Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Απριλίου 2024, 01:25:24

Αποστολέας Θέμα: Καταδικάστηκαν νοσοκόμες αθωώθηκαν οι γιατροί.  (Αναγνώστηκε 3973 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Νοεμβρίου 2016, 14:14:01
Αναγνώστηκε 3973 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
19/11/2016

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Καταδικάστηκαν νοσοκόμες αθωώθηκαν οι γιατροί

Αντί για φυσιολογικό ορό σε μια επέμβαση ρουτίνας χορηγήθηκε υπέρτονο διάλυμα χλωριούχου νατρίου! Το λάθος ήταν θανατηφόρο για την  άτυχη ασθενή
Άσχημες μνήμες ξύπνησαν τις προηγούμενες ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης στην Κομοτηνή, όπου συζητήθηκε μία υπόθεση που είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία το 2009 και αφορούσε στο θάνατο μιας 44χρονης γυναίκας στο χειρουργικό κρεβάτι του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Για το θάνατο της άτυχης δασκάλας Φανής Μπουζινίδου από την Άνθεια του δήμου Αλεξανδρούπολης το Eφετείο Θράκης εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τις δύο κατηγορούμενες νοσοκόμες, αλλά αθωωτική για τους δύο γιατρούς. Αξίζει να δούμε αναλυτικά τη συγκεκριμένη υπόθεση, που είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά, και όπως λέει στον «Χ» ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής «θα απασχολήσει έντονα τη νομική επιστήμη».


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ 44ΧΡΟΝΗΣ
Ήταν 9 Ιουλίου 2009 όταν η άτυχη Φανή Μπουζινίδου από την Άνθεια του δήμου Αλεξανδρούπολης ξάπλωνε στο χειρουργικό τραπέζι της Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης για μία λαπαροσκοπική επέμβαση ρουτίνας «επιπέδου δυσκολίας και επικινδυνότητας εξαγωγής δοντιού», όπως ανέφερε ο δικηγόρος Ορεστιάδας Χάρης Πάντζος. Παρόλα αυτά η ίδια διακατέχονταν από μία ανησυχία, η οποία επιβεβαιώθηκε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο: Η Φανή κατέληξε δύο ημέρες μετά το χειρουργείο λόγω «ανήκεστων βλαβών που προκλήθηκαν», όταν κατά τη διάρκεια της επέμβασης της χορηγήθηκε υπέρτονο διάλυμα χλωριούχου νατρίου και όχι φυσιολογικός ορός. Το υπέρτονο διάλυμα, όταν χορηγηθεί ενδοφλεβίως προκαλεί θανατηφόρες βλάβες, όπως έγινε και την περίπτωση της άτυχης Φανής. Από αυτό το σημείο ξεκίνησε ένα μακάβριο κουβάρι που έκλεισε μέσα του δύο νοσοκόμες και τρεις γιατρούς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης και το οποίο ξετυλίχθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2016 στο Εφετείο Θράκης.

Πώς συστάθηκε το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με όσα καταθέτει στον «Χ» ο δικηγόρος Ορεστιάδας Χάρης Πάντζος για την υπόθεση κατηγορήθηκαν ο γιατρός που χειρούργησε την άτυχη Φανή στις 9 Ιουλίου, οι γιατροί που είχαν διενεργήσει το προηγούμενο χειρουργείο από αυτό της Φανής στις 8 Ιουλίου και οι δύο νοσοκόμες που συμμετείχαν και στα δύο χειρουργεία. Ο γιατρός που χειρούργησε την 44χρονη αθωώθηκε το 2013 με το αιτιολογικό ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει τι περιείχαν οι φιάλες που χορήγησε στην ασθενή που χειρουργούσε, επικαλούμενος ότι αυτό προκύπτει από τον καθηκοντολόγιο του και ότι υπεύθυνες για το τι φτάνει στα χέρια του και κατ’ επέκταση στην ασθενή, είναι οι νοσοκόμες.


Εν τω μεταξύ, πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιάλες του υπέρτονου διαλύματος μοιάζουν με αυτές του φυσιολογικού ορού, ωστόσο η ύπαρξη τους στον θάλαμο του χειρουργείου θεωρήθηκε περίεργη καθώς το συγκεκριμένο διάλυμα δεν είθισται να χρησιμοποιείται σε γυναικολογικά-μαιευτικά χειρουργεία.


Ως εκ των ανωτέρω, για την υπόθεση κατέληξαν να κατηγορούνται οι δύο νοσοκόμες που πήραν μέρος και στα δύο χειρουργεία (της άτυχης Φανής και το προηγούμενο) και οι δύο γιατροί που είχαν διενεργήσει το προηγούμενο χειρουργείο από αυτό της παθούσας που κατέληξε επειδή είχαν χρησιμοποιήσει υπέρτονο διάλυμα χλωριούχου νατρίου, αλλά δεν είχαν φροντίσει να απομακρύνουν τις φιάλες που είχαν περισσέψει.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΜΗ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ
Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορήθηκαν γιατί δεν είχαν φροντίσει να απομακρύνουν τις φιάλες του υπέρτονου διαλύματος χλωριούχου νατρίου από το θάλαμο του χειρουργείου και ως εκ τούτου αυτό κατέληξε στην ασθενή και τη σκότωσε. Από κει και μετά ξεκίνησε ένα «πινγκ-πονγκ» για το αν τελικά φταίνε οι νοσοκόμες ή οι γιατροί και για το ποιος είναι υπεύθυνος βάση «καθηκοντολογίου» για τα ιατρικά σκευάσματα που λαμβάνουν οι χειρουργούμενοι και οι ασθενείς εν γένει.


«Δική μας θέση είναι ότι η ευθύνη βαρύνει τους γιατρούς» λέει ο κος Πάντζος που εκπροσώπησε την οικογένεια της Φανής και εξηγεί: «Όλοι μας, όταν πρόκειται να μπούμε στο χειρουργείο ρωτάμε ποιος είναι ο γιατρός γιατί θεωρούμε ότι αυτός έχει την ευθύνη της υγείας μας εκείνη την ώρα. Δε ρωτάμε ποια είναι η νοσοκόμα ή ποιος είναι ο τραυματιοφορέας. Αλίμονο αν το κάναμε αυτό». Ο δικηγόρος κάνει αυτό το σχόλιο για να πει τελικά ότι θεωρείται μεν βέβαιον ότι ο θάνατος της Φανής οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά το ζήτημα όμως που ανοίγει είναι το κατά πόσο μπορούν οι ασθενείς να εμπιστεύονται τελικά το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης στο οποίο αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των γιατρών και επικίνδυνα υλικά ή σκευάσματα αφήνονται εκτεθειμένα. Από την άλλη πλευρά γεννάται εύλογα το ερώτημα «για ποιο λόγο οι νοσοκόμες δεν διάβασαν την ετικέτα της φιάλης πριν την δώσουν στο γιατρό ή γιατί ο χώρος και ο θάλαμος του χειρουργείου δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα πριν από την επέμβαση της ασθενούς». Πάντως μετά το θάνατο της Φανής  Μπουζινίδου άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου και τηρείται πλέον Βιβλίο καταγραφής εισερχομένων και εξερχομένων υλικών.


Το Εφετείο Θράκης έκρινε ένοχες τις δύο νοσοκόμες επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην καθεμιά. Οι δύο γιατροί κρίθηκαν αθώοι, όμως όχι ομόφωνα και αυτό είναι το σημαντικό κατά τον κύριο Πάντζο. Οι δύο εκ των τριών δικαστών ψήφισαν υπέρ της αθώωσης των γιατρών και ο ένας κατά – δηλαδή τους έκρινε ενόχους. «Αυτό είναι σημαντικό» λέει ο κος Πάντζος «και είναι ένα είδος ηθικής δικαίωσης για την οικογένεια της εκλιπούσας. Θα θέλαμε βέβαια καταδίκη αλλά έστω και αυτό, η έλλειψη δηλαδή πανηγυρικής ομοφωνίας για την αθωότητα των εμπλεκόμενων ιατρών, αποτελεί τρόπον τινά «τιμωρία» και σοβαρό λόγο προβληματισμού για τον τρόπο λειτουργίας του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου».


Όσο για την οικογένεια της εκλιπούσης, δεν είναι γνωστό πώς θα κινηθεί από δω και πέρα. Δικαιούται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να ζητήσει αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Θράκης, όμως ακόμη δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση για μια τέτοια προσφυγή. Παράλληλα υπάρχουν σε εκκρεμότητα και κάποιες αγωγές έναντι του Νοσοκομείου στα διοικητικά δικαστήρια.


Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο πατέρας της Φανής δεν πρόλαβε να μάθει την απόφαση του δικαστηρίου καθώς έφυγε από τη ζωή μη αντέχοντας την απώλεια της κόρης του και να προσθέσουμε μία άλλη λεπτομέρεια που είναι όμως τρομακτική: ανάμεσα στο μοιραίο χειρουργείο της Φανής και το χειρουργείο της 8ης Ιουλίου μεσολάβησαν τέσσερις καισαρικές τομές στις οποίες ευτυχώς δεν μπέρδεψε κανείς τους φυσιολογικούς ορούς με τα υπέρτονα διαλύματα χλωριούχου νατρίου…

 

Χ. ΠΑΝΤΖΟΣ: «ΣΤΗ ΦΑΝΗ ΕΣΚΑΣΕ Η ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»
Εν τέλει ο δικηγόρος Χάρης Πάντζος σχολιάζοντας όσα έγιναν υποστηρίζει ότι πρέπει να διορθωθούν πολλά στον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης: «Μιλάμε για ένα νοσοκομείο στο οποίο χειρουργούν καθηγητές Πανεπιστημίου με διεθνείς διακρίσεις. Και παρόλα αυτά, σε χειρουργείο υπό την εποπτεία τους χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή από γελοίο λάθος. Πρέπει να σκεφτούμε ότι τα λάθη αυτά είναι ανεπίτρεπτα και δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από «καθηκοντολόγια». Οι καθηγητές αυτοί διδάσκουν και στο Πανεπιστήμιο, δηλαδή διαμορφώνουν και την νοοτροπία της ιατρικής κοινότητας για τα επόμενα 50 χρόνια»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Νοεμβρίου 2016, 16:02:55
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Εγώ βλέπω ένα άρθρο που ουσιαστικά μεταφέρει τις απόψεις του δικηγόρου της μίας πλευράς που προσπαθεί να μας πείσει ότι με την υπόθεση αυτή έγραψε ιστορία!

Παράθεση
για μία λαπαροσκοπική επέμβαση ρουτίνας «επιπέδου δυσκολίας και επικινδυνότητας εξαγωγής δοντιού», όπως ανέφερε ο δικηγόρος Ορεστιάδας Χάρης Πάντζος.
Έχει δει να γίνονται πολλές εξαγωγές δοντιών σε χειρουργεία;

Παράθεση
«Δική μας θέση είναι ότι η ευθύνη βαρύνει τους γιατρούς» λέει ο κος Πάντζος που εκπροσώπησε την οικογένεια της Φανής και εξηγεί: «Όλοι μας, όταν πρόκειται να μπούμε στο χειρουργείο ρωτάμε ποιος είναι ο γιατρός γιατί θεωρούμε ότι αυτός έχει την ευθύνη της υγείας μας εκείνη την ώρα. Δε ρωτάμε ποια είναι η νοσοκόμα ή ποιος είναι ο τραυματιοφορέας. Αλίμονο αν το κάναμε αυτό».
και επειδή "ρωτάμε" και "θεωρούμε" σημαίνει ότι αυτό ισχύει; Ωραίο επιχείρημα! Αν π.χ. τα εργαλεία δεν είχαν αποστειρωθεί σωστά και γινόταν μια μόλυνση πάλι θα έφταιγε ο χειρουργός; Αν έπεφτε ο ασθενής από το φορείο λόγω λάθους του τραυματιοφορέα, πάλι θα έφταιγε ο γιατρός;

Παράθεση
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΜΗ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ
Που έγκειται η τομή; Οι γιατροί αθωώθηκαν και οι νοσηλεύτριες καταδικάστηκαν σε 18 μήνες με αναστολή.

Παράθεση
«Μιλάμε για ένα νοσοκομείο στο οποίο χειρουργούν καθηγητές Πανεπιστημίου με διεθνείς διακρίσεις. Και παρόλα αυτά, σε χειρουργείο υπό την εποπτεία τους χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή από γελοίο λάθος.
Θα περίμενα από ένα δικηγόρο να ξέρει τη διαφορά μεταξύ γελοίου και τραγικού!
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Νοεμβρίου 2016, 16:05:49 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

19 Νοεμβρίου 2016, 16:28:19
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν περίμενα να διαβάσω τόσο biased άρθρο.

Καταρχάς είναι εμφανής η απογοήτευση του δικηγόρου που δεν καταδικάστηκαν οι γιατροί ! Νομικός δεν είμαι, αλλά ένας δικηγόρος δεν ενδιαφέρεται πρωτίστως να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να αποζημιωθεί η οικογένεια ;
Έχει εξειδικευμένες γνώσεις για να μπορεί να κρίνει αν το τραγικό αυτό λάθος ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του νοσοκομείου οφείλεται στον γιατρό (προφανώς και δεν οφείλεται) ή όχι ;
Στο νοσοκομείο που έκανα εγώ Ειδικότητα, όπως και σε όποια ιδιωτικά έχω πάει, υπεύθυνος για την χορήγηση ενδοφλέβιων υγρών σε ασθενή που χειρουργείται είναι συνήθως ο/η βοηθός αναισθησιολόγου (εξυπακούεται ότι οφείλει να επιβλέπει ο τελευταίος), και όταν δεν υπάρχει αυτός/η ο αναισθησιολόγος. Από που και ως που διώκεται ο χειρουργός ;

Χειρουργός που χειρουργεί και παράλληλα χορηγεί ενδοφλέβια υγρά πρώτη φορά έχω ακούσει, παίζει να ειναι και παγκόσμια αποκλειστικότητα !

Σε ένα χειρουργείο (για να μαθαίνει ο δικηγόρος όπως και όσοι δεν γνωρίζουν), φυσικά και την πρωταρχική ευθύνη την έχει ο χειρουργός, αλλά σε ό,τι αφορά το χειρουργείο και μόνο. Ναι, αν πεθάνει από διεγχειρητική αιμορραγία ο ασθενής θα τρέξεις τον χειρουργό, αλλά αν γίνει λάθος κατά την διάρκεια της αναισθησίας πάλι ο χειρουργός φταίει ;  :P Αν γίνει λάθος χορήγηση υγρών-αίματος πάλι ο χειρουργός φταίει ;
Αν ο βοηθός αναισθησιολόγου χορηγήσει ενδοφλέβια υπέρτονο ή... νερό της βρύσης (και απ΄αυτό μπορεί να πεθάνει) πάλι ο χειρουργός φταίει ;
Έλεος κάπου, δεν χρειάζεται να έχεις μπει σε χειρουργείο για να σκεφτείς τα παραπάνω.
Να μην μιλήσω για λάθη στην αποστείρωση όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω.

Όποιον και να ρωτήσετε, θα σας πουν ότι ένα χειρουργείο είναι ομαδική δουλειά, και κακό σε ασθενή μπορεί να προκαλέσει ο οποισδήποτε, απ΄την νοσηλεύτρια μέχρι τον βοηθό του χειρουργού, δεν μπορεί ο τελευταίος να ευθύνεται για τα λάθη όλης της ομάδας.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Νοεμβρίου 2016, 16:42:22 από kopritis »

19 Νοεμβρίου 2016, 16:51:39
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πάντως μου έκανε εντύπωση που στο κατηγορητήριο αναφέρονται χειρουργοί και νοσηλεύτριες.
Αναισθησιολόγος πουθενά;

22 Νοεμβρίου 2016, 14:34:55
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ βλέπω ένα άρθρο που ουσιαστικά μεταφέρει τις απόψεις του δικηγόρου της μίας πλευράς που προσπαθεί να μας πείσει ότι με την υπόθεση αυτή έγραψε ιστορία!

Παράθεση
για μία λαπαροσκοπική επέμβαση ρουτίνας «επιπέδου δυσκολίας και επικινδυνότητας εξαγωγής δοντιού», όπως ανέφερε ο δικηγόρος Ορεστιάδας Χάρης Πάντζος.
Έχει δει να γίνονται πολλές εξαγωγές δοντιών σε χειρουργεία;

Παράθεση
«Δική μας θέση είναι ότι η ευθύνη βαρύνει τους γιατρούς» λέει ο κος Πάντζος που εκπροσώπησε την οικογένεια της Φανής και εξηγεί: «Όλοι μας, όταν πρόκειται να μπούμε στο χειρουργείο ρωτάμε ποιος είναι ο γιατρός γιατί θεωρούμε ότι αυτός έχει την ευθύνη της υγείας μας εκείνη την ώρα. Δε ρωτάμε ποια είναι η νοσοκόμα ή ποιος είναι ο τραυματιοφορέας. Αλίμονο αν το κάναμε αυτό».
και επειδή "ρωτάμε" και "θεωρούμε" σημαίνει ότι αυτό ισχύει; Ωραίο επιχείρημα! Αν π.χ. τα εργαλεία δεν είχαν αποστειρωθεί σωστά και γινόταν μια μόλυνση πάλι θα έφταιγε ο χειρουργός; Αν έπεφτε ο ασθενής από το φορείο λόγω λάθους του τραυματιοφορέα, πάλι θα έφταιγε ο γιατρός;

Παράθεση
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΜΗ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ
Που έγκειται η τομή; Οι γιατροί αθωώθηκαν και οι νοσηλεύτριες καταδικάστηκαν σε 18 μήνες με αναστολή.

Παράθεση
«Μιλάμε για ένα νοσοκομείο στο οποίο χειρουργούν καθηγητές Πανεπιστημίου με διεθνείς διακρίσεις. Και παρόλα αυτά, σε χειρουργείο υπό την εποπτεία τους χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή από γελοίο λάθος.
Θα περίμενα από ένα δικηγόρο να ξέρει τη διαφορά μεταξύ γελοίου και τραγικού!
Δε θα μπορούσα να μην επικροτήσω τα σχόλιά σου αγαπητέ Διαμαντή.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

22 Νοεμβρίου 2016, 14:42:25
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ευχαριστώ αγαπητέ Αναστάσιε! Σε χάσαμε αλλά καταλαβαίνουμε.
Καμιά ιδέα (ερώτηση προς όλους) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επέμβαση υπέρτονος ορός σε μεγάλες ποσότητες, όπως στο χειρουργείο που αναφέρεται ότι προηγήθηκε;

22 Νοεμβρίου 2016, 14:45:51
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ευχαριστώ αγαπητέ Αναστάσιε! Σε χάσαμε αλλά καταλαβαίνουμε.
Καμιά ιδέα (ερώτηση προς όλους) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επέμβαση υπέρτονος ορός σε μεγάλες ποσότητες, όπως στο χειρουργείο που αναφέρεται ότι προηγήθηκε;
Χειρουργός δεν είμαι αλλά σε χειρουργείο ΩΡΛ νομίζω.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

23 Νοεμβρίου 2016, 07:42:55
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καμιά ιδέα (ερώτηση προς όλους) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επέμβαση υπέρτονος ορός σε μεγάλες ποσότητες, όπως στο χειρουργείο που αναφέρεται ότι προηγήθηκε;

Τραυματίας με εγκεφαλικές βλάβες για περιορισμό του εγκ. οιδήματος.
Τραυματίας με ολιγαιμική καταπληξία (μικρή ποσότητα < 250ml).

4 Δεκεμβρίου 2016, 20:15:42
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
«Δική μας θέση είναι ότι η ευθύνη βαρύνει τους γιατρούς» λέει ο κος Πάντζος που εκπροσώπησε την οικογένεια της Φανής και εξηγεί: «Όλοι μας, όταν πρόκειται να μπούμε στο χειρουργείο ρωτάμε ποιος είναι ο γιατρός γιατί θεωρούμε ότι αυτός έχει την ευθύνη της υγείας μας εκείνη την ώρα. Δε ρωτάμε ποια είναι η νοσοκόμα ή ποιος είναι ο τραυματιοφορέας. Αλίμονο αν το κάναμε αυτό».

Ή (σύμφωνα με τα παραπάνω) όλοι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου κάνουν κάτι λάθος ή κάτι άλλο φταίει
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
9819 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαΐου 2011, 10:18:43
από EzeΤΡΟΛ
21 Απαντήσεις
25876 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιανουαρίου 2017, 18:38:32
από iceman
11 Απαντήσεις
10797 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Απριλίου 2014, 15:45:21
από pzogr
1 Απαντήσεις
74782 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2011, 20:15:47
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
2070 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Νοεμβρίου 2015, 22:44:51
από Argirios Argiriou