Γενικά > Νομικά θέματα

Κανόνες έκδοσης πάσης φύσεως ιατρικών πιστοποιητικών ή γνωματεύσεων επί υποθέσεω

<< < (2/2)

anastasios theodoridis:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....
Σε κάθε τέτοιο έγγραφο ιατρικής γνωμάτευσης θα πρέπει να παρατίθεται εισαγωγικά το παρακάτω κείμενο: «Την παρούσα συντάσσω μετά από αίτημα του….. αφού έλαβα υπ΄ όψη μου τα παρακάτω αναφερόμενα έγγραφα, χωρίς ουδέποτε να έχω εξετάσει τον ασθενή που αφορά/ ή μετά από εξέταση του ασθενή. Το εκδίδω σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και τον όρκο του Ιπποκράτη.».
Οποιαδήποτε επιστημονική άποψη θα πρέπει να τεκμηριώνεται από παρατιθέμενη ιατρική βιβλιογραφία που αναφέρεται σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα....

--- Τέλος παράθεσης ---
   α)  Στις γνωματεύσεις που εκδίδετε γράφετε το άνω κείμενο; Προσωπικά όχι. Πρέπει να το αλλάξω - να το προσθέτω;  (ο κ. Θεοδωρίδης θα βοηθούσε σε αυτό, υπήρξε ποτέ θέμα με γιατρό γιατί δεν έγραψε το άνω ...πόνημα σε γνωμάτευση; ).
   β)  Πρέπει να παραθέτουμε βιβλιογραφία; Σε μια δικαστική γνωμάτευση-πραγματογνωμοσύνη το καταλαβαίνω - όταν γράφω μια αναρρωτική άδεια είναι δυνατόν να παραθέτω βιβλιογραφία; (θα μου πείτε κοινό νου δεν έχεις; αλλά νομικά τι ισχύει; <--σάμπως θα ανατρέξουν οι δικαστικοί στη βιβλιογραφία;  :laugh:).

A/. Αυτό αναφέρεται όταν πρόκειται για γνωμοδότηση προς δικαστική χρήση. Πρέπει να αναφέρεται ποιος σας ζήτησε να γνωμοδοτήσετε.
Β/. Στις πραγματογνωμοσύνες καλό είναι να αναφέρεται η βιβλιογραφία. Εγώ πάλι δεν το κάνω αλλά στο δικαστήριο που καταθέτω ως μάρτυρας παρουσιάζω τη βιβλιογραφία. Εννοείται ότι σε οποιαδήποτε ιατρική γνωμάτευση, βεβαίωση δεν αναφέρουμε βιβλιογραφία.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
A/. Αυτό αναφέρεται όταν πρόκειται για γνωμοδότηση προς δικαστική χρήση. Πρέπει να αναφέρεται ποιος σας ζήτησε να γνωμοδοτήσετε.
Β/. Στις πραγματογνωμοσύνες καλό είναι να αναφέρεται η βιβλιογραφία. Εγώ πάλι δεν το κάνω αλλά στο δικαστήριο που καταθέτω ως μάρτυρας παρουσιάζω τη βιβλιογραφία. Εννοείται ότι σε οποιαδήποτε ιατρική γνωμάτευση, βεβαίωση δεν αναφέρουμε βιβλιογραφία.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ευχαριστώ πολύ. Στις γνωματεύσεις (για δικαστήριο) που μου ζητούσε κάποιος ασθενής σπάνια (μάλλον ποτέ) έγραφα ότι τη ζητούσε ο ίδιος. Και θεωρούσα, μάλλον κακώς, ότι για να γνωματεύσεις έχεις εξετάσει τον ασθενή. Πραγματικά όμως είχα εκδώσει άπαξ γνωμάτευση μεταθανάτια (για προηγηθέν ατύχημα) φυσικά βάσει των γνωματεύσεων-πιστοποιητικών που υπήρχαν (χωρίς να εξετάσω και φυσικά το είχα αναφέρει).
   Λοιπόν θα κάνω κάποιες προσθήκες την επόμενη φορά σε δικαστικές γνωματεύσεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση