Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 09:23:36

Αποστολέας Θέμα: Διδακτορικο  (Αναγνώστηκε 14727 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Ιανουαρίου 2009, 23:37:32
Αναγνώστηκε 14727 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gretel_


Καταρχάς Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!!
Εύχομαι σε όλους να έχουν ότι επιθυμούν και υγεία!!
Πλέον έχω ξεμπερδέψει με την σχολή και νιώθω πολύ μπερδεμένη. Ενώ περίμενα πως και πως να έρθει αυτή η στιγμή να κάνω επιτέλους αυτό που μαρεσεί, νιώθω ότι έχω έναν γολγοθά μπροστά μου. Έχω τόσες επιλογές και δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη. Να πάω έξω για ειδικότητα ή να μείνω εδώ και να κάνω διδακτορικό ή να βρω μια δουλειά; Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να κάνω ειδικότητα και μετά όλα τα άλλα. Γνωρίζει κάποιος πόσο απαραίτητο είναι το διδακτορικό και οι δημοσιευμένες εργασίες στο εξωτερικό , κυρίως στην Γερμανία, και πόσο εύκολο είναι να τα κάνεις αυτά στην χώρα που θα πας ;

Και δεύτερον, επειδή μου προτάθηκε διδακτορικό, ξέρει κανείς ποια είνα τα βήματα μέχρι να βγει το πρωτόκολλο, πως βγαίνει το πρωτόκολλο και αν μετά μπορώ να το συνεχίσω έξω; Και πόσο χρόνο θέλει μέχρι να βγει το πρωτόκολλο;

Είμαι ακόμα στην αρχή και δεν ξέρω κάθε βήμα μου που θα οδηγήσει και μήπως πετάξω κάποια καλή ευκαιρία.....

8 Ιανουαρίου 2009, 13:29:58
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Αν και είναι λίγο παράτολμο να δώσω συμβουλές, αγαπητή Gretel, θα σου πρότεινα να τολμήσεις ένα ξεκίνημα στο εξωτερικό. Η εκπαίδευση είναι μακράν καλύτερη, οι συνθήκες εργασίας πολύ πιο ανθρώπινες. Το πιο σημαντικό, υπάρχει διάθεση για δημιουργική δουλειά, που αρχίζεις να τη νιώθεις από την πρώτη στιγμή και θες να συμμετέχεις κι εσύ από την πρώτη στιγμή.

Δυστυχώς, το επίπεδο επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα είναι χαμηλό. Αν θέλεις μια διδακτορική έρευνα που να έχει σημασία στο εξωτερικό, θα πρέπει να αναζητήσεις κάτι πολύ σοβαρό, που είναι σπάνιο και εξαιρετικά δύσκολο στην Ελλάδα. Συνήθως, τα διδακτορικά που γίνονται στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σημασία έξω. Από την άλλη μεριά, για να ξεκινήσεις ειδικότητα στο εξωτερικό, δε σου ζητείται πλουσιότερο βιογραφικό από των ξένων συναδέλφων.

Συνολικά, νομίζω ότι αν κάποιος σήμερα έχει τη δυνατότητα -προσωπική ή οικογενειακή- να ξεκινήσει στο εξωτερικό, είναι μια πολύ σοφή κίνηση. Η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι απαξιωμένη και δε φαίνεται ότι κάτι θα αλλάξει  τα επόμενα 5 ή 10 χρόνια.

Καλή τύχη σε κάθε απόφασή σου.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2009, 13:33:26 από πρώτη & καλύτερη »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
35743 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2020, 18:12:49
από nasiaser