Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:45:18

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου  (Αναγνώστηκε 118548 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Μαρτίου 2016, 01:17:03
Αναγνώστηκε 118548 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Με αφορμή κάποια νεότερα δημοσιεύματα για την κατάσταση στο Κ.Υ Καρπάθου, θεωρώ σημαντικό να έχουμε συγκεντρωμένα σε ένα νήμα όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το θέμα.
Υπάρχει παλαιότερο post (απ' το 2013) στο greekmeds για το θέμα:
Παράθεση
Επειδη καποιοι το εκαναν το λαθος και καλο θα ηταν να ενημερωνονται και οι συναδελφοι που θελουν να δηλωσουν για αγροτικο σας παραθετω καποιους απο τους λογους

    Εξοδα μεταφορας: αεροπορικως προς το νησι με επιστροφη απο αθηνα χωρις οι τιμες να πεφτουν και ενα χρονο να το κλεισεις νωριτερα 200.Με πλοιο ενα αμαξι και ενας επιβατης 150 η απλη μεταβαση και περιπου στις 20 ωρες
    Τιμη βενζινης: σταθερα και μονιμα πανω του 1,940 που το καλοκαιρι κυμαινεται στα 2.Τιμες τροφιμων και λοιπων ειδων σουπερμαρκετ 40% πανω σε σχεση με οπουδηποτε αλλου στην ελλαδα.δικαιολογια ειμαστε μακρυα.Σημειωτεον το νησι αρκετες φορες κυριως βεβαια το χειμωνα ξεμενει για δεκαημερα απο βενζινη-ελλειψεις συγκεκριμενων προιοντων.αυτο βεβαια ειναι συνηθες στα νησια
    Τιμες ενοικιου: περιπου 250 το μηνα το φθηνοτερο βιωσιμο στην πρωτευουσα του νησιου
    Μισθος αγροτικου: υποχρεου 988 το μηνα ο βασικος.Ειμαστε βεβαια τυχεροι γιατι παιρνουμε τα 100 παραπανω λογω παραμεθοριου(888+100) .Βεβαια την αδεια παραμεθοριου δεν τη δινουν.
    Ρεπο μετα απο εφημερεια: πλακα κανεις,

Τα παραπανω αποτελουν αντικειμενικα κριτηρια.Παρακατω θα αναφερθω κυριως στις εμπειριες που ειχα.

Καποια γεγονοτα

    Σε δυο απο τους ειδικευμενους ιατρους του Κ.Υ εχει ασκηθει διωξη για ασελγια σε ανηλικη.Φυσικα επεστρεψαν και υπηρετουν κανονικα και αναμενεται να δικαστουν.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Υποστελεχωση.Τους περισοτερους μηνες κατα τη διαρκεια των εφημερειων ηταν κενες οι απογευματινες και βραδυνες βαρδιες απο νοσηλευτρια,καθαριστρια,ακομη -και οδηγο ασθενοφορου καποιους μηνες. Αρα τυχερουλη αγροτικε εισαι και νοσηλευτρια και καθαριστρια,οδηγος ασθενοφορου δεν χρειαστηκε.
    Τα περιστατικα κατα τις εφημερειες τα βλεπει σιγουρα ο αγροτικος.Ειδικευμενος να τα εκτιμησει δυσκολα.Συνηθεις ατακες ειδικων κατα την κληση τους απο τον αγροτικο :

    εγω ειμαι παιδιατρος δεν βλεπω ενηλικες ή εγω ειμαι γυναικολογος δεν μπορω να εκτιμησω αν η κοιλια ειναι χειρουργικη κ.ο.κ (τοτε κουκλιτσα μ τι εφηρευεις ενεργα και δεν εισαι ετοιμοτητα-μαλλον δεν σε συμφερει γιατι με 5 εφημερειες ξεπερδευεις,ειναι και ολοι διευθ/ντες, ενω αν εισαι σε ετοιμοτητα εισαι stand by 21 μερες,ενω εγω ο /η αγροτικος μαλλον τις εχω ολες τις ειδικοτητες και μπορω να τα εκτιμησω ολα)
    κατεβαινω, κατεβαινω και δεν κατεβαινει ποτέ....
    παρε τλφ τον παθολογο να ερθει να το δει αν εφημερευει ο χειρουργος ή το χειρουργο να το δει αν εφημερευει ο παθολογος ο οποιος κοιτα να δεις το εχει παντοτε κλειστο
    κατα τους καλοκαιρινους μηνες και μονο κατσε κατσε ειναι ο ταδε γνωστος μου χ ειδικοτητας ιατρος εδω, κατσε να τον φωναξω να το δει (Αυτος ο χ γνωστος ιατρος δεν ξερω πως και απο ποιον αποζημειωνεται.....Βεβαια μπορει να ειμαι εγω καχυποπτος και να το κανει για τη ψυχη της γατας του).

4.Συνθηκες εφημεριας :

    φυσικα η σιτιση σου αποτελει δικο σου προβλημα.Ψυγειο-κουζινα δεν υπαρχουν.
    Το καλοκαιρι επισης και το που θα κοιμηθεις ειναι και αυτο δικο σου προβλημα.δλδ μπορεις να επιλεξεις μεταξυ της εξεταστικης κλινης των ασθενων ή της καρεκλας εξω απο το χωρο εξετασης.Αλλα αν εισαι τυχερος μπορει και διπλα στον ασθενη που εξεταζες πριν δυο ωρες αρκει να μην ειχες πολυ δουλεια και αυτοι οι ατιμοι οι ασθενεις τα εχουν πιασει ολα τα κρεβατια.Εχεις βεβαια και την επιλογη του ασθενοφορου, μην εισαι περιεργος...

5. Φαρμακευτικο και υγειονομικο υλικο τοσο σε Κ.Υ οσο και στα Π.Ι: δεν το συζητω αφθονο οπως σε ολη την Ελλαδα.Πηγαινε διπλα στο φαρμακειο παρε τον ορο σου,τα φαρμακα,το συστημα ορου,φλεβοκαθετηρες εχω μην αγχωνεσαι και ξαναελα.Καλα το ασθενοφορο υπερεξοπλισμενο.....μονο σαν ταξι χρησιμευει...

6.Τοπικός πληθυσμος:παντου υπαρχουν οι καλοι και κακοι ανθρωποι.δυστυχως εδω οι περισσοτεροι βρισκονται σε ημιαγρια κατασταση. Για μενα δικαιολογημενα απολυτως.Και εγω ετσι θα αντιδρουσα αν ζουσα μονιμα στη Καρπαθο και ειχα αυτους τους ειδικους να με κατευθυνουν και να διαχειριστουν την κατασταση μου χωρις να εχω τη δυνατοτητα επιλογης.Βέβαια άλλο αυτό και άλλο να ξυλοφορτωνεις τους δυσμοιρους τους αγροτικους(περιστατικα 2003,2007 και 2012).

7. Σχεση με ειδικους: αν εξαιρεσεις μια λαμπρη εξαιρεση δεν υπαρχουν.εισαι απλα μονος σου.και αν εισαι τυχερος οπως ευτυχως ημουν εγω συμβουλευεσαι και συμβουλευεις τους αλλους αγροτικους.

8.Διοικηση-δ/νση Κ.Υ : Ε, τι δεν καταλαβατε .....θελετε να πω και αλλα..Ενα τωρα τελευταιο που μου ερχεται να σας πω ειναι οτι στην Καρπαθο δεν επιλεγεις ποτε θα παρεις αδεια.σου το επιβαλλουν γιατι παντα υπαρχουν υπηρεσιακες αναγκες.

Ολα τα παραπανω ειναι απλα ενδεικτικα.Ηδη πιστευω οτι κουρασα και μαλλον κανενας δε θα διαβασει εως εδω.Για ολα αυτα και για ποσα ακομα αλλα, που κουραζομαι και εγω να τα πληκτρολογησω, οσο υπηρετουσα εγω, 2 επι θητεια και 1 υποχρεος, παραιτηθηκαν σε λιγότερο από έξι μήνες.Τα παραπανω τα ειχαν γραψει αναλυτικα σε κατι αναφορες αλλα μαντεψτε προωθηθηκαν στα επειγοντα(καδος διπλα απο το γραφειο).Ενας επικουρικος ιατρος που δεν ηξερε ,τυχαια, στο εξαμηνο αποσπαστηκε.

Βεβαια, μπορει να ήμουν εγω πολυ ευαισθητος/η ή να μην ήξερα να διεκδικώ τα δικαιωματα μου,ή και ολα αυτα να τα φανταζομαι ή και να τα ονειρευτηκά.Για αυτο και αλλωστε στην Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος η καρπαθος είχε ακάλυπτες τις 5 απο τις 8 θεσεις αγροτικων.

Ο καθενας/καθεμια μπορει να εχει τις δικες του εμπειριες.Αυτές ήταν οι δικές μου.Ανεξαρτητα,αν συμφωνει καποιος/α ή όχι, αν είναι και αλλού έτσι ή και χειρότερα το παραπανω κειμενο αποτελεί μια μορφη πληροφορησης.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Φυσικά θα αναρωτηθεί κανείς αν πρέπει να δρα η κεντρική διοίκηση με βάση τις καταγγελίες του κάθε ανώνυμου χρήστη του διαδικτύου. Αναφέρει όμως ότι υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες αγροτικών κι πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Πρόσφατα είχαμε εξελίξεις:
Παράθεση
Αποκλειστικό: Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ληγμένα φάρμακα και... γάτες στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου!
του Θάνου Πασχάλη

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2016, 07:31 Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2016, 07:44

Το "έλα να δεις" φαίνεται πως επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου καθώς σε πολυσέλιδη έκθεση ελέγχου που συνέταξαν οι Επιθεωρητές Υγείας μετά από επιτόπιους ελέγχους και καταθέσεις ασθενών και εργαζομένων διαπίστωσαν πλήθος παραπτωμάτων που έχουν να κάνουν με καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γιατρού σε βάρος εργαζομένων και ασθενών, ληγμένα φάρμακα, αδικαιολόγητες απουσίες γιατρών μέχρι γάτες που "κυκλοφορούν" ελεύθερες εντός των ιατρείου του Κέντρου Υγείας.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου κλιμάκιο ελέγχου των Επιθεωρητών Υγείας μετέβη για επιτόπιο έλεγχο στο Κέντρο Υγείας του νησιού ,όπου συνομίλησε με παράγοντες της διοίκησης του Κέντρου και ερεύνησε σε πρώτη φάση πλήθος καταγγελιών ασθενών και εργαζομένων για ανάρμοστη συμπεριφορά γιατρού (σεξουαλικές παρενοχλήσεις) σε βάρος τους.

Αρκετές μάλιστα από τις καταγγελίες αυτές είχαν υποβληθεί και στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ενώ ήταν επίσης σε γνώση του Δημάρχου αλλά και πολιτών του νησιού. Στα συμπεράσματα της έκθεσής τους οι Επιθεωρητές Υγείας κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον συγκεκριμένο γιατρό τα οποία ανάγκασαν τον Ιατρικό Σύλλογο της Ρόδου να προσφύγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ζήτησε ιατρική εξέταση της ψυχικής του υγείας.

Στην έκθεση των Επιθεωρητών αναφέρεται επίσης ότι ο γιατρός απουσίαζε συστηματικά ,όπως και άλλος συνάδελφός του, αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του ,ωστόσο και οι δύο γιατροί ελάμβαναν κανονικά τις αποδοχές τους. Για τους δύο γιατρούς γίνεται επίσης λόγος για κωλύματα διορισμού τους καθώς προσελήφθησαν χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ενώ σε βάρος τους είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Οσον αφορά την κατάσταση του ίδιου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου οι Επιθεωρητές τη χαρακτηρίζουν απελπιστική κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη.

"Στους χώρους υπάρχουν,αναφέρουν χαρακτηριστικά, πολλά ιατρικά εργαλεία τα οποία είναι κατεστραμμένα αλλά και ληγμένα φάρμακα. Στους χώρους, υπάρχουν μηχανήματα και ιατρικά εργαλεία, όπως ακουστικά εξέτασης και πιεσόμετρα που χρήζουν επισκευής."  

Εκείνο που πραγματικά υποδηλώνει την εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας του νησιού είναι η αναφορά των Επιθεωρητών σε γάτες που περιπλανώνται εντός των αιθουσών του κτιρίου.

"Στον πρώτο όροφο" σημειώνουν οι Επιθεωρητές, 'κυκλοφορούν γάτες στους διαδρόμους,στο εργαστήριο και στις καρέκλες αναμονής των ασθενών"

Στην έκθεσή τους οι Επιθεωρητές Υγείας επιρρίπτουν ευθύνες στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου καθώς προχώρησε σε αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας του καταγγελλόμενου για πλήθος παραπτωμάτων γιατρού(σεξουαλική παρενόχληση,αδικαιολόγητη απουσία,ανάρμοστη συμπεριφορά σε εργαζόμενους και πολίτες κλπ) χωρίς να έχει το δικαίωμα.

Παράλληλα ζητείται από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να επιληφθούν πάραυτα για όσα αναφέρονται στην έκθεση Επιθεώρησης σε βάρος των δύο γιατρών αλλά και να προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του νησιού.Η έκθεση των Επιθεωρητών διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου
.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

και η απάντηση του Έπαρχου:
Παράθεση
Κ.Υ. Καρπάθου. Η «απόρρητη» έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας υγείας που έγινε φέιγ-βολάν

29 Φεβρουαρίου 2016 | 22:36
Το «έλα να δεις» φαίνεται πως επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου καθώς σε πολυσέλιδη έκθεση ελέγχου που συνέταξαν οι Επιθεωρητές Υγείας μετά από επιτόπιους ελέγχους και καταθέσεις ασθενών και εργαζομένων διαπίστωσαν πλήθος παραπτωμάτων που έχουν να κάνουν με καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γιατρού σε βάρος εργαζομένων και ασθενών, ληγμένα φάρμακα, αδικαιολόγητες απουσίες γιατρών μέχρι γάτες που «κυκλοφορούν» ελεύθερες εντός των ιατρείου του Κέντρου Υγείας.
Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, οφείλω να επισημάνω τα εξής: Κατ’αρχήν θεωρώ απαράδεκτη, ύποπτη και παράνομη τη δημοσιοποίηση μιας απορρήτου-εμπιστευτικής έκθεσης επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας οι οποίοι ήρθαν να κάνουν έλεγχο στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν, στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου. Είναι αδιανόητο να δημοσιοποιούνται προσωπικά δεδομένα για συγκεκριμένο άνθρωπο του οποίου «συμπτωματικά» αυτές τις μέρες κρίνεται η τύχη και η επιστημονική του καριέρα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο! Ο συγκεκριμένος άνθρωπος – επιστήμονας πέρασε από τις προβλεπόμενες ιατρικές διαδικασίες και υπηρετεί στη θέση του στο Κέντρο Υγείας χωρίς να υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα. Πέραν όμως αυτού, γίνεται αναφορά σε διάφορα άλλα «προβλήματα» που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, που διαστρεβλώνουν και μεγεθύνουν(σκόπιμα ίσως) την πραγματικότητα, αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά και ουσιώδη προβλήματα με αποτέλεσμα ο αναγνώστης μέρος του κειμένου της «απόρρητης» έκθεσης ,να σχηματίζει την άποψη ότι όποιος επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, δέχεται σεξουαλική παρενόχληση, ότι εξετάζεται από τους γιατρούς “παρέα” με γάτες και ότι χορηγούνται ληγμένα φάρμακα! (Τα ληγμένα φάρμακα υπάρχουν μόνο στα αγροτικά ιατρεία που είναι κλειστά πάνω από δύο χρόνια λόγω έλλειψης γιατρών).
Πέρα από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τη διόγκωση της υπερβολής, η δημοσιοποίηση της «απόρρητης» έκθεσης, εκθέτει και δυσφημεί τα δύο ακριτικά νησιά Καρπάθου και Κάσου τα οποία έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και παράλληλα μηδενίζουν το δύσκολο έργο όσων υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας, γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, οι οποίοι με απροσμέτρητο φιλότιμο και αυταπάρνηση κάνουν ότι μπορούν, παρά τις βασικές ελλείψεις και τα πενιχρά μέσα, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας.
Θα περιμέναμε η απόρρητη έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, αντί να γίνει ΄Φέιγ-βολάν΄ στα Μ.Μ.Ε, να υποβληθεί όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και στη Β΄ΥΠΕ προκειμένου να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου. Άραγε, οι επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας ανέφεραν στην `απόρρητη΄ έκθεση τους ότι υπάρχει τραγική έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου; Ότι το πολυδύναμο ιατρείο Ολύμπου είναι χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο εδώ και δύο χρόνια και οι κάτοικοι πεθαίνουν στις καρότσες των αγροτικών αυτοκινήτων κατά τη μεταφορά τους από την Όλυμπο στο Κέντρο Υγείας;
Ότι στην Κάσο υπηρετεί ένας και μοναδικός γιατρός για 1.000 κατοίκους και δεν μπορεί σαν άνθρωπος να εγκαταλείψει το νησί ούτε μία ώρα, ακόμη και για σοβαρούς προσωπικούς λόγους; Ότι η Κάσος έχει ένα σαράβαλο ασθενοφόρο και το νεόδμητο πολυδύναμο ιατρείο ακόμη δεν έχει εξοπλιστεί; Ότι όλα σχεδόν τα αγροτικά ιατρεία και των δύο νησιών είναι κενά, παρά τα 450 ευρώ που προσφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το μήνα για τη σίτιση τους, αλλά η γραφειοκρατία του κράτους μπλοκάρει τις διαδικασίες απόδοσης τους; Ότι στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχουν στοιχειώδη βασικά υλικά για την αντιμετώπιση των περιστατικών(γάζες, βαμβάκια, οινόπνευμα, σύριγγες κλπ.); Ότι ο αιματολογικός αναλυτής δε λειτουργεί εδώ και καιρό με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες μας να αναγκάζονται να κάνουν τις αιματολογικές εξετάσεις τους σε εξωτερικούς γιατρούς; Ότι η διοίκηση του Κέντρου Υγείας με κουπόνια μαζεύει χρήματα και πληρώνουν οι συγγενείς των ανθρώπων που χρειάζονται μετακίνηση με το ασθενοφόρο για να μετακινηθούν; Ότι ο αριθμός των οδηγών ασθενοφόρων είναι τέτοιος που δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες με ότι αυτό συνεπάγεται;
Αυτά και τόσα άλλα που θα μπορούσε κανείς να επισημάνει, περιμέναμε να αναφέρουν στην απόρρητη έκθεσή τους οι κύριοι επιθεωρητές και για όλα αυτά ελπίζαμε ότι θα λειτουργούσαν τα αντανακλαστικά του υπουργείου και της Β΄ΥΠΕ προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να λυθούν. Δυστυχώς, όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ οι κύριοι επιθεωρητές αναφέρονται σε σεξομανείς, σε γάτες και ένα σωρό άλλα πράγματα που εκθέτουν και δυσφημούν το Κέντρο Υγείας του νησιού μας και τα δύο ακριτικά νησιά που βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο του Αιγαίου και οι ήρωες άνθρωποι που τα κατοικούν, ξεχασμένοι από το κράτος, κρατούν την Ελλάδα ζωντανή.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι πέραν από τις ενέργειες που θα κάνει η διοίκηση του Κέντρου Υγείας και το Επαρχείο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας θα προβεί αυτεπάγγελτα για να διαπιστωθεί πως και από ποιόν διέρρευσε το περιεχόμενο της απόρρητης έκθεσης των επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας για να αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν.
Ο Έπαρχος Καρπάθου –Κάσου
Γιάννης Γ. Μηνατσής
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απ΄τα παραπάνω δημιουργούνται κάποιες -εύλογες- θέλω να ελπίζω απορίες:
- Αναρωτιέμαι γιατί ΚΑΝΕΝΟΣ το αυτί στο Υπουργείο Υγείας δεν ίδρωσε να ερευνήσει ΓΙΑΤΙ παραιτήθηκαν 3 αγροτικοί το 2013 (οι 2 μάλιστα επί θητεία), σε συνδυασμό με τις καταγγελίες που είχαν γίνει. Δεν έπρεπε να ερευνήσουν το θέμα ;
Όταν διαιωνίζεται μια προβληματική κατάσταση, το αποτέλεσμα δεν θα είναι να μην πατήσει γιατρός το πόδι του στο νησί ; Ή θεωρούν ότι δεν μαθαίνονται αυτά στην ιατρική κοινότητα ;

Αναφέρεται συχνά η έλλειψη ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία.
Ας δούμε τι ισχύει.
Συγκοινωνία, έστω κι στοιχειώδης, ΔΕΝ υπάρχει. Άρα πρέπει να πάρει κάποιος το ΙΧ του για να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες (μετάβασης στην Χώρα του νησιού για αγορά αγαθών). Αυτό σημαίνει κοντά 180€ συνολικό κόστος Πειραιάς-Κάρπαθος (καμπίνα + ΙΧ) το one-way.  
Ας προσπεράσουμε ότι το ταξίδι διεξάγεται με ένα παμπάλαιο καράβι κι διαρκεί 24 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ.
Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι σε κακή κατάσταση, γεμάτο στροφές. Φαντάζει απίστευτο, αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό οι ντόπιοι πήγαιναν δια θαλάσσης την απόσταση Κάρπαθος-Διαφάνι που με το καράβι διαρκούσε 50', αντί οδικώς. Enough said.

- τα αεροπορικά εισητήρια κοστίζουν αστρονομικά ποσά για ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας κι δη σε ακριτικό νησί. Ακόμα κι 2 μήνες πριν το one-way τιμάται 120€ !
Αυτό σημαίνει ότι ένα ελεύθερο Σ-Κ που θα θελήσει κάποιος να αποδράσει θα του κοστίσει 120+120=240€, όταν για να πας Ευρώπη χρειάζεσαι πλέον κλάσμα αυτού του ποσού !
Κάπου διάβασα ότι τα αεροπορικά εισητήρια για Κάρπαθο είναι τα ακριβότερα στην Ελλάδα. Δεν θα με εξέπληττε αν όντως ισχύει.

- η εφημερεύση είναι άλλο ένα πρόβλημα. Κατανοητό να θέλουν να τραβάνε τον αγροτικό που υπήρετεί π.χ στο Μεοσοχώρι, αλλά αυτός που είναι π.χ στην Όλυμπο που απέχει 50+ (βασανιστικά!) χλμ γιατί να πρέπει να κατέβει στο ΚΥ για να μπορούν να κάνουν χαλαρές ενεργές εφημερίες κάποιοι ;
Να κάνει δλδ 100+ δύσκολα χιλιόμετρα όλο στροφές, καταβάλλοντας απ΄την τσέπη του βενζίνες + φθορά του αυτοκινήτου...
 
Με αυτά κι με αυτά στο νησί δεν πατάει σχεδόν κανένας, με αποτέλεσμα π.χ η Όλυμπος να έχει να δει γιατρό εδώ κι 3 χρόνια.

« Τελευταία τροποποίηση: 1 Μαρτίου 2016, 01:40:43 από kopritis »

1 Μαρτίου 2016, 12:09:22
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


- Πλήθος καταγγελιών για απρεπή συμπεριφορά, κάποιες και στην αστυνομία.
- Αδικαιολόγητες απουσίες από τη εργασία.
- Πιθανό κώλυμα διορισμού αφού υπήρχε θέμα με εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας και ποινικών διώξεων.

και ο Έπαρχος διαμαρτύρεται για τη διαρροή του εγγράφου και λέει ότι δεν έρχονται γιατροί παρόλο που η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει θεσπίσει επίδομα 450 ευρώ το οποίο όμως, όπως ο ίδιος ομολογεί, δεν δίνεται λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων!
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Μαρτίου 2016, 12:58:12 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

1 Μαρτίου 2016, 13:50:08
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ο Έπαρχος μπορεί να έχει τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ προθέσεις για τον τόπο του, ουδείς το αμφισβητεί αυτό, αλλά αν δεν αλλάξουν οι συμπεριφορές ορισμένων, όπως πολύ γλαφυρά περιγράφονται στις καταγγελίες, αλλά περισσότερο στις παραιτήσεις γιατρών που πήγαν, είδαν, κι απήλθαν, γιατρός δεν πρόκειται να πάει στο νησί.

Δεν γίνεται να μην γνωρίζεις που θα εφημερεύσεις ενώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (δείτε εδώ τον επικουρικό γυναικολόγο το 2014 που έφευγε στα... ρεπό του, γιατί να μην το κάνει αυτό κι ο αγροτικός?) να είναι απόντες, να σου λένε "θα σε πληρώσουμε μετά από 2+ μήνες", να αγννοείται η τύχη του επιδόματος της Περιφέρειας την ίδια ώρα που πληρώνεις το φαγητό απ' την τσέπη σου σε ένα ακριβό νησί, να απαιτείται να κατέβεις με αμάξι στο νησί (δεν υπάρχει λεωφορείο ούτε καν απ' το αεροδρόμιο προς τα Πηγάδια κι βρίσκεσαι στο έλεος του κάθε ντόπιου ταρίφα λες κι είσαι σε αφρικανική ή καυκάσια χώρα!) κι να βάζεις τις βενζίνες απ΄την τσέπη σου, ενώ την ίδια ώρα υπηρετείς σε πραγματικά άγονο Ιατρείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψης ευθυνών, και να αναρωτιόμαστε γιατί δεν πηγαίνει γιατρός με επερωτήσεις ντόπιων βουλευτών, του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Μαρτίου 2016, 13:55:49 από kopritis »

19 Απριλίου 2016, 19:49:05
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Τι βλέπουμε εδώ ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το ΚΥ Καρπάθου δεν είναι αυτό με τις ασφυκτικές ανάγκες στο οποίο δεν βγαίνουν οι εφημερίες, ειδικά το καλοκαίρι, και στο οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος να πηγαινοέρχεται μέχρι και 50+50χλμ για να εφημερεύσει μέσω του κάκιστου οδικού δικτύου του νησιού ;

Ενδιαφέρον.  :)

Υπόψιν ότι ούτε και στην τελευταία προκήρυξη επέλεξε κάποια ψυχή (Γ.Ι ή αγροτικός) να πάρει Ιατρείο στην Κάρπαθο.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου 2016, 19:50:52 από kopritis »

19 Απριλίου 2016, 20:03:30
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Γράφει:
"Η παρούσα ισχύει από την λήξη της προηγούμενης μετακίνησής της."
Άρα προηγουμένως υπήρχε μια μετακίνηση στην οποία αναφερόταν ημερομηνία λήξης. Αυτό το μικρό τεχνικό προβληματάκι βλέπουμε ότι λύθηκε αφού στη νέα μετακίνηση δεν αναφέρεται λήξη! Κατά πόσο είναι νόμιμο;

19 Απριλίου 2016, 21:38:05
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Μιλάμε για ένα νησί στο οποία μόλις φέτος πήγαν 2 αγροτικοί (μετά την καθιέρωση του υποχρεωτικού αγροτικού) μετά από χρόνια λόγω πολύ κακής φήμης που έχει από παλαιότερους αγροτικούς, και στο οποίο εφημερεύουν ακόμα κι διευθυντές, και εδώ διαβάζουμε για παράταση μετακίνησης, χωρίς μάλιστα ημερομηνία λήξης.

Ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρον.

24 Ιουνίου 2016, 02:47:00
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εν τω μεταξύ οι Καρπάθιοι ακόμα ελπίζουν !

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στις δομές ΠΦΥ της Καρπάθου και της Κάσου, και η δυσκολία που παρουσιάζεται στην κάλυψη των θέσεων αγροτικών ιατρών στην Κάρπαθο. Για το θέμα αυτό, ο αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε, ότι θα δοθεί άμεσα λύση με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση πρόσληψη επικουρικών ιατρών και την ιατρική κάλυψη του Αεροδρομίου, ενώ για την κάλυψη μόνιμων θέσεων, θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο πλαίσιο των προσλήψεων που σχεδιάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΚΥ Καρπάθου επεσήμαναν, ότι είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσει η στελέχωση του ΚΥ με δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγους και με έναν Ορθοπαιδικό ιατρό για την θερινή περίοδο.
Παράθεση
Ειδική αναφορά έγινε στα προβλήματα στελέχωσης των Π.Π.Ι. Κάσου και Ολύμπου με ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Στη Κάσο υπηρετεί ένας μόνο ιατρός, ενώ στην Όλυμπο (Πολυδύναμο Ιατρείο με πλήρη και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό), η θέση είναι κενή, παρά τις επαναλαμβανόμενες σε τακτικά διαστήματα προκηρύξεις.
Έχω την εντύπωση ότι θα περιμένουν πολύ ακόμα.

24 Ιουνίου 2016, 17:53:44
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
η θέση είναι κενή, παρά τις επαναλαμβανόμενες σε τακτικά διαστήματα προκηρύξεις.
Δηλαδή, αν έχω ένα μαγαζί και βγάλω αγγελίες και ανακοίνωσεις και λέω¨Ζητείται προσωπικό για καθημερινή 8ωρη εργασία και για συνεχή ετοιμότητα τις υπόλοιπες ώρες και μέρες χωρίς πρόσθετη αποζημίωση.  Ημερομίσθιο 25 -ολόκληρα- ευρώ " θα πρέπει να βγω μετά να παραπονιέμαι ότι δεν βρίσκω προσωπικό παρά τις συνεχείς προκηρύξεις;
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιουνίου 2016, 19:20:04 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

24 Ιουνίου 2016, 18:42:25
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
.

25 Ιουνίου 2016, 04:17:26
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
η θέση είναι κενή, παρά τις επαναλαμβανόμενες σε τακτικά διαστήματα προκηρύξεις.
Δηλαδή, αν έχω ένα μαγαζί και βγάλω αγγελίες και ανακοίνωσεις και λέω¨Ζητείται προσωπικό για καθημερινή 8ωρη εργασία και για συνεχή ετοιμότητα τις υπόλοιπες ώρες και μέρες χωρίς πρόσθετη αποζημίωση.  Ημερομίσθιο 25 -ολόκληρα- ευρώ " θα πρέπει να βγω μετά να παραπονιέμαι ότι δεν βρίσκω προσωπικό παρά τις συνεχείς προκηρύξεις;
Με πιθανότητα να εφημερεύει  στο Κέντρο Υγείας του νησιού (το οποίο αποσπά γιατρούς γιατί του περισσεύουν?), οπότε θα πηγαινόερχεται στην χώρα (100 χλμ) για 7 ή και παραπάνω εφημερίες.

Προσωπικά σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τον πόνο των κατοίκων που δεν έχουν γιατρό για πάνω από 3 χρόνια, αλλά αυτά τα γνωρίζουν ;

Ο δε αξιόλογος συνάδελφος (Π/Θ ή Γ.Ι) στην Κάσο πως παίρνει κάποια άδεια ; Στέλνει το ΚΥ Καρπάθου που έτσι κι αλλιώς δεν έχει γιατρούς ;

25 Ιουνίου 2016, 11:07:13
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Παθολόγος, στέλνει το ΚΥ Καρπάθου άμα λάχει.

30 Ιουνίου 2016, 20:12:13
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πολύ θα ήθελα να ήξερα τι ακριβώς επεμβάσεις κάνει ένα κλιμάκιο τουριστογιατρών, αλλά ίσως είναι άσκοπο να ασχολείται σοβαρά κανείς με τέτοια δημοσιεύματα των οποίων ο κεντρικός σκοπός είναι να αναδείξουν την "κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων"...
Παράθεση
Κλιμάκιο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας επισκέφθηκε την Κάρπαθο με σκοπό την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού. Το κλιμάκιο, αποτελούσαν 7 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 6 νοσηλευτές, με επικεφαλής την ταξίαρχο υγειονομικού Σταυρούλα Παπαδάκη.

Το κλιμάκιο επελήφθη 288 περιστατικών και πραγματοποίησε 12 μικρές επεμβάσεις.

Φυσικά δεν μπορεί να μην μπει κανείς στον πειρασμό να αναρωτηθεί γιατί το ΓΝΑ δεν στέλνει π.χ έναν ιατρό για την καλοκαιρινή (τουλάχιστον) περίοδο στην Όλυμπο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών του χωριού.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουνίου 2016, 20:15:03 από kopritis »

30 Ιουνίου 2016, 22:43:37
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Από το παραπάνω κράτησα "την ταξίαρχο υγειονομικού". Μου έκανε εντύπωση, αφού η πρώτη γυναίκα στη ΣΣΑΣ είχε μπει το 1989* και μάλιστα μετά από δικαστικό αγώνα, οπότε θεώρησα αδύνατο να έχουν φτάσει σε βαθμό ταξιάρχου.
Ψάχνοντας το, είδα ότι η ταξίαρχος υγειονομικού είναι νοσηλεύτρια και απόφοιτος του 1983.
Βέβαια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το άρθρο με σημερινή ημερομηνία η ταξίαρχος υγειονομικού κα Σταυρούλα Παπαδάκη φαίνεται στις σημερινές κρίσεις ως ευδοκίμως τερματίσασα την σταδιοδρομία της. Μάλλον το ταξίδι στην Κάρπαθο ήταν αποχαιρετιστήριο.

*Η οποία τελικά δεν αποφοίτησε αλλά άνοιξε το δρόμο.

4 Αυγούστου 2016, 22:25:28
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
ΙΣΡόδου. Χωρίς χειρουργό η Κάρπαθος

4 Αυγούστου 2016 | 17:10 Ειδήσεις
Την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι το νησί της Καρπάθου έχει μείνει χωρίς χειρουργό από τον περασμένο Μάιο, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ζητώντας την άμεση επίλυση του θέματος, επισημαίνοντας, ότι ειδικά το καλοκαίρι, «υπάρχουν πολλά παιδιά, οικογένειες ομογενών, με πολλούς ηλικιωμένους, ΑμεΑ και άτομα που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και ιατρική φροντίδα, ενώ δεν είναι λίγα τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν καθημερινά». Από τα τέλη Μαΐου, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, απέσπασαν τον μοναδικό χειρουργό της Καρπάθου σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στην Κω, για να γίνει ο τέταρτος χειρουργός κατά σειρά που υπηρετεί στο νοσοκομείο – κέντρο υγείας της Κω. Η απόσπαση είχε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών, από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου αλλά όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος «παρότι η χρονική διάρκεια της απόσπασης έχει ήδη παρέλθει, ουδείς αρμόδιος επαναφέρει τον χειρουργό της Καρπάθου πίσω στη θέση του, παρότι ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην έδρα του και να βοηθήσει το νησί με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, εντούτοις οι υπεύθυνοι κωφεύουν και τον αφήνουν στην Κω, μη δίδοντας εξηγήσεις σε κανέναν».
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απορία: γιατί χρειάζεται 4 (ΤΕΣΣΕΡΙΣ) χειρουργούς ένα Κέντρο Υγείας ; Τι.... χειρουργεία πια βάζουν ; :P

Μετά φωνάζουν ότι δεν υπάρχουν γιατροί για εφημερίες στην Κάρπαθο. Με τι κριτήρια γίνονται αυτές οι αποσπάσεις ;

4 Αυγούστου 2016, 23:27:40
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
επισημαίνοντας, ότι ειδικά το καλοκαίρι, «υπάρχουν πολλά παιδιά, οικογένειες ομογενών, με πολλούς ηλικιωμένους, ΑμεΑ και άτομα που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και ιατρική φροντίδα, ενώ δεν είναι λίγα τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν καθημερινά»
Ακούω συνέχεια αυτές τα επιχειρήματα αλλά δεν περίμενα ότι θα τα ακούσω και από τον ιατρικό σύλλογο.
Συγχωρήστε τα κεφαλαία αλλά είμαι εκνευρισμένος
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Παράθεση
Η απόσπαση είχε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών, από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου αλλά όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος «παρότι η χρονική διάρκεια της απόσπασης έχει ήδη παρέλθει, ουδείς αρμόδιος επαναφέρει τον χειρουργό της Καρπάθου πίσω στη θέση του
Αν η απόσπαση είχε προσδιορισμένη διάρκεια, τότε από 16 Ιουνίου θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στην Κάρπαθο. Διαφορετικά βρίσκεται παράνομα (χωρίς εκ νέου απόσπαση) μακριά από τη θέση του. Δε χρειάζεται κάποια απόφαση που να λέει "Επιστροφή στην οργανική θέση".  Καταλαβαίνω κάτι λάθος;

Λέξεις κλειδιά: κέντρο υγείας Καρπάθου 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
12 Απαντήσεις
8631 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Φεβρουαρίου 2010, 22:57:19
από Αγωνιστική Παρέμβαση
4 Απαντήσεις
22230 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Νοεμβρίου 2015, 11:14:24
από ΦΕΝΙΑ
2 Απαντήσεις
28620 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Φεβρουαρίου 2015, 23:24:07
από kakalos
1 Απαντήσεις
3873 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Σεπτεμβρίου 2016, 13:16:15
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
11 Απαντήσεις
23286 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιανουαρίου 2019, 08:58:07
από mantsoti