Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:07:26

Αποστολέας Θέμα: Εξαναγκασμός σε αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας  (Αναγνώστηκε 3749 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Μαΐου 2016, 11:44:00
Αναγνώστηκε 3749 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στον αέρα βρίσκονται ξανά οι εφημερίες στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθεί το πρόγραμμα των εφημεριών της Παθολογικής από σήμερα Δευτέρα έως και 28 Μαΐου.

Ο λόγος η τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής αλλά και ολόκληρου σχεδόν του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό, που έχει ως αποτέλεσμα να επιστρατεύονται συχνά- πυκνά γιατροί από όμορα και όχι μόνο νοσοκομεία, γενικοί και αγροτικοί γιατροί, ακόμα και ιδιώτες, για να βγει το πρόγραμμα των εφημεριών στην Παθολογική και στα ΤΕΠ της κλινικής.

Αυτή τη φορά η διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας, σκέφτηκε έναν άλλο τρόπο για να καταφέρει να μπαλώσει το πρόγραμμα εφημεριών για το δεύτερο μισό του Μαΐου, στέλνοντας εντέλλεσθε προς τους τρεις Ογκολόγους του νοσοκομείου. Η απόφαση αυτή ωστόσο προσκρούει στην άρνηση των Ογκολόγων να προβούν σε “αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας”, αφού όπως τονίζουν μπορεί το ένα σκέλος της ειδικότητάς τους να αφορά στην Παθολογία ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής τους αφορά στην ειδικότητά τους, την Ογκολογία.

Την ίδια ώρα την απόγνωσή της εξέφρασε μιλώντας στον «Π» η επιμελήτρια Ά της Παθολογικής του Μποδοσάκειου, Ζόριτσα Λάζοβιτς: «Έχουμε μείνει δύο γιατροί στην κλινική, γιατί ο τρίτος Παθολόγος ο κ. Μητσιάνης εργάζεται στα εξωτερικά ιατρεία και έχει φύγει πλέον και ο τελευταίος ειδικευόμενος τέλη Απριλίου. Η κατάσταση στην κλινική είναι πάρα δύσκολη. Εφημερεύουμε μέρα παρά μέρα με τον κ. Σταυρουλάκη και δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε εξαντληθεί σε ανθρώπινο επίπεδο. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους ασθενείς, εάν θα διακομισθούν σε άλλο νοσοκομείο ή θα βρεθεί κάποια λύση για τις εφημερίες.»

Η κ. Λάζοβιτς επισήμανε μάλιστα ότι «σήμερα Δευτέρα δεν υπήρξε και γιατρός στα ΤΕΠ της Παθολογικής. Τις περισσότερες μέρες είναι καλυμμένα τα πρωινά τα ΤΕΠ, αλλά κάποιες μέρες δεν έρχονται μερικοί γενικοί ή αγροτικοί γιατροί και μένουν ακάλυπτα τα ΤΕΠ και ξαφνικά καλούμαστε εμείς ενώ έχουμε την κλινική με 30 αρρώστους να κατεβαίνουμε και στα ΤΕΠ. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα εφημερίες. Τα πράγματα είναι πλέον πολύ επικίνδυνα, γιατί εάν τύχουν δύο επείγοντα περιστατικά την ίδια ώρα θα πεθάνει ο ένας. Κρίμα, γιατί όσο πάμε τα πράγματα γίνονται και χειρότερα.»

Ο αναπληρωτής διοικητή του Μποδοσάκειου και η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ μέχρι νωρίς το απόγευμα επιδίδονταν σε διαβουλεύσεις με γιατρούς του νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθεί τουλάχιστον η σημερινή εφημερία, και σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» δέχθηκε γιατρός Νεφρολόγος του νοσοκομείου να καλύψει εφημεριακά  την Παθολογική για τη σημερινή μέρα. :o
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαΐου 2016, 11:48:22 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Μαΐου 2016, 12:24:32
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δύο παρατηρήσεις:

- οι ογκολόγοι που αρνούνται (και πολύ σωστά) να κάνουν τους Παθολόγους και να εφημερεύσουν στην Παθολογική και στα ΤΕΠ, "γράφουν" εφημερίες κάθε μήνα ως ογκολόγοι ;

- από πότε ένας ιατρός Άνευ Ειδικότητας πρέπει να πηγαίνει στο ΤΕΠ και όχι ένας Ειδικός έστω εργαστηριακής Ειδικότητας ;
Γιατί να μην ισχυριστεί το ίδιο και ο αγροτικός ("αντιποίηση Ειδικοτητας" που άλλωστε δεν έχει) και να αρνηθεί να εφημερεύσει ;
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαΐου 2016, 12:26:51 από kopritis »

18 Μαΐου 2016, 13:41:51
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μου κάνει εντύπωση:
- Που ένα περιφερειακό νοσοκομείο έχει 3 παθολόγους και 3 ογκολόγους
- Που από τους 3 παθολόγους ο ένας απασχολείται αποκλειστικά στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία (και απ' ό,τι κατάλαβα δεν εφημερεύει ούτε καλύπτει πρωινά ΤΕΠ) και οι άλλοι δύο έχουν την κλινική και εφημερεύουν εναλλάξ.
- Που θεωρείται υπερβολικό να κληθεί παθολόγος στα πρωινά ΤΕΠ και θεωρείται λογικό να καλύπτονται από γενικούς γιατρούς ή αγροτικούς.

Δε μου κάνει εντύπωση:
- Που δεν έχουν πλέον κανένα ειδικευόμενο!

18 Μαΐου 2016, 13:46:10
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ένα θα ξαναματαγράψω, έβαζαν αγροτικό να εφημερεύει (κλειστή/εσωτερική εφημερία) σε... Καρδιολογική Κλινική νοσοκομείου της Μακεδονίας !

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσο έντονα φλερτάρουν με την φυλακή κάποιοι, και δεν ξέρω αν το έχουν συνειδητοποιήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαΐου 2016, 14:08:14 από kopritis »

28 Ιουλίου 2016, 21:25:19
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Ο υποδιοικητής του ΓΝ Χανίων, στέλνει έγγραφο σε ΓΙ Επιμ Β που υπηρετεί σε ΠΙ (του νοσοκομείου και όχι του ΚΥ), ότι λόγω έλλειψης γιατρών θα κάνει ενεργής εφημερίες στην ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΉ και στην ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΉ κλινική, και για όσο διάστημα υπάρχει αυτή η ανάγκη. Πάμε καλά;;;

ΥΓ δεν κατάφερα να ανεβάσω το συνημμένο. Δείτε το όμως εδω Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3642 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2010, 23:38:43
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
46161 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Νοεμβρίου 2013, 12:40:43
από timex
11 Απαντήσεις
26430 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Νοεμβρίου 2015, 08:29:34
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
3034 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2017, 01:18:19
από schumifer
8 Απαντήσεις
9072 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Σεπτεμβρίου 2023, 18:02:52
από nek