Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 16:10:56

Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάστε πρώτα μια χώρα ένα 6μηνο πριν αποφασίσετε για μόνιμη μετανάστευση.  (Αναγνώστηκε 5448 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Σεπτεμβρίου 2016, 00:21:51
Αναγνώστηκε 5448 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πριν κάποιος συνάδελφος πάρει την μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει μόνιμα σε κάποια άλλη χώρα, του προτείνω να πάρει μια άδεια άνευ αποδοχών από το ΕΣΥ ή να κλείσει το ιδιωτικό του Ιατρείο προσωρινά, ώστε να εργαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο στην χώρα που σκοπεύει να κάνει καινούρια του πατρίδα. Και να προσπαθήσει να βρει μια πειστική απάντηση στην ερώτηση: "Γιατί σε αυτή την χώρα υπάρχει έλλειψη Ιατρών;"

Δείτε π.χ. τι γίνεται με τους Γενικούς Ιατρούς στην Μεγάλη Βρετανία: The BMA, which published a report on "safe working in general practice" earlier this month, called for a reorganisation and warned that GPs faced "unsustainable pressure" from increasing workload and staff shortages.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Σεπτεμβρίου 2016, 01:15:28
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν νομίζω να τρέφει κανείς ψευδαισθήσεις. Δεν μας περιμένουν με ανοικτές αγκάλες ούτε με δρόμο στρωμμένο με ροδοπέταλα.
Προφανώς ο Έλληνας (και ο κάθε ξένος) γιατρός θα πάει σε μέρη που δεν θέλουν να πάνε οι ντόπιοι, και θα κάνει Ειδικότητες που ξεμένουν απ΄τους ντόπιους. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως νεότερων συναδέλφων που κάνουν Ειδικότητα, ουδείς δεν πετάει στα σύννεφα.
Απ΄την άλλη η εναλλακτική ποιά είναι ;
Να καθίσεις στα αβγά σου αποδεχόμενος το μοιραίο προετοιμαζόμενος όσο καλύτερα μπορείς, ήτοι ρίχνοντας το επίπεδο της ζωής σου ;
Ακόμα και ένας ειδικεύομενος βγάζει αυτή την στιγμή στην Γερμανία 4,000€, μπορείτε να μου βρείτε πολλούς ΕΣΥτες Ειδικούς που βγάζουν αυτά τα λεφτά σήμερα, χωρίς άγχος, γιατί εγώ δεν ξέρω πολλούς. Για τις δε υπολοιπες παροχές (περίθαλψη σε νοσοκομειάρες με κάλυψη όλων των εξόδων) που ακόμα και ο ΕΣΥτης που βγάζει λεφτά πρέπει να τα πληρώσει χρυσάφι κτλ.
Να μην μιλήσουμε για ελευθερους επαγγελματίες γιατρούς και πόσα μένουν καθαρά στους περισσότερους, όταν παρακολουθούσα ATLS είχαμε έναν 60άρη Ορθοπαιδικό που δεν έβγαινε πλέον με το Ιατρείο του και ήθελε την πιστοποίηση για να γίνει ιατρός σε αεροπλάνα (τότε έπαιζε εκείνη η φάση).

Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα πειραχθούν ειδικά μισθολόγια, ούτε να αναμένει να πάρει αξιοπρεπή σύνταξη απ΄το ΕΣΥ ή το ΤΣΑΥ όταν και αν με το καλό βγει στην σύνταξη, λίγο πριν τα 70.
Οπότε αναρωτιέται κανείς, ΟΚ, η δουλειά είναι πολλή εκτός, αλλά και να μείνεις εντός ποιά ακριβώς προοπτική υπάρχει ;
Όλα αυτά απ΄την οπτική ενός μπακουριού*, για οικογένειες με παιδιά, θαρρώ ότι καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η αναζήτηση χώρας μετανάστευσης.

*Ένας σόλο τύπος μπορεί να αποδεχθεί πιο εύκολα να παίρνει λιγότερα χρήματα απ΄ τον ξενιτεμένο συνάδελφό του αν αυτό σημαίνει 3ημεράκια σε Αράχωβα και νησιά.

6 Σεπτεμβρίου 2016, 21:39:06
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση του Γενικού Ιατρού Sakis Symeonidis στον τοίχο μου στο facebook:

Αργύρη επίτρεψέ μου μια παρατήρηση σε μια από τις πρόσφατες αναρτήσεις σου αναφορικά με την αίτηση για ανευ αποδοχών άδεια και 'δοκιμή' εργασίας στα 'ξένα'. Ενας από τους λόγους απόρριψης της αίτησης είναι η πρόθεση εργασίας στο εξωτερικό μιας και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου είναι παράνομο (να πάρεις άδεια άνευ αποδοχών και να εργάζεσαι ως γιατρός στο εσωτερικό ή στην ΕΕ). Επομένως καλά θα κάνουμε να μην δημοσιοποιούμε τέτοια πρόθεση γιατί θα 'κάψουμε' όσους επιχειρούν να το κάνουν. Φοβάμαι μην χαλάσουμε έτσι τα σχέδια κάποιων συναδέλφων.

Και η απάντησή μου:

Σε ευχαριστώ για την ανάρτησή σου αυτή Σάκη. Θα την επισυνάψω σε όποιες ομάδες έβαλα αυτό το μήνυμα. Είμαι επηρεασμένος από την Σουηδία όπου, σε αντίθεση με την Ελλάδα, ο κλασικός λόγος για να πάρει κανείς άδεια άνευ αποδοχών είναι να δοκιμάσει κανείς μια άλλη δουλειά εντός ή εκτός Σουηδίας. Έτσι με τον τρόπο τους οι Σουηδοί αυξάνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργοδοτών για το ποιος θα είναι ο καλύτερος προς τον εργαζόμενο.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Σεπτεμβρίου 2016, 10:02:55
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Και μια σημερινή ( 07/09/2016) απάντηση από τον συνάδελφο Stelios Evangelou στην ομάδα του facebook,  ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - Ελεύθερο Βήμα:

Αγαπητε Σακη Συμεωνιδη..Εξ'οσων γνωριζω..και σε βαθος χρονου,πολλοι συναδελφοι,πολλων ειδικοτητων, εχουν παρει,κατα καιρους,αδεια ανευ αποδοχων και εχουν εργαστει στο εξωτερικο..χωρις καμμια επιπτωση..Το τι ειναι νομιμο και τι παρανομο, ειδικα στην Ελλαδα, σηκωνει πολυ συζητηση..
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Οκτωβρίου 2016, 15:40:16
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Οκτωβρίου 2016, 17:09:43
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αν και λίγο off topic και δεν γνωρίζω αν έχει ξαναμπεί απ΄τον "συνήθη ύποπτο" Argirios Argiriou  :), παλαιότερη εκπομπή του Τσίμα για το σύστημα Υγείας της Σουηδίας.
Σε αυτό θα δείτε μεγάλες διαφορές απ΄το δικό μας, βασικό στοιχείο του συστήματος είναι ο νοσηλευτής, η εξαιρετική Πρωτοβάθμια και η απουσία διαφθοράς.
Όσον αφορά το τελευταίο, τα καθαρά λεφτά που μένουν στους γιατρούς δεν είναι τόσα πολλά που να την δικαιολογεί απολύτως, αξίζει να σημειωθεί αυτό καθώς η πρώτη ατάκα του Ελληνάρα όταν το μαθαίνει αυτό είναι "ναι, αλλά πόσα παίρνουν όμως..."


Φυσικά μιλάμε για λαό που έχει αποδεχτεί να δίνει τα μισά χρήματα απ΄αυτά που βγάζει στο κράτος-πατερούλη προκειμένου να παρέχει αυτό τις ίδιες (εξαιρετικές κατά κοινή ομολογία) παροχές σε όλους.

« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2016, 18:46:23 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3396 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Δεκεμβρίου 2010, 00:33:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6624 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2013, 23:47:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2939 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαρτίου 2014, 18:59:25
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
2734 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Φεβρουαρίου 2017, 13:22:21
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
18716 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2022, 17:58:13
από Argirios Argiriou