Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Περί συνταγματικής κατοχύρωσης μισθών και συντάξεων.

<< < (8/11) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος..... η φάση είναι take it or leave it! Και για να ξαναγίνω κακός αυτός δεν είναι ο θεμελιώδης νόμος της ελεύθερης αγοράς; Η προσφορά και η ζήτηση; Πολλοί γιατροί=φθηνότεροι γιατροί, αυτό δεν ισχύει σε΄όλες τις δουλειές;
 Πόσοι από αυτούς όμως πάνε στην επαρχία που και θέσεις προκυρήσονται στα νοσοκομεία και το ελεύθερο επάγγελμα δεν έχει κορεστεί;
... υπάρχουν θεσμοί της Πολιτείας, υπάρχουν τα συνδικαλιστικά όργανά μας, υπάρχουν και τα ΜΜΕ στη τελική
... που κερδίζει στο τέλος είναι ο Αξιοπρεπής και Τολμηρός! Και  πάλι την Καλημέρα μου

--- Τέλος παράθεσης ---
   Πάντως το νόμο της ελεύθερης αγοράς δεν θέλετε να τον εφαρμόσει ο χρεοκοπημένος εργοδότης, το Ελ Δημόσιο. Εκείνος πρέπει να πληρώνει όπως πλήρωνε πάντα... Θα μπορούσε, ας πούμε, να καταργήσει τη μονιμότητα εν μία νυκτί και να κάνει προκηρύξεις με τα μισά χρήματα μισθού. Πιστεύετε ότι δεν θα έβρισκε εργαζόμενους; (τα χρήματα μάλιστα ανάλογα με τον τόπο και τη διαθεσιμότητα, κάτι σαν δημοπρασία). Αυτό δεν είναι ελεύθερη αγορά;
Πού προκηρύσσονται θέσεις και δεν έχουν κορεστεί. Στα ξερονήσια δεν είναι θέμα προσφυγιάς, είναι επιβίωσης. Ας δώσει (το κράτος) τα διπλά+ και θα βρεθούν άτομα. Ελεύθερη αγορά είπαμε. Για τους ιδιώτες είναι λίγο διαφορετικά, πρέπει να υπάρχει και κάποιος αρκετός πληθυσμός (αν έχει 100 κατοίκους το νησί δεν μπορεί να συντηρήσει ιδιωτικό ιατρείο...).
Θεσμοί και συνδικαληστρικό όργανο; Θα εννοείτε πχ τον προεδροδήμαρχο;
Σίγουρα "ο τολμών νικά". Βέβαια συχνά χάνει κιόλας (Η ιστορία γράφει μόνο τους νικητές). Συμφωνώ ότι η απραξία δεν βοηθάει. Αλλά όχι πάντα η ρήξη. Πρέπει να ξέρεις πότε να πολεμάς και πότε όχι (Sun Tzu).

geodas:
Σε ποια χώρα εφαρμόζεται στο Δημόσιο ο νόμος της ελεύθερης αγοράς στους μισθούς των Δ. Υ.;

geodas:
Θεσμοί και συνδικαληστρικό όργανο; Θα εννοείτε πχ τον προεδροδήμαρχο;

Όχι εννοώ την επιθεώρηση εργασίας και τον Ιατρικό Σύλλογο

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλημέρα,
1) Τα νούμερα είναι αυτά που είναι. Τώρα από ποιά γωνία θα τα δει ο καθένας ή τι φιλοσοφία θα κάνει με αυτά ποσώς μ΄ενδιαφέρει! Συμφωνώ ότι δεν είναι όλα εισπράξιμα αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος είναι και η Πολιτεία οφείλει να μη τα χαρίσει.
Μου λες ότι η φοροδιαφυγή είναι ελκυστική. Για μένα είναι ξεκάθαρα θέμα κάκιστης νοοτροπίας! Εσύ δε θα μπεις π.χ. ποτέ σε ένα σούπερ μάρκετ χωρίς να έχεις να πληρώσεις αλλά θεωρείς περίπου θεμιτό να μην είσαι εντάξει στις φορολογικές σου υποχρεώσεις αλλά θέλεις και την αξιοπρεπή σύνταξη από το ταμείο σου, θέλεις και το καλό δημόσιο σχολείο για το παιδί σου, θέλεις και οι γονείς σου στο χωριό να έχουν τον Αγροτικό Ιατρό! Αυτά όμως δε γίνονται με π..δές, σωστά;

