Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Ιουλίου 2024, 12:28:17

Αποστολέας Θέμα: Επίδομα τροφής και σίτιση κατά τις εφημερίες  (Αναγνώστηκε 10584 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Απριλίου 2009, 22:24:10
Αναγνώστηκε 10584 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Απόφαση του ελκτικού για το επίδομα τροφής και  σίτιση κατά τις εφημερίες
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

31 Αυγούστου 2009, 03:36:10
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Μηνιαίο επίδομα τροφής 35 €

Βαρέθηκα να διαβάζω μυθιστορήματα-παρατηρήσεις του μεσιέ Μιχαήλ που δεν φέρουν αποτελέσματα.

Καλημέρα σας λοιπόν

Είναι πολλές οι ενώσεις που πληρώνουν τον μεσιέ Μιχαήλ να μας ενημερώνει;

Θα ήθελα να ήξερα ποιος πληρώνει τον μεσιέ Μιχαήλ (εκτός τον συνάδελφο αγωνιστή Βαρνάβα) για να γνωμοδοτεί;« Τελευταία τροποποίηση: 31 Αυγούστου 2009, 03:43:24 από anastasios theodoridis »
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

31 Αυγούστου 2009, 06:57:48
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Είναι πολλές οι ενώσεις που πληρώνουν τον μεσιέ Μιχαήλ να μας ενημερώνει;

Θα ήθελα να ήξερα ποιος πληρώνει τον μεσιέ Μιχαήλ (εκτός τον συνάδελφο αγωνιστή Βαρνάβα) για να γνωμοδοτεί;


Η απάντηση Αναστάσιε  βρίσκεται στο ερώτημα του Δικηγόρου:Αλήθεια, σε ποια Χώρα του Τρίτου Κόσμου ζούμε;
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

31 Αυγούστου 2009, 07:03:05
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δικηγόρος είναι , φράγκα θέλει να βγάλει , τετοιες προτάσεις κάνει.
Κάπως πρέπει να βγάλει κι αυτός το ψωμί του... ;D ;D
...Εν τάξει το ...ταξίδι του ;D ;D
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

31 Αυγούστου 2009, 10:50:23
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR


Διαβάζω κι έχω για επίδομα τροφής και νόμιζα ότι είμαι σε κανένα φόρουμ κτηνοτρόφων και μιλάνε για τροφή για τα γελάδια ........

Σίτισης κύριοι , σίτισης ή διατροφής ............... ακούς εκεί "τροφής" !  ;D ;D ;D ;D

35 ευρώ είναι αυτά !! Στον αγώνα τώρα !  :D
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

13 Ιουλίου 2010, 13:55:19
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Γιάννης Ιωάννου


Τέρμα και το επίδομα τροφής (ή όπως αλλιώς λέγεται). Τυχεροί όσοι το είχαν πάρει μέχρι τώρα.
Δες "ψιλά" γράμματα περί καταργήσεων άρθρων στο σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, (άρθρο 32 παρ 2).

13 Ιουλίου 2010, 18:05:34
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

DRTSAKOU

Επώνυμοι
οχι και τοσο τυχεροι ..αν σκεφτεις τι τραβήξαμε με το Ελεγκτικο...Αυτή η ρύθμιση αφορά αυτό ακριβως το θέμα: την μη αναζήτηση των αναδρομικών από το Ελεγκτικό. Τώρα για φαγητό ζητήστε από τα νοσοκομεία ή με συμβάσεις με τοππικά ταβερνεία...

13 Ιουλίου 2010, 18:47:13
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Προβλέπεται σύμβαση από τοπικά ταβερνεία και πως?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

3 Φεβρουαρίου 2011, 10:23:54
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ» ΈΙΝΑΙ σύµφωνα µε τις καταστάσεις µισθοδοσίας του Νοσοκοµείου Μυτιλήνης περίπου 30 γιατροί των κέντρωνυγείας της Λέσβου.

Πρόκειται για ένα «τέχνασµα» που χρησιµοποιήθηκε από τη διοίκηση προκειµένου να τους επιστρέψει το«επίδοµα τροφής» που είχε παρακρατηθείαπό τους µισθούς τους. Ηυπόθεση αποτελεί κλασικό παράδειγµα γραφειοκρατικής τρέλας που µετράει πάνω από τρία χρόνια «επεισοδίων» µε το Νοσοκοµείο Μυτιλήνης, το οποίο κατέληξε να«βαφτίσει» παραπληγικούς τους γιατρούς.

Το ποσό ήταν 35 ευρώ το µήνακαι κάλυπτε την αγορά «κολατσιού»τις ηµέρες των εφηµεριών.

Το 2008 το υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να χορηγείστους επιµελητές γιατρούς των κέντρων υγείας –όπως και στους αγροτικούς γιατρούς– «επίδοµα τροφής».

Αργότερα όµως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκρινε ότι κακώς καταβαλλόταν το συγκεκριµένο επίδοµα. Ακολούθησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ζητούσε όσα χρήµατα είχαν πάρει µέχρι τότε οι γιατροί να επιστραφούν και συγκεκριµένα να παρακρατούνται από τη µισθοδοσία τους σε µηνιαίες δόσεις. Τον περασµένο Ιούλιο, όταν ψηφίστηκε ο νόµος που αφορούσε και το σύστηµα των εφηµεριών, µια διάταξή του δικαίωνε τους γιατρούς καιπροέβλεπε την επιστροφή του συγκεκριµένου επιδόµατος που είχε παρακρατηθεί.

Τότε προέκυψε ένα καθαρά γραφειοκρατικό εµπόδιο δεδοµένου ότι, αν το επίδοµα αυτό είχε καταχωριστεί στις καταστάσεις µισθοδοσίας ως «διάφορες αποδοχές», τότε θα φορολογούντανκαι οι γιατροί, οι οποίοι βέβαια είχαν ήδη φορολογηθεί γι’ αυτό όταν τους είχε αρχικά καταβληθεί, θα έπρεπε να επιβαρυνθούν ξανά και τώρα που τους επιστρεφόταν. Για να µη συµβεί αυτό, θα έπρεπε στις φόρµες µισθοδοσίας να ενταχθεί το ποσό αυτό σε κωδικό που δεν φορολογείται. Ο µόνος τέτοιος κωδικός που βρέθηκε ήταν το «επίδοµα παραπληγίας». Ετσι οι γιατροί εµφανίστηκαν «παραπληγικοί» και άρχισαν να παίρνουν το «επίδοµα» κάθε µήνα, µέχρι να πάρει ο καθένας πίσω το ποσό που του είχε παρακρατηθεί.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

1 Μαρτίου 2011, 13:24:51
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
 Απ’ το1991 σ’ όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και ΚΥ, πλην των γιατρών, χορηγήθηκε το, μισθολογικού χαρακτήρα, επίδομα  τροφής, (ύψους 35 € σήμερα), το οποίο αντικατέστησε το δικαίωμα  καθημερινής σίτισής τους, που ίσχυε έως τότε.

   Απ’ το 2004 με το πρόσχημα της χορήγησης του επιδόματος αυτού και στους γιατρούς των ΚΥ, έγινε διακοπή της παροχής τροφής στους εφημερεύοντες , η οποία συμπεριέλαβε και τους Ειδικευόμενους και Αγροτικούς γιατρούς των ΚΥ, στους οποίους δεν είχε χορηγηθεί το επίδομα αυτό.

   Ε π ε ι δ ή,   το μηνιαίο επίδομα τροφής των 35 €, σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχούσε σε πραγματική δαπάνη τροφής, για τέσσερις, έξι ή και δέκα εφημερίες το μήνα, αλλά ήταν ίδιο ακριβώς με αυτό που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και ΚΥ.

   Ε π ε ι δ ή, ο Ν. 2082/1992 που καταργεί το δικαίωμα σίτισης των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και ΚΥ, για το λόγο ότι τους χορηγήθηκε το μηνιαίο επίδομα τροφής, στο άρθρο 25 ορίζει ότι, «κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα αυτό διατηρείται για το προσωπικό, που εργάζεται στα ανωτέρω Νομικά Πρόσωπα, όταν εφημερεύει».

   Ε π ε ι δ ή, με όλο το γνωστό «σίριαλ» που ακολούθησε, το επίδομα τροφής των 35 € έχει ήδη, με το Ν. 3868/2010, οριστικά, καταργηθεί.

   Και, τέλος, ε π ε ι δ ή, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της ολομέλειας της Ελεγκτικού Συνεδρίου (11η Γενική Συνεδρίαση -17/04/2000) «το δικαίωμα τροφής παρέχεται υπό τις αυτές προϋποθέσεις, που παρέχεται στο ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων, και στο εφημερεύον ιατρικό προσωπικό των ΚΥ, το προσωπικό των οποίων είναι πλέον προσωπικό των Νοσοκομείων, στα οποία ανήκουν».

   Ε ί ν α ι   φ α ν ε ρ ό ότι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων παρανομούν, αφήνοντας τους γιατρούς των Κ.Υ. ευθύνης τους να εφημερεύουν 24 ή και 32 ώρες χωρίς τροφή και πρέπει άμεσα, και με όποιον τρόπο, να εξασφαλίσουν τη σίτισή τους.

 

                                                                              Δάκος Νίκος

                                                                  Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

1 Φεβρουαρίου 2013, 23:19:45
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Επικαιρο λογω της οικονομικης κρισης

Δικαίωμα σίτισης εφημερευόντων ιατρών Κέντρου Υγείας.

Από τις διατάξεις του άρθρου 5 ν. 2194/94 (ΦΕΚ 34 Α΄) και τις Κ.Υ.Α. Α3/Φ.8/οικ.7378/17.7.1991 (ΦΕΚ 466 Β΄) προκύπτει, εκτός άλλων, ότι δικαίωμα τροφής παρέχεται και στο ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, το προσωπικό των οποίων, όπως έχει ήδη κριθεί από το Τμήμα τούτο (βλ. 52/1999 πράξη) θεωρείται προσωπικό των νοσοκομείων, αφού από 16.3.1994 (ημεροχρονολογία δημοσίευσης του ν. 2194/1994) τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν ως αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες των νοσοκομείων, οι θέσεις δε του προσωπικού όλων των κλάδων αυτών (Κέντρων Υγείας) προστίθενται στον οργανισμό των αντίστοιχων νοσοκομείων που υπάγονται (Πράξ. Ι Τμ. 203/1999).
 
Νόμιμη η δαπάνη παροχής τροφής σε εφημερεύοντες ιατρούς των Κέντρων Υγείας.

Από τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1, 2, 3 και 4 του ν. 1397/1983, του π.δ/τος 87/1986 και του άρθρου 19 παρ. 2 του ν. 1735/1987 και της ΚΥΑ Α3/Φ.8/οικ. 7378/17.6.1991 (ΦΕΚ 466 τ. Β΄/1991) προκύπτει, πλην άλλων, ότι το δικαίωμα τροφής παρέχεται, υπό τις αυτές προϋποθέσεις που παρέχεται και στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων και στο εφημερεύον ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, το προσωπικό των οποίων είναι πλέον προσωπικό των νοσοκομείων, στα οποία ανήκουν. Οσάκις δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν στα Κέντρα Υγείας, λόγω της φύσεως και της αποστολής τους, μαγειρεία για την παρασκευή φαγητού, ή οσάκις τα Κέντρα Υγείας, λόγω της αποστάσεώς των από τα νοσοκομεία, δεν είναι δυνατόν να εφοδιάζονται με τροφή που παρασκευάζεται στα τελευταία για να τροφοδοτούνται οι εφημερεύοντες ιατροί των (κέντρων υγείας) είναι επιτρεπτή η σίτιση των παραπάνω ιατρών με οποιοδήποτε τρόπο, όπως με προμήθεια τροφής από τα τοπικά εστιατόρια (Πρακτ. Ολομ. 11ης Γεν. Συν./17-4-2000, θ. Β΄).
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

20 Μαρτίου 2016, 11:25:53
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Γνωρίζει κανείς τι αναφέρει το με αρ. πρωτ. Α2γ/ΓΠ13763/26/02/2015 έγγραφο του ΥΥ σχετικά με διευκρινήσεις για τη σίτιση εφημερευόντων ιατρών ΜΥ?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3959 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2013, 18:58:07
από Xouzouris
0 Απαντήσεις
3002 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Αυγούστου 2013, 18:48:26
από Denominator
12 Απαντήσεις
20349 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαρτίου 2014, 23:36:37
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
2942 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2015, 17:13:49
από Ορθοπαιδικός
2 Απαντήσεις
72164 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιουλίου 2017, 18:44:01
από Argirios Argiriou