Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 15:31:28

Αποστολέας Θέμα: Συμβαίνει και αλλού (η διαφθορά)  (Αναγνώστηκε 27697 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Νοεμβρίου 2016, 13:19:17
Αναγνώστηκε 27697 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   -  (πέμπτοι είναι)

Εσωτερική έρευνα της γερμανικής κυβέρνησης αποδεικνύει ότι ο χρηματισμός δεν αποτελεί σπάνια περίπτωση και στη γερμανική κρατική μηχανή, όπως πιστευόταν ευρύτατα μέχρι τώρα.
 
Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt, διπλασιάστηκαν στην Γερμανία από το 2014 οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων. Ο κατάλογος της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης, είναι μακρύς. Ξεκινά από τις δωροδοκίες πάσης φύσεως και φτάνει μέχρι την απάτη και το οικονομικό έγκλημα της απιστίας.

Η Γερμανία βρίσκεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparency International στην πέμπτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς διαφθοράς μαζί με την Μ. Βρετανία και το Λουξεμβούργο. Λιγότερο διαδεδομένη σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά είναι στην Δανία, την Σουηδία, την Φινλανδία και την Ολλανδία. Πιο διαδεδομένη είναι στην Ουγγαρία, την Σλοβακια, την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Ιταλία και την Βουλγαρία.

Πάντως, η εσωτερική έρευνα της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύει ότι ο χρηματισμός δεν αποτελεί σπάνια περίπτωση και στη γερμανική κρατική μηχανή, όπως πιστευόταν ευρύτατα μέχρι τώρα. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών. Έντεκα περιπτώσεις κατά 15 υπαλλήλων αφορούν σε υπαλλήλους του, ενώ δεν διευκρινίζεται στην έρευνα αν έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία υπάλληλοι για τους οποίους αποδείχτηκε ο χρηματισμός. Αναφέρεται, επίσης, περίπτωση δωροδοκίας 100.000 ευρώ για ανάληψη έργου στο εξωτερικό. Στον ένα εκ των ενεχομένων μειώθηκε πάντως ο μισθός, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Ιδιαίτερα υψηλές είναι οι ζημιές- 850.000 ευρώ- για το δημόσιο στην περίπτωση υπαλλήλου του υπουργείου Δημοσίων Εργων, ο οποίος έδωσε εσωτερικές πληροφορίες προκειμένου να αναλάβει έργο συγκεκριμένη εταιρεία. Συνέπειες, πάντως, για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι δωροδοκούνται έχουν και λιγότερο σημαντικές περιπτώσεις (όπως είναι π.χ. η αποδοχή δώρων), διότι απολύονται.

Περιπτώσεις διαφθοράς αναφέρονται, επίσης, και για το υπουργείο Άμυνας, όπως λ.χ. ενός στρατιωτικού, ο οποίος προτιμούσε συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα για στρατιωτικό νοσοκομείο- επί χρήμασι βέβαια- και ο οποίος καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση. Περιπτώσεις διαφθοράς καταγράφηκαν και σε τελωνεία, είτε για συμμετοχή σε φοροδιαφυγή, είτε για λανθασμένο ποσό εκτελωνισμού εμπορευμάτων, με αντάλλαγμα ένα laptop και 1.000 ευρώ μετρητά, ακόμα και δωρεάν εισιτήρια για συναυλία...

Ούτε όμως και η αστυνομία αποτελεί εξαίρεση. Στην έρευνα αναφέρονται περιπτώσεις χρηματισμού για μεταβίβαση πληροφοριών από το σύστημα της αστυνομίας, αλλά και ξεπλύματος χρήματος. Κρούσματα διαφθοράς έχουν παρουσιαστεί ακόμα και στην υπηρεσία εξεύρεσης εργασίας, όπως επίσης και σε αεροδρόμιο, προκειμένου ο υπάλληλος να αξιολογήσει εταιρεία ασφάλειας αεροδρομίου θετικότερα από άλλες για να πάρει τη δουλειά. Το αντάλλαγμα ήταν ένα Notebook αξίας 1.029 ευρώ...
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Νοεμβρίου 2016, 13:23:53 από Ορθοπαιδικός »

29 Νοεμβρίου 2016, 13:24:17
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε την Γερμανία  με την Ελλάδα σε αυτό το θέμα.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Νοεμβρίου 2016, 13:27:57
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε την Γερμανία  με την Ελλάδα σε αυτό το θέμα.
   Όχι, δεν κάνω τέτοια σύγκριση. Απλά κάποιοι το παίζουν συνεχώς αδιάφθοροι. Για το θέμα της SIEMENS ψιλοέκαναν τις πάπιες.
    Η διαφθορά υπάρχει παντού σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα. Απλά στην Ελλάδα (και αλλού βέβαια) συνήθως δεν τιμωρείται.

29 Νοεμβρίου 2016, 16:14:52
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η SIEMENS είναι μια πολυεθνική εταιρεία και ως πολυεθνική φαντάζομαι ότι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν τα στελέχη της που δουλεύουν στον τομέα των διεθνών πωλήσεων είναι ότι πρέπει να έχουν κάποια ευελιξία και να προσαρμόζονται κάπως στις συνθήκες και τις νοοτροπίες που επικρατούν σε κάθε χώρα στην οποία θέλουν να εξάγουν.

Αλλιώς δουλεύει η SIEMENS στην Σουηδία αλλιώς στην Ελλάδα.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Νοεμβρίου 2016, 10:52:50
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... πρέπει να έχουν κάποια ευελιξία και να προσαρμόζονται ...
Αλλιώς δουλεύει η SIEMENS στην Σουηδία αλλιώς στην Ελλάδα.
   Αν προσαρμόζεσαι στη διαφθορά γίνεσαι διεφθαρμένος. Αυτό που αναφέρεις εξηγεί την κατάσταση αλλά δεν αθωώνει τη γερμανική εταιρεία.
   Δεν διαφωνώ ότι αλλιώς δουλεύει στη Σουηδία. Αλλά ή εντολή να είναι διεφθαρμένη στην Ελλάδα ή αλλού ξεκίνησε από τα ανώτατα στελέχη. Αφού, εγώ ως διευθυντής (πρόεδρος, κλπ ή έστω εταιρεία) αποφασίζω να "λαδώσω" στην Ελλάδα (αλλά όχι στη Σουηδία γιατί δεν με "παίρνει") είμαι ήδη διεφθαρμένος και στα θέματα διαφθοράς "Κρείττον του λαλείν το σιγάν".
   Άντε, να το παραδεχτώ, μισοείναι διεφθαρμένη (ή κατά τόπους διεφθαρμένη). Και οι Γερμανοί είναι κατά περίπτωση διεφθαρμένοι (ανάλογα με ποιόν συναλλάσονται - έτσι όμως δεν είμαστε και εμείς στο εξωτερικό; ). Μήπως και ο Σουηδός που θα ζήσει στην Ελλάδα θα διαφθαρεί;

30 Νοεμβρίου 2016, 12:49:52
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

timex


Τόσα χρόνια οι Γερμανοί με Έλληνες, Ιταλούς, Γιουγκοσλάβους, Τούρκους κτλ. έπαθαν πολλά και έμαθαν να κάνουν τα ίδια...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
39 Απαντήσεις
178580 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουνίου 2022, 00:41:22
από Argirios Argiriou
36 Απαντήσεις
17866 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2013, 09:18:15
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
6 Απαντήσεις
12890 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαΐου 2012, 17:25:50
από EzeΤΡΟΛ
2 Απαντήσεις
4715 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουνίου 2011, 22:32:25
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
4725 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαΐου 2021, 08:04:39
από Argirios Argiriou