2) Όταν ο εργοδότης είναι νόμιμος και ξεκάθαρος μαζί σου η φάση είναι take it or leave it! Και για να ξαναγίνω κακός αυτός δεν είναι ο θεμελιώδης νόμος της ελεύθερης αγοράς; Η προσφορά και η ζήτηση; Πολλοί γιατροί=φθηνότεροι γιατροί, αυτό δεν ισχύει σε΄όλες τις δουλειές; Πόσοι από αυτούς όμως πάνε στην επαρχία που και θέσεις προκυρήσονται στα νοσοκομεία και το ελεύθερο επάγγελμα δεν έχει κορεστεί;(και σε παρακαλώ μη μου το παρουσιάσεις σαν ξεριζωμό και προσφυγιά)
Αν ο εργοδότης έχει το στυλάκι : Θα μου υπογράψεις ότι σου δίνω τόσα αλλά θα παίρνεις τόσα και εντάξει είσαι γιατρός αλλά θα κάνεις και κανένα σφουγγαρισματάκι εδώ μέσα συγνώμη αλλά υπάρχουν θεσμοί της Πολιτείας, υπάρχουν τα συνδικαλιστικά όργανά μας, υπάρχουν και τα ΜΜΕ στη τελική και θα δεις πως σφίγγουν οι κ..οι! Φτάνει να μην αρχίσεις τη κλάψα : Ωχ που θα μπλέξω τώρα και σίγα μη βγάλω άκρη και όλα αυτά. Θα ακουστεί πομπώδες αλλά το πιστεύω γιατί και η Ιστορία το αποδεικνύει και ο καθένας το ζει στο δικό του μικρόκοσμο: Αυτός που κερδίζει στο τέλος είναι ο Αξιοπρεπής και Τολμηρός! Και  πάλι την Καλημέρα μου

--- Τέλος παράθεσης ---

Πάμε πάλι στο μέτρημα:
(1) Ας μην χαρίσει η πολιτεία φόρους, αλλά να δούμε το πράγμα ρεαλιστικά κι όχι στη θεωρία μόνο. Τώρα για το supermarket, αν τίθεται θέμα επιβίωσης, εκεί θολώνει η ηθική... ιδίως αν το σούπερμαρκετ το έχω χτίσει ο ίδιος!
Προφανώς θέλω καλό σχολείο για τα παιδιά μου και αναγκάζομαι να πληρώνω ιδιωτικά (ποιός ξέρει μέχρι πότε) χωρίς καν φοροελάφρυνση ενώ απαλλάσσω το κράτος από έξοδα και σχολικές θέσεις, προφανώς θέλω καλό γιατρό αλλά δεν τον βλέπω γιατί το σύστημα γίνεται όλο και πιο απρόσωπο-απόμακρο και χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το επίπεδο υπηρεσιών υγείας έχει πέσει δραματικά και τελικά μάλλον θα χρειαστώ και ιδιωτική ασφάλιση αν και γιατρός ο ίδιος... κτλ κτλ. Οπότε ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την ανταποδοτικότητα των φόρων.

(2) Οι μεγαλοεργοδότες είναι νόμιμοι ή νομιμοφανείς. Δεν υπάρχει το "πάρε μαύρα". Υπάρχει όμως το πάρε αντιμισθμία... (μπλοκάκι). Και ισχύει το take it or leave it. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί σου φαίνεται τόσο φυσικό (και είναι!) όταν αυτό εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα ενώ όταν συζητούμε για να εφαρμοστεί στο δημόσιο έστω και με τον κουτσουρεμένο τρόπο που πήγε να γίνει σου μοιάζει εξωγήινο. Για τους μικροεργοδότες ισχύει συνήθως ότι είναι κι αυτοί πολύ πιεσμένοι και "λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν". Οπότε επινοούν διάφορα παιχνιδάκια για να επιβιώσουν. Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια παίζεις. Αλλιώς κάθεσαι σπίτι...

Επίσης δεν καταλαβαίνω την αναφορά στην επαρχία. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι προφανής, όπως και η λύση... Αν το κράτος ήθελε ειδικούς γιατρούς στην επαρχία ας τους πλήρωνε να πάνε. Γιατί να τρέχει ο άλλος στα "χωριά" της Ουαλλίας, αν μπορούσε να ζήσει και να εργαστεί αξιοπρεπώς πχ στη Λήμνο. Αν όχι ας αναρωτηθούμε αν τελικά έχει μεγαλύτερη σημασία να πληρώνουμε τους ίδιους μισθούς και συντάξεις (ιδίως τις συντάξεις, γιατί η δική μας γενιά δεν θα πάρει ούτε κατά προσέγγιση ό,τι παίρνουν οι σημερινοί, ενώ θα έχει πληρώσει πολλά περισσότερα), κρατώντας παράλληλα την οικονομία στο βούρκο προκειμένου να διατηρείται το δημόσιο σε επίπεδο ανώτερο από τις δυνατότητες της οικονομίας μας.

Τέλος για το θέμα της προσφυγής σε "αρμόδιες υπηρεσίες": ωραίο στη θεωρία. Πολύ ωραίο. Είναι και καλό θέμα για ταινίες επίσης. Η διαφορά με τις ταινίες είναι ότι εκεί ο "καλός" στο τέλος κερδίζει. Στην πραγματική ζωή ο καλός πεινάει. Αν έχεις κάποιο διαφορετικό παράδειγμα θα χαρώ να το συζητήσουμε. Προσωπικά επειδή έχω συζητήσει με δικηγόρο γι'αυτές τις καταγγελίες (όχι για μένα) θα σου πω τι μου είπε: "Άσ'το...". Δεν νομίζω ο δικηγόρος να μην ήθελε δουλειά, ε; Είναι μπερδεμένα αυτά τα θέματα και μπορεί να βρεθείς και κ.... και δαρμένος. Ο ιατρικός σύλλογος είναι ανέκδοτο.

Αντιλαμβάνομαι ότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Όμως για να βγει ένα συμπέρασμα - και να μην υποστηρίζουμε απλώς απόψεις σε στυλ ολυμπιακού-παναθηναϊκου - πρέπει να εφαρμόζουμε ένα κοινό τρόπο σκέψης, όχι αλλίως στους μεν αλλιώς στους δε... Με το σκεπτικό αυτό να πάω κι εγώ σε κανένα δικαστήριο (λέμε τώρα) και να υποχρεώσει τους ιδιώτες πελάτες μου να μου πληρώσουν μεγαλύτερες επισκέψεις (για τις επισκέψεις που ήδη έκαναν και πλήρωσαν), γιατί τα έσοδά μου με αποφάσεις του κράτους έχουν μειωθεί...

ΥΓ   Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα που εφαρμόζει την ελεύθερη αγορά σε μισθούς ΔΥ. Ξέρω όμως ότι η ΠΦΑ πήγε να την εφαρμόσει και στην προκήρυξη των γιατρών τύπου ΙΚΑ και στους οικογενειακούς. Τι ανώτερο έχουν οι ΔΥ; Κι επιπλέον ποιά άλλη χώρα είναι στην δική μας οικονομική θέση και εξακολουθεί να είναι large;

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάμε πάλι στο μέτρημα:...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ευχαριστώ καλήφθηκα σε μεγάλο βαθμό.
   Να συμπληρώσω για όσους δεν κατάλαβαν ότι λέγοντας προεδροδήμαρχο εννοώ γνωστό πρόεδρο μεγάλου ΙΣ που, προσωπικά, δεν μου εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη (όπως και οι περισσότεροι πρόεδροι ΙΣ που είναι μάλλον κομματικά στελέχη και όχι ιατρικά). Αν εσείς πιστεύετε ότι θα συνδράμουν στο μικρό ιδιωτικό ιατρείο και στα προβλήματά του τότε μιλάμε μάλλον για άλλη χώρα (ή για ιδεατό κόσμο).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση