ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

<< < (18/19) > >>

pzogr:
Τελικά ήρθε και τρίτος γάϊδαρος στον ξένο αχυρώνα...  :laugh:
Θα είχε πλάκα να γινόταν με το πάτημα ενός κουμπιού όλοι οι ιδιώτες να γίνουν ΕΣΥτες. Τότε να δω ποιές ειδικότητες θα μάλλωναν για να χαρακτηριστούν οι άλλες ειδικότητες πιο αρμόδιες να βλέπουν ασθενείς με ΣΔ. Θα υπήρχε βέβαια μια εξαίρεση για τους συναδέλφους που έχουν άλλου είδους σχέσεις με το ΣΔ και τα προϊόντα γύρω από το ΣΔ...

Θυμάμαι πάντως από την ειδικότητα να έρχονται ασθενείς με διαβητικό κώμα ή και απλούστερες καταστάσεις κι οι ενδοκρινολόγοι (τις σπάνιες φορές που ασχολήθηκαν) να τα στέλνουν σε μας (παθολόγους) για εισαγωγή!!! Από την άλλη εμείς δεν είχαμε πολλή τριβή (είχαμε μόνο στο τακτικό εξωτερικό ιατρείο για την ακρίβεια - 1 φορά την εβδομάδα max) με την καθημερινή διαχείριση. Τέλος για την εκπαίδευση των γενικών γιατρών να μη σχολιάσω. Τα ξέρετε καλύτερα οι γενικοί γιατροί. Αναφέρομαι στην ειδίκευση γιατί εκεί - υποτίθεται - ότι υπάρχει η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά όπως όλα τα πράγματα στη χώρα μας γίνεται στην τύχη κι αφήνεται στην καλή διάθεση όσων εμπλέκονται.

Η γνώμη μου είναι ότι όλοι οι γιατροί πρέπει να ξέρουν το διαβήτη και να χειρίζονται τα συνήθη προβλήματα. Η εξειδίκευση και μετεκπαίδευση όμως είναι άλλο πράγμα.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ γνώμη μου είναι ότι όλοι οι γιατροί πρέπει να ξέρουν το διαβήτη και να χειρίζονται τα συνήθη προβλήματα. Η εξειδίκευση και μετεκπαίδευση όμως είναι άλλο πράγμα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστά!
Τόσο απλό...!

kolokas:
Συνάδελφοι καλησπέρα. Μπορεί καποιος επακριβώς να μου πει τη διαδικασία που πρέπει ενας ιδωτης Γενικος ιατρος  να ακολουθήσει για να λαβει την μετεκπαιδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη;;;; και πιο συγκεκριμένα μετα την αποδοχή απο το κεντρο να παρακολουθήσω εκεί ποια διαδικασία χρειάζεται να ακολουθήσω;;; στέλνω χαρτιά στο κεσυ;;; επαναλαμβάνω για ιδιωτη που δν κανει χρηση εκπαίδευτικης άδειας.

timex:
Εχω την εντυπωση οτι ως ιδιωτης δε μπορεις να παρακολουθησεις "επισημα" Σακχαρώδη Διαβήτη. Λέγοντας επίσημα, εννοώ να το αναγνωρίσεις μετά στο ΚΕΣΥ. Καλύτερα όμως να ρωτήσεις στο υπουργείο.

pzogr:
Επειδή έχω κάνει τη διαδικασία... αν δεν έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία (που δεν το πιστεύω) δεν γίνεται να το κάνει κανείς (επισήμως) ως ιδιώτης. Από εκεί καταλαβαίνει κανείς και πόσο αξιόπιστες είναι οι ταμπέλες "διαβητολόγος" που βλέπει κανείς από'δω κι από'κει. Οι περισσότεροι που το έχουν κάνει ή το κάνουν, το κάνουν με συνεννόηση με τους διαβητολόγους του τμήματος που τους ενδιαφέρει και είναι εντελώς ανεπίσημη παρουσία χωρίς ωράριο ή υποχρεώσεις. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει επισήμως σε πανεπιστημιακές κλινικές ως επιστημονικός συνεργάτης (ξέρω τέτοιο συνάδελφο). Υποψιάζομαι όμως ότι η "μετεκπαίδευση" του διαβήτη δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το ΚΕΣΥ σε μη σχετιζόμενους με το δημόσιο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση