Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Απριλίου 2024, 01:56:48

Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει ελπίδα ;  (Αναγνώστηκε 105854 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Ιανουαρίου 2017, 10:15:46
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Υπάλληλος του ΕΚΑΒ δεν εμφανιζόταν στη δουλειά του για μία 5ετία, εισπράττοντας μισθούς και υπερωρίες
Παράθεση
Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, υπαλλήλου του ΕΚΑΒ Πέλλας, κατηγορούμενου ότι επί πέντε χρόνια δεν εμφανιζόταν στην υπηρεσία του, ενώ εισέπραττε κανονικά το μισθό του, λαμβάνοντας ακόμη και αποδοχές για υπερωριακή απασχόληση, εισηγείται η εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλλε ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευάγγελος Μπακέλας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο κατηγορούμενος διασώστης, που διώκεται για απάτη, εισέπραξε το διάστημα 2006-2011 αποδοχές, ύψους 126.381,16 ευρώ, «για εργασία που παράνομα, αθέμιτα και αδικαιολόγητα δεν παρείχε».

Στην ίδια πρόταση, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για άμεση συνέργεια στην απάτη, τρεις προϊστάμενοί του, στα καθήκοντα των οποίων -το επίμαχο χρονικό διάστημα- περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η κατάρτιση κι ο έλεγχος της ορθής εκτέλεσης του προγράμματος εργασίας και κίνησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πέλλας.

Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, ο βασικός κατηγορούμενος «έπαυσε αδικαιολόγητα να προσέρχεται στην υπηρεσία, η απουσία του δε αυτή δεν ανακοινώθηκε στην κεντρική υπηρεσία και δεν αποτυπωνόταν ούτε στα προγράμματα εργασίας του ΕΚΑΒ που καταρτίστηκαν σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υπέγραφαν οι συγκατηγορούμενοί του, ούτε στις αντίστοιχες μηνιαίες εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας, αλλά υποβάλλονταν μόνο τα αρχικά καταρτιζόμενα προγράμματα και όχι τα τελικώς εκτελεσθέντα».

Κατά την ίδια πρόταση, όταν παρίστατο ανάγκη, την υπηρεσία του την εκτελούσαν άλλοι συνάδελφοί του, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αριδαία Πέλλας, όπως επίσης ως υπεύθυνος λειτουργίας δύο επιχειρήσεων με λέβητες και εμπόριο βιομάζας, αποκομίζοντας από τις δραστηριότητες αυτές εισοδήματα.

Μάλιστα, με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου πέτυχε τη χορήγηση δύο τραπεζικών δανείων, το πρώτο ύψους 120.000 ευρώ και το δεύτερο ύψους 20.000 ευρώ, για την αγορά -αντίστοιχα- μίας κατοικίας και δύο αγροτεμαχίων. Ο ίδιος, απολογούμενος σε ανακριτή, απέδωσε την απουσία του σε λόγους υγείας και επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του δήλωσαν άγνοια για την απουσία του.

Αντίθετα, στην περίπτωση καθαρίστριας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που κατηγορείται ότι πέτυχε το διορισμό της προσκομίζοντας πλαστό απολυτήριο δημοτικού, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Βασίλης Φλωρίδης, προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Για την παραπομπή ή μη όλων των παραπάνω σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με την έκδοση βουλευμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eπιστροφή πίσω των χρημάτων (δεν μας ενδιαφέρει αν έχει παιδιά, αυτά τα χρήματα τα στέρησε από παιδιά άλλων) και ποινική δίωξη των προϊσταμένων του που τον κάλυπταν.

Γιατί κατά τα άλλα, μας φταίνε η Μέρκελ με τον Σόϊμπλε (είμαι σίγουρος ότι αν τον ρωτήσετε, αυτό θα σας πει)....

10 Ιανουαρίου 2017, 10:33:27
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Άδεια με αποδοχές για τους δημοσίους υπαλλήλους λόγω ασθένειας των ανήλικων τέκνων τους.

Με το άρθρο 31 του ν. 4440/2016 θεσμοθετείται δικαίωμα άδειας με αποδοχές για τους υπαλλήλους λόγω ασθένειας των ανήλικων τέκνων τους κατόπιν προσκόμισης σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες το έτος. Ειδικά για τους υπαλλήλους που είναι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι, το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες το έτος. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς (sic), η άδεια αυτή ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες το έτος, πρόκειται δε για άδεια που συναρτάται με την κατ’ αποκλειστικότητα άσκηση της γονικής μέριμνας ανήλικου τέκνου από έναν γονέα (άρθρο 53 του Ν.3528/2007, όπως ισχύει).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

17 Ιανουαρίου 2017, 15:20:03
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ρεσιτάλ διορισμών...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γιατί επιλέγουν τον διορισμό και όχι την κατ' εξαίρεση εισαγωγή στα ΑΕΙ, την άμεση έναρξη Ειδικότητας (ως υπεράριθμοι) οι γιατροί και αργότερα τον κατ' εξαίρεση διορισμό τους στο Δημόσιο ;

Να δείτε άτομο με δεκατοτρίτες διακρίσεις σε σπάνιο άθλημα να αξιοποιεί όλα τα παραπάνω παράθυρα και να "φωνάζει" στα social media για την κατάσταση στην Ελλάδα, σουρρεαλιστικές καταστάσεις.

17 Ιανουαρίου 2017, 22:25:31
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πρέπει να διορίσουμε γιατί χαλάμε τον... οικογενειακό προγραμματισμό των ανθρώπων, ε,ρε τι άλλο θα ακούσουμε !

Φυσικά η ΝΔ και ο Κούλης τσιμουδιά, για όσους τρέχετε φρούδες ελπίδες, άντε βαλ' τα με τον κρατισμό, όλοι μαζί θα βουλιάξουμε, και οι χύμα και οι προγραμματιστές... :P

Παράθεση
Οι προσλήψεις δεν ενοχλούν κανέναν!

Η κυβέρνηση προωθεί τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων, προσλαμβάνει «διακεκριμένους αθλητές», αλλά κανένα κόμμα από το «μέτωπο της λογικής» δεν τολμά να το καταγγείλει. Κατά τα άλλα, είναι μεταρρυθμιστές...

Ανδρέας Στασινός

17 Ιανουαριου 2017, 17:22

Πόσοι ψήφοι αντιστοιχούν σε 10.000 μονιμοποιήσεις υπαλλήλων; Πολλοί. Με βάρος μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζεστε. Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι κάνει όταν πιέζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Στο εκλογικό σώμα της Ελλάδας δέκα χιλιάδες άνθρωποι και οι οικογένειές τους είναι ένα σημαντικό μέγεθος με βαρύτητα που καταγράφεται στην εκλογική ζυγαριά.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, το δήλωσε ευθέως: «Δεν μπορεί να δουλεύει κανείς με παρατάσεις. Πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος έναν ορίζοντα, έναν οικογενειακό προγραμματισμό. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση». Σωστά, πάνω από όλα ο άνθρωπος. Και αν ο δήμαρχος ισχυριστεί ότι δεν χρειάζεται πλέον τους συμβασιούχους, θα του πουν ότι σκοπεύει να δώσει τη δουλειά σε «εργολαβικά συμφέροντα».

Ανοησίες. Η κυβέρνηση συγκροτεί το κοινωνικό ρεύμα που θα πάει στην κάλπη όχι μόνο με σκοπό να ανταποδώσει το ρουσφέτι αλλά, κυρίως, για να υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας με τις διασφαλισμένες απολαβές. Την ώρα που ο πρώην συμβασιούχος θα υπογράφει τη μονιμοποίησή του, θα ακούει τον Βερναρδάκη να του ψιθυρίζει ότι ο Μητσοτάκης θα τον διώξει, θα τον εκπαραθυρώσει μαζί με την καρέκλα. Για αυτό και ο Μητσοτάκης, που φυσικά δεν έχει πονηρό σκοπό, δεν λέει κουβέντα για τις μονιμοποιήσεις. Για τον ίδιο λόγο που δεν είπε λέξη όταν η ΔΕΗ δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή στη δίκη για το πάρτι των συνδικαλιστών με τις προηγούμενες διοικήσεις. Είμαστε τώρα για να δυσαρεστούμε υπαλλήλους και συνδικαλιστές; Και να ήταν μόνο ο Μητσοτάκης; Εχετε ακούσει κανέναν από το ευρωπαϊκό «μέτωπο της λογικής» να διαμαρτύρεται;  Δεν πρόκειται. Ποιος θα πάρει τον «Μουτζούρη» του ανάλγητου μπροστά στο «τέλος της αγωνίας χιλιάδων συμβασιούχων»; Κατά τα λοιπά, δηλώνουν μεταρρυθμιστές.

Την ίδια στιγμή, η Ολγα Γεροβασίλη διορίζει 156 «διακεκριμένους αθλητές», στους οποίους περιλαμβάνονται ως και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Δεν μιλάμε τώρα για Ολυμπιονίκες και ονόματα παγκοσμίου εμβέλειας. Μιλάμε απλώς για καλούς αθλητές. Ουδείς τολμά έστω να αναρωτηθεί τι πάει να κάνει ένας ποδοσφαιριστής σε οικονομικές υπηρεσίες. Και, εν τέλει, είναι ο ποδοσφαιριστής που πάει να καλύψει τη θέση ή η θέση που καλύπτει τον παικταρά;

Θα μου πείτε, κάπως πρέπει να δουλέψει και η κυβέρνηση. Χωρίς δημόσιες προμήθειες και με τα «φιλέτα» στο Υπερταμείο, αν δεν κάνεις και προσλήψεις δεν υπάρχει λόγος να έχεις αυτό το κράτος που μπάζει από παντού και δεν βγάζει πολλά πράγματα. Όταν όμως έρθει η ώρα των εκλογών θα υπάρχουν χέρια για να χειροκροτήσουν και να σηκώσουν τη σημαία. Μετακλητοί, πρώην συμβασιούχοι, «διακεκριμένοι αθλητές» και πάει λέγοντας. Αν ψηφίσεις σωστά, μπορεί να γίνεις ένας σαν και αυτούς.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

17 Ιανουαρίου 2017, 22:56:10
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ρεσιτάλ διορισμών...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γιατί επιλέγουν τον διορισμό και όχι την κατ' εξαίρεση εισαγωγή στα ΑΕΙ, την άμεση έναρξη Ειδικότητας (ως υπεράριθμοι) οι γιατροί και αργότερα τον κατ' εξαίρεση διορισμό τους στο Δημόσιο ;

Να δείτε άτομο με δεκατοτρίτες διακρίσεις σε σπάνιο άθλημα να αξιοποιεί όλα τα παραπάνω παράθυρα και να "φωνάζει" στα social media για την κατάσταση στην Ελλάδα, σουρρεαλιστικές καταστάσεις.

Αριστείδης Καρασαββίδης;
Αν είναι αυτός που έχω στο μυαλό μου είναι 52 ετών κι έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο από το 1996!
Κάπου είχα διαβάσει ότι ο Δεληκάρης είχε οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και ήταν ρέστος. Γιατί όχι κι αυτόν;
Πάντως διαβάζοντας τη λίστα δε βρήκα άλλον που να πω: "αυτός κάτι μου θυμίζει"! Αλλά είπαμε, διακεκριμένοι!

18 Ιανουαρίου 2017, 04:12:01
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πείτε μου ότι δεν κάνετε τις ΙΔΙΕΣ σκέψεις με τον τύπο...
Παράθεση
Γιατί γίνεται όλο και πιο εύκολο να πιστεύουμε βλακείες στην εποχή του ίντερνετ;

Μου έλαχε τις προάλλες να κάτσω για λίγο δίπλα στον ξερόλα του γυμναστηρίου. Γύρω στα 50, γυμνασμένος, πρώην αθλητής μάλλον, ο τύπος του ανθρώπου που μαζεύει κοινό όπου κι αν πάει, γιατί πάντα έχει συμβουλές να δώσει. Συνοικιακός opinion leader. Το πηγαδάκι του, αποτελούμενο από 4-5 άτομα, μιλούσε συνωμοτικά, αλλά όχι και χαμηλόφωνα. Ιδιωτική συνομιλία, αλλά δεν το πείραζε να ακουστεί παραέξω – ίσως και να το επεδίωκε.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο τύπος έκανε κάμποσες πρόχειρες διαλέξεις με το κοινό να τον κοιτάει εκστασιασμένο, να συμφωνεί σε όλα και να προσθέτει και τα δικά του όπου ήταν δυνατό. Μίλησε για τα εμβόλια (τα οποία είναι κακά γιατί προκαλούν σκλήρυνση κατά πλάκας!), για τις ουσίες που ρίχνουν στο γάλα για να μας δηλητηριάσουν κρυφά (ποιοι άραγε;), για τον βελονισμό, για τους γιατρούς που δεν ξέρουν την τύφλα τους, και έκανε κι ένα πέρασμα απ’ την πολιτική, για να καταλήξουν άπαντες ομόφωνα στο ότι “όλοι είναι πράκτορες και τα πάντα είναι μιλημένα”. Μα πού τα ’χαν διαβάσει όλα αυτά;

Ο μεγάλος πειρασμός σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι, αφού γελάσεις (ή κλάψεις), να γενικεύσεις, να χλευάσεις το κατάντημα της χώρας σου, και να διαχωρίσεις τη θέση σου (νοερά κυρίως) απ’ ό,τι συνιστά την πλειοψηφία της. Επίσης, αντανακλαστική αντίδραση στον παραλογισμό είναι να ψάξεις τα αίτιά του ιστορικά για να τον εκλογικεύσεις. Τι στέρησε απ’ τους συμπολίτες σου τη γνώση, τι την στέρησε απ’ τους γονείς τους, γιατί η ενημέρωση και η εκπαίδευση είναι τόσο ανεπαρκείς, με ποιες ενέργειες μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση, -μια ορθολογική προσπάθεια κατανόησης ενός ανθρωπολογικού φαινομένου. Όμως το αφήγημα χωλαίνει γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Στην Αμερική εξελέγη ο Τραμπ, στην Ευρώπη καλπάζει η ακροδεξιά, οι εκλεγμένοι Πούτιν και Ερντογάν βυθίζουν μέρα με τη μέρα τις χώρες τους στο σκότος. Το παράλογο αναδεικνύεται σε κρατούσα ιδεολογική τάση διεθνώς. Η κουλτούρα του ‘πουλάω τρέλα’ είναι ευρεία και κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Σιγά σιγά, άρχισα να συνειδητοποιώ κάτι που δεν ήθελα καθόλου να παραδεχτώ, γιατί ως σκέτη παραδοχή μοιάζει με κλισέ σύνθημα και δεν διαφέρει και πολύ απ’ ό,τι συνήθως απορρίπτω ως κινδυνολογική συνωμοσιολογία. Η παγκοσμιοποίηση έχει γεννήσει ένα πολύ χαρισματικό μα επικίνδυνο παιδί. Το ίντερνετ. Το όργανο που ένωσε όλες τις γωνιές του κόσμου κι έκανε τη γνώση κοινό τόπο, εκδήλωσε το κλασικό ψεγάδι όλων των δημοκρατικών μέσων: Έδωσε φωνή στον βλάκα. Κι έπειτα, συσπείρωση στους βλάκες.

Το ίντερνετ, όπως κάθε επαναστατικό μέσο, από το βιβλίο μέχρι την ατμομηχανή, από μόνο του δεν κάνει τίποτα. Αν δεν ξέρεις πώς να το χρησιμοποιήσεις δεν σου εγγυάται καμία προσωπική πρόοδο, γι’ αυτό και η αυταξία που του αποδίδουμε είναι σε μεγάλο βαθμό ένα ρομαντικό ψέμα.

Εκτός, λοιπόν, από αυτούς που το χρησιμοποιούν ως μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης, τηρώντας παράλληλα στοιχειώδεις μεθοδολογικούς κανόνες, υπάρχουν κι εκείνοι που χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να κάνουν ό,τι γινόταν παλιά σε μικρότερη κλίμακα και στη γειτονίτσα τους: Κουτσομπολιό, ράδιο αρβύλα, χαλασμένο τηλέφωνο, παραπληροφόρηση από βλακεία ή δόλο, μυθοπλασία, διασπορά ανοησίας και κακοήθειας. Αυτό γινόταν κατά κόρον και μέσω τηλεόρασης, αλλά το ίντερνετ είναι το πρώτο μέσο που όπλισε τη μάζα, δίνοντάς της τη δυνατότητα να ενεργήσει μόνη της. Πλέον οι βλάκες δεν είναι μόνο αποδέκτες βλακείας, έχουν τη δύναμη να την πλάθουν και μόνοι τους, να τη μεγεθύνουν και να την κατευθύνουν όπου αυτοί νομίζουν. Παράλληλα, ο ένας βλάκας με τον άλλο αρχίζουν να συνδέονται και να αποκηρύσσουν την απομόνωση που κάποτε τους ανάγκαζε να κρατάνε τα προσχήματα. Τι αποκάλυψη! Είναι πολλοί και είναι παντού! Η άλλοτε άκακη αγραμματοσύνη απελευθερώθηκε απ’ το κουτάκι της, γιγαντώνεται και τιμωρεί το σύμπαν παντοδύναμη.

Ανοησία υπήρχε ανέκαθεν στον κόσμο, ωστόσο τώρα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι φορείς της συνειδητοποιούν ότι έχουν το πάνω χέρι. Ακραίοι εθνικιστές, ρατσιστές, θρησκόληπτοι, αρνητές του δυτικού πολιτισμού, της προόδου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολέμιοι των εμβολίων, ψεκασμένοι, φιλοπόλεμοι οπαδοί της βίας και του χάους, ένας ολόκληρος αντικοινωνικός συρφετός απλώνεται στη δημόσια σφαίρα και τη μολύνει. Σε ταραχώδεις περιόδους η λογική χάνει το γόητρό της, η αμάθεια απενοχοποιείται και σου τρίβεται στη μούρη σα να σου λέει “Και τι κατάλαβες με τους άλλους; Ακολούθα εμένα!”. Το τρικ πιάνει, ολοένα και περισσότερος κόσμος προσχωρεί στη νοοτροπία του παλαβού και το ίντερνετ είναι η πιο πειστική ένδειξη του πόσο στραβά κινείται ο σύγχρονος πολιτισμός. Eκτός από ένδειξη, όμως, είναι και αιτία.

“Και τι σε νοιάζει αν υπάρχουν άνθρωποι με λανθασμένες κι επικίνδυνες απόψεις; Ακόμα κι αν πλειοψηφούν, εσύ έχεις τις δικές σου, δεν σου το απαγόρευσε κανείς”, θα έλεγε κάποιος ανυποψίαστος περί την πρακτική διάσταση του ίντερνετ. Και θα έκανε λάθος. Ο λόγος, με τις διατυπώσεις και τις επαναλήψεις του, έχει επιτελεστική ισχύ, διαμορφώνει καταστάσεις, δίνει υπόσταση σε ανθρώπους, αντιλήψεις και ιδέες, γυρνάει σελίδες στην ιστορία. Ακόμα και το ανύπαρκτο, ο λόγος το κάνει υπαρκτό. Το ίντερνετ είναι το κατ’εξοχήν μέσο διάδοσης του λόγου σήμερα, και μάλιστα δεν του επιβάλλει κανέναν περιορισμό ή έλεγχο. Όλοι μπορούν δυνητικά να διαβαστούν απ’ όλους.

Στο μεταξύ, στο ξέφραγο σύμπαν του διαδικτύου, τα πάντα έχουν την ίδια αξία τυπικά. Οι κοινωνικοί διαχωρισμοί που ισχύουν στην κανονική ζωή, εδώ δεν έχουν απόλυτη ισχύ (μάλλον παραπαίουν αυθαίρετα σχετικοποιημένοι). Η άποψη του ακαδημαϊκού δεν διακρίνεται από εκείνη του ταξιτζή, το ποιοτικό κριτήριο έχει υποχωρήσει μπροστά στο διαπιστευτήριο του like. “Και τι ξέρει μωρέ αυτός; Τα είδαμε και τα χαΐρια των μορφωμένων… Προτιμώ τον άλλο, που τα λέει χύμα και τσουβαλάτα”. Παλιά μπορεί να σε επηρέαζε η δημόσια τοποθέτηση ενός πανεπιστημιακού -που ασφαλώς δεν ήταν βέβαιο ότι θα ήταν σωστή, είχε όμως τις περισσότερες πιθανότητες να είναι- ενώ τώρα η επιδραστικότητα είναι θέμα δημοτικότητας. Οι τάσεις δεν διαμορφώνονται από το αντικειμενικά καλό πρότυπο (με τα πολλά ψεγάδια του) αλλά από το συμπαθές. Και το συμπαθές που γίνεται τέτοιο επίτηδες, είναι το αντιπρότυπο του χρήσιμου κι επιμορφωτικού. Είναι η κολακεία της αγαθοσύνης, η επιβράβευση του χαζού και μέτριου, το εμπορικά επικερδές. Ό,τι δεν απαιτεί κόπο κι απλώς υπάρχει για να χαϊδεύει τη μικρόνοιά μας.

Οι μαγικές κρέμες, οι προφητείες, οι βλαχομεσσίες, οι ψεκασμοί και όλα τα σχετικά (με τις διάφορες παραλλαγές τους), δεν είναι καινούργια φαινόμενα. Οντολογικά είναι όσο παλιά είναι και η χαζομάρα, και εξίσου διαχρονικά. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν δηλαδή. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι η ύπαρξή τους, -κανείς δεν έχει την αξίωση να εξαλειφθεί η βλακεία από τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι η σταδιακή κανονικοποίησή τους, όχι το ότι τα βλέπουμε, αλλά ότι τα βλέπουμε και σιγά σιγά θεωρούμε πως είναι ok να υπάρχουν κι ότι μάλιστα ενέχουν δόσεις αλήθειας, ακρίβειας, κύρους. Βαθμιαία, η εγκληματική αφέλεια εξελίσσεται σε μια εναλλακτική εκδοχή του κανονικού, εσχάτως έχει αρχίσει και να το εκτοπίζει, γίνεται κυριολεξία στη θέση της κυριολεξίας.

Έξι γραφικοί τύποι που πιστεύουν ότι δεν χρωστάνε τίποτα στην εφορία γιατί ένας Πατρινός μάγκας έχει 600 δις και θα τα διαθέσει για τη σωτηρία τους, δεν αποτελούν κίνδυνο. Όταν, όμως, οι γραφικοί τύποι είναι έξι χιλιάδες και ο ρυθμός αύξησής τους είναι τέτοιος που πλέον δημιουργούν προβλήματα στις εφορίες και μας φτάνουν στο σημείο να συζητάμε σοβαρά τα αιτήματά τους, το πράγμα αλλάζει. Το αυτονόητο απονομιμοποιείται και τα προϊόντα της ακραιφνούς ευήθειας παίρνουν θέση στην πραγματικότητα. Τα συζητάμε, τα διαπραγματευόμαστε, άρα υπάρχουν.

Σε τελική ανάλυση, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ένα ολόκληρο κόμμα θεμελιώθηκε και εξελέγη στη βάση της φαντασίωσης και του παραλογισμού, και παρ’ότι το κόμμα σήμερα παρακμάζει, η ιδεολογική προσήλωση στο μη ρεαλιστικό κρατάει γερά κι ακόμα αναπτύσσεται. Συμπερασματικά: Όσο εμείς πλοηγούμαστε στο ίντερνετ και ανακαλύπτουμε τον κόσμο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραδίπλα μας πλοηγούνται οι οπαδοί του Σώρρα που ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο, κι αύριο-μεθαύριο μπορεί και να μας κυβερνάνε.

Υπάρχει για όλο αυτό ένα είδος αντιμετώπισης, κάτι σαν αυτοπροστασία που μπορεί και να ’χει ευρύτερο αποτέλεσμα κάποια στιγμή. Δεν είναι η καταστολή, ο καθένας ας γράφει κι ας διαβάζει ό,τι θέλει, ακόμα κι αν αυτό είναι ψευδές, υβριστικό ή επικίνδυνο. Είναι η αυστηροποίηση του προσωπικού κριτηρίου. Δεν διαβάζουμε βλακείες, δεν τις αναμεταδίδουμε, δεν τους επιτρέπουμε να εισέλθουν στον δικό μας χώρο. Βάζουμε την παράνοια σε καραντίνα, περιορίζουμε τη μόλυνση όσο περνάει απ’ το χέρι μας και απέχουμε συνειδητά απ’ τους “μολυσμένους” για όσο χρειαστεί.

Άρης Αλεξανδρής
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για όποιον μου αντιτείνει (Girousis κ.α) ότι όλα αυτά δεν είναι ελληνικό προνόμιο, θα απαντησω ότι η Γερμανία ήδη ποινικοποιεί την συνειδητή διάδοση ψευδών πληροφοριών.
Στην χώρα της σαχλαμάρας και του ωχαδερφισμού, έχει κτυπήσει κόκκινο αυτή η ιστορία, ειδικά με το Facebook.

Υ.Γ
Απ΄τους 700+ "φίλους" στο fb οι περισσότερες έχουν γίνει unfollow γιατί μου γεμίζουν το timeline με ηλιθιότητες, εξόφθαλμα ψευδείς ειδήσεις, clickbait και αναμετάδοση "ειδήσεων" από ψεκασμένα sites.

22 Ιανουαρίου 2017, 14:27:54
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στο νησί μου αρκετοί συνταξιούχοι ασχολούνται με την καλλιέργεια και της συγκομιδή της γνωστής μαστίχας η οποία είναι χρονοβόρα, εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη (γιατί κάποιοι εκτός Χίου νομίζουν ότι υπάρχουν μαστιχόδεντρα από τα οποία κόβουμε έτοιμα τα κουφέτα της μαστίχας) αλλά και αρκετά αποδοτική.
Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε με τις τελευταίες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στη δήλωση εισοδημάτων από (ας την πούμε συμπληρωματική) γεωργική απασχόληση αν και τελικά τα έσοδα από το μαστίχι μπορεί να είναι περισσότερα από τη σύνταξη.
Πάντως υπήρχε μια ανησυχία και αναταραχή στους μαστιχοπαραγωγούς.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και έρχεται η ανακοίνωση από τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς καθησυχασμό
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι:
Ο νόμος δημοσιεύεται Μάιο 2016.
- Δεν πιάνει όσους είχαν βγει στη σύνταξη πριν την ψήφισή του (ας το δεχθούμε, δεν του έδωσαν αναδρομική ισχύ)
- Δεν πιάνει όσους βγήκαν στη σύνταξη μέχρι 31/12/16 (γιατί; )
- Με εγκύκλιο (!!!!!!) θα παρατείνεται το ισχύον καθεστώς για όσους βγουν στη σύνταξη μέχρι το 2021.

Γιατί ψηφίστηκε λοιπόν ο νόμος;
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιανουαρίου 2017, 14:59:34 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

23 Ιανουαρίου 2017, 09:41:22
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι:
Ο νόμος δημοσιεύεται Μάιο 2016.
- Δεν πιάνει όσους είχαν βγει στη σύνταξη πριν την ψήφισή του (ας το δεχθούμε, δεν του έδωσαν αναδρομική ισχύ)
- Δεν πιάνει όσους βγήκαν στη σύνταξη μέχρι 31/12/16 (γιατί; )
- Με εγκύκλιο (!!!!!!) θα παρατείνεται το ισχύον καθεστώς για όσους βγουν στη σύνταξη μέχρι το 2021.

Γιατί ψηφίστηκε λοιπόν ο νόμος;

Μνημονιακή επιταγή.
Αλλά βλέπετε με τι κουτοπονηριά προσπαθεί η κάθε κυβέρνηση να μην εφαρμόσει ουσιαστικά αυτά που νομοθέτησε  ;)
Οι ψηφοφόροι-πελάτες είναι πολυτιμότεροι από κάθε απαίτηση του κουαρτέτου εταίρων (sic).

23 Ιανουαρίου 2017, 20:49:47
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....
και έρχεται η ανακοίνωση από τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς καθησυχασμό
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι:
Ο νόμος δημοσιεύεται Μάιο 2016.
- Δεν πιάνει όσους είχαν βγει στη σύνταξη πριν την ψήφισή του (ας το δεχθούμε, δεν του έδωσαν αναδρομική ισχύ)
- Δεν πιάνει όσους βγήκαν στη σύνταξη μέχρι 31/12/16 (γιατί; )
- Με εγκύκλιο (!!!!!!) θα παρατείνεται το ισχύον καθεστώς για όσους βγουν στη σύνταξη μέχρι το 2021.

Γιατί ψηφίστηκε λοιπόν ο νόμος;
   Την ανακοίνωση (δελτίο τύπου) του κάθε βολευτή να μη σου πω πόσο την υπολογίζω. Ας βγει ντροπολογία (όχι βέβαια εγκύκλιος) και το συζητάμε. Οι ιθαγενείς με μνήμη χρυσόψαρου όταν θα βγουν στη σύνταξη και θα δουν ότι παρερμηνεύτηκε το ΔΤ (γιατί οι κακοί τροϊκοθεσμοί είναι σκληροί) τότε θα τον έχουν ήδη ψηφίσει...
   Θα μάθουμε σύντομα - μένει μια βδομάδα ως τις 30/1. Αν θέλεις ενημέρωσέ μας Αδαμάντιε.

   ΥΓ: Ο νόμος τους πιάνει όλους απο τη στιγμή που ψηφίστηκε. Τα υπόλοιπα (για το 2821 ή και πιο μετά) είναι ευχολόγια του βολευτή. Θέλω να δω την ...εγκύκλιο (πχ "όσοι αγρότες ασχολούνται με αντικείμενο που αρχίζει απο Μ (βλέπε μαντζουράνα, μαρούλι, μαστίχα, μήλα κλπ) δεν θα φορολογηθούν όπως οι υπόλοιποι ούτε θα τους κοπούν οι συντάξεις).

30 Ιανουαρίου 2017, 03:39:52
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αποδεικτικό μισθοδοσία του ΟΑΣΘ, σωτήριο έτος 2014:



Πόσο είπατε ότι παίρνετε κοτζάμ Επιμελητές Α'-Β' και Διευθυντάδες ;

Μάλλον οδηγοί στον ΟΑΣΘ θα έπρεπε να γινόσασταν....  :P

30 Ιανουαρίου 2017, 09:36:30
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ο μισθός δεξιά (Δεκέμβριος 2015) ξέρουμε που αντιστοιχεί;
Χρονοεπίδομα (και άθροισμα επιδόματος συζύγου και τέκνων!) σχεδόν όσο ο βασικός μισθός!

30 Ιανουαρίου 2017, 09:42:16
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πόσο είπατε ότι παίρνετε κοτζάμ Επιμελητές Α'-Β' και Διευθυντάδες ;

Μάλλον οδηγοί στον ΟΑΣΘ θα έπρεπε να γινόσασταν....  :P

Συγγνώμη @Αρχίατρε,
Μπορεί ένας γιατρός να καθαρίσει με τη μία τόσο κόσμο όσο ένας οδηγός του ΟΑΣΘ;
Μη λέμε ό,τι κι ό,τι...
 ;D ;D ;D
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

30 Ιανουαρίου 2017, 19:51:25
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Έχει και καλύτερα...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έτσι, και άλλουί διορισμοί, άλλωστε "λεφτά υπάρχουν" !

Η πλάκα με τον ΟΑΣΘ είναι ότι τυπικά δεν είναι "Δημόσιο", αλλά επιδοτείται χοντρά απ' το Δημόσιο για το συγκοινωνιακό έργο που προσφέρει, ενώ πριν λιγο καιρό ο πρόεδρος των εργαζομένων του ζητούσε να μην αναρτώνται εκκαθαριστικά στο Διαδίκτυο...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2017, 19:53:03 από Αρχίατρος »

31 Ιανουαρίου 2017, 10:05:06
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Christos Kissas
Σεμνούς τους βρίσκω. Εγώ στη θέση τους θα είχα εξαγγείλει έναν πυρηνικό σταθμό, έναν κυκλικό επιταχυντή σωματιδίων, ένα κέντρο νανοτεχνολογίας και μια μονάδα αστροφυσικής πλάσματος.

Παράθεση
Athanassios Kosmopoulos
300-400 προσλήψεις προσωπικού,
1-2 Μ€ σε προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών συν κάποια
Κ€ για ενοικίαση κτιρίου για στέγαση της υπηρεσίας.
Μετά θα χρειαστεί και ένα ΔΣ και κάποια επιπλέον Κ€ για δαπάνες λειτουργίας ( Τηλέφωνα, αναλώσιμα, ταξίδια κλπ) ....... Not bad at all!!!

3 Φεβρουαρίου 2017, 20:38:05
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....
και έρχεται η ανακοίνωση από τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς καθησυχασμό
....
   ...
   Θα μάθουμε σύντομα - μένει μια βδομάδα ως τις 30/1. Αν θέλεις ενημέρωσέ μας Αδαμάντιε.
.... Θέλω να δω την ...εγκύκλιο (πχ "όσοι αγρότες ασχολούνται με αντικείμενο που αρχίζει απο Μ (βλέπε μαντζουράνα, μαρούλι, μαστίχα, μήλα κλπ) δεν θα φορολογηθούν όπως οι υπόλοιποι ούτε θα τους κοπούν οι συντάξεις).
    Υποτίθεται ότι 30/1 ήταν καταληκτική ημερομηνία. Βγήκε κάποια εγκύκλιος; Πρόχειρη αναζήτηση που έκανα δεν έδωσε αποτέλεσμα...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
8893 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Οκτωβρίου 2012, 22:53:23
από anasm
1 Απαντήσεις
42665 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2014, 16:06:58
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
4109 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 10:09:00
από GirousisN
0 Απαντήσεις
3238 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2018, 23:43:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4102 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκεμβρίου 2023, 11:57:38
από Δ. Κουναλάκης