Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:18:45

Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει ελπίδα ;  (Αναγνώστηκε 105727 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιανουαρίου 2019, 14:36:58
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Υπάρχει ελπίδα για... απολυθέντες τραπεζικούς υπαλλήλους ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εγώ θα συνηγορούσα πάντως μιας και υπάρχουν μεγάλα κενά στον νοσηλευτικό κλάδο !

Btw, συντελείται τεράστια επανάσταση στον τραπεζικό κλάδο, και όταν ο μέσος κουτοπόνηρος Ελληνάρας χωνέψει ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι το μελλον, ίσως αραιώσει τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά υποκαταστήματα.
Πάντως έρχεται το κλείσιμο πολλών.

11 Ιανουαρίου 2019, 16:46:33
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σήμερα μιλούσα με αστυνομικό ετών 54 που μου αράδιασε μια σειρά εξαγορών, πλασματικών χρόνων κλπ και κατέληξε να μου πει ότι θα βγει στη σύνταξη στα 55 και θα έχει 40 έτη υπηρεσίας!!
(Φυσικά το γενικότερο στύλ ήταν του ατόμου του κουρασμένου από τη μακρόχρονη εργασία που δε βλέπει την ώρα να βγει στη σύνταξη)

11 Ιανουαρίου 2019, 17:42:20
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί που το έχουν κάνει και μετά το μετάνιωσαν, φυσικά συνήθως πρόκειται για τους γνωστούς (έτσι λέγονται στους κύκλους τους) "Βητάδες", δλδ αστυνομικοί ΜΗ προερχόμενοι απο παραγωγική Σχολή, που δεν μπορούν να κάνουν προανακριτικό έργο.

Συνήθως καταφεύγουν στο αλκοόλ, στα ζώα τους (αν είναι επαρχία), σπάνια θα δεις καποιον να βρίσκει κάποια δημιουργική ασχολία στην όταν βγει στην σύνταξη. 

Στην Γερμανία βγαίνουν στην σύνταξη στα 62, δεν υπάρχει λόγος να μην τους κρατάς σε υπηρεσίες γραφείου μέχρι τότε και να έχεις νέους αστυνομικούς στα γραφεία να τα ξύνουν...
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2019, 17:44:36 από Αρχίατρος »

11 Ιανουαρίου 2019, 21:32:24
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνήθως καταφεύγουν στο αλκοόλ, στα ζώα τους (αν είναι επαρχία), σπάνια θα δεις καποιον να βρίσκει κάποια δημιουργική ασχολία στην όταν βγει στην σύνταξη. 


Όντως, έχω την αίσθηση ότι οι συνταξιούχοι Αστυνομικοί πίνουν, περισσότερο από τον μέσο συνταξιούχο (φυσικά ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και υπάρχουν σίγουρα και συνταξιούχοι αστυνομικοί που δεν πίνουν καθόλου).
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Ιανουαρίου 2019, 09:21:56
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα νοσοκομείο το οποίο για έναν απινιδωτή τριών κοιλοτήτων (CRT-D) έλαβε 3 προσφορές από τις 3 εταιρείες του χώρου και με βάση την τιμή αγόρασε τον απινιδωτή στα 2.950€ + ΦΠΑ.
Στο Παρατ. Τιμών  της ΕΚΑΠΥ (πρώην ΕΠΥ) η τιμή του συγκεκριμένου απινιδωτή είναι 7.867,50€ βάσει υπουργικής απόφασης του αρμόδιου Υπουργού Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2016, με την οποία καθορίσθηκαν οι τιμές συγκεκριμένων κωδικών καρδιολογικών συσκευών του ΠΤ για όλη την επικράτεια, στην βάση λόγων δημοσίου συμφέροντος και κάλυψης ζωτικών λειτουργικών αναγκών των δημοσίων νοσοκομείων, όπως αναφέρεται στην απόφαση.
Η τιμή του συγκεκριμένου απινιδωτή το 2011 ήταν 12.588€, πήγε στα 10.490€, στα 7.867,50€ το 2016 και το 2019 στα 2.950€.
Παρατηρείται, δηλαδή, μια μείωση της τάξεως του 76,56% από την τιμή του 2011 και 62,5% από την τιμή του 2016. Παρ’ όλα αυτά το ΠΤ δεν αναθεωρεί την τιμή του 2016 στην σημερινή τιμή! Έτσι όποιο άλλο νοσοκομείο προμηθεύεται απινιδωτές στη τιμή των 7.867,50€ € νομιμοποιείται να το κάνει για λόγους δημοσίου συμφέροντος!!

Και κάποιοι συνηγορούν ότι αυτό είναι και συνταγματικό έχοντας υπόψιν τους  τη συνέχιση της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η Χώρα, η οποία έχει επηρεάσει και το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας! Πώς να μην υπάρχει σοβαρή δημοσιονομική κρίση όταν και σήμερα αγοράζονται υλικά και υπηρεσίες σε 3-4 πλάσιες τιμές. Υπάρχει άραγε συγγνωστή πλάνη σε όσους αποφάσισαν κάτι τέτοιο;
Όσοι λοιπόν επιμένουν στην επίκληση του δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει να αναλογιστούν ότι επιβάλουν στα νοσοκομεία να αγοράζουν εξοπλισμό, υλικά και αναλώσιμα σε 3-4πλάσιες τιμές. Η λειτουργία και η ενημέρωση του ΠΤ όπως πραγματοποιείται είναι ένα μεγάλο θέμα. Το ΠΤ όχι μόνο δεν συμβάλει στο δημόσιο συμφέρον αλλά αντιθέτως συμβάλει στην σπατάλη και τη διαφθορά στο σύστημα υγείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

18 Ιανουαρίου 2019, 21:10:25
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... Παρ’ όλα αυτά το ΠΤ δεν αναθεωρεί την τιμή του 2016 στην σημερινή τιμή! ...
.. Η λειτουργία και η ενημέρωση του ΠΤ όπως πραγματοποιείται είναι ένα μεγάλο θέμα. Το ΠΤ όχι μόνο δεν συμβάλει στο δημόσιο συμφέρον αλλά αντιθέτως συμβάλει στην σπατάλη και τη διαφθορά στο σύστημα υγείας....
   Δικαιολογημένοι όλοι. Εδώ και μήνες οι οπτικοί δεν χορηγούν γυαλιά (τζάμπα). Το ΠΤ πάντα ήταν μυωπικό, τώρα χωρίς γυαλιά, τι να σου κάνει....

   Αν δε γελάμε με τα χάλια μας θα πάρουμε ψυχοφάρμακα. Ο ΕΟΠΥΥΥ (μάλλον η ΗΔΙΚΑ) γενικά διαβάζει το forum, ελπίζω να το διαβάζει και ο εκάστοτε υπουργός :) μήπως διορθωθεί κάτι σε αυτό το θέμα.... (στις τιμές όχι στα γυαλιά)

29 Ιανουαρίου 2019, 11:31:53
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


 Υπάρχουν κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες που νομίζεις ότι ο νομοθέτης στήνει μία φωτογραφική μηχανή και βάζει απέναντί του πρόσωπα που θέλει να τακτοποιήσει με δημόσιο χρήμα. Συχνά δε, υπάρχουν τα πρόσωπα, αλλά δεν υπάρχουν οι θέσεις. Κανένα πρόβλημα. Μπορούν να δημιουργηθούν, μεγαλώνοντας ένα κράτος που, υποτίθεται, μικραίνει και εκσυγχρονίζεται.

Σήμερα (Τρίτη) ψηφίζεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο, πιθανότατα, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, ούτε διεγείρει το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης. Ο τίτλος του είναι «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ενίσχυση και αναβάθμιση δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις». Περιλαμβάνει 45 άρθρα ετερόκλητης θεματολογίας και η διαβούλευση του εξαντλήθηκε σε πέντε μέρες με μόλις 56 σχόλια.
Ένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου προβλέπει τη σύσταση «Ειδικής Γραμματείας Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης». Τι ακριβώς θα κάνει αυτή η Γραμματεία; Θα υλοποιοιεί «προγράμματα υποστήριξης και αναβάθμισης της διοικητικής ικανότητας φορέων του Δημοσίου». Δηλαδή; Θα υποδέχεται αιτήματα φορέων που υπάγονται στο υπουργείο, θα τα επεξεργάζεται και θα κάνει εισηγήσεις στην πολιτική ηγεσία, εν προκειμένω στην κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Με άλλα λόγια, δημιουργείται μία Γραμματεία η οποία θα ασχολείται με αυτό που, υποτίθεται, ότι κάνει ολόκληρο το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης! Διότι, αν θυμάστε, το υπουργείο συστάθηκε για να ανασυγκροτήσει και να εκσυγχρονίσει το Δημόσιο, πλην όμως τώρα το επιβαρύνει με ακόμα μία δομή. Κάπως έτσι, το υπουργείο θα αποκτήσει νέο Ειδικό Γραμματέα, ο οποίος θα επιλεγεί από την κυβέρνηση. Αυτός ο Γραμματέας θα έχει υπό την επίβλεψη του εννιά προϊσταμένους με δράσεις που επικαλύπτονται από άλλες, παράλληλες, λειτουργίες του υπουργείου.
 Ο Διονύσης Ρηγόπουλος, τέως επιθεωρητής-ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, ένας άνθρωπος που εδώ και χρόνια επιδίδεται σε αγώνα για τη δημιουργία ψηφιακού οργανογράμματος στο Δημόσιο, παρατηρεί το εξωφρενικό της περίπτωσης: «Η υπό σύσταση ειδική γραμματεία φαίνεται να έχει σημαντικές επικαλύψεις με υφιστάμενες μονάδες του υπουργείου, με αντίστοιχες αρμοδιότητες. Εάν η τρέχουσα πραγματικότητα του υπουργείου δεν λειτουργεί ικανοποιητικά, δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι η υπό σύσταση ειδική γραμματεία θα λειτουργήσει. Αντιθέτως, είναι απολύτως εγγυημένο ότι θα δημιουργήσει οικονομική επιβάρυνση αλλά και ότι θα περιπλέξει περαιτέρω την άσκηση πολιτικής του υπουργείου, λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων». Πόσο κοστίζει όλο αυτό; Ανοίγουν εξήντα θέσεις με κόστος ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Μια χαρά. Βγήκαμε από τα μνημόνια, η τρόικα έφυγε από τα υπουργεία και τώρα με την έξοδο στις αγορές έχουμε, επιτέλους, την ευχέρεια να εκσυγχρονίσουμε το Δημόσιο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

12 Φεβρουαρίου 2019, 22:37:24
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αυτό τον άνθρωπο στηνόμασταν κάποτε (επί εποχής ΠΑΣΟΚίλας) και τον βλέπαμε στον Αντένα:
Παράθεση
Ο δακρύβρεχτος κύριος Τέρενς Κουίκ

Νεφέλη Λυγερού

12 Φεβρουαρίου 2019


    Όπως πολλοί από εσάς -φαντάζομαι- έτσι και εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου όσον αφορά την προσωπικότητα του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Άνδρας που έχει περάσει προ πολλού τη νεότητα και εμφανίζει τέτοια εμμονή με την ομολογουμένως πλούσια κώμη του, δημιουργεί ένα κάποιο ερώτημα για την σοβαρότητά του. Τουλάχιστον στα μάτια μου.

Δεν θα καταπιαστώ, όμως, με την πολιτική οντότητα του συγκεκριμένου. Παρά την μάλλον κωμική παλινδρόμησή του όσον αφορά την παραίτησή του, τελικά παρέδωσε την έδρα του. Και έτσι φτάνουμε στο προκείμενο, το οποίο είναι ο διάδοχός του στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ. Τον άνθρωπο που ορκίστηκε με τιμή και καμάρι βουλευτής, συγκρατώντας ένα δάκρυ που πήγε να κυλίσει στην ηλιοκαμένη από τα ταξίδια επιδερμίδα του.

Ως γνωστόν, στην πολιτική δεν χωράει συναισθηματισμός. Ο Κουίκ φαίνεται να αποτελεί ένα περίεργο υβρίδιο. Από τη μία ξεχειλίζει από δαύτον και από την άλλη μοιάζει να έχει υιοθετήσει έναν απαράμιλλο κυνισμό, που τον έχει οδηγήσει σε «είπα-ξείπα». Όποιος είχε μία στοιχειώδη εικόνα του πολιτικού παρασκηνίου από το 2012 και μετά, ο πρώην τηλεοπτικός δημοσιογράφος ήταν ολίγον τι στα αζήτητα.

Ο Πάνος Καμμένος τον πήρε “καλικούτσα” για να τον μετατρέψει σε πολιτικό παράγοντα. Αδιάφορη η μεταξύ τους χημεία, πόσο μάλλον η μετέπειτα ρήξη τους. Το ζήτημα είναι τι έγινε μετά. Ο άνθρωπος που διαφήμιζε με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια την πίστη του στον Πάνο Καμμένο και στις αρχές της “δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου” Δεξιάς προσβλήθηκε από το σύνδρομο “πρώτη φορά Αριστερά”.
Τα θρυλικά ξεσπάσματα του Τέρενς Κουίκ

Είναι θρυλικά τα ξεσπάσματα του σε καφέ του κέντρου και σε λόμπι γνωστών ξενοδοχείων, με τα οποία εξέφραζε σε υψηλούς τόνους την απέχθειά του για την Αριστερά και τον Αλέξη Τσίπρα. Εκείνοι οι φιλιππικοί έδωσαν τη θέση τους σε μονολόγους μετάνοιας και όρκους πίστης. Με τον ίδιο πάντα δακρύβρεχτο συναισθηματισμό που τον χαρακτηρίζει δεκαετίες τώρα, υπηρετεί ψυχή τε και σώματι το όραμα του Αλέξη Τσίπρα στ υπουργείο Εξωτερικών.

Τι και αν μέχρι το 2015 και μόνο το ενδεχόμενο  συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσβαλε τον πυρήνα της ιδεολογικής ύπαρξής του. Έτσι, όμως, φαίνεται πως λειτουργούν οι συναισθηματικοί άνθρωποι! Γι’ αυτό και ουκ ολίγες φορές βάλλονται. Ο Κουίκ το γνωρίζει καλά αυτό και έχει δηλώσει σε κάθε τόνο ότι δεν θα τον αποθαρρύνουν όλοι εκείνοι που δεν κατανοούν την θυσία και το έργο του: 70 ταξίδια σε 26 μήνες! Και με τι συνθήκες; VIP και πού είσαι ακόμα… Παρατρεχάμενοι, πολυτελή δείπνα, ενθύμια, συγκίνηση, πατριδοκαπηλία και πάλι από την αρχή κάθε φορά που έμπαινε σε αεροπλάνο για να ανακαλύψει ομογενείς στις πιο απόμακρες γωνιές του πλανήτη.

Βουρκώδης συναισθηματισμός, λοιπόν, αλλά αυτός δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Κουίκ μας κοστίζει και μάλιστα πολύ σε τόσο δύσκολες εποχές. Δεν είναι, όμως, τα έξοδα για την συνοδεία του, ούτε η ημερήσια αποζημίωση που προστίθεται στον παχυλό υπουργικό μισθό του. Το πρόβλημα είναι η περιπλάνησή του ανά την υφήλιο δεν εντάσσεται σε κάποια στρατηγική για τον Απόδημο Ελληνισμό, δεν υπηρετεί μία ατζέντα με διαμορφωμένους στόχους και χρονοδιάγραμμα.

Θα μου πείτε, λεπτομέρειες. Ο Τέρενς έσπασε όλα τα ρεκόρ σ’ αυτό που μπορεί να αποκληθεί “υπουργικός τουρισμός”. Τον εμπλούτισε, μάλιστα, με υπέρμετρες δόσεις βουρκώδους συναισθηματισμού, έτσι για να είναι ο εαυτός του…

19 Φεβρουαρίου 2019, 23:50:51
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Περί επιλογών της ΝΔ:
Tilemachos Chormovitis
Παράθεση
Διαβάζω πως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της "Νέας Δημοκρατίας" για την ευρωβουλή θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Παύλος Ελευθεριάδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εκπροσώπησε την οργάνωση "Best For Britain" σε δίκη σχετικά με τις συνταγματικές διαδικασίες που αφορούν το Brexit. Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτή η ευρωτζιχαντιστική οργάνωση, που χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) , είναι έξαλλη με τον τρόπο που ψήφισε η "πλέμπα" το 2016 και γι'αυτό επιδιώκει τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που θέλει και η Μ.Βρετανία επιστρέψει μετανιωμένη στην ζεστή αγκαλιά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. (υπερ νέου δημοψηφίσματος έχει ταχθεί και ο κύριος Ελευθεριάδης σε σχετική αρθρογραφία του).

Στη σύγκρουση που μαίνεται σε όλη τη Δύση μεταξύ αυτών που θέλουν την εξουσία συγκεντρωμένη σε λίγες υπερεθνικές οντότητες μακριά από τον έλεγχο των απλών ανθρώπων και μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος πολιτικής οργάνωσης παραμένει το έθνος-κράτος, καθώς μόνο έτσι μπορεί να ελεγχθεί η πολιτική εξουσία, δεν έχουμε αμφιβολία σε ποια πλευρά βρίσκεται η "Νέα Δημοκρατία".

23 Φεβρουαρίου 2019, 22:26:29
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Tassos Hadjicrystallis

ΈΝΑ ΝΗΣΙ, ΜΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΓΑΜ…» ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Αν σας λέγανε ότι υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα του οποίου τα γραφεία και οι αστυνόμοι έχουν έδρα τον Βόλο, αλλά τα περιπολικά του τμήματος έχουν έδρα την Σαλαμίνα, και όποτε οι αστυνομικοί καλούνται να επέμβουν σε περιστατικό πρέπει κάποιοι να τους φέρουν τα περιπολικά από την Σαλαμίνα στον Βόλο, όπου αυτοί να επιβιβασθούν για να πάνε εκεί που τους καλεί το καθήκον τους τι θα λέγατε;;; Ιστορίες σχιζοφρένιας ε;;;

Είναι τραγικό ότι ακριβώς αυτό μας επιβάλουν. Και είναι ακόμη τραγικότερο ότι έχουμε αρχίσει και εμείς ως κοινωνία να το θεωρούμε λογικό, και εξηγούμαι.

Σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης σε νησί μας, είναι προφανές ότι η μικρή μονάδα που θα το υπερασπίζεται δεν θα μπορεί να αντέξει επ’ άπειρο. Η ταχεία μεταφορά ενισχύσεων από την μητέρα Ελλάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας για να κρατηθεί το νησί υπό Ελληνική κυριαρχία και να αποκρουσθεί η τουρκική επίθεση.

Ακριβώς γι αυτόν τον ρόλο οι Ένοπλες Δυνάμεις εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει μία ειδική ΕΠΙΛΕΚΤΗ μονάδα, που ασκείται συνεχώς επάνω σε αυτό το σενάριο, δηλαδή ταχεία επιβίβαση ανδρών και αρμάτων σε αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, ταχεία μεταφορά τους στο νησί, που δέχεται επίθεση, και απόβαση σε ακτές του νησιού. Είναι η 32η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ η οποία έχει έδρα τον Βόλο.

Από τις ειδήσεις διαπιστώνω ότι τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα από την αρχηγία ΓΕΕΘΑ του στρατηγού Κωσταράκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις, κάνοντας το αυτονόητο, έχουν αναγάγει τους χρόνους αντίδρασης τους σε καθοριστικό παράγοντα της έκβασης μιας στρατιωτικής σύγκρουσης. Πόσο μάλλον που το πεδίο της μάχης, δηλαδή το Ελληνικό νησί, θα είναι μόλις λίγα μίλια από τις Τούρκικες ακτές, και δεκάδες ή και εκατοντάδες μίλια από την Ελληνική ενδοχώρα.

Στα πλαίσια αυτά οι ΕΔ έκριναν ορθώς ότι είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ η 32η Ταξιαρχία να έχει έδρα τον Βόλο την στιγμή που τα αρματαγωγά που θα την μεταφέρουν έχουν έδρα τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Αυτό διότι ο χρόνος απόβασης της Ταξιαρχίας στο νησί επιβαρύνεται και από τον χρόνο του ταξιδιού των αρματαγωγών από την Σαλαμίνα στον Βόλο (150 μίλια).

Αλλά ο αυξημένος χρόνος του πλου των πλοίων προσδίδει στην Τουρκία και μεγαλύτερες ευκαιρίες προσβολής τους είτε από υποβρύχια είτε από αεροπλάνα. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί ολέθριο για την Ελλάδα, αφού

- Και ενισχύσεις δεν θα έφταναν ποτέ στο νησί… αλλά
- Και εκατοντάδες νέα παιδιά θα χάνονταν στο Αιγαίο…

Πόσο μάλλον που από τον Βόλο και μέχρι τα πλοία να βρεθούν στο ανοιχτό πέλαγος θα πρέπει να περάσουν από την στενή είσοδο του Παγασητικού (Τρίκερι) και το στενό των Ωραιών (Ν.Πήλιο – Β.Εύβοια), σημεία ιδανικά για καρτέρι εχθρικών υποβρυχίων… και προσβολή της έμφορτης Ελληνικής νηοπομπής…

Από αυτά γίνεται προφανές ότι η έδρα της Ταξιαρχίας ΚΑΚΙΣΤΑ είναι στον Βόλο. Έπρεπε να έχει ήδη φύγει χθες. Επειδή αυτή θα έπρεπε να είναι κάπου κοντά στην Αθήνα όπου βρίσκεται ο Ναύσταθμος, οι ΕΔ αποφάσισαν την μεταφορά της στο στρατόπεδο του Αυλώνα στην Βοιωτία. Μάλιστα κάπου διάβασα ότι ειδικά ένα τάγμα της θα εδρεύει στο στρατόπεδο Παλάσκας στον Πειραιά ώστε να είναι κυριολεκτικά δίπλα στα πλοία έτοιμο να επιβιβασθεί σε αυτά.
Αυτονόητα πράγματα.

Και όμως. Τα αυτονόητα θεωρούνται παράλογα από την σημερινή μας κοινωνία και την πολιτική μας ελίτ (αλήτ). Εδώ και εβδομάδες κυρίαρχο θέμα στα ΜΜΕ του Βόλου είναι «ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ» δηλαδή να μην χάσουν κάποιοι τα ΕΝΟΙΚΙΑ που εισπράττουν από τους αξιωματικούς, και κάποιοι άλλοι τον τζίρο από ΦΡΑΠΕΔΕΣ που τους κάνουν οι στρατιώτες στις εξόδους τους.

Με αυτά τα κριτήρια περί ανάπτυξης έχει γαλουχηθεί η Ελληνική κοινωνία από τους πολιτικούς εδώ και χρόνια. Είναι ακριβώς τα ίδια με βάση τα οποία η Κάτω Ραχούλα ζητούσε και τελικά αποκτούσε Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, κάτι ότι νάναι, αρκεί να φέρνει καταναλωτές φραπέδων. Αυτή καθιερώθηκε ως άποψη της κοινωνίας για τον αναπτυξιακό ρόλο του Πανεπιστημίου. Δεν τους νοιάζει αν όλη η έρευνα που θα γίνεται στο πανεπιστήμιο θα είναι για ξένες πολυεθνικές και όχι για την τοπική ανάπτυξη. Δεν τους νοιάζει δηλαδή η αναπτυξιακή διάσταση του Πανεπιστημίου, αλλά μόνο η καταναλωτική. Η τρέλα δε είναι ότι την καταναλωτική την βαφτίζουν «ανάπτυξη»!!!.

Επανερχόμενος εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς: “Γιατί τότε η Ταξιαρχία αποφασίστηκε να εδρεύει στον Βόλο, αφού από της ιδρύσεώς της αυτός ήταν ο ρόλος της;;». Η απάντηση είναι η εξής:

Η ταξιαρχία πεζοναυτών όταν δημιουργήθηκε ως τέτοια από την «επάρατη χούντα» ορθότατα καθορίστηκε ως έδρα της η Αθήνα ώστε να είναι δίπλα στα πλοία. Η μεταφορά της στον Βόλο έγινε επί … «δημοκρατίας». Αφού από στρατιωτικής απόψεως ο Βόλος δεν έχει τίποτε το θετικό ως έδρα της συγκεκριμένης μονάδας, επομένως Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δηλαδή κάποιοι έφεραν την μονάδα εδώ για να πουλήσουν εκδούλευση στα ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ τους και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοι «δημοκράτες» πολιτικοί, αλλά θυμίζω ότι στο παρελθόν στον Βόλο εκλέγονταν επί χρόνια υφυπουργός Άμυνας του βαθέως ΠΑΣΟΚ!!!

Έτσι εδώ και εβδομάδες στον Βόλο κυριαρχεί μια ιδιότυπη «τοπική ομοψυχία». Κοινωνία, ΜΜΕ, πολιτικοί ΟΛΩΝ των κομμάτων αγωνιούν «τι θα γίνει με την ταξιαρχία».

- Είναι όλοι αυτοί που ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΟΥΣΑΝ καθόλου όταν ένα-ένα έκλειναν τα εργοστάσια μιας κάποτε ανθούσας τοπικής βαρειάς βιομηχανίας μετάλλου,

- Είναι οι ίδιοι που δεν αγωνιούσαν καθόλου όταν ακυρώνονταν τεράστιες τοπικές τουριστικές επενδύσεις διότι κάποιος δημόσιος υπάλληλος έβλεπε δάσος σε ένα ξερό λόφο με 10 πουρνάρια,

- Είναι οι ίδιοι που δεν αγωνιούσαν καθόλου όταν άκουγαν «προοδευτικούς» δημοτικούς άρχοντες ΜΕ ΣΤΟΚΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ να διώχνουν επενδυτές μαρίνας σκαφών με το επιχείρημα «Εμείς δεν κάνουμε έργα για το κεφάλαιο».

Τώρα σκίζουν τα «αναπτυξιακά» τους ιμάτιά για τα 2 ευρώ του φραπέ του Μπάμπη του λοχία.

Παρακολουθώ τον δημόσιο διάλογο για το θέμα. Με εκπλήσσει ότι ουδείς που έχει δημόσιο λόγο (πολιτικός, δημοσιογράφος κλπ) δεν αποτολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να εκφέρει αντίθετη άποψη, ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΥΓΑ. Όποιος το τολμήσει ξέρει ότι θα κατασπαραχθεί. Όλοι αλληλο-χαιδεύονται κάνοντας «μασάζ» στις πιο συμφεροντολόγες μικρο-ομάδες και σε βάρος του συλλογικού κοινωνικού οφέλους.

Όπου και να κοιτάξεις πλέον συναντάς μια πνιγηρή ατμόσφαιρα σήψης, γλοιώδους συναλλαγής και υποκρισίας, μια ΑΠΑΞΙΑ ΚΑΘΕ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, με την Πλατωνική έννοια του όρου.

Πρόσφατα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι ομοψυχούντες, είχαν συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Αποστολάκη με σκοπό να τον μεταπείσουν να βάλει το δικό τους κομματικό και προσωπικό συμφέρον για την επανεκλογή τους, πάνω από την μοίρα ενός Ελληνικού νησιού, πάνω από τις ζωές χιλιάδων αμάχων και εκατοντάδων στρατιωτών μας, πάνω από το Εθνικό συμφέρον, και υπέρ των Τουρκικών συμφερόντων.

Το τραγικό είναι ότι το κάνουν χωρίς ίχνος ντροπής, και θα γυρίσουν στον Βόλο υπερήφανοι που «αγωνίστηκαν» για το «καλό του τόπου».

Σε κάνουν να θες να ξεράσεις.
Τι εποχές παρακμής !!!

ΤΧ

Γιατί ως γνωστόν "ανάπτυξη" στην επαρχία είναι ένα στρατόπεδο, ένα ΤΕΙ/ΑΕΙ, τα φαντάρια, οι φοιτητές, τα σουβλατζίδικα, οι καφετέριες και οι γκαρσονιέρες/δυάρια που θα ενοικιαστούν.  :)


Άλλο:
Antonios Darzentas
Παράθεση
Διαβάζω σε ένα άρθρο του κ. Πασχου Μανδραβελη στην χθεσινή Καθημερινή για την περίπτωση μιας εφοριακού που το 2003 παίρνει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκων και Δανείων ύψους 130 χιλιάδων ευρώ. Η κυρία εντάσσεται στον νόμο Κατσέλη αποπληρωνει όμως σιγά σιγά το δάνειο καθώς γίνεται παρακράτηση ενός μικρού ποσού κάθε μήνα από τον μισθό της.
Και έρχεται η ώρα της συνταξιοδοτησης και του εφάπαξ. Σύμφωνα με ρήτρα του δανείου ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΥΠΟΓΡΆΨΕΙ Η ΙΔΙΑ, πρέπει τα δύο τρίτα του εφάπαξ να πάνε στην αποπληρωμή του δανείου.
Προσφεύγει όμως στο δικαστήριο και το ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφασίζει να μην γίνει αυτό γιατί "λόγω της ανυπαίτιας περιέλευσής της σε αδυναμία πληρωμής, η οποία οφείλεται στη μείωση των μισθών της, αλλά και των συντάξεων σε σχέση με τις προσδοκώμενες λόγω πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής και προς εκπλήρωση του σκοπού των ενδίκων ρυθμίσεων απαιτείται η διατήρηση της υπάρχουσας περιουσίας της, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη ρύθμιση των χρεών της και την απαλλαγή της από αυτά..."
Με λίγα λόγια, πρώτον οι Έλληνες είναι" ανυπαίτιοι "για την κρίση. Και ποιοι είναι ρε παιδιά υπαίτιοι. Οι Ελ;. Οι Γερμανοί;. Οι Τούρκοι;. Οι Αμερικανοί;.
Και δεύτερον προστατευεται πια με δικαστική απόφαση και η" διατήρηση της υπάρχουσας περιουσίας " ακόμα και σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν. Σταματήστε ρε κορόιδα όσοι πληρώνετε δάνεια. Ορίστε, υπάρχει και δικαστική απόφαση για την διατήρηση της υπάρχουσας περιουσίας. Έμποροι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, προσφυγές τώρα στην δικαιοσύνη να σας δώσουν μισθό από το λεφτοδεντρο οι δικαστές μόλις συμβεί αστοχία στη δουλειά σας. Πληρώστε κορόιδα. Πληρώστε στους έξυπνους την "διατήρηση της υπάρχουσας περιουσίας τους" και εσείς ως ένοχοι στηρίξτε τους "ανυπαίτιους ". Διότι εσείς είστε οι υπαίτιοι.

2 Μαρτίου 2019, 13:31:29
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Θα ψηφίσετε ΝΔ για να φύγουν οι... μπολσεβίκοι ;
Παράθεση
Βουλευτής ΝΔ για Γεωργιάδη: Ο καθένας μας θα μπορούσε να μπλέξει

28 Φεβρουαρίου

Το δρόμο της πολιτικής αυτοκτονίας συνεχίζει να ακολουθεί για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη.

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ανέφερε πως η υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη είναι προσωπική και πως ο καθένας μας θα μπορούσε να μπλέξει. Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και των παρουσιαστών της εκπομπής που του επισήμαναν πως δεν πρόκειται για κάποιο τροχαίο:

Μόλις χτες, ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της ΝΔ, μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, αναφέρθηκε στην πρωτόδικη καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία, λέγοντας πως πρόκειται για σκευωρία:

    Επειδή τον ξέρω προσωπικά δεν πιστεύω τίποτε από όλα αυτά. Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και την στηρίζουμε. Κατά τη γνώμη μου, από την πρώτη στιγμή υπήρξε μια σκευωρία. Και βεβαιώς ο κ. Γεωργιάδης, υπήρξε ένας από τους εθελοντές που υποστήριξαν τον κ. Μητσοτάκη για περίπου τρεις μήνες, όσο διήρκησε προεκλογική περίοδος στη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην διπλωμάτης και συνεργάτης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία.

Το δικαστήριο στάθηκε αμείλικτο, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, τον καταδίκασε σε 28 μήνες φυλακή, του έκοψε και ένα πρόστιμο 20,000 ευρώ και τον έστειλε σπίτι του με αναστολή. Ποινή η οποία προκάλεσε έντονη δυσφορία στην κοινή γνώμη, τη στιγμή που μερικούς μήνες πριν μια καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή, επειδή για χρόνια καθάριζε σχολεία έχοντας τελειώσει μόνο την Ε’ δημοτικού και όχι την ΣΤ’.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ε, αφού τον γνωρίζει προσωπικά ο κ.Αυγενάκης δεν χρειάζεται Δικαιοσύνη.

15 Μαΐου 2019, 20:50:44
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι


Διαφωτιστικό.

17 Μαΐου 2019, 11:53:47
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΒΡΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

1) Μείωση της συμμετοχής για την αγορά φαρμάκων σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Υγείας,που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα μειώνεται στο μισό το ποσοστό συμμετοχής για τα φάρμακα που έχει μειωθεί η τιμή τους έπειτα από τη θεσμοθετημένη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
Το ποσοστό συμμετοχής περιορίζεται στο μισό στην περίπτωση φαρμάκων για τα οποία καταλήγει επιτυχώς η διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Έτσι, το 25% περιορίζεται σε 12,5% και το 10% σε 5%.
Στα γενόσημα φάρμακα το ποσοστό συμμετοχής του ασθενούς μπορεί να μειώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας.
Σύμφωνα με την τροπολογία: «Για τα φάρμακα για τα οποία καταλήγει επιτυχώς η διαδικασία διαπραγμάτευσης που ορίζεται στο άρθρο 254 του ν.4512/2018 (Α’5), το θεσμοθετημένο ποσοστό συμμετοχής των ασθενών περιορίζεται στο ήμισυ.
2) Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία σε όλες τις επίσημες αργίες σύμφωνα με βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιου του υπουργείου Υγείας.
«Τα φαρμακεία απαγορεύεται να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων: την 25η Μαρτίου, την Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και την 26η Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου, την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαΐου, την 28η Οκτωβρίου και του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης» αναφέρει η σχετική ρύθμιση. Ο Θοδωρής Δρίτσας που συνυπογράφει την τροπολογία προανήγγειλε πως το υπουργείο Υγείας θα φέρει σύντομα θεσμικό πλαίσιο ώστε τα φαρμακεία να ενταχθούν στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Συστήματος Υγείας. :o ;)
3) Όλες οι εξειδικεύσεις ιατρ. ειδικοτήτων και όχι μόνο οι ΜΕΘ, ΜΕΝΝ θα είναι πλέον αμειβόμενες αρκεί ο ιατρός να μην απασχολείται και αλλού ταυτόχρονα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Μαΐου 2019, 19:24:55
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


«Βρέχει» προεκλογικές παροχές και για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς!

Όπως αναφέρεται στην απόφαση:
«Καθορίστηκε, με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας το ύψος της ειδικής αμοιβής των μελών Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες εγκαταστημένες σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των νοσοκομείων που ανήκουν σε Πανεπιστήμια.
1. Στους ιατρούς, φυσικούς ιατρικής-ακτινοφυσικούς, ψυχολόγους, φαρμακοποιούς και νοσηλευτές, καθώς και στους χημικούς, κλινικούς χημικούς, βιοχημικούς και βιολόγους, οι οποίοι είναι μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες εγκαταστημένες σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των νοσοκομείων που ανήκουν σε πανεπιστήμια, να καταβάλλεται από τις πιστώσεις του οικείου νοσοκομείου, ειδική αμοιβή για το κλινικό και εργαστηριακό έργο, που παρέχουν ως εξής:



2. Η καταβολή της ειδικής αμοιβής στους δικαιούχους θα γίνεται δεδουλευμένα και η πληρωμή θα διενεργείται στο τέλος κάθε μήνα με ξεχωριστές μισθοδοτικές καταστάσεις και θα υπόκεινται στις νόμιμες κρατήσεις και σε παρακράτηση φόρου.

3. Η ειδική αμοιβή θα περικόπτεται για οποιονδήποτε λόγο πλην της περίπτωσης που χορηγείται κανονική άδεια. Στην περίπτωση περικοπής καταβάλλεται στον δικαιούχο μειωμένο ποσό και ο μήνας λογίζεται ότι έχει είκοσι δύο (22) ημέρες».

Τι ίσχυε με απόφαση του 2017
Αξιοσημείωτο είναι πως με βάση την απόφαση της κυβέρνησης για το μεσοπρόθεσμο, που δημοσιεύτηκε στις 19.05.2017, οι επιπλέον αμοιβές περιορίζονταν στο εξής:
«Ειδικό επίδομα διδασκαλίας και έρευνας, οριζόμενο
ως εξής:
α. Μέλη Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων:
i. Καθηγητής πεντακόσια (500) ευρώ.
ii. Αναπληρωτής Καθηγητής τετρακόσια πενήντα (450)
ευρώ.
iii. Επίκουρος Καθηγητής τετρακόσια (400) ευρώ.
iν. Λέκτορας διακόσια πενήντα (250) ευρώ.»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Μαΐου 2019, 22:44:06
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εμ, αναξιοπαθπούντες και οι πανεπιστημιακοί γιατροί !

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
8870 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Οκτωβρίου 2012, 22:53:23
από anasm
1 Απαντήσεις
42223 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2014, 16:06:58
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
4094 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 10:09:00
από GirousisN
0 Απαντήσεις
3232 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2018, 23:43:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3202 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκεμβρίου 2023, 11:57:38
από Δ. Κουναλάκης