Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 14:32:07

Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει ελπίδα ;  (Αναγνώστηκε 105749 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Μαΐου 2019, 11:09:27
Απάντηση #135
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«Βρέχει» προεκλογικές παροχές και για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς!

Όπως αναφέρεται στην απόφαση:
«Καθορίστηκε, με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας το ύψος της ειδικής αμοιβής των μελών Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες εγκαταστημένες σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των νοσοκομείων που ανήκουν σε Πανεπιστήμια.
1. Στους ιατρούς, φυσικούς ιατρικής-ακτινοφυσικούς, ψυχολόγους, φαρμακοποιούς και νοσηλευτές, καθώς και στους χημικούς, κλινικούς χημικούς, βιοχημικούς και βιολόγους, οι οποίοι είναι μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες εγκαταστημένες σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των νοσοκομείων που ανήκουν σε πανεπιστήμια, να καταβάλλεται από τις πιστώσεις του οικείου νοσοκομείου, ειδική αμοιβή για το κλινικό και εργαστηριακό έργο, που παρέχουν ως εξής:



2. Η καταβολή της ειδικής αμοιβής στους δικαιούχους θα γίνεται δεδουλευμένα και η πληρωμή θα διενεργείται στο τέλος κάθε μήνα με ξεχωριστές μισθοδοτικές καταστάσεις και θα υπόκεινται στις νόμιμες κρατήσεις και σε παρακράτηση φόρου.

3. Η ειδική αμοιβή θα περικόπτεται για οποιονδήποτε λόγο πλην της περίπτωσης που χορηγείται κανονική άδεια. Στην περίπτωση περικοπής καταβάλλεται στον δικαιούχο μειωμένο ποσό και ο μήνας λογίζεται ότι έχει είκοσι δύο (22) ημέρες».

Τι ίσχυε με απόφαση του 2017
Αξιοσημείωτο είναι πως με βάση την απόφαση της κυβέρνησης για το μεσοπρόθεσμο, που δημοσιεύτηκε στις 19.05.2017, οι επιπλέον αμοιβές περιορίζονταν στο εξής:
«Ειδικό επίδομα διδασκαλίας και έρευνας, οριζόμενο
ως εξής:
α. Μέλη Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων:
i. Καθηγητής πεντακόσια (500) ευρώ.
ii. Αναπληρωτής Καθηγητής τετρακόσια πενήντα (450)
ευρώ.
iii. Επίκουρος Καθηγητής τετρακόσια (400) ευρώ.
iν. Λέκτορας διακόσια πενήντα (250) ευρώ.»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δε θα μπορούσε αυτό το κονδύλι να διατεθεί για τη βελτίωση των αποδοχών των οικογενειακών ιατρών; Και μάλιστα όχι  με τη μορφή προσθήκης στην πάγια αντιμισθία, αλλά υπό τη μορφή bonus για την επίτευξη στόχων (πχ ποσοστά ρύθμισης υπέρτασης, διαβήτη, μείωσης παραπομπών στα ΤΕΠ); Έτσι δε θα  δημιουργήσεις άλλη μια συντεχνία κρατικοδίαιτων (με νοοτροπία ικατζή) γιατρών και θα έχεις απτό αποτέλεσμα στη δημόσια υγεία.
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

31 Μαΐου 2019, 21:46:06
Απάντηση #136
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με το 90% αυτών των ατόμων:

Παράθεση
Οι 21 νέοι ευρωβουλευτές μας.

ΝΔ
Κυμπουρόπουλος
Μεϊμαράκης
Σπυράκη
Βόζενμπεργκ
Κεφαλογιάννης
Ασημακοπούλου
Κύρτσος
Ζαγοράκης

ΣΥΡΙΖΑ
Παπαδημούλης
Κουντουρά
Αρβανίτης
Κούλογλου
Γεωργούλης
Κόκκαλης

ΚΙΝΑΛ
Ανδρουλάκης
Καϊλή

ΚΚΕ
Παπαδάκης
Νικολάου - Αλαβάνος

Χρυσή Αυγή
Λαγός
Κωνσταντίνου

Ελληνική Λύση
Βελόπουλος

7 Ιουνίου 2019, 21:24:10
Απάντηση #137
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Μια και μας αφήνει (από την πολιτική) "χρόνια" να θυμηθούμε ότι "ξέχασε" τα στικάκια στο συρτάρι του. Αλλά βέβαια κάτι ήξερε από τότε:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Μεγάλο είναι, όποιος θέλει το διαβάζει. Δεν διαφωνώ, δε μπορεί κανείς να είναι ύποπτος και υπόδικος εφ' όρου ζωής. Άλλα έχουμε φτάσει η διαγραφή αδικημάτων (έστω πιθανών) να είναι το σύνηθες στην Ελλάδα... Άλλες χώρες κάπως αξιοποίησαν τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Κάτι φταίει...

8 Ιουνίου 2019, 21:58:24
Απάντηση #138
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Μια και μας αφήνει (από την πολιτική) "χρόνια" να θυμηθούμε ότι "ξέχασε" τα στικάκια στο συρτάρι του. Αλλά βέβαια κάτι ήξερε από τότε:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Μεγάλο είναι, όποιος θέλει το διαβάζει. Δεν διαφωνώ, δε μπορεί κανείς να είναι ύποπτος και υπόδικος εφ' όρου ζωής. Άλλα έχουμε φτάσει η διαγραφή αδικημάτων (έστω πιθανών) να είναι το σύνηθες στην Ελλάδα... Άλλες χώρες κάπως αξιοποίησαν τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Κάτι φταίει...
Τον είδα χθες, είναι πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟ για την χώρα ένας τόσο ευφυής άνθρωπος να έχει φανεί τόσο καταστροφικός για την χώρα, με αποτέλεσμα να στραφεί ο κόσμος το 2015 στους κατσαπλιάδες που μετράνε μέρες τώρα.

11 Ιουνίου 2019, 11:40:08
Απάντηση #139
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Από τις 500 χιλιάδες νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας του Τσίπρα, στο 4% ΑΕΠ ετησίως του Μητσοτάκη – «Η κοροϊδία πάει σύννεφο»

Η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα ξεκίνησε και στην προσπάθεια τους τα πολιτικά κόμματα να πείσουν τους ψηφοφόρους επιδίδονται σε αγώνα δρόμου κοροϊδίας.
Είναι πολιτικός εμπαιγμός και κοροϊδία οι αναφορές τόσο της υπουργού Εργασίας Αχτσιόγλου όσο και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα ότι… θα δημιουργηθούν 500.000 νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα καλοπληρωμένες.
Σε μια 4ετία δηλαδή 2019 έως 2023 η Ελλάδα θα έχει δημιουργήσει 500.000 νέες θέσεις εργασίας καλά πληρωμένων εργαζομένων αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας στρατηγικές αύξησης των μισθών χωρίς αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας.
Προφανώς και αποτελεί ένα υπερφίαλο επιχείρημα προεκλογικής περιόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιούργησε σταθερές θέσεις εργασίας, το μόνο που έπραξε είναι να αυξηθεί ο υποκατώτατος μισθός.
Από την άλλη έχουμε τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη του αρχηγού της ΝΔ ότι η νέα κυβέρνηση θα κινητοποιήσει όλες τις οικονομικές δυνάμεις και θα υπάρξει ανάπτυξη 4% ετησίως για χρόνια στην Ελλάδα.
Το επιχείρημα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και η σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Ο Μητσοτάκης μάλλον αγνοεί ότι σε όλη την Ευρώπη καταγράφεται επιβράδυνση της οικονομίας και οι περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Κύπρου με φορολογικούς συντελεστές επιχειρήσεων μεταξύ 21% και 12,5% αντίστοιχα αποδεικνύουν ότι οι χαμηλοί φόροι δεν φέρνουν και ανάπτυξη.
Άρα και η ΝΔ κοροϊδεύει τον κόσμο τάσσοντας και υποστηρίζοντας υπερφίαλα σενάρια οικονομικής ευδαιμονίας που στην πράξη θα μείνουν ανεκπλήρωτες επιθυμίες.
«Η κοροϊδία πάει σύννεφο» τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα δημιουργήσει 500.000 νέες θέσεις εργασίας όσο και από την ΝΔ που υποστηρίζει ότι θα επιτυγχάνει ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως όταν ούτε η Ιρλανδία με το «απίστευτο» φορολογικό σύστημα δεν το έχει επιτύχει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

11 Ιουνίου 2019, 12:20:19
Απάντηση #140
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η κοροϊδία του Κούλη ειναι μεγαλύτερη γιατί ο λαός απευθύνεται σε αυτόν μετά τον αρχιψεύταρο τον άλλον, καθως ΟΛΑ αυτά που λέει προϋποθέτουν ότι οι δανειστές θα αποδεχθούν μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, κάτι που δεν προκύπτει από ΠΟΥΘΕΝΑ !

Δλδ επαναδιαπραγμάτευση μας λέει ότι θα κάνει επί της ουσίας, ό,τι έλεγε και ο Τσίπρας το 2015.

Επειδή δλδ έχουμε σιχαθεί (και δικαίως) Τίπρα και το υπόλοιπο τσίρκο, θα φάμε ξανά Αδώνιδες, Βορίδησες, Κουμουτσάκους και τον γνωστό συρφετό που κυβερνούσε μέχρι το 2015. Λες και δεν πέρασε μια μέρα.
Λαμπρά

30 Ιουνίου 2019, 12:13:15
Απάντηση #141
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Tilemachos Chormovitis
Παράθεση
Πριν λίγες μέρες, έγραψα πως η δουλική ευρωλαγνεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ακυρώνει κάθε προσπάθεια για δραστική φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και σημαίνει ότι, σε γενικές γραμμές, και η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την καταστροφική οικονομική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα. ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ). Δυστυχώς, το ίδιο θα συμβεί και στο μέτωπο του ορθοπολιτικού φασισμού, που ταλαιπωρεί και την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Όσοι νομίζουν πως η "πολιτική ορθότητα" είναι απλά μια ιδιοτροπία της αριστερόστροφης κυβέρνησης Τσίπρα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Στην πραγματικότητα, όλοι οι ορθοπολιτικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων έχουν επιβληθεί υπό την πίεση και με τις ευλογίες της "Ευρωπαϊκής Ένωσης". Μην ξεχνάμε πως ο λογοκριτικός αντιρατσιστικός νόμος ήταν μια απαίτηση της Ε.Ε και πως ψηφίστηκε για να προσαρμοστεί η εθνική μας νομοθεσία στη 2008/913/ΔΕΥ απόφαση πλαίσιο του Συμβουλίου της Ε.Ε. Η "Νέα Δημοκρατία" ως το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, είναι πάντα πρόθυμη να εισάγει στα καθ’ ημάς κάθε «πολιτικά ορθή» παλαβομάρα που μας έρχεται από τις Βρυξέλλες. Η "Νέα Δημοκρατία" ήταν αυτή που έφερε το 1979 τον πρώτο αντιρατσιστικό νόμο, η "Νέα Δημοκρατία" ήταν αυτή που τον αυστηροποίησε το 2014. Η "Νέα Δημοκρατία" ήταν αυτή που εισήγαγε το 2008 την επικίνδυνη νομική έννοια του "εγκλήματος μίσους" με το άρθρο 81Α του Ποινικού Κώδικα, η "Νέα Δημοκρατία" ήταν αυτή που ίδρυσε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικών Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας επί του "δεξιού" Αντώνη Σαμαρά. Και με τον «über-ευρωπαϊστή» Κυριάκο Μητσοτάκη τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Δυστυχώς, οι Δημητράδες, οι Λώληδες, οι ΜΚΟ του Σόρος και τα λοιπά πουλέν του ορθοπολιτικού καθεστωτισμού θα ταλαιπωρούν εμάς και τις ελευθερίες μας και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Μην ξεχνάμε και τον Έλληνα Τρυντώ-Μπακογιάννη...
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουνίου 2019, 13:19:51 από Αρχίατρος »

19 Ιουλίου 2019, 19:19:22
Απάντηση #142
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Μιας και βλέπω ότι κάποιοι έχετε οίστρο με τον Κούλη...

George Billinis
Παράθεση
ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης τσίπρα για το 2019 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Δηλαδή 6,3 δίς.
Από τότε που ψηφίστηκε όμως έχουν γίνει πολλά.

Μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Και οι ψηφοθηρικές ανάγκες της προηγούμενης κυβέρνησης έφεραν ένα ΜΟΝΙΜΟ πακέτο παροχών κόστους 2,2 δίς (επίδομα τύπου 13η σύνταξη - 0,9 δίς, μείωση ΦΠΑ εστίασης στο 13% - 0,7 δίς, λοιπά επιδόματα 0,6 δίς) που απομακρύνει αισθητά το στόχο.

Η νέα κυβέρνηση σε λιγότερες από 10 ημέρες θητείας και πριν ακόμη από τις προγραμματικές δηλώσεις έχει μοιράσει ήδη άλλο ένα δίς. 200 μύρια παραπάνω στον ΟΑΕΔ για τα επιδόματα ανεργίας, 300 μύρια παραπάνω για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 160 μύρια για το διχίλιαρο σε κάθε νεογέννητο.
Χθές μας προέκυψαν και 5.000 νέοι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ διορισμοί με το καλημέρα (για να δουλέψει καλύτερα το κράτος, ΕΥΓΕ), άλλα 100 μύρια. Μας προέκυψε και αύξηση 300-350 μυρίων από την επέκταση σε 70% (από 50%) του ποσοστού των συντάξεων χηρείας και τη "βελτίωση" των προϋποθέσεων χορήγησης τους.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το κόστος της απονομής των 550.000 νέων συντάξεων (200.000 κύριες, άλλες τόσες επικουρικές κλπ) που η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστερούσε επίτηδες εν γνώσει των Θεσμών, προκειμένου να φουσκώνει τα πλεονάσματα. Με μέση σύνταξη τα 850 ευρώ η μόνιμη ετήσια επιβάρυνση εκτιμάται σε 2,5-3 δίς. Προσθέστε και τα αναδρομικά 2 ετών, αφού οι αιτήσεις λιμνάζουν από το 2016 και φθάνουμε σε μια "γλυκύτατη" δαπάνη 7,5-9 δίς που θα πρέπει να καταβληθεί άμεσα, ξέχωρα τα 2,5-3 που θα επιβαρύνουν μόνιμα και τους επόμενους προϋπολογισμούς. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να μην προκύψουν δυσάρεστα μαντάτα από το ΣτΕ που θα δικαιώνει συνταξιούχους για παλαιότερες περικοπές. Λάβετε υπόψη και τα διαφυγόντα έσοδα λόγω εκλογικής χαλάρωσης και προσδοκιών για τις 120 δόσεις κι αντί για απλά μειωμένο πλεόνασμα, θα προκύψει ένα έλλειμμα νά μετά συγχωρήσεως.

Περιμένω λοιπόν με περιέργεια να ακούσω από ποιές πηγές θα χρηματοδοτηθούν οι φορομειώσεις που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση. Στελέχη της οποίας ισχυρίζονται ανεπισήμως ότι θα τις χρηματοδοτήσει από τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργήσουν η κατόπιν διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς μείωση του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος και η υψηλή ανάπτυξη. Αλλά ο δημοσιονομικός χώρος έχει ένα ελάττωμα: πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί.

Εγώ που είμαι αφελής σκέπτομαι ότι για να προκύψει υψηλή ανάπτυξη πρώτα πρέπει να προηγηθεί η προσέλκυση επενδύσεων, η αδειοδότηση και υλοποίηση τους και βεβαίως η ωρίμανση τους προκειμένου να εισφέρουν δημοσιονομικά και αναπτυξιακά. Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση δεν προβλέπεται πριν το τέλος της τετραετίας.
Η οικονομία είναι αφενός κλίμα, αφετέρου συγκεκριμένες πολιτικές και αριθμοί. Δεν είναι πόκα ώστε να βγάζουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί άσσους από τα μανίκια.

Και τώρα είμαι έτοιμος φίλοι μου να δεχθώ την κριτική σας. Ότι είμαι καχύποπτος, μίζερος, συριζαίος. Αντί να χαρώ μαζί σας την αλλαγή υποδείγματος σε ήθος, γλώσσα και ενδυμασία, κάθομαι και μετράω ο βιτσιόζος.

20 Ιουλίου 2019, 09:56:18
Απάντηση #143
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ανάγκη κάποιοι στην Ελλάδα να βλέπουν τα πάντα μέσα από κομματικά γυαλιά.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης οι θεσμοί θα συντάξουν την αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που θα εμπεριέχει διαφορετικές παραδοχές σε σχέση με το 2018

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης αυτής, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συντάξουν την αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση αυτή θα εμπεριέχει διαφορετικές παραδοχές σε σχέση με εκείνες που είχαν συμπεριληφθεί στην ανάλυση βιωσιμότητας του Αυγούστου 2018, με την οποία «κλείδωσαν» και οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι έως το 2022.

Τι θα αλλάξει; Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με το προεξοφλητικό επιτόκιο που είχε υιοθετηθεί στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους Αυγούστου 2018 προκειμένου να υπολογιστούν οι μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας. Οι θεσμοί τοποθετούσαν το μέσο κόστος δανεισμού του Δημοσίου στο 5,2%, επίπεδα εξαιρετικά υψηλά σε σχέση με τα επίπεδα με τα οποία δανείζεται πλέον η Ελλάδα.

Χθες, το Δημόσιο δανείστηκε από τις αγορές με κόστος 1,9% για επτά χρόνια, ήτοι με το χαμηλότερο κόστος από τότε που η χώρα εκδίδει χρέος σε ευρώ. Παράλληλα, το μέσο κόστος των εκδόσεων με το οποίο έχει δανειστεί από την αρχή του 2019 το Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνάει οριακά το 3%.

Αυτό το κόστος είναι αισθητά χαμηλότερο από εκείνο που προέβλεπαν οι θεσμοί ότι θα δανείζεται η Ελλάδα μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Αυτόματα, η παράμετρος αυτή, συνιστά μια σημαντική αλλαγή των σεναρίων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

Εφόσον, λοιπόν, η αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους δείξει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος είναι μεσοπρόθεσμα πολύ χαμηλότερες από αυτές που είχαν αρχικά προβλεφθεί, αυτό σημαίνει ότι θα προκύψει μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος από εκείνον που αρχικά εκτιμούσαν οι θεσμοί.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευτεί η Ελλάδα μπορεί να αναθεωρηθούν προς τα κάτω, καθώς η εξυπηρέτηση του χρέους θα απαιτήσει μικρότερα ποσά στον ορατό ορίζοντα.

Αυτή η ανάλυση αναμένεται να γίνει από τους θεσμούς το φθινόπωρο και να επισημοποιηθεί το Νοέμβριο, οπότε θα έχει καταρτιστεί και το σχέδιο προϋπολογισμού του 2020.

Σε ποιο βαθμό η κυβέρνηση θα θέλει πολιτικά να παίξει αυτό το χαρτί θα φανεί τότε. Προϋπόθεση για μια θετική έκβαση στο ενδιάμεσο διάστημα, είναι η χώρα μας να έχει εφαρμόσει όλα όσα απορρέουν από την συμφωνία για το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας.
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιουλίου 2019, 10:01:28 από GirousisN »

14 Οκτωβρίου 2019, 00:15:58
Απάντηση #144
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παραθέτω απ την ομάδα Γενικοί Ιατροί - Ελεύθερο Βήμα:
Παράθεση
Χρήστος Καζάσης

Άλλη μια απογοήτευση οι νέοι υποδιοικητές στις ΥΠΕ..... Θέλει προσπάθεια μεγάλη ......να τους πετύχεις !!!!
Πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς
Πτυχιούχος Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη Ουρολογικού Τμήματος
Πτυχιούχος Φαρμακευτικής Σχολής, Υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ το 2012-2015
Πτυχιούχος Γενικής Ιατρικής Ρουμανίας, πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, Μέλος στελεχών ΝΔ
Πτυχιούχος Ιατρικής Βουλγαρίας, Μέλος στελεχών ΝΔ
Πτυχιούχος Ιατρικής Ιταλίας
Πτυχιούχος Ιατρικής Ιταλίας, Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ 2009
Πτυχιούχος Θεολογίας, Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ 2019

Στην 6η ΥΠε κατά διαβολική σύμπτωση και δύο είναι Πτυχιούχοι Ιατρικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Σπουδών της Ρώμης “La Sapienza” !!!
Πάντως οι οικογένειες πάνε χέρι-χέρι σε θέσεις εξουσίας...!!!
Link: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2019, 01:10:22 από Αρχίατρος »

29 Οκτωβρίου 2019, 20:37:42
Απάντηση #145
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ακριβώς έτσι:
Παράθεση
Tilemachos Chormovitis

Άφθονο γέλιο στο πανελλήνιο χάρισαν αυτό το τριήμερο τα χρυσά κορίτσια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Νίκη Κεραμέως και η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η πρώτη ανακάλυψε ότι το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι η μάχη ενάντια στον λαϊκισμό, στον Τραμπ και ίσως και στο Brexit ενώ η δεύτερη κάπου τα μπέρδεψε και νόμιζε ότι χθες γιορτάζαμε την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού. "Μα τόσο μορφωμένα κορίτσια, με τέτοιες σπουδές στο εξωτερικό και να λένε τέτοιες χιπστεροφιλελεφτ μαλ...ες", αναρωτήθηκαν πολλοί . Και όμως η Κεραμέως και η Μιχαηλίδου λένε αυτές τις σοσιαλφιλελεύθερες μπούρδες , επειδή ακριβώς έκαναν λαμπρές σπουδές στα πανεπιστήμια της Εσπερίας.

Θυμάμαι το 2001 όταν πήγα για μεταπτυχιακό στην Μ.Βρετανία, ενθουσιασμένος που θα σπούδαζα στην χώρα του Gladstone, του Cobden, της Thatcher, του Scruton και θα ερχόμουν σε επαφή με καθηγητές και φοιτητές που είχαν εντρυφήσει στην τόσο πλούσια κλασική φιλελεύθερη και συντηρητική παράδοση της χώρας τους. Τι αφελής που ήμουν! Αντί για τον παράδεισο γνώσης που ονειρευόμουν, βρέθηκα σε ένα γκούλαγκ αφόρητης σοσιαλδημοκρατικής ομοιομορφίας. Ο Τόνυ Μπλερ ήταν στις δόξες του εκείνη την εποχή, το 90% των καθηγητών έπιναν νερό στο όνομα του Τρίτου Δρόμου και είχαν για θεούς τους τον Γκίντενς, τον Χάμπερμας, τον Ρόρτυ και τη λοιπή φιλελέφτ παλιοπαρέα . Για να σπάει λίγο η μονοτονία , στο διδακτικό προσωπικό υπήρχαν και δυο-τρία παλαιοσοσιαλιστικά απομεινάρια, που είχαν ξεμείνει από τη δεκαετία του '60. Συντηρητικός ούτε για δείγμα. Τα ίδια χάλια και στους φοιτητές, που ήξεραν καλά πως αν ήθελαν να διακριθούν και να κάνουν καριέρα, έπρεπε να ενστερνίζονται τις ιδέες των καθηγητών τους. Γνώρισα μόνο έναν φοιτητή που ψήφιζε Τόρηδες (και μάλιστα ήταν και από τη Σκωτία), ενώ προσωπικά είχα καταντήσει μια μάλλον γραφική φιγούρα στο μάθημα, μιας και ήμουν ο μόνος που μιλούσε εναντίον των ανθρωπιστικών επεμβάσεων, της διεθνούς βοήθειας και των ΜΚΟ. "Πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω libertarian ", μου έλεγε ένας Άγγλος φοιτητής και με κοίταζε λες κι έβλεπε άνθρωπο του Νεάντερνταλ. Μέσα σε αυτή τη βαρετή ομοιομορφία, ειλικρινά είχα νοσταλγήσει τα ελληνικά πανεπιστημια, όπου, με όλα τα στραβά τους, είχα βρει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία απόψεων και ειχα κανει καποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες συζητησεις. Και όλα αυτά το 2001, πολύ πριν ενσκήψει η λαίλαπα της πολιτικής ορθότητας, τα safe spaces και τα speech codes.

Όταν λοιπόν, κάτι κοριτσάκια σαν την Κεραμέως και την Μιχαηλίδου πηγαίνουν στα πανεπιστήμια της Εσπερίας, χωρίς κανένα ιδεολογικό εφόδιο πέρα από τη θητεία τους στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είναι επόμενο να καταπίνουν αμάσητες ολες τις χαζοχαρούμενες σοσιαλδημοκρατικες χιπστερίες που τους μαθαίνουν εκεί : "Refugees Welcome", "Μπατρίδα μας η Ευρώπη", "τοξική αρρενωπότητα", "κοινωνικό φύλο", "κοινωνία των πολιτών", καλός εθελοντισμός, κακός λαϊκισμός και πάει λέγοντας . Και δυστυχως όταν τελειώνουν τις "λαμπρές" σπουδές τους, αυτές τις ανοησίες ερχονται να τις εφαρμοσουν στην Ελλάδα. Αφού δεν μας είπαν ότι η 28η Οκτωβρίου σηματοδότησε τo ξεκίνημα του #MeToo, πάλι καλά να λέμε
.

27 Νοεμβρίου 2019, 00:20:54
Απάντηση #146
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αντιγράφω σχόλια που παρουσιάζουν ενδιαφέρον:

Παράθεση
Παραδοχή 1η: η χώρα πορεύεται από το χείλος του γκρεμού που ακροβατούσε επί Σύριζα.
- Τη χώρα στο χείλος του γκρεμού δεν την έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως η ΝΔ του Κωστάκη Καραμανλή και του Παυλόπουλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά δεν είχε τις ικανότητες και διέθετε τις ιδεοληψίες ώστε να μη μπορέσει να ανασχέσει την πορεία προς το κενό.

Παραδοχή 2η: Η ύπαρξη τεραστίων θαλάσσιων συνόρων τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να φυλαχθουν όπως τα χερσαία
- Μύθος... απλά δεν υφίσταται φύλαξη, ούτε στα θαλάσσια ούτε στα χερσαία, μιας και φύλαξη χωρίς βία και εξαναγκασμό δεν υφίσταται πουθενά στον πλανήτη.
Και στα χερσαία σύνορα, εφόσον βρουν δίοδο και εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, απλά συνοδεύονται σε δομές.
Όπως ακριβώς και στα θαλάσσια, διαχείριση εισερχόντων γίνεται και σε καμία περίπτωση φύλαξη.

Παραδοχή 3η: Η έναρξη αποσυμφόρησης των νησιωτικων κολαστηριων και η έναρξη λειτουργίας καλά φυλασσόμενων κλειστών δομών σε όλη τη χώρα.
- Καμία αποσυμφόρηση δεν μπορεί να γίνει όταν οι ροές συνεχίζουν ακάθεκτες. 2.800 εισήλθαν την τελευταία εβδομάδα. Η μεταφορά πληθυσμών στην ενδοχώρα απλά δημιουργεί χώρο για τους νέους που έρχονται, και όσο περισσότεροι θα μεταφέρονται στην ενδοχώρα τόσοι περισσότεροι θα έρχονται.
Διαχείριση πληθυσμών και αποσυμφόρηση έχει νόημα μόνο όταν τα σύνορα θα φυλάσσονται, πράγμα που όπως είπαμε δεν συμβαίνει.

Συμπέρασμα... η πολιτική της ΝΔ στο μεταναστευτικό/εποικιστικό είναι πανομοιότυπη με του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που η ΝΔ διαθέτει και καλύτερο προσωπικό και μεγαλύτερη κυβερνητική εμπειρία από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρξε η χειρότερη κυβέρνηση, μετά του Κωστάκη Καραμανλή, που κυβέρνησε από το 1974 τη χώρα.

Ας μη γελιόμαστε... οι εισροές δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά συντεταγμένη επιχείρηση εποικισμού αξίας πολλών ευρωπαϊκών δισεκατομμυρίων.
Όταν δοθεί το σήμα για παύση, οι εισροές θα κοπούν μαχαίρι.

Το επιχείρημα ότι δεν μπορούμε να βουλιάζουμε βάρκες είναι έωλο, αν μου επιτρέπετε.
1ον τις βάρκες τις βουλιάζουν μόνοι τους και μάλιστα με μένος και ικανοποίηση, πράγμα που συνιστά καταδολιευτική πρόκληση ναυαγίου και δεν μιλάμε πλέον για διασώσεις αλλά για στρατηγικό σχέδιο που δίδεται στους εποίκους μαζί με τις οδηγίες.
2ον αν υποθέταμε ότι χτίζαμε τοίχος στον Έβρο και βλέπαμε ορδές μεταναστών να το γκρεμίζουν με γκαζμάδες και να εισβάλουν στην ενδοχώρα κατά χιλιάδες, πείτε μου εσείς ποιος θα ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης των συνοριοφυλάκων, και ύστερα πείτε μου σε τι διαφέρει αυτός ο τρόπος με την αντίστοιχη κατάσταση στα θαλάσσιά μας σύνορα.
Να σας το πω εγώ... σε τίποτε απολύτως... όπως έχετε αποδεχθεί την παραδοχή ότι δεν επιτρέπεται να βουλιάξει ο στρατός μας βάρκες, ακριβώς για τον ίδιο λόγο θα άφηνε, και αφήνει ο στρατός και τα τα χερσαία μας σύνορα αφύλακτα... το πολύ πολύ να σπρώξει ο φαντάρος κανένα μετανάστη προς τα πίσω και εκείνος να κάνει έτσι και να περάσει από δίπλα του, αφού ξέρει ότι δεν πρόκειται να τον πυροβολήσει... άρα παρακαλώ πολύ μην συνεχίζετε να λέτε για την δήθεν ιδιαιτερότητα των θαλασσίων μας συνόρων.

Όλα αυτά, αν κάποιος πιστεύει ότι η μετανάστευση αποτελεί πρόβλημα, θα απορρούσε για την αδυναμία μιας χώρας με πολύ οργανωμένες ένοπλες δυνάμεις να φυλάξει τα σύνορά της από την συστηματική και καθημερινή εισβολή χιλιάδων άγνωστων και εν δυνάμει επικίνδυνων ανθρώπων... αλλά οι απορίες είναι για όσους έχουν παγιωμένες πεποιθήσεις που δεν συμφωνούν με την υφιστάμενη πραγματικότητα.
Όποιος είναι σε θέση να εξηγήσει την πραγματικότητα χωρίς ιδεοληψίες και χωνεμένο σανό, εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εποικισμού αξίας πολλών δισεκατομμυρίων και πως ο Μητσοτάκης διαχειρίζεται την εξέλιξη του σχεδίου σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και υπό την επίβλεψη των ΜΚΟ της, που ενέχονται στην πρόσκληση, οργάνωση, εκπαίδευση, συντονισμό, διακίνηση, υποδοχή, σίτιση, περίθαλψη, εστίαση, καταγραφή, επιδότηση και διάχυση των μεταναστών στην Ευρώπη. 

Υπό τον πιο πάνω συλλογισμό αδυνατώ να καταλάβω γιατί θεωρείτε ότι ο Μητσοτάκης λύνει, και μάλιστα λύνει καλά, το οποιοδήποτε πρόβλημα σχετίζεται με το μεταναστευτικό/εποικιστικό.

27 Νοεμβρίου 2019, 19:47:43
Απάντηση #147
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Διαμανός Τσάγκας:

"Καν' το όπως ο 80χρονος".

Ένα ακόμη Αστέρι στο Πάνθεον της Ελληνικής Αστειευομένης Βυσματοκρατίας:

"Παρακάλεσα τον πρωθυπουργό, πριν τις εκλογές, επειδή δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Τρίκαλα, να μού δώσει μια από αυτές τις θέσεις. (Διοικητή Νοσοκομείου)

Συνεφώνησε (ο Μητσοτάκης) γιατί θα γυρίζα στη ΝΔ, διότι είχα προσχωρήσει στους ΑνΕλ, είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς κι είχα μια δύναμη κι είχα έναν στρατό δικό μου στα Τρίκαλα.

Με καλέσε κάτω το γραφείο του πρωθυπουργού, πήγα στο ραντεβού και είπα:

Θα γυρίσω κυριε Πρόεδρε να σάς βοηθήσω, αν έχετε και λίγη καλοσύνη και γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις.

Δεν έκανα συναλλαγή, δεν ήταν αντάλλαγμα. Μού ζήτησε να τον στηρίξω πολιτικά και τον παρακάλεσα να μού δώσει τη θέση."

Κι απ' ό,τι φαίνεται θα τον αντικαταστήσει κάποιος κολλητός/φίλος/κουμπάρος από τα Τρίκαλα, όπως παραδέχτηκε!

Απλά θεούλης και απολύτως δίκαια στο Πάνθεον.

Ταυτόχρονα:

-Βραβείο αντικειμενικής δημοσιογραφίας στους τρεις του πάνελ που άφησαν στο απυρόβλητο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

-Και βέβαια βραβείο Αξιοκρατίας στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Προτείνω το απόσπασμα να κυκλοφορήσει σε DVD για να μαθαίνει εύκολα και γρήγορα η Νέα Γενιά το "know how".

Προτεινόμενος τίτλος:
"Καν' το όπως ο 80χρονος".

"Απολαύστε" υπεύθυνα:
[/youtube]

1 Φεβρουαρίου 2020, 23:39:27
Απάντηση #148
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ιδού ελληνική δημοσιογραφία στα καλύτερά της !

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απλά λυπάμαι που τον quot-άρα στο παρελθόν τον συγκεκριμένο.

6 Μαΐου 2020, 13:32:27
Απάντηση #149
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Οργή και αντιδράσεις για το "αντάρτικο" των καθηγητών - Στον αέρα το άνοιγμα των σχολείων .

Από την πρώτη μέρα που η χώρα μπήκε σε καραντίνα μέχρι και σήμερα που βρίσκεται σε εξέλιξη η σταδιακή άρση των μέτρων, οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ ήταν συνεχείς.

Πέντε ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου και όλα δείχνουν να βρίσκονται στον αέρα, με τους καθηγητές να ξεκινούν κινητοποιήσεις θέτοντας συνεχώς νέα αιτήματα για την επιστροφή τους στις αίθουσες.

Το υπουργείο Παιδείας κρατάει μέχρι στιγμής χαμηλούς τόνους και ρίχνει όλο το βάρος προκειμένου να έχουν ληφθεί μέχρι τη Δευτέρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δώσει οι λοιμωξιολόγοι.

Η ΟΛΜΕ που από την πρώτη στιγμή ήταν αρνητική για την επανέναρξη των μαθημάτων, έχει προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας ενώ καλεί όσους καθηγητές ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) ????? για τις 7 και 8 Μαΐου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όλοι αυτοί πάντως και κυρίως οι συνδικαληστές της ΟΛΜΕ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά το μισθό τους ...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
8877 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Οκτωβρίου 2012, 22:53:23
από anasm
1 Απαντήσεις
42244 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2014, 16:06:58
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
4100 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 10:09:00
από GirousisN
0 Απαντήσεις
3233 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2018, 23:43:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3233 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκεμβρίου 2023, 11:57:38
από Δ. Κουναλάκης