Γενικά > Νομικά θέματα

Προσμέτρηση χρόνου για εξέλιξη στο ΕΣΥ

(1/2) > >>

DoctorX:
Καλημέρα σε όλους,

έχοντας λάβει την ειδικότητα στο εξωτερικό (ΕΕ) σε μια ημερομηνία Χ κατόπιν γίνεται η αντιστοίχιση με τον ελληνικό τίτλο (και λαμβάνεται το ελληνικό χαρτί) σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία Υ. Μεταξύ Χ και Υ καθώς και μεταξύ Υ και διορισμού στην Ελλάδα συνεχίζει η εργασία στο εξωτερικό.

Ενώ για το χρονοεπίδομα το γραφείο προσωπικού λαμβάνει υπόψιν την ημερομηνία Χ για την εξέλιξη στους βαθμούς ΕΣΥ θεωρεί έγκυρη την ημερομηνία Υ...

Υπάρχει κάποια σχετική διάταξη; Άποψή μου είναι οτι θα πρέπει να μετρούνται όλοι οι χρόνοι από την απόκτηση του τίτλου στην αλλοδαπή ο οποίος φυσικά και αναγνωρίζεται, άσχετα αν η αντιστοίχιση έγινε αργότερα... Τι λέτε;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τι λέει ο νόμος για την κάθε περίπτωση; (χρονοεπίδομα και εξέλιξη)

DoctorX:
Καλημέρα,
αυτό είναι το πρόβλημά μου, πως ο νόμος για τις εξελίξεις αναφέρεται στα ελληνικά δεδομένα και προβλέπει την εξέλιξη μετά από 7 έτη στο βαθμό επιμελητή Β'.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εγκύκλιος, απόφαση ΝΣΚ που να αναφέται σε προϋπηρεσία στο εξωτερικό...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Ενώ για το χρονοεπίδομα το γραφείο προσωπικού λαμβάνει υπόψιν την ημερομηνία Χ για την εξέλιξη στους βαθμούς ΕΣΥ θεωρεί έγκυρη την ημερομηνία Υ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά μου κάνει εντύπωση που για το χρονοεπίδομα λαμβάνουν υπόψιν την πρώτη ημερομηνία.

DoctorX:
Γιατί να μην το λαμβάνουν...

Να το εξηγήσω με ένα σενάριο... Κάποιος δουλεύει στο εξωτερικό ως ειδικός ιατρός σε νοσοκομείο, κάποια στιγμή αποφασίζει να καταθέσει τα αίτηση σε προκήρηξη στην Ελλάδα και του ζητάται μεταξύ άλλων η αντιστοίχηση του ξένου τίτλου ειδικότητας σε ελληνικό που δίδεται βάση της οδηγίας 2005/36/ΕΚ με απλή επίδειξη του ευρωπαικού τίτλου. Είναι αδιανόητο τα χρόνια που μεσολάβησαν να μην αναγνωρίζονται ως προϋπηρεσία...

Το πρόβλημα είναι πως η απόφαση αντιστοίχισης βάση της οδηγίας 2005/36/ΕΚ αναφέρει επάνω μόνο την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και όχι και την ημερομηνία κτίσης του τίτλου... Κι εκεί κολάει το ελληνικό δημόσιο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση