Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

xxxxx xxxxxxx (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ)

(1/6) > >>

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Ο τραγικός κος xxxxxxx...
Πριν απο λίγο καιρό και μετά από συστάσεις ιατρού και συναδέλφου του ανωτέρω νευρολόγου, γονιος μου επισκέφθηκε τον ιατρό. Πολύ έντιμα η γραμματέας του κατά τη διάρκεια που έκλεισαν το ραντεβού ενημέρωσε οτι η επίσκεψη είναι στα 200 ευρώ. (από εκεί και πέρα είναι απόφαση του ασθενή αν θα προχωρήσει σε ραντεβού). Πράγματι πήγε, έγινε η εξέταση, πλήρωσε τη επίσκεψη και ήρθε και η ώρα της συνταγογράφησης... Ο ιατρός είπε οτι η γραμματέας του απουσίαζε κι εκείνος δεν μπορούσε να γραψει τη συνταγή (αξίας 80 ευρω). Σε μεταγενεστερο τηλεφώνημα που έγινε στο ιατρείο η γραμματέας του ευθαρσώς και χωρίς ντροπή ανέφερε οτι "ο γιατρός δεν συνταγογραφεί σε 1ο ραντεβού"!!!!!!!!
Αυτή ήταν η απάντηση δια λογαριασμό του επιστήμονα που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη!!!! και μάλιστα προς συνταξιούχους που στην αγωνία τους και από το υστέρημά τους διέθεσαν το ανωτέρω ποσό!
Σήμερα λοιπόν 17/3/16 και ώρα 20.00 κάλεσα εγώ η ίδια στο ιατρείο και ζήτησα να μιλήσω στον γιατρό. Η γραμματέας του αρνήθηκε να μου τον δώσει και με ρώησε τον λόγο που τον ζητώ. Της ανέφερα για την επίσκεψη και την άρνηση της να γράψει τις εξετάσεις. Με ρώτησε αν ήταν η πρώτη επίσκεψη. Στην θετική μου απάντηση ανταπάντησε με εριστικό ύφος οτι ο γιατρός δεν γράφει ποτέ συνταγή σε 1ο ραντεβού. (τα 200€ ήξερε να τα πάρει!). Της ζήτησα να μου εξηγήσει τον λόγο και μου απάντησε το εξωφρενικό: "ο ιατρός δεν έχει χρόνο να γράφει για κάθε ασθενή συνταγές. Δεν μπορεί να χαλάει 1 με 1.30 ώρα για να γράφει φάρμακα κάθε εταιρείας" (προφανώς η γραμματέας δεν έχει γράψει ποτέ συνταγή στη ζωή της μέσω ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟΥ). Ενώ της μιλούσα προσπαθώντας να βγάλω μια άκρη στον παραλογισμό που άκουγα, με νευρικό & εριστικό ύφος μου είπε οτι την καθυστερώ και έκλεισε το τηλέφωνο....
Αυτός λοιπόν είναι ο "καθηγητής" κος xxxxxxxx! Αυτή την ιατρική εξασκεί. Την ιατρική της ξεπέτας και της αρπαχτής!
Αυτός είναι λοιπόν ο βραβευμένος επιστήμονας κος xxxxxxxx...
Να τον χαιρόμαστε!
Αίσχος!!!!

Αρχίατρος:
Θα γίνω κακός. Όχι από "συναδελφική αλληλεγγύη", αλλά γιατί αυτά που γράφετε είναι παράλογα.

1) δεν σας ανάγκασε ΚΑΝΕΝΑΣ να πάτε σε καθηγητή ή "καθηγητή" (αναρωτιέμαι με ποιά κριτήρια αποδώσατε αυτό τον χαρακτηρισμό στον κ.xxxxx)

2) ο κ. Xxxx δεν είναι ο "αγροτικούλης" (που κι σε αυτόν δεν συμπεριφέρεται σωστά ο μέσος κάτοικος της επαρχίας αλλα τεσπά) του χωριού, είναι ένας νευρολόγος με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, πήγατε να σας εξετάσει στο ιδιωτικό του Ιατρείο, οπότε μπορεί να σας ζητήσει όχι 200, αλλά 500 ή 1000 ή οποιοδήποτε ποσό θέλει, κανείς δεν τον υποχρεώνει να εξετάζει για τα 20€ που κοστολογεί ο ΕΟΠΠΥ την επιστημοσύνη του μέσου Έλληνα Ιατρού.
Επίσης μπορεί να συνταγογραφήσει στο 2ο, στο 3ο, στο 5ο ραντεβού ή κι καθόλου αν δεν έχει την ώρα να το κάνει.

3) ο κ.xxxxxx δεν είναι ο μέσος Έλληνας καθηγητής ή "καθηγητής", ομιλούμε για έναν άνθρωπο που πήγε κι έκανε Ειδικότητα στις ΗΠΑ, υποειδίκευση-fellowship εκεί, ενώ εργάστηκε και ως Ειδικός (xxxxxxx), οπότε λάσπη στον ανεμιστήρα περί "καθηγητή", θεωρώ ότι δεν μπορεί να σταθεί.

Υ.Γ
Τον κ.xxxx -ως ειδικ.Χειρουργικής- δεν τον γνώριζα, ούτε τον γνωρίζω, αλλά βλέποντας τα credentials του, δεν μπορώ να διαβάζω περί "καθηγητή"...
Μου θυμίζει έναν Επιμελητή μου στο νοσοκομείο που δεν είχε δουλειά και κλαιγόνταν για τα λεφτά που ζητάει γνωστός Χειρουργός που έκανε Ειδικότητα στις ΗΠΑ κι χειρουργεί στην Αθήνα, την ίδια ώρα που εκείνος δεν έχει πάει στην Αμερική ούτε σαν τουρίστας (που λέει ο λόγος), πραγματικά για γέλια.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Η αναφορά γίνεται επώνυμα (αν και με σύνηθες ελληνικό όνομα και επώνυμο). Η ip είναι γνωστή για τους διαχειριστές σε περίπτωση καταγγελίας, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει διαγραφή του θέματος.

Σημαντικό στοιχείο:
Δόθηκε απόδειξη για την επίσκεψη; Αν όχι, τότε δικαιολογείται πλήρως η αποφυγή συνταγογράφησης για ευνόητους λόγους.
Αν δόθηκε απόδειξη και πάλι ο γιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει ηλεκτρονική συνταγή. Σας έδωσε μια συνταγή* σε συνταγολόγιο του ιατρείου του και εσείς μπορείτε να πάτε στο φαρμακείο, να πληρώσετε τα 80 ευρώ και να πάρετε τα φάρμακα. Μπορείτε να αναζητήσετε γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ να την αντιγράψει να μην πληρώσετε επίσκεψη στο γιατρό και να πληρώσετε την συμμετοχή στα φάρμακα ή μπορείτε να βρείτε κάποιον με 10 ευρώ να την αντιγράψει.
Ηθικό να μην δώσει ηλεκτρονική συνταγή όταν παίρνει 200 ευρώ; Όχι. Άλλωστε στους περισσότερους "καθηγητές" τις συνταγές τις γράφουν οι γραμματείς.
Παράνομο; Όχι. (Αρκεί να εκδίδεται απόδειξη όπως επισήμανα)

--- Παράθεση ---"ο ιατρός δεν έχει χρόνο να γράφει για κάθε ασθενή συνταγές. Δεν μπορεί να χαλάει 1 με 1.30 ώρα για να γράφει φάρμακα κάθε εταιρείας"
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε μια άλλη μετάφραση: "Ο χρόνος είναι χρήμα", όπως το διαπιστώσατε άλλωστε.

* Η "απλή" συνταγή που δόθηκε, φέρει όνομα ασθενούς, διάγνωση, ημερομηνία, σφραγίδα και υπογραφή;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ αναφορά γίνεται επώνυμα (αν και με σύνηθες ελληνικό όνομα και επώνυμο). Η ip είναι γνωστή για τους διαχειριστές σε περίπτωση καταγγελίας, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει διαγραφή του θέματος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να γίνει διαγραφή.
Πρόκειται για επώνυμο μέλος με καταγεγραμμένη IP.

ΑΡΗΣ:
Θα παρακαλούσα να δημοσιοποιηθεί στο forum το όνομα της γραμματέως.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση