Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 09:21:25

Αποστολέας Θέμα: Πάρος: Το μπάχαλο του Κ.Υ. και η απαξίωση της ΠΦΥ & της ειδικότητας  (Αναγνώστηκε 70423 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

31 Δεκεμβρίου 2008, 13:01:23
Αναγνώστηκε 70423 φορές
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


 Η Πάρος είναι πολύ όμορφο νησί. Και πολύ διαφορετικό από αυτό που νομίζουν οι Αθηναίοι τουρίστες των καλοκαιρινών Σ/Κ. Είναι και πλούσιο νησί. Λεφτά βγάζουν οι Παριανοί από τον τουρισμό, βγάζει και ο Δήμος (τρίτος σε κερδοφορία στην Ελλάδα).
Έχει και ένα καλό Κέντρο Υγείας. Καλό με την έννοια ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νησιού στο επίπεδο του επείγοντος και της βραχείας νοσηλείας. Έχει 2 γενικούς ιατρούς, 1 παθολόγο, 2 παιδιάτρους, 1 καρδιολόγο, 1 ορθοπεδικό, 1 γυναικολόγο, 1 χειρουργό,1 θέση μικροβιολόγου (θέση γιατί μικροβιολόγο σπάνια βλέπει το νησί), 1 ακτινολόγο(εδώ και λίγο καιρό) και 10 αγροτικούς. Το Κ.Υ. λειτουργεί  το καλοκαίρι σαν ΤΕΠ και το χειμώνα σαν δευτεροβάθμιο νοσοκομείο. Με τι υλικοτεχνικές δομές και παραϊατρικό προσωπικό; Καλύτερες από το μέσο Κ.Υ. αλλά όμοιες με ένα νοσοκομείο στην πάμπα της Αργεντινής. Στίβουν οι γιατροί το φιλότιμό τους και τη φαντασία τους (όχι κι όλοι το ίδιο) και στο Κ.Υ. γίνονται από διασωληνώσεις, θρομβολύσεις και billow μέχρι νοσηλείες ΑΕΕ, ΚΕΚ, πολυτραυματιών έως και διασωληνωμένων (Ε ρε Παπανικολάου του ΕΚΑΒ δε θα πέσεις στα χέρια μου;) Υπάρχει και υγειονομικό αεροπλάνο (πρόλαβε να το αγοράσει ο δήμαρχός προτού ανοίξει τα φτερά του και αφήσει το νησί σύξυλο για να γίνει πολιτικό μεγαλοστέλεχος).
Για Π.Φ.Υ βέβαια ούτε λόγος. Ποιος να την τρέξει; Οι ειδικοί ειδικοί που δεν μπορεί να περάσει καν από το μυαλό τους και κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν αγροτουρισμό ή υψηλή ιατρική (σε διαφορετικά ποσοστά ο καθένας); Οι αγροτικοί που πέραν του ότι είναι πλέον περαστικοί από το νησί σαν προτεραιότητα έχουν να μαζέψουν κάνα φράγκο από τα φασόν και τους Παριανούς. Ή ο 1,5 γενικός ιατρός (κακιούλα) που τρέχει πάνω κάτω γιατί αυτός στηρίζει τη λειτουργία του Κ.Υ. μαζί με κανένα φιλότιμο αγροτικό - εξαίρεση;

Ο ένας γενικός γιατρός ήταν και διευθυντής του Κέντρου Υγείας. Καλός άνθρωπος και καλός γιατρός. Αλλά είχε πολλά μειονεκτήματα: 1. Ήθελε να δουλεύει. 2. Ήθελε να βελτιώνει τη δουλειά του και τη δουλειά του Κ.Υ. 3. Ήξερε καρδιολογία και παθολογία καλά 4. Δεν ήταν σατράπης 5. Δεν ήθελε να ανακατευτεί με τα πολιτικά και μικροπολιτικά του νησιού και 6. και χειρότερο ήθελε να ασχοληθεί με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ζήτησε λοιπόν 2 θέσεις γενικών γιατρών για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες του νησιού (εκτός των άλλων  η παθολόγος ήταν σε αναρρωτική άδεια για πάνω από ένα χρόνο και η άλλη γενική γιατρός πήρε αναρρωτική άδεια την περίοδο του καλοκαιριού) και για να μπορέσει να ασχοληθεί με την πρωτοβάθμια φροντίδα του ντόπιου πληθυσμού στις ήρεμες μέρες του νησιού. Ανήκουστα πράγματα. Εξοργιστικά. Πόλεμος στον κακό διευθυντή από τους αργόσχολους ειδικούς. Πόλεμος από τους ντόπιους αρχοντοχωριάτες και χωριάτες του Κ.Υ. και της διοικούσας επιτροπής. Λάσπη. Βρώμικη. Υποκινούμενη. Επιστρατεύτηκαν κανάλια. Κυκλοφόρησαν δημόσια έγγραφα. Κινήσεις εντυπωσιασμού και ξεφτίλας.Τζίφος όμως η δουλειά. Το μόνο που απέδωσε η συντονισμένη αυτή προσπάθεια ήταν η παραίτηση του γενικού γιατρού από τη θέση του διευθυντή.  Και όχι μόνο απέναντι στον διευθυντή αλλά απέναντι στους γενικούς ιατρούς. Οι οποίοι εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα και αυτοθυσία τα περιστατικά του νησιού. Για τη χαρά της λάσπης ξέχασαν τα πάντα. Τι να τους κάνουμε τους γενικούς γιατρούς είπαν δημόσια και ευθέως. Και διοικούσα μαζί με διοικητή και  το νέο διευθυντή καρδιολόγο  συνεννοηθήκαν στην γλώσσα της διοικητικής τους ανεπάρκειας και άλλαξαν τις δύο θέσεις σε θέση καρδιολόγου και παθολόγου!!!
Ο νέος διευθυντής αφού ανακάτεψε κι άλλο το κέντρο υγείας παραιτήθηκε και έφυγε με προσωποπαγή θέση στην Αθήνα, ο χειρουργός όταν τόλμησε να αρθρώσει άποψη συνελήφθη μετά από καταγγελία μέσα από το Κ. Υ. για οπλοκατοχή αεροβόλου (!!!) και ο ορθοπεδικός έφυγε για τα μέρη του. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι εγύρισαν στη ραστώνη τους αφήνοντας τους γενικούς γιατρούς και τους αγροτικούς να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά κυρίως στην αντιμετώπιση του επείγοντος και τους ιδιώτες να αλωνίζουν (λίγοι καλοί, οι περισσότεροι επικίνδυνοι κυριολεκτικά). Και περιμένουν το Νοσοκομείο – Κ. Υ. που τους έταξε ο Αβραμό για να γίνουν διευθυντές (και που οι γενικοί ιατροί των Π.Ι θα βγάζουν τη λάντζα των εφημεριών). Για την υγεία του κόσμου έχει ο Θεός . Αλλά ο καθένας έχει τελικά αυτό που του αξίζει. Και ελπίζω ο τίμιος αυτός συνάδελφος και Γενικός Ιατρός (τα κεφαλαία δεν είναι τυχαία) να φύγει και να ησυχάσει (γιατί είναι και πεισματάρης).

Γιατί τα γράφω αυτά;
1.   Γιατί αγαπώ το νησί και το Κ.Υ. όπου έζησα και δούλεψα για δύο περίπου χρόνια. Και δεν το κρύβω ότι πάντα ήλπιζα να γυρίσω και για τρίτη φορά σε αυτό.
2.   Γιατί αγαπώ και πιστεύω στην ειδικότητά μου και την Π.Φ.Υ. και δεν μπορώ να βλέπω τις λίγες σοβαρές προσπάθειες να καταπνίγονται έτσι.
3.   Γιατί αγαπώ και σέβομαι τους λίγους έντιμους και σοβαρούς γιατρούς που συνάντησα στη σύντομη επαγγελματική μου ζωή και δεν μπορώ να ανεχτώ να κυνηγιούνται έτσι.

Αυτά τα πολλά, αλλά συναισθηματικά.

Ο αγώνας δεν τελείωσε στους δρόμους. Συνεχίζεται σε κοινωνικούς χώρους. Venceremos (κι αν όχι εμείς θα παλέψουμε)
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιανουαρίου 2009, 02:01:32 από Απόστολος Βασιλείου »

2 Ιανουαρίου 2009, 00:16:48
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί

3 Ιανουαρίου 2009, 16:56:21
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

timex



3 Ιανουαρίου 2009, 17:43:47
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Είστε γκρινιάρηδες και μίζεροι.
ΙΔΟΥ.

Γενικό Νοσοκομείο Πάρου
Οι γιατροί και οι ειδικότητες 


'55 γιατρούς, 22 ειδικοτήτων, περιλαμβάνει ο νέος Οργανισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείο Πάρου σύμφωνα με τη συνημμένη εισήγηση - σχέδιο Οργανισμού. Ήδη έχει εγκριθεί από τη ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων και έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την τελική αξιολόγηση και έγκριση. Στον Οργανισμό υπάρχουν 19 θέσεις διευθυντών, 18 θέσεις Επιμελητών Α’ και 18 θέσεις Επιμελητών Β’'
(Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 12-9-2008, 'Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Γιώργος Μπιζάς μιλάει στην «Κοινή Γνώμη»)

Επειδή κι εγώ αγαπάω, τι λέω, λατρεύω το νησί, πολύ χάρηκα που έχει και θέση Νευρο. Απόστολε, λες? Μετά την εφημερία (στο ρεπό) για καφέ στις Λεύκες και μετά στον Αμπελά για γούνα. Ε? :)

3 Ιανουαρίου 2009, 18:31:06
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στον Οργανισμό υπάρχουν 19 θέσεις διευθυντών, 18 θέσεις Επιμελητών Α’ και 18 θέσεις Επιμελητών Β’'


Πω , πω Διευθυντές και εν δυνάμει (ελέω πολυδιευθυντικού)  Διευθυντές!!! :D
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

3 Ιανουαρίου 2009, 21:26:03
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν γνωρίζω τις πιθανές «ιδιαίτερες» συνθήκες που επικρατούν στο νησί όμως διαβάζοντας τις θέσεις μου δημιουργείται η απορία, σε κλινικές που προβλέπουν 1 γιατρό με ποια κριτήρια σε κάποιες (Πνευμονολογία, Ουρολογία, Κυτταρολογία) η θέση είναι για διευθυντή και σε άλλες (Νευρολογία, Δερματολογία, ΠαθΑν) είναι για επιμελητή Α’;
Επίσης 3 διευθυντές στην Παθολογική και 2 στη Χειρουργική;
Κρίμα όμως! Με τη νέα σύμβαση (λέμε τώρα) θα τους μείνει μόνο η γλύκα. Είπαμε, όλες οι νέες θέσεις στην πύλη εισόδου ως Β’

5 Ιανουαρίου 2009, 17:19:52
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Την είδηση για το Γενικό Νοσοκομείο Πάρου την διάβασα πρώτη φορά το καλοκαίρι σε τοπική εφημερίδα, αραχτός σε μια ξαπλώστρα του Tango Mar στα Λιβάδια της Παροικιάς. Το θέμα αυτό στο forum μού ξύπνησε θερινές εικόνες μέσα στα χιόνια. Κι επειδή, όπως μου υπαγόρευσε η φορολογική μου συνείδηση, έβαλα τις 4 πρώτες εφημερίες του μήνα ‘ετοιμότητας’, είχα το χρόνο να ξαναψάξω την ιστορία.

Λίγο μπερδεμένα είναι τα πράγματα. Τι κατάλαβα:
Οι μπουλντόζες θα πιάνανε δουλειά 2-3 μήνες μετά την ανεύρεση του χώρου. Υπήρχαν δύο προσφορές-δωρεές (μάλλον η πληροφορία ότι ο ΔΠ είναι ο τρίτος σε κερδοφορία στην Ελλάδα ελέγχεται ως ανακριβής), μία από κάτοικο του νησιού (που δήλωσε ότι έχει και άλλο κτήμα αν δεν τους βολεύει το πρώτο) και μια άλλη από την Ι.Μ. Λογγοβάρδας. ‘Προκρίθηκε’ η δεύτερη, και αυτό φαίνεται να γίνεται κάπου στον Ιούνιο. Μετά ζητήθηκαν οι τίτλοι ιδιοκτησίας από τη Μονή. Φαίνεται πως ούτε ο Ηγούμενος τους είχε μαζί του όταν επισκέφθηκε τον κ. Υπουργό, ούτε ο κ. Υπουργός τους ζήτησε όταν επισκέφθηκε τη Μονή για προσκύνημα. Έτσι, ο Δήμος δεν μπορούσε να προχωρήσει στην κατάτμηση του οικοπέδου. Μετά η Μονή αποφάσισε να δωρίσει όλο το χώρο αφού δεν μπορούσε να τμηθεί. Αλλά μάλλον ακόμα ψάχνουνε τους τίτλους (μήπως τους βάλανε κάτω από τη Σύμβαση?). Βέβαια, το Νοσοκομείο θα γίνει, αφού άμα δεν έχω τίτλους για τη γη μου, αυτή ανήκει στο Δημόσιο. Αλλά γιατί κάτι δεν μου αρέσει;

Τα αποσπάσματα στο συνημμένο μεταφέρθηκαν αυτούσια από τα τοπικά μέσα (δεν είναι από blogs κλπ) και όποιος έχει την περιέργεια, μπορεί να διαβάσει ολόκληρα τα κείμενα από τους αντίστοιχους συνδέσμους που παρατίθενται. Φυσικά τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι, να πρόκειται για αντιπολίτευση κλπ., ή εγώ να μην τα κατάλαβα καλά. Εφόσον δεν έχω πληροφόρηση από ‘πρώτο χέρι’ δεν μπορώ να κρίνω. Πάντως είναι μια ωραία κυκλαδίτικη ιστορία, σαν παραμύθι.

Και για όσους γκρινιάζουν και μιζεριάζουν για την ΠΦΥ στην Πάρο και τα άλλα νησιά, να για να μάθετε:
H Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί για 2η χρονιά το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--------------------------------------------------------------------------------------

Loggovardion Hospital of Paros
The Coca-Cola Outpatient Clinic for Neurological Diseases
Sponsored by The National Health System


6 Ιανουαρίου 2009, 01:00:18
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Tzanidis G


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατόπιν των σοβαρότατων προβλημάτων στα οποία έχει οδηγήσει η απογύμνωση του ΚΥ Πάρου από ιατρούς Γενικής Ιατρικής, είμαι υποχρεωμένος να επαναφέρω το πλήρες κείμενο της  επιστολής μου προς τον πρώην Υπουργό Υγείας, καθώς και την απάντηση της Ένωσης ΓΙ, και θα υπάρξει αναγκαστικά και συνέχεια.
Γ. Τζανίδης
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Νοεμβρίου 2009, 22:48:31 από Tzanidis G »

6 Ιανουαρίου 2009, 11:21:55
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Μάλιστα. Αυτά τα δυό έγγραφα αποτελούν και το απόσταγμα της ιστορίας της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σ' αυτή τη χώρα,
όπως επίσης και το προδιαγεγραμμένο μέλλον της.
 Ευχαριστούμε Γιώργο.

6 Ιανουαρίου 2009, 21:22:06
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν ήθελα να παρέμβω στην συζήτηση αυτή από την αρχή, γιατί αν εμπλεκόμουν, έπρεπε να πώ αυτό που γράφω στο τέλος, κάτι που προτιμούσα να αποφύγω.
Η επιστολή όμως του συναδέλφου Τζανίδη με αναγκάζει να αναφέρω –για του λόγου το αληθές των όσων λέει.


Οι προσπάθειες απογύμνωσης του Κ.Υ. ανάγονται πολύ πιο πίσω –στην εποχή των ΠεΣΥΠ.

Τότε είχε έλθει στο ΚΕΣΥ (Επιτροπή ΠΦΥ) πρόταση οργανισμού για το εν λόγω Κ.Υ. από το αντίστοιχο ΠεΣΥΠ. Η πρόταση απογύμνωνε το Κ.Υ. από Γ.Γ. και ως απαράδεκτη απορρίφθηκε ομόφωνα.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες στους οποίους αναφέρθηκε ο Γιώργος ότι είχαν αντίθετη εισήγηση, υποθέτω πως είναι οι του Υπουργείου, οι οποίοι υιοθετώντας εκείνη την απόφαση του ΚΕΣΥ, αρνήθηκαν με τη σειρά τους αυτές τις κατάπτυστες ενέργειες.


Δεν θα πώ αν πρέπει να γίνει νοσοκομείο ή όχι. Αυτό είναι άλλο θέμα και η διεθνής κοινότητα (γιατί η Ελληνική έχει ως γνώμονα τα κομματικά) έχει τοποθετηθεί στο πού – πώς –πότε- πρέπει να δημιουργείται ένα νοσοκομείο.
Αν πληρούνται τα κριτήρια, ας δημιουργηθεί.

Η αποψίλωση και απαξίωση όμως της ΠΦΥ ποιους εξυπηρετούν ? Γιατί μόνο οικονομικό θέμα δεν είναι.

Για μία ακόμη φορά θα πώ με λίγες λέξεις τι είναι η Γ.Ι. και η ΠΦΥ σήμερα για όλους τους πολιτικούς και τους διαχειριστές της υγείας:
Είναι οι γιατροί και οι υπηρεσίες που στήνω κάπου, όπου δεν μπορώ να έχω και τις 38 ειδικότητες, προκειμένου να μου καλύπτουν όπως –όπως αυτά που θα κάλυπταν εκείνες.
Όπου μπορώ να έχω τις ειδικότητες όμως (έστω τις περισσότερες), αυτοί οι Γ.Γ. και η ΠΦΥ μου είναι άχρηστα.


Ποτέ σ’ αυτή τη χώρα ο Γ.Γ. δεν θα γίνει ο γιατρός του ατόμου που απαιτείται όπου υπάρχει άτομο, ανεξάρτητα και πέρα από τις άλλες ειδικότητες. Ποτέ ακόμη η ΠΦΥ δεν θα εκτιμηθεί σαν κάτι απαραίτητο για την δημόσια υγεία (πλην των διαφόρων εργαστηρίων και κλινικών –κρατικοδίαιτων –ιδιωτικών, που «βαφτίστηκαν ως ΠΦΥ.

Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα στην χώρα μας και δεν πρόκειται να αλλάξει στον ορατό ορίζοντα.
Αυτός είναι και ο λόγος που μετάνιωσα που επέλεξα την Γ.Ι. σαν ειδικότητα. Όχι εξ’ αιτίας της –είναι η ομορφότερη ειδικότητα- αλλά εξ’ αιτίας ενός ανερμάτιστου κομματικού και τυχοδιωκτικού μοντέλου λειτουργίας των δομών υγείας. Και ακόμη χειρότερα, εξ’ αιτίας του ότι δεν υπάρχουν Γ.Γ. –κριτική μάζα βεβαίως, γιατί άτομα υπάρχουν αρκετά- που να μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να ανατρέψουν αυτά τα δεδομένα.


Κάποιο μάλιστα εξαντλούν τη δυναμικότητά τους πετροβολώντας τις άλλες ειδικότητες, βγάζοντας την δίκαια αγανάκτησή τους με λάθος τρόπο. Η ανάπτυξη ειδικοτήτων σε βάρος της Γ.Ι. και της ΠΦΥ, ειδικά σε μονάδες ΠΦΥ είναι εγκληματικό. Όπως εγκληματικό είναι το να μη ενδιαφερόμαστε για την προβλεπόμενη ανά κατοίκους κατανομή της κάθε ειδικότητας σε όλη την επικράτεια, αλλά να απαιτούμε επί ελλείψεώς τους να γίνονται οι Γ.Γ. αρχέγονα κύτταρα μεταπλασμένα σε ότι δεί, ενώ όταν και όπου τους διαθέτουμε να αδιαφορούμε για την ανάγκη του πολίτη για έναν προσωπικό –δικό του γιατρό, καθώς και για τη δημόσια υγεία που αποτελεί θεσμό μόνο σε λόγια και κείμενα.
 
Εκείνο που χρειάζεται είναι η κάθε ειδικότητα να αποδεχθεί τη φυσική της θέση και τα όρια της και να βρούμε από κοινού τα σημεία όπου μπορούν να συνεργαστούν όλες οι ειδικότητες για ένα άλλο -ανθρωποκεντρικό και αποτελεσματικό Σύστημα υγείας. Σύστημα για τον πολίτη και όχι για την πίτα.
Αντί αυτού όμως έχουμε τις ηγεσίες όλων σχεδόν των ειδικοτήτων να εθελοτυφλούν εστιάζοντας στην πίτα και μόνο και στο επιδιωκόμενο –ή κατεχόμενο- μερίδιο έπ’ αυτής, δίδοντας τα τέλεια όπλα στο ανάλγητο δημόσιο διοικητικο-κομματικό κατεστημένο να συντηρεί και πολλαπλασιάζει ένα σύστημα –μη σύστημα υγείας.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2009, 01:14:02 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

6 Ιανουαρίου 2009, 22:07:59
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Η τελευταία επισήμανση του Δ.Μιχάλη μου δίνει  την ευκαιρία να πω για άλλη μια φορά ότι έχει έρθει ο καιρός να αναζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η πλούσια ατομική εμπειρία θα γίνει συλλογικό κεκτημένο.Πιστεύω ότι οι γενικοί γιατροί που έχουν συνειδητά επιλέξει την ειδικότητα είναι αρκετοί.Αυτό που μας δυσκολεύει είναι ότι αρκούμαστε να κάνουμε σόλο καριέρα και να επαναπαυόμαστε στην ατομική μας στάση.Από τη συμμετοχή μου στο φόρουμ έχω αποκομίσει αρκετά αντιφατικά μυνήματα.Από τη μία διακρίνω μια τεράστια δίψα να μοιραστούμε πράγματα ,από την άλλη δεν ξέρουμε πως να το κάνουμε.Λίγο ο εθισμός στη μοναξιά ,λίγο η αδυναμία να μοιραστούμε και να εκθέσουμε τις ανεπάρκειές μας ,λίγο ο εγωισμός μας κάπου μας κολλάει.Άραγε πως γίνεται ένας Γ.Ι. να είναι επαρκής με αυτή την εκπαίδευση και σε συνθήκες ουσιαστικής ανυπαρξίας ΠΦΥ? Ας αναζητήσουμε με επιμονή και υπομονή τον τρόπο να ενώσουμε μικρές μας δυνάμεις και  να σχεδιάσουμε κοινές δράσεις και θα βγούμε στον αφρό.Βασική προυπόθεση είναι να έχουμε το θάρρος να εκτεθούμε.

Έχω κάποιες συγκεκριμένες ιδέες σε σχέση με αυτά που γράφω τις οποίες αν υπάρχει ενδιαφέρον θα καταθέσω σύντομα.

7 Ιανουαρίου 2009, 00:54:47
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Νομίζουμε ότι  πρέπει να ανοίξει μια νέα ενότητα στο φόρουμ με υποενότητες που θα περιλαμβάνουν και προτάσεις.Η άποψη του κ.Μακρέα ακούγεται ενδιαφέρουσα , αρκεί να γίνει πιο συγκεκριμένη.
Για να δημιουργήσουμε μια αρχή επισυνάπτουμε  τρία στοιχεία (στην ουσία τρεις πίνακες), αν  δεν τα έχετε υπόψη σας.

α) Στο πρώτο πίνακα φαίνεται η κατανομή των γιατρών στα ΚΥ της χώρας μας ανά ειδικότητα.
β) Στο δεύτερο πίνακα έχουμε τη κάλυψη των συστημένων θέσεων(ποσοστιαία κάλυψη οργανογράμματος) ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα  ΚΥ της χώρας ανά περιφέρεια.
γ)Στο τρίτο πίνακα έχουμε στοιχεία χρήσης πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στο σύνολο της χώρας (δημοσκοπική έρευνα)

ΥΓ .Τα στοιχεία προέρχονται από την εργασία του Γιάννη Τούντα και των συνεργατών του με θέμα: Οι υπηρεσίες Υγείας στην Ελλάδα 1996-2006
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

13 Ιανουαρίου 2009, 12:22:49
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Επανέρχομαι σε ένα θέμα που άνοιξα και εν συνεχεία "έχασα" τη συνέχειά του. Το ξαναθυμήθηκα μετά από χτεσινό απειλητικό τηλέφωνο που έλαβα Ευτυχώς ξέρω ότι είμαι ακόμη επιθυμητός από αρκετούς στο νησί οπότε ελπίζω το καλοκαίρι να γνωρίσω στο flone το καλύτερο μαγαζί για φαγητό στο νησί: την Χαρούλα στη Μάρπησσα

Ας επανέλθω στο θέμα. Χαίρομαι που η συζήτηση πήρε τέτοια τροπή. Και νομίζω ότι οφείλουμε να την προχωρήσουμε σε βάθος για να αυτοοριστούμε ως ειδικότητα και να ορίσουμε μια Π.Φ.Υ. στις πραγματικές Ελληνικές συνθήκες. Με τη μικρότερη όλων εμπειρία τολμώ να πω ότι όσα πραναφέρθηκαν συμπίπτουν και με τη δική μου αίσθηση. Αναμένω τις προτάσεις του φίλου Μακρέα.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
Διορθώνω: ο καρδιολόγος δεν έφυγε για προσωπαγή θέση αλλά για θέση που είχε καταλάβει πριν έρθει στην Πάρο.
Προφανώς και δεν αναφέρομαι στο σύνολο των ειδικών του Κ.Υ. Κάποιοι έχουν και θα έχουν για πάντα τον σεβασμό και την αγάπη μου.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιανουαρίου 2009, 01:58:48 από Απόστολος Βασιλείου »

21 Μαΐου 2009, 20:54:32
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Loggovardion Hospital of Paros


29 Μαΐου ο θεμέλιος λίθος του Νοσοκομείου Πάρου

Και το όνομα αυτού: «Νοσοκομείο Πάρου, Ζωοδόχος Πηγή». Το blog του «Παριανού Τύπου» σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, σας αποκαλύπτει το όνομα του νέου νοσοκομείου του νησιού μας.Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες.Να θυμίσουμε ότι την παραχώρηση του ακινήτου, που θα κτιστεί το νέο νοσοκομείο, έκανε η «Ανδρική μονή Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου».
Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στο blog του "Παριανού Τύπου" στις 17 Απριλίου.
Σήμερα έγινε γνωστό, από τον ραδιοφωνικό σταθμό "ΗΧΩ FM 102,1", ότι το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαΐου 2009 ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος θα θεμελιώσει το "Νοσοκομείο Πάρου, Ζωοδόχος Πηγή".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Ιουνίου 2009, 00:32:49
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
"Λογγοβάρδειο" τελικά η ονομασία, επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό ρεπορτάζ του pfy.gr ;)
Όσο για τη "θεμελίωση", τελικά ήταν υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΥΥΚΑ και Ιεράς Μονής.

"Λογγοβάρδειο νοσοκομείο Πάρου-Αντιπάρου": "Σε 2,5 μήνες ο θεμέλιος λίθος, έτοιμο σε δυο χρόνια, το αργότερο, από σήμερα" (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

Τα σχέδια του νέου "Λογγοβάρδειου νοσοκομείου Πάρου-Αντιπάρου" (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

Ωραία σκηνή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά: ΠΑΡΟΣ ΠΦΥ