Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Υπάρχει ελπίδα ;
Αρχίατρος:
Η κοροϊδία του Κούλη ειναι μεγαλύτερη γιατί ο λαός απευθύνεται σε αυτόν μετά τον αρχιψεύταρο τον άλλον, καθως ΟΛΑ αυτά που λέει προϋποθέτουν ότι οι δανειστές θα αποδεχθούν μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, κάτι που δεν προκύπτει από ΠΟΥΘΕΝΑ !
Δλδ επαναδιαπραγμάτευση μας λέει ότι θα κάνει επί της ουσίας, ό,τι έλεγε και ο Τσίπρας το 2015.
Επειδή δλδ έχουμε σιχαθεί (και δικαίως) Τίπρα και το υπόλοιπο τσίρκο, θα φάμε ξανά Αδώνιδες, Βορίδησες, Κουμουτσάκους και τον γνωστό συρφετό που κυβερνούσε μέχρι το 2015. Λες και δεν πέρασε μια μέρα.
Λαμπρά
Αρχίατρος:
Tilemachos Chormovitis
--- Παράθεση ---Πριν λίγες μέρες, έγραψα πως η δουλική ευρωλαγνεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ακυρώνει κάθε προσπάθεια για δραστική φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και σημαίνει ότι, σε γενικές γραμμές, και η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την καταστροφική οικονομική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα. ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ). Δυστυχώς, το ίδιο θα συμβεί και στο μέτωπο του ορθοπολιτικού φασισμού, που ταλαιπωρεί και την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Όσοι νομίζουν πως η "πολιτική ορθότητα" είναι απλά μια ιδιοτροπία της αριστερόστροφης κυβέρνησης Τσίπρα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Στην πραγματικότητα, όλοι οι ορθοπολιτικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων έχουν επιβληθεί υπό την πίεση και με τις ευλογίες της "Ευρωπαϊκής Ένωσης". Μην ξεχνάμε πως ο λογοκριτικός αντιρατσιστικός νόμος ήταν μια απαίτηση της Ε.Ε και πως ψηφίστηκε για να προσαρμοστεί η εθνική μας νομοθεσία στη 2008/913/ΔΕΥ απόφαση πλαίσιο του Συμβουλίου της Ε.Ε. Η "Νέα Δημοκρατία" ως το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, είναι πάντα πρόθυμη να εισάγει στα καθ’ ημάς κάθε «πολιτικά ορθή» παλαβομάρα που μας έρχεται από τις Βρυξέλλες. Η "Νέα Δημοκρατία" ήταν αυτή που έφερε το 1979 τον πρώτο αντιρατσιστικό νόμο, η "Νέα Δημοκρατία" ήταν αυτή που τον αυστηροποίησε το 2014. Η "Νέα Δημοκρατία" ήταν αυτή που εισήγαγε το 2008 την επικίνδυνη νομική έννοια του "εγκλήματος μίσους" με το άρθρο 81Α του Ποινικού Κώδικα, η "Νέα Δημοκρατία" ήταν αυτή που ίδρυσε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικών Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας επί του "δεξιού" Αντώνη Σαμαρά. Και με τον «über-ευρωπαϊστή» Κυριάκο Μητσοτάκη τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.
Δυστυχώς, οι Δημητράδες, οι Λώληδες, οι ΜΚΟ του Σόρος και τα λοιπά πουλέν του ορθοπολιτικού καθεστωτισμού θα ταλαιπωρούν εμάς και τις ελευθερίες μας και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μην ξεχνάμε και τον Έλληνα Τρυντώ-Μπακογιάννη...
Αρχίατρος:
Μιας και βλέπω ότι κάποιοι έχετε οίστρο με τον Κούλη...
George Billinis
--- Παράθεση ---ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης τσίπρα για το 2019 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Δηλαδή 6,3 δίς.
Από τότε που ψηφίστηκε όμως έχουν γίνει πολλά.
Μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Και οι ψηφοθηρικές ανάγκες της προηγούμενης κυβέρνησης έφεραν ένα ΜΟΝΙΜΟ πακέτο παροχών κόστους 2,2 δίς (επίδομα τύπου 13η σύνταξη - 0,9 δίς, μείωση ΦΠΑ εστίασης στο 13% - 0,7 δίς, λοιπά επιδόματα 0,6 δίς) που απομακρύνει αισθητά το στόχο.
Η νέα κυβέρνηση σε λιγότερες από 10 ημέρες θητείας και πριν ακόμη από τις προγραμματικές δηλώσεις έχει μοιράσει ήδη άλλο ένα δίς. 200 μύρια παραπάνω στον ΟΑΕΔ για τα επιδόματα ανεργίας, 300 μύρια παραπάνω για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 160 μύρια για το διχίλιαρο σε κάθε νεογέννητο.
Χθές μας προέκυψαν και 5.000 νέοι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ διορισμοί με το καλημέρα (για να δουλέψει καλύτερα το κράτος, ΕΥΓΕ), άλλα 100 μύρια. Μας προέκυψε και αύξηση 300-350 μυρίων από την επέκταση σε 70% (από 50%) του ποσοστού των συντάξεων χηρείας και τη "βελτίωση" των προϋποθέσεων χορήγησης τους.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και το κόστος της απονομής των 550.000 νέων συντάξεων (200.000 κύριες, άλλες τόσες επικουρικές κλπ) που η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστερούσε επίτηδες εν γνώσει των Θεσμών, προκειμένου να φουσκώνει τα πλεονάσματα. Με μέση σύνταξη τα 850 ευρώ η μόνιμη ετήσια επιβάρυνση εκτιμάται σε 2,5-3 δίς. Προσθέστε και τα αναδρομικά 2 ετών, αφού οι αιτήσεις λιμνάζουν από το 2016 και φθάνουμε σε μια "γλυκύτατη" δαπάνη 7,5-9 δίς που θα πρέπει να καταβληθεί άμεσα, ξέχωρα τα 2,5-3 που θα επιβαρύνουν μόνιμα και τους επόμενους προϋπολογισμούς. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να μην προκύψουν δυσάρεστα μαντάτα από το ΣτΕ που θα δικαιώνει συνταξιούχους για παλαιότερες περικοπές. Λάβετε υπόψη και τα διαφυγόντα έσοδα λόγω εκλογικής χαλάρωσης και προσδοκιών για τις 120 δόσεις κι αντί για απλά μειωμένο πλεόνασμα, θα προκύψει ένα έλλειμμα νά μετά συγχωρήσεως.
Περιμένω λοιπόν με περιέργεια να ακούσω από ποιές πηγές θα χρηματοδοτηθούν οι φορομειώσεις που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση. Στελέχη της οποίας ισχυρίζονται ανεπισήμως ότι θα τις χρηματοδοτήσει από τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργήσουν η κατόπιν διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς μείωση του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος και η υψηλή ανάπτυξη. Αλλά ο δημοσιονομικός χώρος έχει ένα ελάττωμα: πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί.
Εγώ που είμαι αφελής σκέπτομαι ότι για να προκύψει υψηλή ανάπτυξη πρώτα πρέπει να προηγηθεί η προσέλκυση επενδύσεων, η αδειοδότηση και υλοποίηση τους και βεβαίως η ωρίμανση τους προκειμένου να εισφέρουν δημοσιονομικά και αναπτυξιακά. Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση δεν προβλέπεται πριν το τέλος της τετραετίας.
Η οικονομία είναι αφενός κλίμα, αφετέρου συγκεκριμένες πολιτικές και αριθμοί. Δεν είναι πόκα ώστε να βγάζουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί άσσους από τα μανίκια.
Και τώρα είμαι έτοιμος φίλοι μου να δεχθώ την κριτική σας. Ότι είμαι καχύποπτος, μίζερος, συριζαίος. Αντί να χαρώ μαζί σας την αλλαγή υποδείγματος σε ήθος, γλώσσα και ενδυμασία, κάθομαι και μετράω ο βιτσιόζος.
--- Τέλος παράθεσης ---
GirousisN:
Δεν είναι ανάγκη κάποιοι στην Ελλάδα να βλέπουν τα πάντα μέσα από κομματικά γυαλιά.
Στο πλαίσιο της αξιολόγησης οι θεσμοί θα συντάξουν την αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που θα εμπεριέχει διαφορετικές παραδοχές σε σχέση με το 2018
Στο πλαίσιο της αξιολόγησης αυτής, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συντάξουν την αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση αυτή θα εμπεριέχει διαφορετικές παραδοχές σε σχέση με εκείνες που είχαν συμπεριληφθεί στην ανάλυση βιωσιμότητας του Αυγούστου 2018, με την οποία «κλείδωσαν» και οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι έως το 2022.
Τι θα αλλάξει; Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με το προεξοφλητικό επιτόκιο που είχε υιοθετηθεί στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους Αυγούστου 2018 προκειμένου να υπολογιστούν οι μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας. Οι θεσμοί τοποθετούσαν το μέσο κόστος δανεισμού του Δημοσίου στο 5,2%, επίπεδα εξαιρετικά υψηλά σε σχέση με τα επίπεδα με τα οποία δανείζεται πλέον η Ελλάδα.
Χθες, το Δημόσιο δανείστηκε από τις αγορές με κόστος 1,9% για επτά χρόνια, ήτοι με το χαμηλότερο κόστος από τότε που η χώρα εκδίδει χρέος σε ευρώ. Παράλληλα, το μέσο κόστος των εκδόσεων με το οποίο έχει δανειστεί από την αρχή του 2019 το Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνάει οριακά το 3%.
Αυτό το κόστος είναι αισθητά χαμηλότερο από εκείνο που προέβλεπαν οι θεσμοί ότι θα δανείζεται η Ελλάδα μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Αυτόματα, η παράμετρος αυτή, συνιστά μια σημαντική αλλαγή των σεναρίων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.
Εφόσον, λοιπόν, η αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους δείξει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος είναι μεσοπρόθεσμα πολύ χαμηλότερες από αυτές που είχαν αρχικά προβλεφθεί, αυτό σημαίνει ότι θα προκύψει μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος από εκείνον που αρχικά εκτιμούσαν οι θεσμοί.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευτεί η Ελλάδα μπορεί να αναθεωρηθούν προς τα κάτω, καθώς η εξυπηρέτηση του χρέους θα απαιτήσει μικρότερα ποσά στον ορατό ορίζοντα.
Αυτή η ανάλυση αναμένεται να γίνει από τους θεσμούς το φθινόπωρο και να επισημοποιηθεί το Νοέμβριο, οπότε θα έχει καταρτιστεί και το σχέδιο προϋπολογισμού του 2020.
Σε ποιο βαθμό η κυβέρνηση θα θέλει πολιτικά να παίξει αυτό το χαρτί θα φανεί τότε. Προϋπόθεση για μια θετική έκβαση στο ενδιάμεσο διάστημα, είναι η χώρα μας να έχει εφαρμόσει όλα όσα απορρέουν από την συμφωνία για το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αρχίατρος:
Παραθέτω απ την ομάδα Γενικοί Ιατροί - Ελεύθερο Βήμα:
--- Παράθεση ---Χρήστος Καζάσης
Άλλη μια απογοήτευση οι νέοι υποδιοικητές στις ΥΠΕ..... Θέλει προσπάθεια μεγάλη ......να τους πετύχεις !!!!
Πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς
Πτυχιούχος Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη Ουρολογικού Τμήματος
Πτυχιούχος Φαρμακευτικής Σχολής, Υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ το 2012-2015
Πτυχιούχος Γενικής Ιατρικής Ρουμανίας, πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, Μέλος στελεχών ΝΔ
Πτυχιούχος Ιατρικής Βουλγαρίας, Μέλος στελεχών ΝΔ
Πτυχιούχος Ιατρικής Ιταλίας
Πτυχιούχος Ιατρικής Ιταλίας, Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ 2009
Πτυχιούχος Θεολογίας, Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ 2019
Στην 6η ΥΠε κατά διαβολική σύμπτωση και δύο είναι Πτυχιούχοι Ιατρικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Σπουδών της Ρώμης “La Sapienza” !!!
Πάντως οι οικογένειες πάνε χέρι-χέρι σε θέσεις εξουσίας...!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Link: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση