Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
5 Δεκεμβρίου 2020, 12:53:29

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 153701 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Ιουλίου 2020, 07:30:49
Απάντηση #465
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Γράφει πολύ σωστά συνάδελφος σε Ιατρική Ομάδα του facebook στις 14/07/2020:

Τα ονείρατα παραγωγικότητας συνεχίζονται. Σε ένα μήνα (Ιούνιο) ένα κάρο ιατροί, οδοντίατροι και τα ρέστα έγραψαν 600 συνταγές (είμαι βέβαιος ότι αφορούσαν τα τακτικά ραντεβού) και είδαν 260 έκτακτα, ήτοι 8-9 την ημέρα όλοι μαζί και με το ζόρι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιπαραγωγικό. Η αλήθεια των αριθμών.

13/07/2020

Σε 24ωρη λειτουργία το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων

Την 24ωρη λειτουργία του πρότυπου Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων, εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, του Υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστου Σταϊκούρα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του Δημάρχου Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη, του πρώην υφυπουργού Υγείας, Θανάση Γιαννόπουλου και βουλευτών του Νομού Φθιώτιδας.

Το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Τον μήνα Ιούνιο αντιμετώπισε 260 έκτακτα περιστατικά, στα τακτικά ιατρεία του έχουν πραγματοποιηθεί 600 ραντεβού, ενώ έγιναν 110 ακτινογραφίες.

Πρόκειται για μια πρότυπη, σύγχρονη, ψηφιοποιημένη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία διαθέτει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), σταθμό ΕΚΑΒ, όλα τα βασικά εργαστήρια (ακτινολογικό, ψηφιακό μαστογράφο, μικροβιολογικό, ανοσολογικό, βιοχημικό) και 8 ιατρεία για τακτικά περιστατικά (γενικής ιατρικής, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, γυναικολογικό- μαιευτικό, παθολογικό, ορθοπεδικό, χειρουργικό-αγγειολογικό και ψυχιατρικό). Επίσης, στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ISOBOX υποδοχής και εξέτασης ύποπτων περιστατικών COVID-19.

Η στελέχωση του Κέντρου Υγείας περιλαμβάνει 12 ιατρούς, 14 νοσηλευτές, 1 μαία, 2 τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, 1 ραδιολόγο-ακτινολόγο και 7 άτομα λοιπό προσωπικό.

Το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων είναι ένα «κόσμημα». Είναι ένα ψηφιακό Κέντρο Υγείας, πρότυπο για εμάς, οδηγός για την επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση που έρχεται να υλοποιήσει το υπουργείο Υγείας που είναι η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας ότι, είναι ένα Κέντρο Υγείας πολύ υψηλής τεχνολογίας, σε εξαιρετικό επίπεδο κτιριακού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Αποδείξαμε πως ενωμένοι, με σχέδιο, αλληλεγγύη και ατομική υπευθυνότητα, μπορούμε να τα καταφέρουμε και έτσι θα συνεχίσουμε σημείωσε ο υπουργός Υγείας, ζητώντας απ’ όλους να βοηθήσουν ώστε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιουλίου 2020, 07:32:20 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Ιουλίου 2020, 17:59:07
Απάντηση #466
Αποσυνδεδεμένος

Vily Papa


Το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Τον μήνα Ιούνιο αντιμετώπισε 260 έκτακτα περιστατικά, στα τακτικά ιατρεία του έχουν πραγματοποιηθεί 600 ραντεβού, ενώ έγιναν 110 ακτινογραφίες.

12 γιατροί χμ, 600+260= 860 ραντεβου το μήνα, δια 12 γιατρους 72 ραντεβού ο καθε γιατρος (λεμε τώρα) για 30 μέρες  2,3 ασθενης ο καθένας? θες 3; τη μέρα???
ζητω????

14 Ιουλίου 2020, 19:22:19
Απάντηση #467
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Εμείς το τερματίσαμε!Σίγουρα δεν πεθαίνουν στην δουλειά αλλά μην το διαιρούμε με το τριάντα γιατί οι εργάσιμες δεν ξεπερνούν τις 22.Επιπλέον ο διευθυντής και 1-2 επιμ. Α δεν νομίζω να συμμετέχουν  και δικαίως μπορώ να πω, σε όλα τα ραντεβού.

14 Ιουλίου 2020, 22:36:48
Απάντηση #468
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Είχαν και παιδίατρο με μετακίνηση από το νοσοκομείο Λαμίας.
The winner takes it all........

15 Ιουλίου 2020, 21:47:05
Απάντηση #469
Αποσυνδεδεμένος

ALTERNATIVE


Καλησπέρα, επειδή είμαι σε κοντινό κέντρο υγειας - π. ι.  Ξέρω ότι οι επιμελητές (δεν ξέρω για τους αγροτικούς)  έχουν κανονικά και τα ιατρεία τους  π.χ. Π. Ι. Αγίου Κωνσταντίνου ή Π.Ι. Καμμένων Βούρλων κτλ και κάποιες μέρες που εφημερεύουν κιόλας πάνε και στο κυ καινούργιου.

25 Αυγούστου 2020, 23:35:18
Απάντηση #470
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
25/08/2020

Κορωνοϊός: Καταγγελία εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου Ικαρίας για μη τήρηση μέτρων

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Σεπτεμβρίου 2020, 17:32:17
Απάντηση #471
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Οκτωβρίου 2020, 00:36:01
Απάντηση #472
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
12/10/2020

Επιστρατεύονται για να καλύψουν ταυτόχρονα εφημερίες στο Νοσοκομείο, βάρδιες σε άλλες δομές λόγω έλλειψης προσωπικού και τώρα τα τεστ κορονοϊού - «Μας έχουν ξεζουμίσει», λένε

 

Με άσφαιρα πυρά στη μάχη κατά της πανδημίας εισέρχονται από αύριο Δευτέρα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Επιστρατεύονται να συμβάλλουν στην αναχαίτιση της υγειονομικής κρίσης με αποδεκατισμένο προσωπικό γιατρών, που μοιράζεται μεταξύ εφημεριών στο Νοσοκομείο, τεστ κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Βόλου και αλληλοκάλυψης βάρδιας σε άλλα Κέντρα Υγείας λόγω υποστελέχωσης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι ανάγκες εντονότερης συμμετοχής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, επιβάλλουν την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, για όσο διάστημα διαρκέσει η πανδημία. Στην κατεύθυνση αυτή από αύριο Δευτέρα τα Κέντρα Υγείας Αλμυρού, Αργαλαστής, Βελεστίνου, Ζαγοράς, Σκιάθου, Σκοπέλου ενεργοποιούνται για τον κορονοϊό. Θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Το ίδιο θα ισχύσει και για Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, από την ερχόμενη όμως Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Το Κέντρο Υγείας Βόλου δε, που σημειωτέον έχει ξεκινήσει τη λειτουργία ιατρείου COVID-19 από την περασμένη εβδομάδα, θα εξυπηρετεί κατόπιν ραντεβού ύποπτα περιστατικά από τις 7.00 – 21.00, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο και αφορά στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Συνολικά σε πρώτη φάση το νέο μοντέλο λειτουργίας αφορά 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα -103 από αύριο Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου- μαζί με 42 περιφερειακά ιατρεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Με το συγκεκριμένο σχεδιασμό το υπουργείο προσδοκά οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού να απευθύνονται πρώτα στα Κέντρα Υγείας πριν καταλήξουν στα Επείγοντα του νοσοκομείου, όπου συνήθως σπεύδουν οι πάσχοντες με τα πρώτα συμπτώματα.

Οι πολίτες που θα έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κορονοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού. Είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας.

Τεστ κορονοϊού με πασπαρτού γιατρούς

Το να θέλει το υπουργείο υγείας σ’ αυτή τη φάση να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία προκειμένου να μην μεταβαίνει όλος ο όγκος των ύποπτων κρουσμάτων για κορονοϊό στα δευτεροβάθμια ιδρύματα του ΕΣΥ, αποτελεί μία ορθή επιλογή. Όμως ο σχεδιασμός για μεγαλύτερη ενεργοποίηση των Κέντρων Υγείας, «χωλαίνει» εξαρχής εξαιτίας της υποστελέχωσης πρωτίστως σε γιατρούς.

Για παράδειγμα, η 5η ΥΠΕ άναψε μεν το πράσινο φως για τη λειτουργία ιατρείου COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Βόλου (πρώην νομαρχιακή υγειονομική μονάδα ΙΚΑ και μετέπειτα ΠΕΔΥ Βόλου στην οδό Παπαδιαμάντη, για να αποσυμφορηθεί το Αχιλλοπούλειο, επιστρατεύοντας όμως γενικούς γιατρούς από περιφερειακά Κέντρα Υγείας, που ούτως ή άλλως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, για να βγει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας του ιατρείου κορονοϊού στον Βόλο για τον Οκτώβριο, υπογράφηκε η μετακίνηση τριών γενικών γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής για μία μέρα την εβδομάδα, ενός γενικού γιατρού από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για δύο φορές την εβδομάδα, ενός γιατρού από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού για τέσσερις φορές την εβδομάδα. Ουσιαστικά δηλαδή η λειτουργία του ιατρείου COVID-19 στον Βόλο επαφίεται στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, καθώς το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό γιατρών του Κέντρου Υγείας Βόλου- που είναι επίσης αποδεκατισμένο σε ειδικότητες, πρέπει να εξυπηρετήσει ασθενείς που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για άλλες παθήσεις.

Το ερώτημα που γεννάται πλέον είναι, με τι «οπλοστάσιο» σε γιατρούς θα δώσουν τη μάχη τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας αν εφαρμοστεί ο σχεδιασμός του υπουργείου. Και πως θα εξυπηρετηθούν τα υπόλοιπα περιστατικά- πλην κορονοϊού- αν συνεχίσει αυτό το «ρολόι» των μετακινήσεων από δομή σε δομή.

Μνημόσυνο… με ξένα κόλλυβα
Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας είναι πλέον στα όριά τους. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ θεωρούν ότι χρησιμοποιούνται κάθε φορά που το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πρόβλημα, χωρίς να εισακούγονται τα προβλήματά τους αφενός και αφετέρου να ικανοποιείται το αίτημά τους για επιπλέον προσλήψεις. Ανήκουν μεν οργανικά στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι όμως εκείνοι που βάζουν «πλάτη» για να σταθεί για παράδειγμα στο ύψος των περιστάσεων το νοσοκομείο, αφού κάθε μήνα αρκετοί γιατροί από τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας κάνουν εφημερίες στο Αχιλλοπούλειο και ειδικότερα στα Επείγοντα.

Μόνο για τον μήνα Οκτώβριο υπογράφηκαν αποφάσεις από την 5η ΥΠΕ για τα μετακίνηση τεσσάρων γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής για να κάνουν 12 εφημερίες στο Αχιλλοπούλειο. Άλλες δύο εφημερίες στο νοσοκομείο θα κάνει με μετακίνηση γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Επιπροσθέτως για τον ίδιο μήνα θα συμβεί και το εξής εκπληκτικό: Δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής θα καλύψουν έξι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς λόγω έλλειψης γιατρών εκεί.

«Καλύπτουμε το πρώην ΙΚΑ, καλύπτουμε άλλα Κέντρα Υγείας, κάνουμε εφημερίες στο νοσοκομείο. Τελικά είμαστε οι «πασπαρτού» του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Χρόνια τώρα μας έχουν ξεζουμίσει», είναι η απεγνωσμένη κραυγή διαμαρτυρίας της Ηλιάνας Κεράνη, πρώην μέλους του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας, γιατρού σε περιφερειακό Κέντρο Υγείας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Ετσι όμως το σύστημα δεν μπορεί να πάει μακριά. Χρόνια τώρα ζητάμε και ξαναζητάμε επιπλέον προσωπικό. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η υγειονομική κρίση για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται προσωπικό. Εχουμε φτάσει στα όριά μας», κατέληξε η ίδια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
12 Απαντήσεις
6830 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Φεβρουαρίου 2010, 22:57:19
από Αγωνιστική Παρέμβαση
1 Απαντήσεις
3379 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2009, 16:01:33
από mandreou
3 Απαντήσεις
15425 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
159 Απαντήσεις
98489 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2020, 00:35:15
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
38389 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 01:05:00
από Αρχίατρος