Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Θέματα σχετικά με το forum
Η διείσδυση του φόρουμ σε σχέση π.χ. με τα βιβλία.
(1/1)
Argirios Argiriou:
Διαβάζοντας το παρακάτω από την Καθημερινή, της 28/02/2016, σκέφτομαι, όσο και αν η σύγκριση είναι δύσκολη, ότι μερικές το δικό μας φόρουμ (όπου υπάρχουν thread που έχουν διαβαστεί πάνω από 100.000 φορές, παρόλο που έχει πιο περιορισμένο target group,) μπορεί να είναι πιο διεισδυτικό από αρκετά βιβλία.:
Εκδοτικό φαινόμενο σήμερα και τα 11.000 αντίτυπα
Για τους εκδότες όσο περισσότερα βιβλία πωλούνται τόσο καλύτερα, αν και οι στόχοι των πωλήσεων έχουν περιοριστεί σε σχέση με το παρελθόν. Πωλήσεις της εποχής του «Σοφού Παιδιού» είναι πια σπάνιες για την ελληνική πεζογραφία με λογοτεχνικές αξιώσεις. Η «Νίκη» του κ. Χωμενίδη έχει ξεπεράσει τις 30.000 αντίτυπα, όπως και η «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ (που ξεπέρασε τις 35.000), φέρνοντας χαμόγελα στις εκδόσεις «Πατάκη». Για τους πιο «δύσκολους» –από πλευράς επιλογής θεμάτων– και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς η επιτυχία μεταφράζεται σε πωλήσεις μεταξύ τριών και πέντε χιλιάδων αντιτύπων. Γι’ αυτό και η συλλογή διηγημάτων «Γκιακ» που έχει πουλήσει 11.000 αντίτυπα θεωρείται εκδοτικό «φαινόμενο» για τα σημερινά δεδομένα.
Συνήθως, οι πρώτες εκδόσεις των βιβλίων ανέρχονται, κατά μέσο όρο, σε 1.500-2.000 αντίτυπα, ενώ για να βγάλει τα έξοδα παραγωγής του ένα βιβλίο λογοτεχνίας πρέπει να πουλήσει τουλάχιστον 1.500 αντίτυπα, όπως μας λένε από τις εκδόσεις «Πατάκη» και «Μεταίχμιο». Για τους «Αντίποδες», το σημείο αυτό βρίσκεται «στα 500 αντίτυπα ή και λιγότερο σε ένα μικρότερο βιβλίο» όπως λέει ο κ. Κώστας Σπαθαράκης, ο οποίος μαζί με τον Θεόδωρο Δρίτσα αναλαμβάνουν την επιμέλεια και τη διόρθωση των βιβλίων και ένα μέρος της διανομής, μειώνοντας έτσι το τελικό κόστος παραγωγής.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση