Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:37:20

Αποστολέας Θέμα: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου  (Αναγνώστηκε 215066 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Φεβρουαρίου 2009, 08:55:53
Αναγνώστηκε 215066 φορές
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Αγαπητοί συνάδελφοι στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να εκδοθεί άδεια για κατοχη κυνηγετικού όπλου αναφέρεται ότι χρειάζεται ιατρική βεβαίωση από ιατρό παθολόγο ή νευρολόγο-ψυχίατρο. Ωστόσο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γίνονταν δεκτά και πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από γενικούς ιατρούς. Στην πρωτεύουσα του νομού όπου υπάγεται το ΠΙ όπου εργάζομαι συνέβη να μην γίνει αποδεκτό το πιστοποιητικό που εξέδωσε συνάδελφος σε έναν συμπολίτη μας ,σύμφωνα με τον υπάλληλο δεν ισχύει πιστοποιητικό από γενικό ιατρό. Ωστόσο εγώ γνωρίζω πως σε πολλές επαρχιακές περιοχές δεν υπήρχε πρόβλημα με το να υπογράφει γενικός ιατρός αυτό το χαρτί. Μήπως γνωρίζετε κάτι επί του θέματος;

3 Φεβρουαρίου 2009, 09:53:10
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στην Καβάλα όπου εργάζομαι σαν ιδιώτης, υπέγραψα Ιατρική βεβαίωση για έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Γενικά σε περιπτώσεις που υποψιάζομαι ότι μπορεί να προκύψει πρόβλημα αν θα δεχτούν υπογραφή από Γενικό Ιατρό, δεν χρησιμοποιώ το συνηθισμένο σφραγιδάκι μου, που για να μη πιάνει πολύ χώρο, γράφει μόνο Γενικός Ιατρός. Αντί αυτού χρησιμοποιώ μια πιο μεγάλη σφραγίδα που έχω, που γράφει ειδικευμένος Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός. Όσο και αν ακούγεται περίεργο νομίζω ότι βοηθά.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Φεβρουαρίου 2009, 12:07:18 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Φεβρουαρίου 2009, 12:47:02
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
ουτε στην κορινθια υπαρχει καποιο προβλημα με τις βεβαιωσεις απο γενικο ιατρο

3 Φεβρουαρίου 2009, 15:10:13
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

timex


Και στο νομό Ιωαννίνων δέχονται βεβαιώσεις απο γενικό ιατρό.
Το ξέρω γιατί έδιναν οι γενικοί στο ΚΥ που έκανα αγροτικό.

Πάντως αυτό είναι ένα πρόβλημα.Αν δεν γίνει κάτι πάντα θα υπάρχουν διάφοροι που θα αμφισβητούν τους γενικούς ιατρούς.
Πρόσφατα πήγα σε φαρμακείο για να πάρω μια κρέμα που μου έδωσε η δερματολόγος του νοσοκομείου αλλά μου την έγραψε στο βιβλιάριο ο γενικός ιατρός που έκανε τότε δερματολογία. Πάω λοιπόν στο φαρμακείο και η φαρμακοποιός μου είπε το θεϊκό ...ο γενικός γιατρός δεν μπορεί να διαγνώσει ακμή και πως δίπλα απο τη διάγνωση πρέπει να γράφει ΟΠ, όπως οι αγροτικοί! Φυσικά της τόνισα(ήμουν έτοιμη να την ξεμαλλιάσω) ότι αυτό δεν ισχύει, ότι ο γενικός ιατρός μπορεί να διαγνώσει ακμή, όπως και πολλά άλλα , οτι ΟΠ βάζουν μόνο οι αγροτικοί και να ξανακοιτάξει τα τεφτέρια της γιατί μάλλον είναι νέα στο κουρμπέτι και δεν ξέρει τι της γίνεται! Μετά πήρα τηλέφωνο μια φίλη μου φαρμακοποιό και μου επιβεβαίωσε τα πιο πάνω.


3 Φεβρουαρίου 2009, 15:45:51
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Γνωμάτευση για κυνηγετικό όπλο δίνει μόνο ψυχίατρος. Ούτε παθολόγος, ούτε γενικός ιατρός.
Αλλά....
Σε περιοχές που είναι απομακρυσμένες ή η πρόσβαση είναι δύσκολη (άντε όρισε τα αυτά τώρα.... λάστιχο γίνονται) γίνεται δεχτή και από γενικό ιατρό ή παθολόγο. Αυτή είναι η οδηγία που δυστυχώς δεν την έχω πρόχειρη να την σκανάρω. Δεν είμαι σίγουρος εάν είναι και νομος.

Σχετικά με τα γνωστά "Γνωμάτευση του κ. Χ, ειδικότητας Υ, θέση Ζ, βαθμού ΖΖ" στις συνταγές:
Το προεδρικό διάταγμα που αναφέρει την συγκεκριμένη "μεθόδευση" είναι αυτό για τις υποχρεώσεις ιατρών, ελεγκτών, φαρμακοποιών και η συγκεκριμένη μεθόδευση αφορά ΜΟΝΟ τους μη έχοντες ειδικότητα και τους αγροτικούς ιατρούς.
Ακόμη και ο νόμος για την φαρμακευτική μεταρρύθμιση του Μαϊου 2006 που επίσης αναφέρει ότι ιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας μπορεί να γράψει χρόνια φάρμακα άλλης ειδικότητας (εφόσον το επιθυμεί) και υπάρχει γνωμάτευση ιατρούς συναφούς με τα φάρμακα ειδικότητας, δεν το ζητάει για τους ειδικευμένους.
Όσοι γενικοί ιατροί ή παθολόγοι γράφουν στην συνταγή "Γνωμάτευση του χχχχχχ....." και νομίζουν ότι την ευθύνη την έχει ο κ. χχχχχ πλανώνται οικτρώς γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο πουθενά και απλώς αυτοσχεδιάζουν για να μην πω: "Τυφλός φαρμακοποιός, τυφλόν ιατρό οδηγεί". Η ευθύνη της συνταγής βαρύνει πάντα αυτόν που την υπογράφει. Σε ειδικές περιπτώσεις φαρμάκων πχ forsteo μαζί με την συνταγή πηγαίνει φωτοτυπία της γνωμάτευσης ορθοπεδικού σε κάποια ταμεία πχ ΙΚΑ και τίποτα περισσότερο.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Φεβρουαρίου 2009, 15:48:29
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


timex: Και γιατί παρακαλώ δεν πήγες απ' την αρχή στη φίλη σου; Ε;
Και πως είσαι τόσο σίγουρη ότι επρόκειτο για φαρμακοποιό και όχι για βοηθό που μόλις τώρα ξεκίνησε την πρακτική της; Η στάση της να φέρει προσκόμματα στην εκτέλεση μιας συνταγής, δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα σύμφωνη με την επικρατούσα ιδεολογία και πρακτική στον εν λόγω κλάδο.
Και κάτι ακόμη: Τί σημαίνει "ΟΠ"; Έχω δει διάφορες πατέντες, αλλά αυτή πρώτη φορά τη συναντάω. Πάλι καλά που δεν γράφετε πάνω στις συνταγές "ΠΑΣ" (Γιάννινα.)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Φεβρουαρίου 2009, 22:48:39
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

timex


Είμαι 1000000% σίγουρη ότι ήταν η φαρμακοποιός που είχε το φαρμακείο.
Δεν πήγα απο την αρχή στη φίλη μου γιατί είναι αρκετά μακριά!
ΟΠ=οξύ περιστατικό (εσείς τι βάζετε; )

3 Φεβρουαρίου 2009, 23:48:21
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μάλιστα! Η φαρμακοποιός είχε την απαίτηση η ακμή να χαρακτηριστεί ΟΠ (Οξύ Περιστατικό)!!!. Έτσι δεν είχε πρόβλημα να εκτελέσει τη συνταγή ε; Φτάνει να πέφτει το παραδάκι και να μην υπάρχει κίνδυνος να "κοπεί" η συνταγή και η ιατρική δεοντολογία ας πηγαίνει περίπατο!

4 Φεβρουαρίου 2009, 15:18:25
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Προς αποκατάσταση της υπόληψης των φαρμακείων της εν λόγω πολέως, όταν χρειάστηκα φαρμακείο πήγα σε ένα στην Καλούτσιανη και δεν μου έφερε πρόβλημα.

Χμμμ... εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποτελεσματικό μέσα στην απλότητα του το σχήμα:
Ειδικός ιατρός = μπορεί να γράφει συνταγές.
Αγροτικός και Γενικός ιατρός = μπορούν μόνο να επαναλαμβάνουν συνταγές ειδικών και να γράφουν οι ίδιοι από ένα κουτί για οξέα περιστατικά (ΟΠ).
Μάλλον επειδή εργάζεται σε αστικό περιβάλλον, η συμπαθής φαρμακοποιός δεν έχει καταλάβει καλά τί σημαίνει σφραγίδα Γενικού ιατρού. Όσοι συνάδελφοι της εργάζονται στην ύπαιθρο και εξαρτώνται από αυτή, ξέρουν πολύ καλά πόσο ψηλά μπορεί να τους ανεβάσει, αλλά και πόσο εύκολα μπορεί να τους χαλάσει την (πραζολό)σουπα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Φεβρουαρίου 2009, 17:45:50
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

timex


Μα δεν είπα ότι όλα τα φαρμακεία κάνουν το ίδιο!
Μία έκανε αυτό το πρόβλημα.Πήγα στο φαρμακείο 50 μέτρα  πιο κάτω και όλα ήταν οκ.

4 Φεβρουαρίου 2009, 19:36:30
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πήγα στο φαρμακείο 50 μέτρα πιο κάτω

Χμμ... Είναι αλήθεια ότι σε πολλές πόλεις τα φαρμακεία βρίσκονται παντού και όπου και να σταθείς (ακόμη και στο μπαλκόνι μου) δεν έχεις παρά να κοιτάξεις στις 4 κατευθύνσεις για να δεις και από ένα (τουλάχιστο) φαρμακείο σε ακτίνα λίγων δεκάδων μέτρων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλα δουλεύουν ικανοποιητικά και μερικά πολύ ικανοποιητικά.
Κάποτε κυριαρχούσε το κόκκινο χρώμα στα φώτα και στις επιγραφές, ενώ τώρα έχει παραχωρήσει τη θέση του στο πράσινο από νέον. Άλλωστε, η ανακαίνιση ενός φαρμακείου, σαν μιας "μικρομεσαίας" επιχείρησης, επιδοτείται γενναιόδωρα. Τέσπα. Σόρυ που φίκα το thread.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Φεβρουαρίου 2009, 19:39:29 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Αυγούστου 2009, 22:27:22
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Όσο κι αν έψαξα , δε βρήκα σχετικό θέμα .Η ερώτησή μου είναι , ενώ υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας link με θέμα την προτυποποίηση εντύπων ενιαίας λειτουργίας των νοσοκομείων , ξέρει κανένας αν υπάρχει αντίστοιχη προτυποποίηση αντίστοιχα , για τα έντυπα των κέντρων υγείας?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 Ιουνίου 2012, 18:03:02
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σήμερα μου τηλεφώνησαν από την Αστυνομία Καβάλας και μου είπαν ότι δεν δέχονται Ιατρική Βεβαίωση για έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου από Γενικό Ιατρό αλλά μόνο από Ειδικό Παθολόγο ή Ψυχίατρο.

Νομίζω ότι πρέπει να αντιδράσουμε ως Γενικοί Ιατροί, μέσω των συλλογικών μας οργάνων.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2012, 18:15:09 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιουνίου 2012, 18:27:10
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

parpar


Γενικος ιατρος ή παθολογος μπορουν να δωσουν βεαιωση για οπλοκατοχη οταν δεν υπάρχει στην περιοχή ψυχίατρος.
Να δίνεται ομως μεγαλη προσοχη διοτι εχουν υπάρξει περιστατικα που καποιος ξεφυγε απο την λογικη και αρχισε να πυροβολει αδιακριτως σε καταστηματα τραπεζες και λοιπα .Και αν μπλεξεις με το νομο θα ταλαιπωρηθεις πιθανον για πολλά χρονια.
Σε γνωστους , που γνωριζω την πορεια τους μεσα στο χρονο , (οικογενεια - παιδια - δουλεια - χαρακτηρα ....) θα εδινα.
Σε καποιον που εμφανιζεται μπροστά μου για αυτο το λογο μονο χωρίς να τον ξερω , πιθανοτατα θα τον παρεπεμπα σε ψυχιατρο .

8 Ιουνίου 2012, 21:37:36
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Συνημμένο στην υπ' αριθ. 3009/2/20 - στ από 7.1.94 απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Ο υπογεγραμμένος ιατρός, αφού εξέτασα τον
........................................................................
(αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του εξετασθέντος), πιστοποιώ ότι ο εξετασθείς δεν παρουσιάζει εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοολούχα ποτά και δεν πάσχει από οποιαδήποτε ψυχική ή άλλη νόσο, που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιδίου ή τρίτων προσώπων και, για τους λόγους αυτούς, δεν υπάρχει κώλυμα για χορήγηση στον ανωτέρω αδείας κατοχής κυνηγετικού όπλου.

........................................ 199.........
Ο Ιατρός

(Τίθεται υπογραφή και σφραγίδα)
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
5367 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2010, 17:49:48
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5942 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2011, 08:17:26
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
11346 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαΐου 2020, 15:01:23
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8656 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Αυγούστου 2021, 11:18:51
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6294 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Σεπτεμβρίου 2022, 21:34:15
από Argirios Argiriou