Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:47:04

Αποστολέας Θέμα: Άλλο γνωμάτευση, άλλο βεβαίωση ;  (Αναγνώστηκε 25037 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Μαΐου 2017, 22:07:59
Αναγνώστηκε 25037 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μεταφέρω μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που διαμείφθηκε στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο facebook στις 16/05/2017:

- εδώ και χρόνια λέω εγγράφως μόνο την γνώμη μου με " γνωματεύσεις" (όπως μου σύστησε φίλος δικηγόρος) και δεν δίνω "βεβαιώσεις" ή άλλα "πιστοποιητικά"...

- Βεβαιώ ότι εξέτασα τον / ή την , και μετά από αυτή την εξέταση , γνωματεύω ότι ....... ( Έχει σημασία το "μετά από αυτή την εξέταση " γιατί αν τον επανεξετάσω το απόγευμα της ίδιας ημέρας και εν τω μεταξύ έχει ανεβάσει πυρετό ή εμφανίσει ημιπληγία , τότε η γνώμη μου θα αλλάξει .)

   Επίσης Βεβαιώ σημαίνει ότι βεβαιώνω πραγματικό περιστατικό .Βεβαιώνω ότι τον εξέτασα , τίποτα παραπάνω . Γνωματεύω πει ότι λέω την γνώμη μου .

   Προσοχή επίσης τι βεβαιώνεται στις έτοιμες βεβαιώσεις που φέρνουν για υπογραφή . Ζήτησαν να βεβαιώσω ότι 18χρονη είναι ικανή για Ναυαγοσώστης , ότι είναι ικανή να εργαστεί σε SuperMarket , ότι δεν έχει λοιμώδες νόσημα και άλλα φαιδρά !

- Και συνήθως όταν τους δίνω γνωμάτευση που δεν είναι η τυποποιημένη που μου φέρνουν, ΔΕΝ έχουν πρόβλημα, την δέχεται η υπηρεσία ή η επιτροπή, πράγμα που μου έκανε εντύπωση.... Μου λένε π.χ. να γράφει ακριβώς αυτό και αυτό., τους λέω εγώ μπορώ να γνωματεύσω όχι ότι δεν πάσχεις απο άνοια (π.χ. για διαθήκη), αλλά ότι ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που σε εξετάζω, σύμφωνα με το βιβλιάριο υγείας, τα τέστ που σου έκανα, την κλινική νευρολογική εκτίμηση και τα κριτίρια της άνοια, ΚΡΙΝΩ ότι δεν πάσχεις από άνοια.... ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Τα δέχονατι δικηγοροι και διακστήρια.

- Το ίδιο συμβαίνει και εδώ . Να δεις οι γυμναστές τι ζητάνε .

- Πριν χρόνια για να πάρουνε κορίτσια στον ΟΤΕ , ζητούσαν VDRL ! Για τηλεφωνήτριες . Επειδή είχα σχετική άνεση , λόγω γειτονιάς , ρώτησα το τότε Διευθυντή αν πηδάει τις τηλεφωνήτριες . ΤΙ ΛΕΣ Γιατρέ !! Τρόμαξε ο άνθρωπος . Τότε του είπα δεν χρειάζεται η VDRL . Ούτε ήξερε τι εξέταση είναι . Άνοιξε ένα κετάπι προπολεμικό που βρήκε στο γραφείο του και από εκεί έβγαλε ένα φετφά για το τι χρειάζεται .

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Μαΐου 2017, 13:34:46
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

timex


Ευχαριστούμε πολύ Αργύρη!

11 Αυγούστου 2022, 03:21:28
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

timex


Αυτή την εβδομάδα έχουν αρχίσει να έρχονται ΛΥΥ για έκδοση διαφορων πιστοποιητικών για διορισμό και θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω:

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1
Εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης, ζήτησε να γράφει το πιστοποιητικό (θα γράψω ιατρική γνωμάτευση όπως ανέφερε ο Αργύρης ότι τον συμβούλευσε ο νομικός σε παλαιότερο ποστ) γιατί το ζητούν από το γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης το παρακάτω:

"Ειναι ικανή να ασκήσει τα διδακτικά της καθήκοντα" και " Η παρούσα χορηγείται για μόνιμο διορισμό στην εκπαίδευση ως ΠΕ70"

Μπορώ να γνωματεύσω ότι είναι ικανή να ασκήσει τα διδακτικά της καθήκοντα; Πως θα μπορούσα να γνωματεύσω κάτι τέτοιο;


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2

Πιστοποιητικό υγείας για άδεια χειριστή μηχανημάτων εργου.
Μάλιστα στην αίτηση γράφει: πιστοποιητικό υγείας από δημόσιο νοσοκομείο ή λοιπες υγειονομικές υπηρεσίες του δημοσίου για την αρτιμέλεια του ενδιαφερομενου.

Έχετε δώσει τέτοιο πιστοποιητικό;
Γράψατε μόνο ότι κατά την παρούσα κλινική εξέταση ο εξεταζόμενος είναι αρτιμελής και δύναται να χειριστεί μηχανήματα έργου;
Αρκεί αυτό;
Δεν έχω δώσει άλλη φορά τέτοιο ποιστοποιητικό αλλά είχα ακούσει για μία περίπτωση που ένας γενικός έδωσε σε έναν ΛΥΥ ότι είναι αρτιμελής και ικανός να χειριστεί μηχανήματα και μετά από ένα μήνα πέθανε (ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής).


Τέλος, δίνετε τη βεβαίωση από την πλατφόρμα ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα;


 
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Αυγούστου 2022, 03:31:09 από timex »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11536 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2009, 18:01:33
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4724 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Απριλίου 2012, 18:11:51
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
6270 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2017, 01:04:37
από Δ. Κουναλάκης
3 Απαντήσεις
29162 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαΐου 2020, 18:38:31
από pzogr
0 Απαντήσεις
19602 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Σεπτεμβρίου 2022, 21:30:25
από Argirios Argiriou