ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

(1/19) > >>

Harper:
Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Είχα κάποτε ακούσει-ή διαβάσει κάπου,δεν θυμάμαι-πως είναι δυνατόν για κάποιον γενικό ιατρό που εργάζεται ως επιμελητής μετά από κάποιο διάστημα άσκησης των καθηκόντων του-αν δεν κάνω λάθος αναφέροταν μετά τα 2 χρόνια-αν το επιθυμεί,να ζητήσει απόσπαση από το ΚΥ όπου ανήκει διοικητικά σε εξειδικευμένη κλινική νοσοκομείου ώστε να ειδικευθεί-μετεκπαιδευθεί σε αντικείμενο της αρεσκείας του πχ υπέρηχοι,καρδιολογία,ρευματολογία κτλ...

Παρακαλώ αν κάποιος συνάδελφος ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο και έγκυρο να μας ενημερώσει(πιστεύω οι Κουναλάκης-Πατρωνάκης που είναι "μανούλες" σε κάτι τέτοια να έχουν κάτι στη φαρέτρα τους)

Ευχαριστώ!



D-Michalis:
Θέματα και Τομείς Μετεκπαίδευσης στη Γ.Ι.
Πρόκειται για την Απόφαση 13 της 63ης Ολομέλειας ΚΕΣΥ/8-6-89, σχετικά με θέματα και Τομείς Μετεκπαίδευσης στη Γ.Ι.
Σε εφαρμογή αυτής της απόφασης, εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση Δ2β/20696/89.
(πλήρες κείμενο Υπ. Αποφ. και Απόφ. ΚΕΣΥ. Επισυνάπτεται ως «metekpaidefsigi-KESY-1989.pdf»).

Επίσης οι Γ.Γ. μπορούν να μετεκπαιδευτούν και σε υπερηχογραφία, όπως προβλέπεται στο  Π.Δ. 228-2000  (έχει επισυναφτεί στο link που παραθέτω κατωτέρω) "Άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων..", όπου καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την λήψη άδειας για εκτέλεση υπερηχογραφημάτων σε κάθε ειδικότητα (συμπεριλαμβανόμενης και της Γ.Ι.).

Αναφορές για το υπέρηχο θα βρείς εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Διαδικασία:
1.   Δεν προβλέπεται συγκεκριμένο διάστημα μετά το διορισμό σου για μετεκπαίδευση, ωστόσο, πριν τη διετία, ως δημόσιος υπάλληλος, είσαι «υπό δοκιμήν» και πιθανόν να είναι ευκολότερο να βρούν πατήματα να σου αρνηθούν μία μετεκπαίδευση.
(πριν υποβάλεις το αίτημα είναι σκόπιμο να έχεις έγγραφη κατ’ αρχάς αναφορά αποδοχής σου από το τμήμα που ενδιαφέρεσαι να πάς, την οποία είναι σκόπιμο να επισυνάψεις στην αίτησή σου.)
2.   Αιτήσαι προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου διά της Δ/σης του κ.Υ. η οποία, με αιτιολογημένη εισήγηση (θετική ή αρνητική) διαβιβάζει την αίτησή σου στο Νοσοκομείο.
3.   Το Δ.Σ., αφού ζητήσει έγγραφη θέση από την επ. επιτροπή, λαμβάνει απόφαση για το θέμα σε συνεδρίασή του την οποία –θετική ή αρνητική- οφείλει να διαβιβάσει στο ΚΕΣΥ.
4.   Το ΚΕΣΥ με τη σειρά του εκδίδει απόφαση. Ποτέ δεν εκδίδει απόφαση αρνητική, αν έχει θετικές εισηγήσεις και το αντικείμενο περιλαμβάνεται στα ενδιαφέροντά σου.
5.   Η μεγάλη δυσκολία ειδικά σε ορισμένα Τμήματα είναι 1. ότι ή είναι λίγα ή δεν έχουν οριστεί καθόλου τα Τμήματα που μπορούν να εκπαιδεύσουν (π.χ. Γηριατρική, Υπέρηχοι), 2. Ότι πολλοί δεν δέχονται Γ.Γ. για εκπαίδευση με το «έτσι θέλω».

Καλή επιτυχία

Harper:
Ευχαριστώ πολύ κ.Μιχάλη!

Πατρωνάκης Μάνος:
 Δείτε επίσης το άρθρο 74 του 2071/02 που επισυνάπτω. Εαν υπηρετείτε σε άγονη & προβληματική περιοχή έχετε προτεραιότητα στην αίτηση σας
για εκπαιδευτική άδεια. (Π.Δ. 131/87, N.1759/88 άρθρο 43 παρ. 3, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και στη σχετική ενότητα του forum)

ΑΡΗΣ:
Ξέρει κανένας για τους τομείς εκπαίδευσης στην παθολογία και σε ποιά απόφαση του ΚΕΣΥ υπάρχει σχετικό?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση