Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Υπάρχει ελπίδα ;

<< < (25/31) > >>

Αρχίατρος:
Υπάρχει ελπίδα για... απολυθέντες τραπεζικούς υπαλλήλους ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εγώ θα συνηγορούσα πάντως μιας και υπάρχουν μεγάλα κενά στον νοσηλευτικό κλάδο !

Btw, συντελείται τεράστια επανάσταση στον τραπεζικό κλάδο, και όταν ο μέσος κουτοπόνηρος Ελληνάρας χωνέψει ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι το μελλον, ίσως αραιώσει τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά υποκαταστήματα.
Πάντως έρχεται το κλείσιμο πολλών.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σήμερα μιλούσα με αστυνομικό ετών 54 που μου αράδιασε μια σειρά εξαγορών, πλασματικών χρόνων κλπ και κατέληξε να μου πει ότι θα βγει στη σύνταξη στα 55 και θα έχει 40 έτη υπηρεσίας!!
(Φυσικά το γενικότερο στύλ ήταν του ατόμου του κουρασμένου από τη μακρόχρονη εργασία που δε βλέπει την ώρα να βγει στη σύνταξη)

Αρχίατρος:
Υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί που το έχουν κάνει και μετά το μετάνιωσαν, φυσικά συνήθως πρόκειται για τους γνωστούς (έτσι λέγονται στους κύκλους τους) "Βητάδες", δλδ αστυνομικοί ΜΗ προερχόμενοι απο παραγωγική Σχολή, που δεν μπορούν να κάνουν προανακριτικό έργο.

Συνήθως καταφεύγουν στο αλκοόλ, στα ζώα τους (αν είναι επαρχία), σπάνια θα δεις καποιον να βρίσκει κάποια δημιουργική ασχολία στην όταν βγει στην σύνταξη. 

Στην Γερμανία βγαίνουν στην σύνταξη στα 62, δεν υπάρχει λόγος να μην τους κρατάς σε υπηρεσίες γραφείου μέχρι τότε και να έχεις νέους αστυνομικούς στα γραφεία να τα ξύνουν...

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνήθως καταφεύγουν στο αλκοόλ, στα ζώα τους (αν είναι επαρχία), σπάνια θα δεις καποιον να βρίσκει κάποια δημιουργική ασχολία στην όταν βγει στην σύνταξη. 


--- Τέλος παράθεσης ---

Όντως, έχω την αίσθηση ότι οι συνταξιούχοι Αστυνομικοί πίνουν, περισσότερο από τον μέσο συνταξιούχο (φυσικά ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και υπάρχουν σίγουρα και συνταξιούχοι αστυνομικοί που δεν πίνουν καθόλου).

GirousisN:
Ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα νοσοκομείο το οποίο για έναν απινιδωτή τριών κοιλοτήτων (CRT-D) έλαβε 3 προσφορές από τις 3 εταιρείες του χώρου και με βάση την τιμή αγόρασε τον απινιδωτή στα 2.950€ + ΦΠΑ.
Στο Παρατ. Τιμών  της ΕΚΑΠΥ (πρώην ΕΠΥ) η τιμή του συγκεκριμένου απινιδωτή είναι 7.867,50€ βάσει υπουργικής απόφασης του αρμόδιου Υπουργού Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2016, με την οποία καθορίσθηκαν οι τιμές συγκεκριμένων κωδικών καρδιολογικών συσκευών του ΠΤ για όλη την επικράτεια, στην βάση λόγων δημοσίου συμφέροντος και κάλυψης ζωτικών λειτουργικών αναγκών των δημοσίων νοσοκομείων, όπως αναφέρεται στην απόφαση.
Η τιμή του συγκεκριμένου απινιδωτή το 2011 ήταν 12.588€, πήγε στα 10.490€, στα 7.867,50€ το 2016 και το 2019 στα 2.950€.
Παρατηρείται, δηλαδή, μια μείωση της τάξεως του 76,56% από την τιμή του 2011 και 62,5% από την τιμή του 2016. Παρ’ όλα αυτά το ΠΤ δεν αναθεωρεί την τιμή του 2016 στην σημερινή τιμή! Έτσι όποιο άλλο νοσοκομείο προμηθεύεται απινιδωτές στη τιμή των 7.867,50€ € νομιμοποιείται να το κάνει για λόγους δημοσίου συμφέροντος!!

Και κάποιοι συνηγορούν ότι αυτό είναι και συνταγματικό έχοντας υπόψιν τους  τη συνέχιση της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η Χώρα, η οποία έχει επηρεάσει και το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας! Πώς να μην υπάρχει σοβαρή δημοσιονομική κρίση όταν και σήμερα αγοράζονται υλικά και υπηρεσίες σε 3-4 πλάσιες τιμές. Υπάρχει άραγε συγγνωστή πλάνη σε όσους αποφάσισαν κάτι τέτοιο;
Όσοι λοιπόν επιμένουν στην επίκληση του δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει να αναλογιστούν ότι επιβάλουν στα νοσοκομεία να αγοράζουν εξοπλισμό, υλικά και αναλώσιμα σε 3-4πλάσιες τιμές. Η λειτουργία και η ενημέρωση του ΠΤ όπως πραγματοποιείται είναι ένα μεγάλο θέμα. Το ΠΤ όχι μόνο δεν συμβάλει στο δημόσιο συμφέρον αλλά αντιθέτως συμβάλει στην σπατάλη και τη διαφθορά στο σύστημα υγείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση