμή πληροφόρησης, δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί και έκτακτη συνάντηση των υπουργών Άμυνας.

Παράλληλα, στρατιωτικές πηγές έλεγαν ότι εξετάζεται και η δημιουργία νέων, μικρότερων κέντρων μετεγκατάστασης (πέραν Σχιστού και Διαβατών). Εξετάζονται δύο τοποθεσίες σε Βόλο και Ήπειρο. Μάλιστα υπάρχει η ιδέα να διαχωριστούν οι πρόσφυγες ανά εθνικότητα ώστε να περιοριστούν οι εντάσεις.

Πηγή: In.gr

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
18269 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Δεκεμβρίου 2008, 00:26:41
από Δημήτρης Μακρέας
38 Απαντήσεις
59203 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2011, 09:45:20
από kefalidisg
8 Απαντήσεις
7130 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Απριλίου 2012, 05:25:10
από Δημήτριος
3 Απαντήσεις
14030 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Φεβρουαρίου 2013, 11:46:56
από Δ. Κουναλάκης
3 Απαντήσεις
3694 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Σεπτεμβρίου 2016, 01:41:48
από Δ. Κουναλάκης