Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 16:17:28

Αποστολέας Θέμα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ  (Αναγνώστηκε 30293 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Φεβρουαρίου 2017, 02:55:15
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

pprogr


 Αθρο,25

24 Φεβρουαρίου 2017, 12:18:05
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είμαι κατά των πάσης φύσεως "δώρων" και δεν αποδέχομαι απονομές τίτλων χωρίς πιστοποίηση, αλλά έναν που δουλεύει επί σειρά ετών ως "ιατρός χωρίς ειδικότητα", θα τον συνταξιοδοτήσεις ως "ιατρό χωρίς ειδικότητα" ; ; ; προφανώς και δεν γίνεται.
Θα τον στείλεις να κάνει Ειδικότητα στα 50 του ;
Αυτό το άρθρο που ανέβασες είναι πρόταση κάποιου κόμματος; είναι προς ψήφιση; έχει ψηφισθεί;
Δεν κατάλαβα ποια είναι η υφιστάμενη σε βάρος των "άνευ ειδικότητας" αδικία που έρχεται να ρυθμίσει το άρθρο. Η μη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εφημεριών; Αν ναι, τότε θα φάνε καλά με την ένταξή τους!
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί "προφανώς και δε γίνεται" να συνταξιοδοτηθεί ως "άνευ ειδικότητας"; Είσαι υπέρμαχος του συστήματος που ακολουθείται στο στρατό όπου ο συνταξιοδοτούμενος παίρνει με την αποστράτευση τον αμέσως επόμενο βαθμό; (ας με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι γενικοί γιατροί, σαφώς και δεν θεωρώ τον γενικό γιατρό τον αμέσως επόμενο "βαθμό" από τον άνευ ειδικότητας)

Είναι σχέδιο νόμου που όμως δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως είμαστε λίγο off-topic ? ...
   Η συνταξιοδότηση δεν έχει καμιά σχέση με την ειδικότητα. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια θα έχουν "βγει στην σύνταξη" αρκετοί γιατροί του ΙΚΑ  άνευ ειδικότητας και θα παίρνουν περισσότερο από την Εθνική Σύνταξη που ίσως δεν πάρουμε εμείς... Προφανώς λοιπόν και γίνεται. Εξάλλου μια χαρά ήταν ως τώρα στα ΙΚΑ-ΠΕΔΥ και στα ιατρεία τους - το πρόβλημα παρουσιάστηκε με την ένταξη τους στο ΕΣΥ και την πιθανότητα εφημεριών.
   Αυτό που ήθελα να ρωτήσω: το νομοσχέδιο (προς ψήφιση) λέει: ""Ιατροί χωρίς ειδικότητα οι οποίοι έχουν πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής..."". Τι εννοεί πιστοποιητικό; Έγινε κάποια διαδικασία ελέγχου; Ή απλά με την πρόσληψη τους στο ΙΚΑ ονομάστηκαν Γενικοί-οικεγενειακοί ιατροί (...αυτοδικαίως).

   Αχα (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος): 1. Αναγνωρίζεται ως κεκτημένο το δικαίωμα άσκησης των δραστηριοτήτων ιατρού γενικής ιατρικής χωρίς τον τίτλο εκπαίδευσης ....., σε όλους τους ιατρούς, που έχουν πάρει άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος μέχρι τις 31.12.1994....
   Και απο το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: ""Οι ιατροί οι οποίοι έχουν πάρει άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ......., στις 31.12.1994 και σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι της ημερομηνίας αυτής διατάξεις, διατηρούν το δικαίωμα αυτό και μετά την ανωτέρω ημερομηνία, ακόμη και αν δεν έχουν ειδική εκπαίδευση στη γενική ιατρική, εφοδιαζόμενοι προς τούτο με το πιστοποιητικό""
   Οπότε η ...πιστοποίηση ήταν μια χαριστική απόφαση χωρίς κανένα έλεγχο. Έγινε μια φορά, θα ξαναγίνει και τώρα λόγω ...Εθνικού συμφέροντος. Άχρηστη η άνω ερώτηση μου...

8 Μαρτίου 2017, 10:14:45
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Στην αντεπίθεση περνούν οι Γενικοί Γιατροί.

Αποφασισμένη να ακυρώσει την προσπάθεια κι αυτής της κυβέρνησης απονείμει τίτλους ειδικότητας σε γιατρούς άνευ ειδικότητας του ΠΕΔΥ, είναι η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) και η Ελληνική Ένωση Γενικών Ιατρών.

Εκπρόσωποι των προαναφερόμενων φορέων, σε υπόμνημα που κατέθεσαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής αναφορικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που τους αφορούν, χαρακτήρισαν αυθαίρετη και παράνομη την κυβερνητική πρωτοβουλία, προειδοποιώντας ότι θα καταπέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν με ανάλογες προσπάθειες.

Όπως υποστηρίζουν ειδικότερα, το Υπουργείο Υγείας «επιδεικτικά αγνοεί το γεγονός ότι οι γιατροί αυτοί καθ’ όλο το διάστημα της όποιας λειτουργίας τους, δεν ασκούσαν την Γενική Ιατρική αλλά μόνο κάποιες δεξιότητες της Παθολογίας». Αντίθετα, εξηγούν «το φάσμα της Γενικής Ιατρικής είναι πολύ ευρύτερο και περιέχει γνώσεις και δεξιότητες Χειρουργικές, Ορθοπεδικές, Παιδιατρικές, Ψυχιατρικές  και πολλές άλλες που προκύπτουν από την 4ετή εκπαίδευση στην ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής».

Σύμφωνα με τους φορείς της γενικής ιατρικής, η Τουρκία εφαρμόζοντας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «on the job training» 2τούς διάρκειας, εκπαίδευσε στη Γενική/Οικογενειακή Ιατρική 21.000 γιατρούς το 2009. Η Ελλάδα, που χρειάζεται το λιγότερο 2.500 Γενικοί/Οικογενειακοί γιατροί επιπλέον για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, αντί να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα, προτίμησε να πρωτοτυπήσει συμπληρώνοντας τον αριθμό Οικογενειακών γιατρών χρησιμοποιώντας Ειδικούς Παθολόγους και Παιδιάτρους.

«Τυχόν ψήφιση του εν λόγω άρθρου, πέραν της σαφούς υποβάθμισης του κύρους της ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής στην Ελλάδα, πλήττει βάναυσα τα επαγγελματικά δικαιώματα των πραγματικών Γενικών Γιατρών της χώρας και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των σαφών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπρόσθετα, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, καθώς η Πολιτεία, αντί να προστατεύσει όπως οφείλει τον πολίτη, του παρέχει περίθαλψη και φροντίδα από ψευδεπίγραφους ειδικευμένους ιατρούς» επισημαίνουν οι φορείς και ζητούν την απόσυρση της ανορθόδοξης πρότασης της Αριστοτέλους.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

9 Σεπτεμβρίου 2017, 09:11:53
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Ένταξη γιατρών άνευ ειδικότητας στο ΕΣΥ: Βήμα προς βήμα όλη η διαδικασία.

Τη διαδικασία ένταξης στο ΕΣΥ με την ιδιότητα του Γενικού Γιατρού των γιατρών άνευ ειδικότητας που εργάζονται στο ΠΕΔΥ, καθορίζει με Υπουργική του Απόφαση ο Ανδρέας Ξανθός, στη βάση των διατάξεων του άρ. 25 του Ν.4461/2017 .

Η ρύθμιση αφορά έναν μικρό αριθμό γιατρών (περίπου 50) που είχαν ενταχθεί στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πριν το 2001 χωρίς ειδικότητα, αλλά υπηρετούν στις Μονάδες Υγείας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και διαθέτουν πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση έως και 30-09-2017 στην αρμόδια υπηρεσία της οικείας ΔΥΠΕ για την ένταξή τους στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ, λόγω κεκτημένου δικαιώματος. Η αίτηση συμπληρώνεται σε ειδικό έντυπο το οποίο είναι αναρτημένο στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας και των ΔΥΠΕ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

27 Δεκεμβρίου 2018, 13:52:12
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αφού το σχολιάσαμε σε άσχετο θέμα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος , είπα να το μεταφέρω κι εδώ.
Αναρωτιέμαι αν η νομοθετική ρύθμιση που έγινε το 2017 (και αναφέρεται παραπάνω) για ένταξη στο ΕΣΥ ανειδίκευτων ιατρών που υπηρετούσαν στην ΠΦΥ δεν ήταν αρκετή ώστε να υπάρξει νέα ανάλογη νομοθετική ρύθμιση στο τέλος του 2018.
Έγινε για όσους είχαν απομακρυνθεί από το ΠΕΔΥ (επειδή αρνήθηκαν να κλείσουν τα ιατρεία και να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής)  το 2017, και δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την αρχική ρύθμιση, και γύρισαν (διατηρώντας και τα ιδιωτικά ιατρεία) με δικαστικές αποφάσεις το 2018; Οι οποίοι τώρα καλούνται να επιλέξουν οριστικά το κλείσιμο του ιατρείου.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Δεκεμβρίου 2018, 15:51:41 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3275 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Απριλίου 2009, 00:13:04
από Μαρία Χόρτη
1 Απαντήσεις
9038 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουλίου 2011, 10:01:28
από NEST
17 Απαντήσεις
16391 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2012, 18:20:09
από amorfati
2 Απαντήσεις
3739 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Δεκεμβρίου 2011, 09:33:53
από medicus
8 Απαντήσεις
13151 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Δεκεμβρίου 2012, 15:10:33
από timex