Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 07:45:44

Αποστολέας Θέμα: Ηράκλειο: Καταδικάστηκε γιατρός για τον θάνατο εγκύου.  (Αναγνώστηκε 1908 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Νοεμβρίου 2016, 06:19:09
Αναγνώστηκε 1908 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
24/11/2016

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή για τον θάνατο της άτυχης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη, τον Απρίλιο του 2009, καταδικάστηκε ο τότε διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Το δικαστήριο αθώωσε τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που ήταν σε εφημερία, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στην εισήγησή της η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του τότε αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, αλλά και της ειδικευμένης γιατρού, υποστηρίζοντας πως αν την εξέταζε νωρίτερα δεν θα χανόταν πολύτιμος χρόνος.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, τον ειδικευόμενο γιατρό, είχε προτείνει την απαλλαγή του.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, ο διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών, η ειδικευμένη γιατρός σε δύο χρόνια και ο ειδικευόμενος γιατρός σε ένα χρόνο.

boylgaridh

Το χρονικό
Η  άτυχη Μαρία, που έχει αφήσει ορφανό το πρώτο της παιδί, βρισκόταν στον 8ο μήνα κύησης. Με δύσπνοια και αφόρητους πόνους στην κοιλιά είχε μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους συγγενείς της, μια σειρά καθυστερήσεων, πράξεων και παραλείψεων είχε ως αποτέλεσμα το χαμό της Μαρίας και του αγέννητου παιδιού της 10 ώρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Τραγική ειρωνεία: Νοσηλεύτρια καθώς ήταν η άτυχη γυναίκα, είχε διαγνώσει τη σοβαρότητα της κατάστασής της. Ζητούσε από την αδερφή της να τους πει να της κάνουν τραχειοτομία ή να τη διασωληνώσουν και να τη βάλουν στην Εντατική…
Υπενθυμίζεται ότι τόσο το πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε ο καθηγητής Ι. Μελισσάς όσο και το πόρισμα του Σώματος
Επιθεωρητών Υγείας καταλογίζουν ευθύνες στους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με τους συγγενείς της αδικοχαμένης συζύγου και μητέρας, μεταξύ άλλων είχε αποδειχτεί πως ειδικευμένος γυναικολόγος κατά τη διάρκεια ενεργούς εφημερίας δε βρισκόταν στη θέση του και προσπαθούσε από το σπίτι του να δώσει οδηγίες στους ειδικευόμενους.

Μία έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η 33χρονη Μαρία Θεοδοσάκη και η δέουσα προσοχή από τους γιατρούς του Βενιζελείου νοσοκομείου που την εξέτασαν το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας θα μπορούσαν να είχαν σταθεί σωτήριες για την άτυχη γυναίκα και το έμβρυο που κυοφορούσε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
66704 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2013, 11:29:59
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
11 Απαντήσεις
15126 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2018, 21:36:46
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
3592 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Απριλίου 2017, 16:48:47
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2006 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουλίου 2017, 23:02:48
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6848 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2023, 17:09:42
από Argirios Argiriou