Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
xxxxx xxxxxxx (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ)
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
αγαπητέ kopritis,
έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνείτε, όπως και εγώ με όσα σχολιάζετε...
"Θα γίνω κακός. Όχι από "συναδελφική αλληλεγγύη", αλλά γιατί αυτά που γράφετε είναι παράλογα.
1) δεν σας ανάγκασε ΚΑΝΕΝΑΣ να πάτε σε καθηγητή ή "καθηγητή" (αναρωτιέμαι με ποιά κριτήρια αποδώσατε αυτό τον χαρακτηρισμό στον κ.xxxxx)
2) ο κ. Xxxx δεν είναι ο "αγροτικούλης" (που κι σε αυτόν δεν συμπεριφέρεται σωστά ο μέσος κάτοικος της επαρχίας αλλα τεσπά) του χωριού, είναι ένας νευρολόγος με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, πήγατε να σας εξετάσει στο ιδιωτικό του Ιατρείο, οπότε μπορεί να σας ζητήσει όχι 200, αλλά 500 ή 1000 ή οποιοδήποτε ποσό θέλει, κανείς δεν τον υποχρεώνει να εξετάζει για τα 20€ που κοστολογεί ο ΕΟΠΠΥ την επιστημοσύνη του μέσου Έλληνα Ιατρού.
Επίσης μπορεί να συνταγογραφήσει στο 2ο, στο 3ο, στο 5ο ραντεβού ή κι καθόλου αν δεν έχει την ώρα να το κάνει.
3) ο κ.xxxxxx δεν είναι ο μέσος Έλληνας καθηγητής ή "καθηγητής", ομιλούμε για έναν άνθρωπο που πήγε κι έκανε Ειδικότητα στις ΗΠΑ, υποειδίκευση-fellowship εκεί, ενώ εργάστηκε και ως Ειδικός (xxxxxxx), οπότε λάσπη στον ανεμιστήρα περί "καθηγητή", θεωρώ ότι δεν μπορεί να σταθεί.
Υ.Γ
Τον κ.xxxx -ως ειδικ.Χειρουργικής- δεν τον γνώριζα, ούτε τον γνωρίζω, αλλά βλέποντας τα credentials του, δεν μπορώ να διαβάζω περί "καθηγητή"...
Μου θυμίζει έναν Επιμελητή μου στο νοσοκομείο που δεν είχε δουλειά και κλαιγόνταν για τα λεφτά που ζητάει γνωστός Χειρουργός που έκανε Ειδικότητα στις ΗΠΑ κι χειρουργεί στην Αθήνα, την ίδια ώρα που εκείνος δεν έχει πάει στην Αμερική ούτε σαν τουρίστας (που λέει ο λόγος), πραγματικά για γέλια."
θεωρείτε παραλογα όσα γράφω...
σαφώς και δεν ανάγκασε κανείς να πάει σε κάποιο γιατρό και δεν νομίζω οτι φαίνεται κάτι τέτοιο από όσα γράφω. Δεν ξέρω πως καταλήξατε σε αυτό το συμπέρασμα...
Η γραμματέας του κου xxxxxxxx τον αποκαλεί "καθηγητή" και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το θεωρείτε "χαρακτηρισμό"
Δεν σχολίασα για ποιο λόγο ο γιατρός ζητάει την αμοιβή αυτή. Είναι δικαίωμά του.
Οσο για την άποψή σας περί συνταγογράφησης, η ταπεινή μου άποψη είναι οτι δεν ευσταθεί... Για αυτό άλλωστε αγαπητέ δεν υπάρχουν οι γραμματείς?
Νομίζω οτι δεν αναγώσατε αυτά που έγραψα και ίσως βιαστήκατε λίγο...
Με εκτίμηση
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
αγαπητέ Αδαμάντιε Σκούφαλε,
"Σημαντικό στοιχείο:
Δόθηκε απόδειξη για την επίσκεψη; Αν όχι, τότε δικαιολογείται πλήρως η αποφυγή συνταγογράφησης για ευνόητους λόγους.
Αν δόθηκε απόδειξη και πάλι ο γιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει ηλεκτρονική συνταγή. Σας έδωσε μια συνταγή* σε συνταγολόγιο του ιατρείου του και εσείς μπορείτε να πάτε στο φαρμακείο, να πληρώσετε τα 80 ευρώ και να πάρετε τα φάρμακα. Μπορείτε να αναζητήσετε γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ να την αντιγράψει να μην πληρώσετε επίσκεψη στο γιατρό και να πληρώσετε την συμμετοχή στα φάρμακα ή μπορείτε να βρείτε κάποιον με 10 ευρώ να την αντιγράψει.
Ηθικό να μην δώσει ηλεκτρονική συνταγή όταν παίρνει 200 ευρώ; Όχι. Άλλωστε στους περισσότερους "καθηγητές" τις συνταγές τις γράφουν οι γραμματείς.
Παράνομο; Όχι. (Αρκεί να εκδίδεται απόδειξη όπως επισήμανα)"
ναι, δόθηκε απόδειξη. ποτέ δεν ετέθηκε θέμα νομιμότητας.
θεωρώ παράλογο να πας σε γιατρό, να πληρώνεις ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό - ειδικα για την περίοδο που διανύουμε - και να ζητάς τι? το αυτονόητο... ηλεκτρονική συνταγογραφηση...
και να παίρνεις τέτοια απάντηση...
ο ασθενής δεν μπορεί να ψάχνει να βρει άλλους γιατρους να συνταγογραφήσουν και να πληρώνει πάλι. αυτό είναι δουλεία του θεράποντα ιατρού. όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε αν πας συνταγή άλλου γιατρού σε 3ο γιατρό μπορεί και να σου αρνηθεί να συνταγογραφήσει.
όσον αφορά το ποιος κάνει τη συνταγογράφηση ξερουμε όλοι μας οτι την κάνει συχνά πυκνά η γραμματέας και σε περιπτωσεις που ο γιατρος ειναι και καθηγητης τοτε παντα το κανει η γραμματεας...
Denominator:
Θεωρώ ότι είναι λογικό να ζητάει κανείς ηλεκτρονική συνταγογράφηση όταν πάει στο μέσο γιατρό.
´Οταν όμως δίνει 200 ευρώ εν γνώσει του για επίσκεψη, τότε ναι, το θεωρώ λογικό να μην κολλήσει στα 80 ευρώ στο φαρμακείο.
Μιλάω για λογική και όχι για ηθική, ούτε για νομιμότητα.
ΑΡΗΣ:
Ο ΕΟΠΥΥ παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ούτε μόνο ιατρική, ούτε μόνο φαρμακευτική κάλυψη. Αυτό σημαίνει ότι αν ο ασφαλισμένος κάνει χρήση υπηρεσιών υγείας μέσω συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό, τότε και μόνο τότε δικαιούται την φαρμακευτική κάλυψη.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςθεωρώ παράλογο να πας σε γιατρό, να πληρώνεις ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό - ειδικα για την περίοδο που διανύουμε - και να ζητάς τι? το αυτονόητο... ηλεκτρονική συνταγογραφηση...
και να παίρνεις τέτοια απάντηση...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εσείς θεωρείτε αυτονόητη την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κάποιοι άλλοι όχι.
Αν ο γιατρός σας έλεγε: "Δεν έχω κάνει εγγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Δεν το θεωρώ απαραίτητο. Χορηγώ μόνο χειρόγραφες συνταγές." υποθέτω θα το δεχόσασταν ακόμη κι αν σας φαινόταν κι αυτό παράλογο. Τι θα του λέγατε; "Γιατί δεν κάνεις εγγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης;"
Τώρα ισχυρίζεται ότι δεν κάνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην πρώτη επίσκεψη. Δεν καταλαβαίνετε το σκεπτικό του, ούτε κι εγώ.
Μερικές υποθέσεις που κάνω:
- Στην πρώτη επίσκεψη αφιερώνει πολλή ώρα στη λήψη ιστορικού και στην κλινική εξέταση. Και όπως είπαμε ο χρόνος είναι χρήμα.
- Θέλει να αποφύγει την ύπαρξη καταγεγραμμένης, στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αγωγής που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να αμαυρώσουν τη φήμη του. Οπότε η πρώτη συνταγογράφηση γίνεται σε απλό χαρτί κι αν όλα πάνε καλά, από πλευράς ανεπιθύμητων ενεργειών, στην επόμενη επίσκεψη (που δε νομίζω ότι θα είναι πολύ τακτικές με τέτοιο κόστος) θα γίνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Εγγραφή ή Είσοδοςο ασθενής δεν μπορεί να ψάχνει να βρει άλλους γιατρους να συνταγογραφήσουν και να πληρώνει πάλι. αυτό είναι δουλεία του θεράποντα ιατρού. όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε αν πας συνταγή άλλου γιατρού σε 3ο γιατρό μπορεί και να σου αρνηθεί να συνταγογραφήσει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα ο θεράπων ιατρός έκανε τη δουλειά του. Έκανε συνταγογράφηση σε απλό χαρτί. Η ένταξη της αγωγής στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης με έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής δεν είναι νόμιμη υποχρέωσή του αφού δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Δείτε και το μήνυμα του Άρη, παραπάνω. Ηθική μάλλον είναι. Άλλωστε το κόστος της αγωγής είναι που σας κάνει και διαμαρτύρεστε. Αν το κόστος των απλά συνταγογραφημένων φαρμάκων ήταν της τάξης των 5 και 10 ευρώ υποθέτω δεν θα το κάνατε θέμα. Όμως σκεφτείτε και το άλλο: Πως θα αντιδρούσατε και τι θα σκεφτόσασταν αν ο γιατρός στον οποίο πληρώσατε 200 ευρώ σας χορηγούσε ένα σκεύασμα με λιανική τιμή 3 ευρώ; Εσείς μπορεί να μην σκεφτόσασταν αρνητικά αλλά οι περισσότεροι θα έλεγαν: "Τσάμπα πήγαν τα 200 ευρώ". Ενώ τώρα με το κόστος της αγωγής στα 80 ευρώ, σκέφτονται διαφορετικά.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε μεταγενεστερο τηλεφώνημα που έγινε στο ιατρείο η γραμματέας του ευθαρσώς και χωρίς ντροπή ανέφερε οτι "ο γιατρός δεν συνταγογραφεί σε 1ο ραντεβού"!!!!!!!!
Αυτή ήταν η απάντηση δια λογαριασμό του επιστήμονα που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Μην επικαλείστε κι εσείς όπως και σχεδόν όλοι τον όρκο του Ιπποκράτη σε καθετί στραβό που θεωρείτε ότι έχει κάνει κάποιος γιατρός. Συνιστώ να τον διαβάσετε πρώτα για να δείτε τι λέει και να ενημερώσω επίσης ότι οι πτυχιούχοι γιατροί δεν δίνουν εδώ και πολλά πολλά χρόνια τον συγκεκριμένο όρκο. Πόσο σοβαρά θα παίρνατε κάποιο γιατρό αν σας έλεγε ότι έχει ορκιστεί στον θεό Απόλλωνα; (έτσι ξεκινάει ο περίφημος όρκος του Ιπποκράτη)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση