Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 06:35:20

Αποστολέας Θέμα: Αντιφλεγμονώδη δισκία ή αντιφλεγμονώδεις κρέμες για την χρόνια γοναλγία;  (Αναγνώστηκε 20439 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιανουαρίου 2009, 00:31:27
Αναγνώστηκε 20439 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
What is already known on this topic:

Oral and topical non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) have short term beneficial effects for people with osteoarthritis.

Oral NSAIDs have a high incidence of adverse effects.

What this study adds:

Advice to use oral or topical NSAIDs has an equivalent effect on knee pain in the long term.

Topical NSAIDs may be a useful alternative to oral NSAIDs.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Ιανουαρίου 2009, 03:03:11
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν ξέρω τι γράφουν αυτοί στο bmj όμως εδώ είναι Ελλάδα:
1. Οι αντιφλεγμονώδεις κρέμες (υποθέτω οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει την κλασσική περιγραφή "αυτή με το ανθρωπάκι" για τη Voltaren) δεν δικαιολογούνται από τα ταμεία πλέον.
2. Αν δεν δώσουμε αντιφλεγμονώδη χάπια πως θα "χώσουμε" και την απαραίτητη πραζόλη (28άρα κατά προτίμηση); Γαστροπροστασία λόγω κρέμας; Δεν λέει!
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2009, 03:22:50 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Ιανουαρίου 2009, 10:56:46
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Επιπλέον, αν μου επιτρέπει ο Διαμαντής να συμπληρώσω,

3. Τα oral ΜΣΑΦ χορηγούνται και λαμβάνονται κατά κόρον χωρίς ιατρική συνταγή. Έτσι ο ασφαλισμένος, αφού αναφέρει το πρόβλημα του στο γιατρό, συμπληρώνει: "Γράψε και ένα Μεσουλίντ που χρωστάω."

Το τζελ με το ανθρωπάκι πολύ συχνά αναφέρεται και σαν "με το μπαρμπαδάκι". Αλήθεια, ποιά είναι τελικά η αλοιφή "που μυρίζει" και την αποφεύγουν μερικοί;
Και ένα ακόμη συναφές καίριο ερώτημα: Ποιά σιρόπια για το βήχα δεν είναι κατάλληλα για διαβητικούς;

Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ως αναλγητικό η τραμαδόλη σε δισκία, υπόθετα, αμπούλες και πόσιμο εναιώρημα (Oxxalgan, Tramal), με ειδική συνταγή με μονή κόκκινη γραμμή. Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές, από 2.5 μέχρι 4.5 ευρώ ανάλογα με την περιεκτικότητα και δεν συνοδεύεται -κατ' ανάγκη, if you know what I mean- από πραζόλη. Έχει κανείς εμπειρία από τη χρήση της; 

Υ.Γ.: Είναι βέβαιο ότι οι αλοιφές δεν δικαιολογούνται από τα Ταμεία; Τότε α) Γιατί έχουν ( ; ) ακόμη κουπόνι β) Τα topical solution και tts δικλοφαινάκης (Pennsaid, Dicloplast), γιατί εξαιρoύνται (και συνταγογραφούνται; ) Μήπως επειδή έχουν τιμές μεταξύ 15 και 30 euro; Βρε, με τι (πρέπει να) ασχολείται ένας Ελ GP!
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2009, 11:12:14 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιανουαρίου 2009, 13:05:20
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

orfeo


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλήθεια, ποιά είναι τελικά η αλοιφή "που μυρίζει" και την αποφεύγουν μερικοί;
Και ένα ακόμη συναφές καίριο ερώτημα: Ποιά σιρόπια για το βήχα δεν είναι κατάλληλα για διαβητικούς;
Νομίζω ότι εννοούν την Counterpain.
Στο ερώτημα αυτό, παθολόγος επί χρόνια υπεύθυνος ιατρείου σακχ. διαβήτη σε νοσοκομείο και καθόλα αξιόπιστος ως προς την επιστημονική του γνώμη, μου είχε απαντήσει ότι πρακτικά δε δημιουργείται πρόβλημα από οποιοδήποτε απ' τα σιρόπια αυτά στους διαβητικούς ασθενείς, δεδομένου ότι θα τα πάρουν για λίγες ημέρες και ότι τους έχουμε καλά ρυθμισμένους σε γενικές γραμμές.

3 Ιανουαρίου 2009, 13:30:12
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Αλήθεια, ποιά είναι τελικά η αλοιφή "που μυρίζει" και την αποφεύγουν μερικοί;
Πράγματι αναφέρονται στην Counterpain. Μερικοί μπορεί να την απεχθάνονται έχει όμως και πολλούς ένθερμους οπαδούς.

Παράθεση
Ποιά σιρόπια για το βήχα δεν είναι κατάλληλα για διαβητικούς;
Για τα σιρόπια που λες ξέρω σίγουρα ότι το Mucothiol και το Mucosolvan (ή άλλως Μουσκοσολβά) ενδείκνυνται για διαβητικούς. Για άλλες εμπορικές ονομασίες, ουσίες ή μορφές δεν ξέρω να σου πω. (τώρα που το είπες πρέπει να κοιτάξω και για το Trebon τι ισχύει).

Παράθεση
Είναι βέβαιο ότι οι αλοιφές δεν δικαιολογούνται από τα Ταμεία; Τότε α) Γιατί έχουν ( ; ) ακόμη κουπόνι β) Τα topical solution και tts δικλοφαινάκης (Pennsaid, Dicloplast), γιατί εξαιρoύνται (και συνταγογραφούνται; ) Μήπως επειδή έχουν τιμές μεταξύ 15 και 30 euro; Βρε, με τι (πρέπει να) ασχολείται ένας Ελ GP!
Το κλειδί στην εγκύκλιο είναι δύο λεξούλες: Λέει: «δεν θα δικαιολογούνται φάρμακα που χορηγούνται και χωρίς ιατρική συνταγή». Όλες οι αντιφλεγμονώδεις κρέμες γράφουν αυτό ακριβώς ενώ τα άλλα που αναφέρεις (σταγόνες για επάλειψη, έμπλαστρα) γράφουν ότι «χορηγούνται με ιατρική συνταγή». Αμ πως!
Πληροφοριακά, κάποια «γατόνια» έχουν ανακαλύψει στο νησί μας μια αντιφλεγμωνώδη κρέμα (τζελ για την ακρίβεια) που γράφει ότι «χορηγείται με ιατρική συνταγή», άρα δικαιολογείται η δαπάνη, και τη συνταγογραφούν κατά κόρο. (πάει το μπαρμπαδάκι). Δεν γράφω εμπορική ονομασία για να μη θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση. Πάντως η δραστική ουσία είναι η νιμεσουλίδη.

Όσο για την απορία σου, γιατί όσα δεν δικαιολογούνται συνεχίζουν να έχουν κουπόνια, σε πληροφορώ ότι το υπουργείο αντί να καταργήσει τα κουπόνια απ’ όσα δεν δικαιολογούνται αποφάσισε να δώσει χρώμα στη ζωή μας, στις συνταγές και στα φαρμακεία.
Κουπόνια λοιπόν μαύρα, καφέ, φούξια (τι έμπνευση!), μπλε και πράσινα (καραβάκια του Αιγαίου, δε με παίρνετε καλέ….) ανάλογα με τον τρόπο διάθεσης. (διακρίνω δάκτυλο του Γιαννακόπουλου συνάδελφε iGP, το κόκκινο και το κίτρινο το άφησαν στην απ’ έξω).
Δες εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  (το παραθέτω και ως συνημμένο)


« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2009, 13:34:52 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Ιανουαρίου 2009, 14:30:31
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
αντιφλεγμωνώδη κρέμα (τζελ για την ακρίβεια) που γράφει ότι «χορηγείται με ιατρική συνταγή»

Α χα. Τόσο απλό ήταν. Αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα και τα υπόλοιπα σκευάσματα της κατηγορίας, μέχρι να βγει νέα εγκύκλιος που όμως πάλι θα αφήνει παραθυράκια και ούτω καθ' εξής, σε (ανα)δουλειά να (μη) βρισκόμαστε.

Σας ευχαριστώ για την (άμεση και διαφωτιστική) ανταπόκριση σας.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2009, 15:38:55 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιανουαρίου 2009, 15:22:25
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στο ΙΚΑ Καβάλας μας επιτρέπουν να συνταγογραφούμε την αλοιφή Voltaren αλλά ζητούν γνωμάτευση από τον συνταγογραφούντα ότι είναι απαραίτητο φάρμακο.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2009, 15:38:14 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Ιανουαρίου 2009, 22:02:45
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
  Βασικά εγώ γράφω οποιδήποτε κρέμα ή gel  και σε όλες τις ασφάλειες, επισυνάπτοντας ένα χαρτάκι που γράφει ότι ο ασθενής χρήζει αγωγής με το τάδε σκεύασμα και τα φαρμακεία τα χορηγεί χωρίς πρόβλημα!!!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

3 Ιανουαρίου 2009, 22:42:22
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Γιασασίν και γιαχαραντάν του πάνσοφου του μόρτη από το Υπουργείο που το σκέφτηκε όλο αυτό, δηλαδή να βγάλει μια εγκύκλιο που να καταργεί τις αλοιφές μεν αλλά να αφήνει ένα παραθυράκι δε, ότι δηλαδή αν ο γιατρός γράψει μια "γνωμάτευση" που να λέει ότι είναι η αλοιφή είναι και καλά "αναντικατάστατη", να καλύπτεται από το Ταμείο.

Και στη Χώρα των Ελ η κατανάλωση αλοιφών συνεχίστηκε απρόσκοπτα... Και γέμισαν οι πάγκοι των Φαρμακείων με "γνωματεύσεις αναντικατάστατου"... Και όλο και πιό συχνά, σε όλο και περισσότερα μέρη της Χώρας, στο τέλος της ημέρας, ακουγόταν στο τηλέφωνο o διάλογος:
(Φαρμακοποιός) : Γιατρέ, καλά που σε πρόλαβα. Πάλι αφηρημένος ήσουν. Πιάσε μου 14 αναντικατάστατα για Βολταρέν και 8 για Νταφλόν! Και πού ΄σαι: Του Νταφλόν να γράφουν αιμορροϊδοπάθεια, αλλιώς δεν περνάνε!
(ιατρός): Έφτασεεεε... (κλείνει το τηλέφωνο) Αναντικατάστατα, ε; Μy nuts you'll catch!!   
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2009, 23:47:36 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Ιανουαρίου 2009, 01:18:59
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Να επισημάνω ότι η εγκύκλιος γράφει ότι δεν δικαιολογούνται ενδείξεις (κι επομένως τα σκευάσματα που αφορούν τις συγκεκριμένες ενδείξεις). Αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα μπορούν να δικαιολογηθούν σε άλλες, μη «απαγορευμένες», ενδείξεις αρκεί οι συγκεκριμένες ενδείξεις να περιλαμβάνονται στις εγκεκριμένες ενδείξεις του σκευάσματος.
Που θέλω να καταλήξω; Η ένδειξη «αιμορροϊδοπάθεια» για το Daflon δεν μπορεί να δικαιολογηθεί γιατί πολύ απλά η συγκεκριμένη ένδειξη δεν περιλαμβάνεται στις εγκεκριμένες ενδείξεις του σκευάσματος. Διαβάστε το περίφημο «χαρτάκι» που περιέχεται στη συσκευασία και θα δείτε ότι στις ενδείξεις αναφέρει τη φράση που θα ζήλευε κι ο Υπουργός μας ως προς την «σαφήνεια» της: «Δυνητικά αποτελεσματικό ως βοηθητικό στην αντιμετώπιση των πιθανών επιπλοκών της φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων». Μόνο αυτό! Άρα ένδειξη για αιμορροϊδοπάθεια γιόκ.
Αγαπητέ Διακομιστή, στη θέση σου θα επεσήμανα το συγκεκριμένο λεπτό σημείο στους φαρμακοποιούς. Είμαι σίγουρος ότι αν έθιγες κάποια «λεφτά» αισθήματα λέγοντας ότι σε ένα πιθανό έλεγχο δεν θα αποζημιωθούν για τις συνταγές κι ενδεχομένως να υποστούν και κυρώσεις, θα τους έβαζες σε μεγάλο προβληματισμό.

Διαφορετικά καλούμαστε να «σκαρφιζόμαστε» ανύπαρκτες «μη απαγορευμένες» ενδείξεις για φάρμακα, για να τα δικαιολογήσουν τα ταμεία.
Χαρακτηριστική περίπτωση αντιπροσώπου σκευάσματος για στυτική δυσλειτουργία που προσπαθούσε να με πείσει για ύπαρξη «παραθυρακιού» για τη συνταγογράφησή του, λέγοντας μου να γράφω ως ένδειξη "σακχαρώδης διαβήτης", "δυσλιπιδαιμία" όχι όμως τις απαγορευμένες λέξεις «στυτική δυσλειτουργία», αναφέροντας μου ότι μ’ αυτό τον τρόπο τα ταμεία αποζημιώνουν κανονικά!

Δηλαδή θα μπορώ σε μια συνταγή να γράφω
Πάθηση: Σακχαρώδης διαβήτης, δερματίτιδα.
κι από κάτω να γράψω ένα σκεύασμα για τη στυτική δυσλειτουργία και μια αντιφλεγμονώδη κρέμα και να εκτελεστεί αφού δεν αναφέρονται «απαγορευμένες» ενδείξεις;
Ήμαρτον (που λέει κι ο Γεωργίου…)

Ερώτηση προς το συνάδελφο Αργύρη: τι το ξεχωριστό έχει η αλοιφή Voltaren και επιτρέπουν την συνταγογράφησή της ως "απαραίτητη" στο ΙΚΑ Καβάλας; Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες αντιφλεγμονώδεις κρέμες ή μόνο η κρέμα με το "μπαρμπαδάκι" έχει μπάρμπα στην Κορώνη; (στην Καβάλα για την ακρίβεια)
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιανουαρίου 2009, 15:41:34 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

6 Ιανουαρίου 2009, 18:02:09
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ερώτηση προς το συνάδελφο Αργύρη: τι το ξεχωριστό έχει η αλοιφή Voltaren και επιτρέπουν την συνταγογράφησή της ως "απαραίτητη" στο ΙΚΑ Καβάλας; Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες αντιφλεγμονώδεις κρέμες ή μόνο η κρέμα με το "μπαρμπαδάκι" έχει μπάρμπα στην Κορώνη; (στην Καβάλα για την ακρίβεια)

Διαμαντή εκφράστηκα λάθος. Αυτό που κάνουμε, τι στιγμή που γράφω, εδώ στην Καβάλα είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει παραπάνω και ο συνάδελφος Γιώργος Κεφαλίδης. Δηλαδή για όλα τα φάρμακα που χρειάζονται ειδική γνωμάτευση, γράφουμε μια γνωμάτευση (πάνω σε μια φόρμα που την πήρα από κάποιο συνάδελφο, και που την επισυνάπτω εδώ σαν pdf), και που γράφει ότι: ο Ασθενής .... πάσχει από .... και χρήζει αγωγής με ...... Ημερομηνία... Ο Θεράπων Ιατρός...
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιανουαρίου 2009, 18:11:27 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

6 Ιανουαρίου 2009, 19:35:56
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δηλαδή για όλα τα φάρμακα που χρειάζονται ειδική γνωμάτευση, γράφουμε μια γνωμάτευση (πάνω σε μια φόρμα που την πήρα από κάποιο συνάδελφο, και που την επισυνάπτω εδώ σαν pdf), και που γράφει ότι: ο Ασθενής .... πάσχει από .... και χρήζει αγωγής με ...... Ημερομηνία... Ο Θεράπων Ιατρός...
Αργύρη, δεν καταλαβαίνω πως έχει προκύψει η εντύπωση/βεβαιότητα ότι υπάρχουν φάρμακα για τα οποία απαιτείται ειδική γνωμάτευση για να συνταγογραφηθούν. Πόσο μάλιστα αν αυτά τα φάρμακα είναι κρέμες για πασάλειμμα ή χάπια για τον πονόδοντο; Από ποια εγκύκλιο προκύπτει το θέμα της ειδικής γνωμάτευσης;

Οι αντιφλεγμωνώδεις κρέμες (όπως και τα περισσότερα χάπια για τον πονόδοντο ή τον πονοκέφαλο) ανήκουν στην κατηγορία φαρμάκων που χορηγούνται και χωρίς ιατρική συνταγή. Άρα είτε δώσετε γνωμάτευση είτε όχι δεν πρέπει να αποζημιώνονται.
Το λέει καθαρά το παρακάτω έγγραφο του ΟΓΑ: «Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι δεν καλύπτεται η δαπάνη των φαρμάκων των οποίων η άδεια ορίζει, ότι χορηγούνται και χωρίς ιατρική συνταγή (Ν. 3457/06).»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το «παραθυράκι» της γνωμάτευσης υπάρχει για τις περιπτώσεις που έχουν απαγορευτεί ενδείξεις (κι επομένως τα αντίστοιχα για τις ενδείξεις σκευάσματα).
Στο παρακάτω έγγραφο αναφέρεται κι αυτό καθαρά: «Επισημαίνουμε ότι, εάν συνταγογραφηθούν φάρμακα του συνημμένου πίνακα και συνοδεύονται από γνωμάτευση ειδικού ιατρού για άλλη, πλην των αναφερομένων, ένδειξη, τότε θα αποζημιωθούν.»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η περίπτωση της «αιμορροϊδοπάθειας» για το Daflon ανήκει στην παραπάνω περίπτωση όμως υπάρχει το πρόβλημα ότι το Daflon αν και δίνεται συστηματικά για την αιμορροϊδοπάθεια ΔΕΝ έχει επίσημη ένδειξη γι’ αυτή.
Αν είναι έτσι να αρχίσουμε να επινοούμε ενδείξεις για τα σκευάσματα που εμπίπτουν στις «απαγορευμένες» ενδείξεις π.χ.
Σακχαρώδης διαβήτης – Viagra
Φλεβική ανεπάρκεια άνω άκρων – Daflon
Ξηροστομία – Lysopaine
Δυσλιπιδαιμία (σκέτη. Χωρίς παχυσαρκία) – Reductil
Αλωπεκία μη ανδρογενετικού τύπου - Regaine



« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιανουαρίου 2009, 19:49:05 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

7 Ιανουαρίου 2009, 19:13:35
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν ξέρω και εγώ Διαμαντή. Απλώς έγραψα τί γίνεται στην πράξη στην Καβάλα, τη στιγμή αυτή που γράφω.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Ιανουαρίου 2009, 21:43:35
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

timex


Επειδή αναφέρθηκε η Voltaren,ποια η γνώμη σας για το PENNSAID cutaneous solution?

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3035 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2009, 17:52:42
από Argirios Argiriou
22 Απαντήσεις
94840 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Φεβρουαρίου 2018, 14:39:43
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
2 Απαντήσεις
8677 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Φεβρουαρίου 2011, 13:30:39
από alfie
0 Απαντήσεις
76187 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2011, 16:27:11
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις
12661 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουνίου 2017, 12:55:29
από pzogr