Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Μαρτίου 2024, 08:26:53

Αποστολέας Θέμα: Οι πυροβολισμοί στον αέρα δεν είναι ακίνδυνοι.  (Αναγνώστηκε 59416 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Ιουνίου 2017, 01:30:50
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πολύ αμφιβάλλω ότι η τελική/μεγιστη ταχύτητα μίας σφαίρας που κάνει ελεύθερη πτώση μπορεί να τρυπήσει κρανίο

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην πραγματική ζωή πότε δεν ρίχνονται απόλυτα κατακόρυφα οπότε ο κίνδυνος υπάρχει. Στην θεωρητική περίπτωση της απόλυτα κατακόρυφης βολής μάλλον είναι αμφίβολο κατά πόσον μπορεί μια σφαίρα σε ελεύθερη πτώση να τρυπήσει κρανίο.

Μην αφήνετε την πραγματικότητα να αλλάζει την άποψη που έχετε. Φαντάζομαι και ο θάνατος του παιδιού με βλήμα που φαίνεται να ήρθε από τον ουρανό, εξηγείται από το γεγονός ότι έπαιζε μακριά γαϊδουρα και ήταν σκυμμένος...

Που να λέγαμε και για το κράνος στους μοτοσυκλετιστές και τα χαλίκια του δρόμου..... Αλήθεια έχει κανείς δει σπασμένο παμπριζ αυτοκινήτου από χαλικάκι;


Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο της επιθετικής αυτής έκφρασης αλλά ας το αποδώσω στο ότι έχω ξεχάσει λίγο τα ελληνικά μου εδώ πάνω.
Το βλήμα που εκτοξεύεται σε μη κατακόρυφη τροχιά δεν ήταν κάτι που σχολίασα, εννοείται ότι σε αυτήν την περίπτωση κουβαλάει περισσότερη ταχύτητα και άρα κινητική ενέργεια. Ομοίως και σε εξοστρακισμό
Αλλά από εκεί φτάσαμε στο κράνος και στο χαλίκι στο παρμπρίζ. Να μιλήσουμε αν είναι και για το συμπλέκτη που άλλαξα την προηγούμενη βδομάδα.


Terminal velocity of a falling bullet

Adam built an acrylic wind tunnel (much like the one in the Penny Drop myth). Air was shot up through the bottom and a bullet was dropped into the chamber. The terminal velocity was calculated based on the speed of the air needed to make the bullet stop falling. They figured that the terminal velocity was 100mph (150 ft/s). The wind tunnel also showed that the most stable falling position for the bullets was on their side.

They fired bullets from the pipe into the pig's head and recorded it all on the high-speed camera. At 166 ft/s, the 9mm bullet bounced right off of the pig's head.


Στην βιαστική κρίση των ανωτέρω φράσεων μάλλον παραβλέψατε ότι ασχολούμαστε με την επιστημονική συνιστώσα της υπόθεσης. Σε αυτή, ''πραγματικότητα'' δεν είναι το ρεπορτάζ της κάθε ιστοσελίδας. Αν και το θέμα δεν άπταιται του τομέα μου (ίσως να ασχολείστε περισσότερο με τη Φυσική) προσπάθησα να βρω επιστημονική τεκμηρίωση. Ούτε σε φόρουμ φυσικής δεν βρήκα κάποια απόδειξη ότι η ελεύθερη πτώση βλήματος είναι θανατηφόρος.
Είναι για μένα δύσκολο να πιστέψω ότι το βλήμα έφυγε κατακορυφα.
Αν από την άλλη έφυγε υπό γωνία τότε εκτός από λίγη έξτρα κινητική ενέργεια, διατήρησε και τον άξονα κίνησης του βλήματος που αυξάνει προφανώς τη διατρητική ικανότητά του.

12 Ιουνίου 2017, 01:47:21
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πάντως βλέποντας ένα εκλαϊκευμένο βίντεο στον Σωλήνα, είδα ότι σφαίρα που εκτοξεύεται απόλυτα κατακόρυφα, φτάνει σε απόγειο 2 μιλίων και μετά αρχίζει να πέφτει. Όταν φτάσει στο έδαφος έχει ταχύτητα 400mph όταν αρκούν μόλις 100mph για να περάσει το δέρμα.


Δεν γνωρίζω πόσο ακριβές είναι το βίντεο και αν αφορά όλα τα διαμετρήματα.

Παρότι το περιστατικό με το παιδί είναι εξαιρετικά σπάνιο (δεν γνωρίζω πόσες χιλιάδες σφαίρες απαιτούνται να ρίξει κάποιος στον αέρα για να πάει να σφηνωθεί μία στο κεφάλι ενός παιδιού που ευρίσκεται σε ένα σχολείο εκατοντάδες μέτρα μακριά απ΄το σημείο), η αλήθεια είναι το περιβάλλον μιας πόλης είναι εξαιρετικά προβληματικό για να πυροβολεί κάποιος ασκόπως, και ενδεικτικά οι αστυνομικοί δεν επιλέγουν το ισχυρότερο διαμέτρημα που μπορούν να φέρουν, παρά μόνο αυτό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της δουλειάς τους, ακριβώς γιατί κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να σταματήσει μια σφαίρα.

My 5 cents.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουνίου 2017, 01:49:31 από Αρχίατρος »

12 Ιουνίου 2017, 08:53:24
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Λοιπόν:
α) Έχουμε πειράματα φυσικής που θεωρούν ότι μπορεί να σκοτώσει μια σφαίρα που πέφτει...
β) Έχουμε ένα περιστατικό που έγινε πριν λίγες μέρες και στον τόπο μας.
γ) Να προσθέσω και μερικές δημοσιεύσεις:
 1) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 2) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 3) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μας λείπει κάτι ακόμη για να πιστέψουμε ότι μια σφαίρα που φεύγει με μικρή γωνία στον αέρα επιστρέφει και δυνητικά σκοτώνει εάν πετύχει άνθρωπο;

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

12 Ιουνίου 2017, 10:13:52
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μας λείπει κάτι ακόμη για να πιστέψουμε ότι μια σφαίρα που φεύγει με μικρή γωνία στον αέρα επιστρέφει και δυνητικά σκοτώνει εάν πετύχει άνθρωπο;

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα.

Ο ΦΟΒΟΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ
Σοκαρισμένοι γονείς, δάσκαλοι και παιδιά μετά τον τραυματισμό της 5χρονης από αδέσποτη σφαίρα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2012 20:00

«Η κατάσταση πια έφθασε στο απροχώρητο. Να μην μπορείς πια να στείλεις το παιδί σου στο σχολείο. Να κινδυνεύει η ζωή του από αδέσποτη σφαίρα. Ζούμε στον φόβο. Φοβόμαστε για τα παιδιά μας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».
Η Ζάνα Ισκαρένοβα είναι θεία της πεντάχρονης Βαλεντίνας, του παιδιού που τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του νηπιαγωγείου στις Αχαρνές. Μετά τον τραυματισμό της μικρής, στα θρανία των Αχαρνών έχει καθίσει ο φόβος: και των γονιών και των δασκάλων και των παιδιών.....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 

12 Ιουνίου 2017, 11:10:30
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus


Συνεχίζεις πάλι να κανεις ότι δεν καταλαβαινεις για τι πραγμα μιλαμε εγω και ο shumifer και να παρερμηνευεις τα οσα γραψαμε. Επειδη προφανως εισαι εξυπνος και καταλαβαινεις πολύ καλα που εγκειται η διαφωνια μας συμπεραινω ότι απλως θεωρεις οτι εισαι παντογνωστης σε κάθε τομεα της επιστημης και ότι τα ξερεις όλα περα κάθε αμφιβολιας. Δεν μου αρεσει να κανω προσωπικα σχολια αλλα η απαντηση σου σε μενα και τον schumifer ηταν γεματη ειρωνεια και συνεχιζεις να μας παρερμηνευεις.

Για να το τελειωνουμε. Κανεις μας δεν αμφισβητησε ότι οι αδεσποτες σφαιρες που ριχνονται μπορουν να προκαλεσουν τον θανατο. Τα αρθρα που αναφερεις αναφερονται σε αυτό. Πειραματα φυσικης για αυτό δεν μας χρειαζονται, υπαρχουν ηδη θανατοι. Η θεωρητικη συζητηση για το εάν μια σφαιρα σε ελευθερη πτωση (η οποια όπως πολύ σωστα επισημαινει και ο schumifer πεφτει πλαγια και όχι με την μυτη) μπορει να σκοτωσει ανθρωπο είναι ένα διαφορετικο θεμα. Σε θεωρητικο επιπεδο υπαρχει διχογνωμια σε αυτό το θεμα αναλογα με το τι μοντελα και τυπους χρησιμοποει κανεις (σχετικα με την αντισταση του αερα, την υγρασια κοκ)- ο schumifer αναφερθηκε σε forum φυσικης, μπορει ο καθενας να τα διαβασει και να παρει μια ιδεα. Το βιντεο που ανεφερε ο αρχιατρος χρησιμοποιει καποιους αριθμους μαλλον αυθαιρετα, πολύ απλοϊκο φαινεται και καθολου αξιοπιστο. Σε πειραματικο επιπεδο η μονη προσπαθεια απ’όσο γνωριζω να απαντηθει το ερωτημα ηταν από την σειρα  mythbusters που δεν βρηκε να προκαλει σοβαρο τραυματισμο. Η απαντηση λοιπον στο θεωρητικο αυτό ερωτημα δεν είναι ξεκαθαρη, το να εχουμε αμφιβολιες δεν είναι παραλογο (τονιζω, αμφιβολιες, δεν εχω καμια βεβαιοτητα πανω στο συγκεκριμενο θεμα).

Δεν θα επανελθω, το θεμα εχει εξαντληθει και εχει παρει προσωπικο χαρακτηρα. Οποιος καταλαβε, καταλαβε. Οποιος θελει να παρερμηνευει και να ειρωνευεται ας συνεχισει τις παρερμηνειες και τις ειρωνειες.

22 Απριλίου 2018, 22:53:25
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22/04/2018

Μοιραίο το γλέντι βάπτισης για 56χρονη, που έπεσε νεκρή από σφαίρα.

Μοιραία κατάληξη είχε το γλέντι βάπτισης για μία 56χρονη γυναικά, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, φέρεται από τους πυροβολισμούς που «έπεσαν» στο γλέντι, να δέχθηκε μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωής της.

Το γεγονός συνέβη νωρίς το απόγευμα στο χωριό 'Αφρα της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, που διερευνά την υπόθεση, γίνονται συνεχείς προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στο γλέντι, με σκοπό οι καταθέσεις τους να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η άτυχη 56χρονη, παρότι μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της, που όπως φέρεται ήταν ακαριαίος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Απριλίου 2018, 08:51:38
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Βλέπω ότι οι μπαλωθιές άρχισαν να εξάγονται ως "έθιμο".

Update: Σύμφωνα με Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος λεπτομέρειες φαίνεται ότι αυτοτραυματίστηκε από εμπλοκή και επαναλειτουργία του όπλου με το οποίο έριχνε. Δεν ξέρουμε βέβαια αν αυτό συνέβη στην πραγματικότητα ή είναι μια εξήγηση που "βολεύει" κάπως όσους συμμετείχαν.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Απριλίου 2018, 11:59:27 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

2 Ιανουαρίου 2019, 00:05:02
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/01/2019
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο άντρας ο οποίος δέχθηκε μια σφαίρα από το πουθενά.

Τύχη …Έβερεστ είχε στην αλλαγή του χρόνου Ηρακλειώτης, ο οποίος διαμένει στην περιοχή του Γαζίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος γιόρτασε την έλευση του νέου έτους στο σπίτι του. Κάποια στιγμή κατέβηκε στο δρόμο και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο του. Από το πουθενά ένιωσε ένα έντονο κάψιμο στον ώμο ενώ συνειδητοποίησε ότι αιμορραγούσε.

Τα εορταστικά του σχέδια ματαιώθηκαν κακήν κακώς αφού διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο άνθρωπος δέχθηκε …ουρανοκατέβατη σφαίρα (με φορά από πάνω προς τα κάτω) και πραγματικά στάθηκε εξαιρετικά τυχερός αφού η σφαίρα θα μπορούσε να έχει καρφωθεί στο κεφάλι ή στον αυχένα του.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η σφαίρα δεν αφαιρέθηκε από το σώμα του ανθρώπου, κάτι που αναμένεται να γίνει πιθανότατα αύριο οπότε και οι Αρχές θα έχουν πλήρη ενημέρωση για το εύρημα. Υποστηρίζεται ότι οι εφημερεύοντες γιατροί αφού διέγνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, του συνέστησαν να τον ξαναδούν αύριο.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν από το ΕΚΑΒ και ήδη διεξάγονται έρευνες για το περιστατικό. Ο ίδιος πάντως ο άνθρωπος φέρεται να κάνει τον σταυρό του που απέφυγε τα χειρότερα και ας κοιμάται προς το παρόν με μία σφαίρα στο σώμα του.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
24324 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Απριλίου 2011, 12:14:24
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3185 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιουνίου 2012, 22:00:19
από D-Michalis
3 Απαντήσεις
27048 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιουλίου 2015, 13:04:10
από Ορθοπαιδικός
7 Απαντήσεις
11505 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Δεκεμβρίου 2016, 13:48:44
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
40239 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Αυγούστου 2021, 15:35:52
από Argirios Argiriou