ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Οι πυροβολισμοί στον αέρα δεν είναι ακίνδυνοι.

(1/5) > >>

Argirios Argiriou:
Παραθέτω ανάρτηση του Γενικού Ιατρού, Δημήτρη Κουναλάκη από τον τοίχο του στο facebook:

Μια σφαίρα που στέλνεις στον ουρανό, επιστρέφει σίγουρα πίσω με σχεδόν την ίδια ταχύτητα. Αν πετύχει κάποιον πέφτοντας, είναι σαν να τον πυροβόλησες από 3-4 μέτρα. Για όσους δεν έχουν την ικανότητα να το κατανοήσουν, υπάρχει πλέον και το ζωντανό παράδειγμα με το 11χρονο παιδί που σκοτώθηκε από σφαίρα που έπεσε από τον ουρανό, την ίδια ώρα που 1 χιλιόμετρο πιο πέρα, καταγγέλθηκε ότι Ρωμά έριχναν πυροβολισμούς στον αέρα γιορτάζοντας την μη-φυλάκιση τους για υπόθεση ναρκωτικών.
Και το ερώτημα: Υπάρχει ελπίδα για αυτή τη χώρα;

με αφορμή αυτό το συμβάν: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απάντηση άλλου Ιατρού:

Κι είχα το ερώτημα που πάνε όλες αυτές οι μπαλωθιες. Να βαράς στη μέση του κάμπου οκ, έχεις πιο πολλές πιθανότητες να σου πέσει μεταιωριτης, αλλά σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή είναι εγκλημα

Και ανταπάντηση τρίτου Ιατρού που είναι από την Κρήτη:

Το περιστατικό το έχω βιώσει ενδοοικογενιακως πριν 21 ετη...γνωστό το περιστατικό στο Ηράκλειο..και το Γιατί τεραστιο.....

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Επ' αυτού, χωρίς να θυμάμαι καλά τη φυσική έχω κάποιες αμφιβολίες.
Αν πυροβολήσεις με γωνία σχεδόν 90 μοίρες με το έδαφος (στο αέρα με τη σφαίρα να φεύγει σχεδόν κάθετα προς το έδαφος) η σφαίρα θα φτάσει στο μέγιστο ύψος και μετά θα αρχίσει να πέφτει με τη δύναμη της βαρύτητας.
Αν πυροβολήσεις με γωνία π.χ. 45 μοίρες (αν θυμάστε, δίνει το μέγιστο βεληνεκές) τότε η  σφαίρα μέχρι να πέσει στο έδαφος διατηρεί μια κίνηση προς τα εμπρός που έχει σχέση με την ισχύ του όπλου και την απόσταση.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά αναρωτιέμαι:
Αν χτυπηθεί κάποιος στην ίδια απόσταση από σφαίρα που ρίχτηκε στο (πολύ) ύψος θα έχει την ίδια ζημιά από σφαίρα που ρίχθηκε σε ευθεία βολή; Αμφιβάλλω χωρίς να ξέρω σίγουρα.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν χτυπηθεί κάποιος στην ίδια απόσταση από σφαίρα που ρίχτηκε στο (πολύ) ύψος θα έχει την ίδια ζημιά από σφαίρα που ρίχθηκε σε ευθεία βολή; Αμφιβάλλω χωρίς να ξέρω σίγουρα.
--- Τέλος παράθεσης ---
άσκηση Φυσικής επιπέδου δευτέρας λυκείου:
Η κινητική ενέργεια της σφαίρας που ρίχνεται σχεδόν κατακόρυφα μειώνεται μόνο από την δύναμη της τριβής του αέρα που μετατρέπεται σε θερμότητα.
Συνεπώς, ναι δεν θα είναι η ίδια. Σκοτώνει όμως....

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δηλαδή κάποιον στα 50 μέτρα είτε τον πετύχω με ευθεία βολή είτε "ψηλοκρεμαστά" θα τον σκοτώσω και στις δύο περιπτώσεις αν πληγεί καίριο όργανο όπως στην περίπτωση του παιδιού;
Αν κατάλαβα καλά, είναι σαν να σε χτυπάει στο κεφάλι ένα μικρό πετραδάκι που έχει αφεθεί από την κορυφή ενός ουρανοξύστη.....

schumifer:
Πολύ αμφιβάλλω ότι η τελική/μεγιστη ταχύτητα μίας σφαίρας που κάνει ελεύθερη πτώση μπορεί να τρυπήσει κρανίο

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση