Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Πώς αντιμετωπίζεται στ Σουηδία η υγειονομ κάλυψη πολύ μικρών κ απομακρ περιοχών;

<< < (2/2)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος@Αδαμάντιος Σκούφαλος: Σύμφωνοι ότι δεν έχει νόημα να μεταθέσουμε καλά καταρτισμένους νοσηλευτές των ΜΕΘ σε νησάκια αλλά όμως το να έχουμε πραγματικά καταρτισμένους Τραυματιοφορείς και με δικαιοδοσίες, στο πρότυπο των Σκανδιναβικών χωρών, νομίζω ότι θα έλυνε πολλά προβλήματα στις διακομιδές στην επαρχία αλλά και στο κέντρο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που συναντάμε στην Ελλάδα με τα (ηπειρωτικά ή νησιωτικά) χωριά των 5 ηλικιωμένων κατοίκων και τα νησάκια των 100 κατοίκων νομίζω ότι δεν θα τα συναντήσουμε πουθενά σε τόσο μεγάλο αριθμό σε όλη την Ευρώπη.
Ο γιατρός (και ο κάθε επαγγελματίας υγείας) που θα πάει σε τέτοιες περιοχές είναι σίγουρο ότι θα "σκουριάσει" επιστημονικά. Προς το παρόν "σκουριάζει" και οικονομικά γι' αυτό δεν πηγαίνει κανείς.
Σίγουρα η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει μεγάλη βοήθεια πλέον. Στην Ελλάδα μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις "τηλεϊατρική" ήταν για την αρπαχτή.
Η λύση με τους καταρτισμένους νοσηλευτές (γιατί οι τραυματιοφορείς στη Ελλάδα έχουν άλλο "προφίλ") που λέει ο Αργύρης θα μπορούσε να είναι μια λύση. Όμως θα πρέπει να ξεπεράσει συντεχνιακές επαγγελματικές αντιδράσεις και νοοτροπίες κατοίκων του τύπου "γιατρός να 'ναι και δεν πειράζει"

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκαι νοοτροπίες κατοίκων του τύπου "γιατρός να 'ναι και δεν πειράζει"

--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ σωστό αυτό, συναντάται συχνά στα μικρά νησάκια αυτή η νοοτροπία, όπως και η... λάμψη στα μάτια των κατοίκων όταν συναντήσουν τον γιατρό !

Δεν αλλάζει εύκολα αυτή η νοοτροπία, η δε Τηλεϊατρική είναι για γέλια, πρόσφατα μου έλεγε κάποιος ότι μόνο στην αρχή με την περίφημη σύμβαση με το Σισμανόγλειο απαντούσε ένας Παθολόγος, τα επόμενα χρόνια στις κλήσεις που έκαναν έβλεπαν μία κουρτίνα... :P

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση